rahan

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rahan

  1. Svensk TV har op til VM i langrend et sjovt eksperiment hvor de i 7 uger lader en svensk popstjerne leve og træne (sådan da) som den svenske langrendsstjerne Marcus Hellner.

    Formålet er at se hvor langt en almindelig fyr kan nå på 7 ugers målrettet træning. Han har bl.a. aldrig stået på et par langrendsski før...

    Der er tilknyttet en del videoklip og en ret detaljeret blog om træningen involveret. Jeg synes det er sjov ide, og ganske underholdende at følge med i :smile:

  2. Det er bare dig laugh.gif

    Nej, alvorlig talt, så gør det vel hele forskellen, at løb er en såkaldt vægtbærende sport. Når du sætter dig ned i cykelsadlen og triller afsted, måske endda ned ad bakke, så "bliver du jo transporteret". Den mulighed er der jo ikke i løb, hvor du skal holde kroppen i luften hele tiden. Du kan jogge meget langsomt og få pulsen et stykke ned, men den vil aldrig komme helt derned, hvor du kan komme, når du bare triller på cyklen.

    Pulsen kan nu sagtens presses i cykling, men det kræver mere arbejde, fordi du ikke skal løfte kroppen fra jorden konstant. Det er vel også derfor, at mange kan cykle i 2, 3, 4 timer eller længere, mens det alligevel kræver noget løbetræning at være afsted 1 time, hvor man løber konstant.

    Ja - for mig opleves det i hvert fald som to meget forskellige måder at opleve anstrengelse, og det er nok lige præcis fordi forskellen ligger i det vægtbærende, som du siger.

    Lidt filosofisk kan man jo reflektere over om det er fordi at vi fysiologisk set er stenaldermennesker, der gennem evolution er optimeret til løb, mens cykling stadig er "unaturligt" da det nok vil tage et par hundrede generationer, før cykelmennesket er færdigudviklet.... :w00t:

  3. Hej

    Jeg cykler (både spinning og landevej) og supplerer med løb, pt mest på løbebånd.

    Når jeg cykler synes jeg det er betydeligt hårdere at køre med høj puls (90%+) end når jeg løber. Jeg opnår også en både højere gennemsnitpuls og maxpuls på mine løbeture, selv om de egentlig ikke føles hårdere end en cykeltur...

    Er det er fysiologisk forklaring eller er det bare mig?

  4. Jeg døjer med en lille fiberskade i baglåret, der har det med at springe op hver gang jeg skruer op for tempoet.

    For at få sved på panden løber jeg derfor lidt langsommere, men bruger til gengæld et bakkeprogram på løbebåndet. Hver 30 sekund skifter hældningen (det giver lidt "underholdning" undervejs).

    I dag har jeg fx. løbet 7265 m på 40 min., svarende til en fart på 10,9 km/t. Stigningen har i gennemsnit været 5,2%.

    Jeg løb og og tænkte på om man kan omregne de ca 11 km/t ved ca 5% stigning til x km/t på flad vej? Svarer det mon til fx 13 km/t?

    Nogen. der kender en omregningsformel?

  5. Jamen så vil jeg da gerne anbefale "hjerteruten" (75 km) med udgangspunkt centralt i København

    http://iform.dk/ruteplanner/koebenhavn-k/rundt-paa-cykel

    Den er god til landevejscykling. Vil man holde pause kan man kigge på ænder i gadekæret i Ganløse v/bageren (kaffe & gode franske snegle) eller på mega sejlskibe i Rungsted havn.

    Lidt mere terrængående er Amager Rundt (43 km), hvor man vil opleve at køre helt alene ud over stepperne og alligevel være tæt på København. Der er små detours til fugle-udsigtspladser undervejs

    http://iform.dk/ruteplanner/koebenhavn-k/a...dt-mountainbike

    Vil man have en lidt længere tur kan man jo køre på nordkysten (122 km)

    http://iform.dk/ruteplanner/koebenhavn-k/nordkysten

    Det er nogenlunde de ture, jeg kører pt.

  6. Rigtig god huskeliste. Især det med at undgå at gå amok i udstyr. Selv kører jeg på en seks år gammel peugeot, som jeg købte på udsalg for 4.200 kr. Så har jeg sat et par nye hjul på og skiftet kæde og krans en enkelt gang, småpenge (i forhold til en bil). Det vigtigste er et par gode bukser med seler (så de ikke strammer på maven) og et par trøjer (en kort og en langærmet). Pedalerne er den slags med normal på den ene side og klik på den anden - så kan man også bruge cyklen til kortere småture.

    Jeg kører som regel i weekenden 75-100 km - altid alene og med P1-podcast i ørerne (og bliver klogere og stærkere samtidig - bonus!), og når jeg ikke skal køre om kap med folk på supercykler, så er det jo bedøvende ligegyldigt hvor hurtigt jeg selv kører. Bare jeg får rørt mig og brændt tilstrækkeligt af så jeg kan nyde noget god rødvin om aftenen og stadig passe mit tøj.

    Og så kan jeg jo altid påstå, at jeg sagtens ville have kunnet følge med de, der fræser forbi - hvis jeg havde en lige så checket cykel som dem :cool: