stubbemtb

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by stubbemtb

  1. Skulle der være nogen her på kanalen der kender til et godt træningsprogram til langrend.

    Jeg skal løbe Vasaløb i marts, og skal ifølge kendere bruge flere overkropsmuskler end udholdenhed !!

    Jeg cykler en del, men har ikke løbet i ca. ½ år. Hvordan sikrer jeg at det er de rigtige muskelgrupper jeg

    får styrket ? - :raisebrow:

    Derudover investerer jeg i løbet af november også i et par rulleski ! - se de rigtige bevægelser også kommer med - hvis nogen kender til gode træningsprogrammer til rulleski - ville det også være rart.

    vh

    Stubbemtb

    :smile:

  2. jeg har - som skrevet om i et tidligere indlæg - prøvet begge dele - og til min forundring opnået at måle en forskel på 20 - altså igen - en forskel på 20.

    I watt-max testen opnåede jeg et kondital på ca. 47 (hvad der svarede ret godt

    til en senere cooper-test) - og i to-punktstesten opnåede jeg et kondital på 69 !!??

    - et tal der er helt ved siden af. Jeg begik ingen fejl med to-punkts-testen (lavede den oven i købet nogle dage efter - med nøjagtig samme resultat.

    Så hvis du ikke bare skal have et tal til sammenligning - for at se om det går fremad med træningen, men også gerne vil have et mere reelt tal - så brug watt-max testen.

    venlig hilsen Stubbemtb :bigsmile:

  3. Hejsa

    Nu har jeg læst med herinde de sidste mange måneder, så jeg tænkte det var stedet at få hjælp her i starten... og senere self.  :smile:

    Efter et mislykkedes forsøg i efteråret på at "komme igang", er det blevet tid til et nyt forsøg. Om en uge fylder jeg 25, og jeg har en af de her midtlivs kriser  :tongue: Så nu kan jeg knap bære min dårlige samvittighed over altid at udskyde det, og er derudover mere motiveret end nogensinde før for at komme i gang, smide et par kilo, og prøve at få mig et kondital. De fleste vil måske mene at jeg lægger for hårdt ud, og køre mig død. Men efter flere mislykkedes forsøg, må det være taktikken denne gang. Har lagt en plan for 2-4 uger (31. jan og frem), hvor jeg vil prøve at følge min træningsplan og madplan (http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=20822), og se om jeg kan holde til det eller ej. Og det hele starter med at kvitte smøgerne  :4thumbup:

    Nå det blev til en masse udenomssnak, så til mit egentlige spørgsmål. I efteråret invisterede jeg i et par dyre løbesko, så nu skal de fandme også tjenes ind.

    Jeg har en rute på 4 km, jeg vil starte med 3 gange om ugen. Har kigget en del på forskellige løbeprogrammer, men har besluttet mig for bare at løbe. Løbe til jeg ikke kan mere, og derefter gå/løbe 2 min. hver til jeg er hjemme. Efter et par uger lægger jeg en ekstra km. ind. Vil gerne være istand til at løbe 5 km, som første løbemål.

    Men nu har jeg altså exceptionel dårlig kondi, så jeg vil gerne speede processen lidt op. Derfor regner jeg med at cykle 10 km 2-3 gange om ugen, imellem løbedagene. Km-tal stiger self. gradvist som jeg føler for det (er længe siden jeg har cyklet 10 km  :blush: ).

    Derudover har jeg købt et par håndvægte, og vil lave det ultrakompakte her fra siden, 2-3 gange om ugen, for at holde lidt på musklerne. http://www.motion-online.dk/styrketraening...ed_haandvaegte/

    Jeg vil jo helst undgå skader og har læst at det er fint at cykle imellem løb. men som utrænet er det måske for meget med begge dele?!?

    Jeg er som sagt 25, knap 190 cm og 93 kg. Jeg har ret store lår- og lægmuskler (hvorfor, aner jeg ik... de har bare altid været der), men det er jo også sener og led jeg er bekymret for.

    nå, har vist svært ved at fatte mig i korthed...  :sleeping: Men håber på lidt feedback.

    /Bardo  :cooldance:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hej

    - nu er jeg ikke ekspert - men jeg vil nok mene at du godt kan træne det antal gange du gerne vil om ugen. Problemet handler nok mere om hvor meget og hvordan du belaster når du træner. Du kan finde nogle udmærkede løbetræningsprogrammer på "mettebloch.dk". Du skriver at du vil "løbe til du ikke kan mere" - det er nok en dårlig ide. Det er på den måde du får skader - og ikke rigtig opnår noget. Følg et godt træningsprogram - det er vigtigt at du får bygget din form langsomt op - ellers taber du hurtigt lysten - og så er du jo lige langt !

    Men- ellers held og lykke med det :bigsmile:

    Stubbemtb

  4. Bor du i Kbh. er der flere muligheder for at få lavet en test, både testcentret.dk og det nye aimhigh.dk klarer det. Sidstnævnte gør det billigst, 250 kr i januar.

