Emilie

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Emilie

  1. Jeg håber du har svaret selv - du må NATURLIGVIS ikke træne når det gør ondt.

    Træning på muskelømhed kan forsvares men ALDRIG led (dvs også ligament) ømhed.

    Jeg antog, at netop fordi jeg er så "gummiagtig" kunne jeg bare fortsætte hvor jeg slap, og der ville ikke ske det helt store ved det, og ville så lige tjekke op på det, men jo, det er nok en god ide at springe træningen imorgen over og hvile knæene, så.

  2. Jeg har Hybermobilitetssyndrom i udpræget grad, og har indtil nu ikke haft problemer med knæene i forbindelse med hverken styrketræning eller spinning, som jeg træner hver især 3 gange ugentligt.

    De seneste 2 uger har jeg dog kun fået trænet begge dele 2 gange ugentligt, hvor jeg så har trænet både squat, dødløft, som først for nyligt er blevet tilføjet mit program, og kørt spinning inden for et tidsrum på få timer.

    Igår begyndte mine knæ så at give mig problemer i form af smerter under træningen. Jeg antager det er ligament problemer, for man kan vel for pokker da ikke få DOMS i sine knæ???

    Mit spørgsmål er nu, kan jeg forsætte min træning og ligesom træne problemet væk eller skal jeg give knæene ro et par dage?

    Pga. HMS'en reagerer jeg (Læs: Især ligamenter) altid på nye og uvante bevægelser, fordi jeg meget let glider i yderstillinger uden at mærke det.

    (Har været ude at cykle her til morgen og det gjorde nas til at starte med og "klikkede" i venstre knæ, men da jeg fik kørt mig varm virkede det faktisk bare som DOMS)

    På forhånd tak :smile:

  3. Hej :smile: Butt'er lige en med et spørgsmål...

    Jeg er ved at få styr på Pavels ideer omkring kropsspænding. Især dips bliver betydelig lettere, når jeg spænder i mave og baller under udførslen.
    Det lyder interessant. Hvor kan man læse mere af/om ham?

    (Jeg kunne nemlig selv godt tænke mig at avancere fra bench dips, som er meget lette for mig nu, til rigtige dips + er så småt begyndt at tænkte på chins også, meeen starter lige i baby afdelingen her også).

    Det er MIT

    :laugh:

    Edit: Så nu kommer jeg "rendende" igen.

    Er det dette her???

    http://www.dragondoor.com/articler/mode3/85/

  4. Andre fejlernæringer:

    - Vitamin B12 mangel: Hæmmer thymidin- og dermed DNA-syntesen. Fører til pernicious anæmi. Fører desuden til glossitis, aphthous ulcer (kræftsår i munden) og degenerering af nerver.

    Hvorfor ses B12 mangel og perniciøs ænæmi som en fejlernæring?

    Det er min forståelse at B12 mangel ikke nødvendigvis er = P.Æ. (som er lig med mangel på intrinsic faktor hvorfor kroppen ikke kan optage B12) .

  5. Hejsa!

    Har kun lige været her for at opdatere min log de sidste par dage, så dit svar ang. opskrifterne er feset helt hen over hovedet på mig. Jeg mente ikke jeg ville snail mail'e dem, lol, - du kan bare få dem i en PM :wink:

    Men mht. til de søde sager (jeg har nemlig også en sød tand) så er jeg begyndt at spise sukkerfri bolsjer ell. et par sukkerfri småkager når trangen melder sig.

  6. Hej :smile:

    Dropper også lige forbi!

    Jeg har en masse opskrifter (henholdvis fedtfattige og sukkerfri) til den søde tand jeg kan sende dig hvis du er interesseret?

    Og kudos til dig for det arbejde du lægger i din træning :4thumbup: Ved hvor svært og hårdt det kan være (har også selv noget sygdomslort at slås med).

    (Min store dag er så idag, hvor jeg starter igen med intensiv træning....kan næsten ikke vente)

  7. Her er lige en til:

    Linsegratin med tomater

    175 g. grønner linser

    5 dl. grønsagsboullion

    1 løg

    1 fed hvidløg

    4 tomater

    1 tsk. oregano

    200 g. hytteost

    4 æg

    50 g. revet ost

    salt, peber

    Skyl linserne og kog dem i boulllionen i ca. 30 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Tænd oven på 225 grader. Hak løg, hvidløg og tomater fint. Pisk æg og hytteost sammen. Bland linser, løg, hvidløg, tomater og krydderier sammen og kom det i et velsmurt fad. Drys revet ost over. Bages i ca. 30 minutter (til massen er stivnet og osten er gylden).

  8. Her er en af mine yndlingsopskrifter :4mewantfood:

    Vegetar frikadeller

    175 g. rygeost

    200 g. hytteost

    3 æg

    1 revet mellemstort løg

    1 fed knust hvidløg (kan udelades)

    1½ dl. rasp

    1½ dl. havregryn

    salt, peber, basilikum

    Grønsagsbouillion

    Rør det hele sammen og lad farsen hvile i mindst 1 time. Farsen er som regel meget fast efter den har trukket, så jeg plejer at tilsætte lidt grønsagsboullion til at gøre den mere lind med.

    Steges som alm. frikadeller.