Hehe_back

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hehe_back

  1. Jeg er for lidt over et år siden flyttet fra reden, for at flytte nærmere mit studie. Men for lidt tid siden fandt min kære moder en halvfuld spand med protein pulver, som jeg havde haft liggende derhjemme siden da. Sagen er den, at pulveret står dateret, til at være bedst før d. 11 Februar 2005. Mit spørgsmål er så, om det har mistet sin effekt? Jeg mener bare, jeg tror personligt ikke, der sker noget ved at spise det. Det er jo synd, hvis det går til spilde. Men det vil dog ikke være til nogen nytte, hvis effekten er blever forværret af det...

    På forhånd tak

    <{POST_SNAPBACK}>

    Der står jo 'bedst før d. 11 februar' og det er fordi der ikke er nogen sikkerhedsmæssigt problem i at spise det efter denne dato. Proteiner mister ikke sin effekt, så længe det opbevares tørt. Problemet er luften oxygen, der oxiderer fedte i pulveret (det bliver harsk) og det kan give en kedelig smag, men det er ikke farligt og desuden er der formentligt ikke ret meget fedt i pulveret.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Siger du at harsk fedt ikke er skadeligt? Og hvor fra har du, at proteinerner ikke tager skade af at reagere med ilt i længere tid? (altså når jeg tænker på, at selv vand tager skade af at reagere med ilt.....hvorfor skulle proteiner så ikke gøre det?) Har du din "viden" ude fra en videnskabelig undersøgelse, som siger at proteiner ikke tager skade når de forbindes med ilt?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg har en Ph.d. grad i levnedsmiddelvidenskab, så jeg ved godt hvad jeg snakker om :4smartass:

    Jo, harsk fedt kan være skadeligt, men nu er der tale et pulver med et meget lavt fedtindhold så det er meget små mængder der er tale om. Og desuden vil det heller ikke smage særligt godt hvis der er meget harsk fedt i.

    Jo, proteiner tager også skade hvis de reagerer med ilt, men proteiner reagerer ikke bare sådan lige med ilt, så det er ikke noget problem om pulveret er et par måneder ældre end anbefalet af producenten.

    At vand tager skade af at reagerer med ilt er noget vrøvl.

    For lige at få proportionerne på plads så synes jeg at man skal være mere bekymrede for at tabe stangen ned over halsen når man lave bænkpress end at være bekymret for om ens proteinpulver et lidt for gammelt.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Du vil altså sige, at jeg kan have et glas vand stående i 1000 år...uden at det bliver for gammelt!? *G*

  2. Jeg er for lidt over et år siden flyttet fra reden, for at flytte nærmere mit studie. Men for lidt tid siden fandt min kære moder en halvfuld spand med protein pulver, som jeg havde haft liggende derhjemme siden da. Sagen er den, at pulveret står dateret, til at være bedst før d. 11 Februar 2005. Mit spørgsmål er så, om det har mistet sin effekt? Jeg mener bare, jeg tror personligt ikke, der sker noget ved at spise det. Det er jo synd, hvis det går til spilde. Men det vil dog ikke være til nogen nytte, hvis effekten er blever forværret af det...

    På forhånd tak

    <{POST_SNAPBACK}>

    Der står jo 'bedst før d. 11 februar' og det er fordi der ikke er nogen sikkerhedsmæssigt problem i at spise det efter denne dato. Proteiner mister ikke sin effekt, så længe det opbevares tørt. Problemet er luften oxygen, der oxiderer fedte i pulveret (det bliver harsk) og det kan give en kedelig smag, men det er ikke farligt og desuden er der formentligt ikke ret meget fedt i pulveret.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Siger du at harsk fedt ikke er skadeligt? Og hvor fra har du, at proteinerner ikke tager skade af at reagere med ilt i længere tid? (altså når jeg tænker på, at selv vand tager skade af at reagere med ilt.....hvorfor skulle proteiner så ikke gøre det?) Har du din "viden" ude fra en videnskabelig undersøgelse, som siger at proteiner ikke tager skade når de forbindes med ilt?

  3. Ja proteinpulver holder evigt...ja sådan lyder det nærmest her i dette forum. Jeg undre mig meget over hvor ussel en måde de fleste opbevarer der protein på fx. i en pose i deres sportstaske. Hvis vi nu legede at proteinpulver er mad, ville man så ikke opbevarer sin protein i køleskabet - og ville holdbarheden efter åbning ikke være meget kortere? Vi ved at ilt er en af de mest reaktive stoffer vi kender til fx. nå ilt går i forbindelse med tidselolie, så hærder den på 3 sekunder. Hvad sker der med proteinpulver, som går i forbindelse med ilt? Er proteiner af et stof, som ikke reagere med ilt? (som det eneste)

    Det jge ville frem til, er vel bare at proteiner burde opbevares i køleskabet og spises inden for en kort periode....men på den anden side, så er det pulver nok være mishandlet forinden....så der er nok ikke den store forskel....

    Hvad mener andre?

  4. Nej jeg er mig selv....ikke ham du tror jeg er - for du kender mig ikke *G* Men kan afsløre at jeg er total sej til ernæring/kost! *G*

    I øvrigt hvor mange sekunder er tidselolie om at ilte? (he...just kiding)

    Ps.

    Er her kun for en kort stund :-D

    *lol*

    Prøv dog med hvid the *G*

    <{POST_SNAPBACK}>

    Åh nej ... er du ham, jeg tror du er? :dry:

    Hr. K

    <{POST_SNAPBACK}>

  5. Måske kan "Metabolic Typing" afhjælpe dit problem.....fordi forholde mellem kulhydrater, fedt og proteiner i din kost måske er forkert? (måske får du for mange kulhydrater i forhold til proteiner....prøv lige at tjekke det)

    Hejsa

    Jeg synes at jeg er sulten hele tiden i øjeblikket

    Jeg har det sidste år ellers spist fornuftigt og er normalvægtig. Jeg var længe kommet helt ud af vanen med slik og søde sager, og prøver også stadig at undgå det, men det er egu enormt svært i øjeblikket. Det er ligesom at der ikke rigtig er noget der tilfredsstiller mig. Selv efter et pænt stort måltid har jeg lyst til et eller andet mere...

    :4mewantfood:

    Jeg spiser generelt sundt, vælger så vidt muligt grove produkter, masser af frugt og grønt og går uden om mættet fedt. Dog er jeg ikke fanatisk - er jeg til fødselsdag spiser jeg et stykke lagkage. Jeg prøver også at undgå sukker og synes jeg at jeg virkelig trænger til noget sødt napper jeg et par tørrede figner. Dette har virket godt længe, men nu ved jeg slet ikke hvad der sker...

    Jeg har oppet min træning gevaldigt de sidste tre måneder. Jeg træner til halvmarathon og løber ca 30 km om ugen lige nu. Derudover styrketræner jeg 4 gange om ugen med et 2-split program.

    Jeg er godt klar over at der skal mere mad indenbords når man træner mere, men hvorfor føler jeg mig ikke tilfreds?

    Jeg spiser altid når jeg er sulten, og tager i øjeblikket lidt på, så jeg er bestemt ikke i kalorie-underskud.

    Jeg tager en multivitamin-minaral pille hver dag

    Nogen gode råd???

    -Camilla :please:

    <{POST_SNAPBACK}>

  6. Ja og hvad betyder det for sundheden at det er mættet fedt?? (husk jeg taler ikke om popkorns fedt....men om ekstra virgin kokos fedt til 120 kr. for et glas)

    Når vi taler om mættet fedt vs. umættet fedt, så er der vist bare en elektron til forskel (noget i den stil)....selvfølgelig kan store mængder sikker give bagslag på et dårligere kolesteroltal....men ellers har kokosfedt super mange gode egenskaber....det er ultra længe om at harske (modsat umættede olier), den indeholde desuden mange antioxidanter. Hvis man fx. søger på coconut oil, så er der virkelig mange opskrifter (fra "sundhedseksperter") hvor kokosolie indgår fx. i bogen: "The Oil protein diet"

    Altså...jeg tror kokosolie er sundt i små mængder.....i øvrigt er der osse kokosfedt i UDO's olier!

    Jeg vil til en hver tid påstå, at kokosolie er bedre at stege i!

    Du kommer ikke uden om at kokos er særdeles rig på mættet fedt. Det er derfor man i mange biografer er gået totalt væk fra at poppe popkorn i kokosolie. Det er simpelthen for usundt med alt det mættede fedt....

    <{POST_SNAPBACK}>

  7. Jeg vil til en hver tid påstå, at kokosolie er bedre at stege i!

    Desuden...er der jo lige det, at hvis du fx. spiser efter din blodtype...så er det ikke lige godt for alle. Yderligere inderholder Soya Malonic acid, hvilket der kan være en god grund til at undgå.

    Der er østrogen i soja.. You do the math

    Ahh come on :wink:

    Soya sauce er noget af det eneste rigtig sunde man kan stege i. Soya sauce består af fermenterede soyabønner, hvede (og sommetider salt). Soyasauce kan udemærket indgå som en del af en kostplan.

    Soya er generelt god til at forebygge kræft, hjerteproblemer og kan sætte gang i stofskiftet.

    Der er ikke østrogen i Soja. Der er Phytoøstrogener som slet ikke er det samme som østrogener. Strukturen ligner, således at Phytoøstrogenet binder sig til de østrogene receptorer i kroppen - og alligevel adskiller Phytoøstrogenet sig så meget at det praktisk talt ingen indflydelse har på hormonbalancen.

    PS se her:

    Chinese company makes soy sauce from human hair

    <{POST_SNAPBACK}>

  8. Jeg er af den overbevisning, at mælk ikke er sundt! For det første producerer en Ko 500 liter mælk om året; modsat har en ko før i tiden "kun" produceret 50 liter mælk om året. En ko er i dag en malkemaskine, som bliver holdt i gang med medicin og hormoner. Desuden har jeg læst (har desværre ikke kilden mere), at Køer som græsser optager en stof gennem græsset, som er radioaktivt; det kommer i sidste ende ud i mælken.

    Det er desuden nemt at finde erstatninger for mælk fx fra EccoMil. Gedemælk skulle også være et sundere alternativ pga. geder ikke bliver pint på sammen måde og desuden kan flere tåle gedemælk.

    Og som en anden, der henviste til en artikel…så er mælkeprodukter dårligt for kredsløbet pga. mælkesukkeret.

    Men når det er sagt, så drikker jeg da mælk….bare i meget begrænset mængder…og slet ikke hver dag!

    Min boss fortalte mig her til morgen at hans læge havde fortalt ham, at man ikk måte drikke for meget mælk.. det ku være farligt.. noget der holder og evt nogen der har teorien bag???

    Er sq lidt nysgerrig/ nervøs, for jeg drikker min. 2 liter minimælk om dagen...

    <{POST_SNAPBACK}>