    Ziggymund  :bike:

    <{POST_SNAPBACK}>

    ????? Så vidt jeg kan se laver han ikke en Vo2max test

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jo, han gør. Det står muligvis ikke på hans hjemmeside, men de test, der foretages bestemmer maxWatt-ydelse, AT samt watt-ydelse ved AT og endelig VO2max. Desuden måles fedt%.

    Ziggymund :bike:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det er godt for de folk der bor i og i nærheden af København at man for et rimeligt beløb kan få lavet en god test -men nu er det sådan at jeg bor et godt stykke udenfor København - eller rettere - lige uden for Silkeborg !! - men er der nogen der kender muligheder for en ordentlig test - her i Jylland - evt. Århus ?

  5. Over to dage har jeg målt mit kondital via tre forskellig metoder:

    Coopertest: 2710 m. = kondital 49,1 !.

    En anden test hvor konditallet beregnes ud fra hvilepus og maxpuls

    = kondital   59,8 !!.

    To-punkts kondicykel testen fra denne udmærkede hjemmeside gav

    et kondital =  68,4 !!!.

    HVA HULEN I F.... :raisebrow:

    kan man regne med  ???   - selvfølgelig kan man nøjes med at bruge den ene af dem - hvis man vil se om der er fremskridt. Men, det er nu også interessant at vide om man hænger med r.....    eller er elite !!!  :tongue:

    Er der nogen der har en fornuftig forklaring på disse rimeligt store forskelle ?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg vil gætte på at du normalt cykler - og gør det godt.

    Står der ikke lidt om hvilke forudsætninger der er?

    Hvis du ikke har trænet løb (f.eks. hvis du kun eller næsten kun har trænet cykling) vil din løbetest tage sig meget ringe ud i forhold til dit sande kondital!

    Da mit kondital var bedst (og stadig ikke noget særligt) kunne jeg løbe 10 km. Men jeg blev forpustet af mindre end 100 meters svømning.

    <{POST_SNAPBACK}>

    JO, det er rigtig nok - i 1½ års tid har jeg først og fremmest cykler (race og mtb)

    - og oplever at cykelformen er bedre end nogensinde før lige nu - men helt sikkert pga. at jeg kombinerer motionscenter 2xuglt (cykling og skimaskine)

    (skal løbe Vasaløb om 7 uger) - cykling (race+mtb) løb, og svømning.

    Skal til sommer køre "la Marmotte" (cykel)

  6. Over to dage har jeg målt mit kondital via tre forskellig metoder:

    Coopertest: 2710 m. = kondital 49,1 !.

    En anden test hvor konditallet beregnes ud fra hvilepus og maxpuls

    = kondital 59,8 !!.

    To-punkts kondicykel testen fra denne udmærkede hjemmeside gav

    et kondital = 68,4 !!!.

    HVA HULEN I F.... :raisebrow:

    kan man regne med ??? - selvfølgelig kan man nøjes med at bruge den ene af dem - hvis man vil se om der er fremskridt. Men, det er nu også interessant at vide om man hænger med r..... eller er elite !!! :tongue:

    Er der nogen der har en fornuftig forklaring på disse rimeligt store forskelle ?

  7. cyklen er str. 60/61 -

    og jo - jeg har kun haft den i 2 uger - og derfor kun kørt den på ruller (lige minus ½ time hvor jeg simpelthen lige skulle på landevejen og bla.a. lige op over en bakke jeg plejer at døje med - men det gik fint.

    Desværre synes jeg at kunne konstatere at ca. hver 8-10 pedalomdrejning giver det en minimalt "krunch"- som lige kan høres - og måske føles i en af pedalerne -

    jeg kan ikke finde ud af om det kommer fra et leje - eller det er en kæde/gear ting

    - det kan være at en eller anden kender problemet - ellers er det lige en tur

    til cykelhandleren -

    Men, ellers tak for hjælpen - med gearingen - det var noget der jeg ikke var klar over - og nej jeg skal ikke have triplekrans på - det løber op i mere end 10 meget store pengesedler ;-)

  8. Jeg har i mange år haft en rimelig slave-racer, men er i det sidste år tid begyndt

    at synes at det er rigtig sjovt at cykle. Har derfor købt en mere up-til-date cykel:

    Principia Rex Pro

    Campagnolo Record 10 gear.

    DT-Hugi nav

    Mavic open pro hjul

    Schwalbe Stelvio dæk

    Itm Millenium frempind og styr

    selcof sadelpind

    Selle italie gel flow sadel

    kun kørt ca 3000 km, og er 2 år gammel

    Er 10000 kr for meget for sån et dyr ?

    Det med bjerggearing glemte jeg lige: mindste gearing lige nu er 39/25. Men, jeg ser i mange blade og bøger - at hvis man har tænkt sig at rulle rundt i de Franske og Italienske bjerge - så skal man bruge 38/28 - spørgsmålet er så - er det så absolut mindste gear - eller skal man bruge nogle der er endnu mindre ?

    - og så mangler jeg råd til hvilke gear jeg skal bruge på min 10 gears-krans

    hvis jeg evt. starter med 38 foran og 28 bagpå - når jeg skal have lavet en ny krans til turene derned - skal Iøvrigt køre "La Marmotte" den 9 juli - og det skulle være noget af en tur !! :bigsmile:

    :smile: