JHM

Medlemmer
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JHM

  1. Jeg har også selv lige købt ind til det næste år...

    Morgenmad

    2 Omnimin Multivitamin

    500 mg c-vitamin

    2000 mg fiskeolie

    Aften

    1000 mg fiskeolie

    500 mg C - vitamin

    Inden sengetid

    500 mg Magnesium

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvorfor ikke tage den ene omnimin morgen og den anden aften? :blink:

  2. Jo mere man spiser, jo mere oplagt er man synes jeg.

    Personligt har jeg det omvendt. Jo mere jeg spiser, jo mere oppustet og demotiveret er jeg. En sulten mand er en farlig mand! :devil::devil::devil:

    Jeg spiser ét måltid om dagen, hvilket er om aftenen.. visse dage supplerer jeg med ét stykke frugt og 15 g whey 1-2 gange i løbet af dagen....

  3. Somme tider når jeg forlader mig på at tage en tur på løbebåndet, til tider i naturen, hænder det at jeg pludseligt løber med et kæmpe smil på læben uden umiddelbar mulighed for at tørre det af igen. Kombineret med en følelse af nærmest uendelig udholdenhed kunne jeg godt gå hen og blive afhængig af det.... :4thumbup: :4thumbup:

  4. Kosttilskud er et forvirrende marked, og man skal kigge sig meget for, når man vil finde ud af om der er blandet økonomiske interesser ind i det man læser.

    Jeg laver dette indlæg fordi jeg idag var til behandling hos en ny fysioterapeut (fordi min normale var syg), og da han så nogle af mine fine strækmærker på ryggen, som jeg har haft i 10 år eller mere drejede han snakken over på kosttilskud. Hans hovedpointer var at vitamin og mineraltilskud måske kunne hjælpe på det, og at man i øvrigt selvom man spiste sundt næppe fik nok af diverse vitaminer, mineraler og antioxidanter. Pudsigt nok kunne han så anbefale et produkt de solgte på klinikken, der kun ville koste omkring 600kr pr måned  :blink:

    Fra samme firma havde de også et tilbud om at man kunne blive skannet i en "bio-skanner", der kunne fortælle om man havde nok antioxidanter i kroppen. Jeg ved ikke om den også kunne måle evt. mangel på vitaminer eller mineraler.

    Den slags er jeg naturligvis ekstremt skeptisk overfor, men det fik mig til at tænke:

    Hvordan finder man ud af om man er i en mangelsituation af det ene eller andet mineral, eller om man kunne få det bedre på den ene eller anden led med et tilskud?  Problemet er jo at man hurtigt kan købe sig fattig i det skidt, og sandsynligheden for at noget har en meget dramatisk virkning på kort tid ser jeg som relativt lav.

    Hvilke typer af kosttilskud (og hvilke mængder) har noget der bare ligner dokumenteret virkning ift sundhed (sådan generelt hvis man kan sige det) eller specifikt ift. f.eks. kræft og blodpropper?

    Og sidst men ikke mindst: Er der noget der tyder på at folk der træner har større behov for vitaminer, mineraler mm, og er det i øvrigt noget jeg som en ung, nogenlunde frisk, mand på 24 bør bekymre mig om?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvorfor er du interesseret i "virkning" på kort sigt? Jeg mener at det eneste interessante er effekten på lang sigt. Problemet med meget at litteraturen omhandlende netop dette er at den tager udgangspunkt i "almindelige mennesker", altså ikke hårdttrænende sportsfolk. Jeg vil anbefale dig at læse bogen "Sports nutrition guide", af Michael Colgan.

  5. Jeg læste engang at Serge Nubret (kendt gammel BB'er) spiser eet stort måltid om dagen, eller rettere om natten da det passede bedst med hans arbejde.

    Det synes jeg sku er lidt alternativt, men rent principielt burde der ikke være stor forskel på om man spiser xx kcal på en gang eller delt op på 6 gange. Måske der er lidt bedre optagelse af nutrienter ved flere måltider og en lidt højere forbrænding (temogenetisk effekt ?) men jeg tror ikke det er så meget igen; måske 10%.

    Kroppen har jo en fantastisk evne til at tilpasse sig.

    Om det så passer til ens temperament er en anden sag. Men man kan givesvis spare meget tid på den måde.

    mvh Jan

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg tror at det er de færreste der kan indtage 4000-5000 kalorier på én gang, uden at det kommer op igen.

    JH

  6. Fredag har den kære Hr Friis så meldt sin ankomst med kød under armen vi skal spise... så kan vi være sikker på Chubby dukker op hvis hun får nys om mad...

    Spiser du og Chubby også hvis jeg kommer med kød? :devil::devil::devil::devil::devil:

    Held og lykke med praktikpladsen, glæder mig til at høre om hvorledes det er gået.

  7. Dejlig læsning, jeg gi'r et kindkys når du dødløfter 100 kg.  :4thumbup:  :4thumbup:  :4thumbup:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det lyder dælme lovende.... men ved 100 kg forventer jeg dog mere end kindkys.... fnis....

    :blush:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kinden består, efter min opfattelse, af to kødflapper, og i midten er der som bekendt et hul, - you figure it out! :devil::devil::devil::devil: