Carina

Medlemmer
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Carina

  1. Produktet du omtaler indeholder følgende per. 100gr:

    Energi: 158 kcal.

    Protein: 1,7gr.

    Kulhydrater: 4,2gr.

    Fedt: 15,2gr.

    Ingredienser:

    Vand, skummetmælk (20%), vegetabilsk fedtstof (15%),

    kærnemælkspulver (3%), Emulgator:

    Polyoxyethylen(20)sorbitanmonostearat

    Stabilisator: Methylcellulose, xanthangummi

    Farvestof: B-caroten

    Hvis størstedelen af kulhydraterne kommer fra Skummetmælken og

    kærnemælkspulveret må der jo forekomme laktose i produktet.

    kontakt MAIZENA/Unilever Bestfoods på følgende nummer: 43 28 43 28

  2. De velkendte aminopiller er som reglen produceret af hydroliseret valleprotein (som også er et biprodukt af osteproduktion) og er ikke 100% frie og er derfor lovlige at sælge i DK.

    Alle frie aminosyrer herunder også glutamin er IKKE tilladt at sælge/markedsføre i DK, denne regel har været her i mange år, men flere firmaer sælger alligevel fri glutamin og andre produkter med tilsatte aminosyrer.

    Hvorfor findes denne regel ? Det er simpelthen fordi man er angst for at befolkningen vil få for meget af netop en eller flere aminosyrer i forhold til de andre aminosyrer der findes. :teachingfinger:

  3. Kulhydratkildet i weightgainer er primært maltodextrin som stammer fra spaltet majs, kartofler eller hvede, det har intet med sukker at gøre.

    Kalorieindholdet i Weightgainer og proteinpulver er stort set det samme per. 100 gram, men serveringen i weightgainer er naturligvis større.

  4. Jeg har aldrig hørt eller set om mælkebaseret proteinprodukter uden laktose og er der et firma der reklamerer med at deres mælkebaseret proteinprodukt indeholder 0,000% laktose er jeg sikker på at det er løgn, men hvis dette er tilfældet er det af så dårlig kvalitet at jeg vil holde fingrene væk fra det.

    De fleste firmaer oplyser slet ikke laktoseindholdet i deres produkter, mens nogle skriver at deres produkt er 95-98% laktosefrit.

    Æggehvideprotein indeholder ingen laktose.

  5. Vi bestemmer heldigvis hver især hvilke produkter vi vil bruge.

    Som JS tidligere har været inde på, så findes der utallige produkter der ingen eller meget ringe virkning har,

    og hvor kommer disse produkter så fra...selvfølgelig USA !! markedet er så stort i USA, så alle firmaer gør alt at at vinde markedsandele.

    Mange af jer har sikkert stiftet bekendskab med produkter som HMB, Methoxy, Vanadyl og Tribulus Terrestris

    o.s.v. produkterne er stort set uden virkning for den veltrænede atlet.

  6. Både rå og kogte æggehvider er for dyre, jeg holder mig til æggehvidepulver med 85% protein.

    Prøv at regne ud hvor meget I betaler for økologiske æg...jeg mener at de koster ca. 18 kroner for 400gr.

    hvoraf man får ca. 20-21gr. protein fra æggehviderne.

    Der er 9-10% protein i æggehvider.

  7. Tak, og glædelig jul alle sammen.

    Jeg har heldigvis allerede pakket alle mine julegaver ind.

    Prøv at finde andre måder at måle kvaliteten/optagelsesevnen for diverse andre proteiner herunder PER, NPU og PDCAAS.

  8. Flere firmaer bruger tal fra en andet beregning som hedder kemisk score, kemisk score en et tal for aminosyre koncentrationen, og den kan nemt ligge på >150, men dette tal har intet med bio. værdi at gøre.

    Alt dette skrivere har intet med Danlab at gøre og så vidt jeg er orienteret bliver de fleste af Danlab´s proteinbaseret produkter produceret hos en af europas største mælkeproducenter som både bruger teknikker som Cross-Flow, Ultra og mikro filtrering.

    Kan i ikke snart fatte at for flere år siden har man forsket i spørgsmålet vedrørende bio. værdier bl.a. for valleprotein, jeg har også læst Lyle McDonald artikel.

    Hvordan tror I at den bio. værdi for valleprotein inden for de sidste år lige pludselig har nået de højder vi snakker om ? er de begyndt at fodre dyrene anderledes ? nej der er ikke sket nogen forandring, de bio. værdier har IKKE ændret sig, det er kun fordi flere firmaer forsøger at sælge deres produkter under falske forusætninger.

    Korrekt information er vejen frem, så brug den fornuftigt og stol ikke blindt på nogen firmaer der vil sælge dig katten i sækken.

  9. Alt det videnskabelige materiale jeg har læst beskriver ikke muligheden for at ren valleprotein på nogen måde kan komme op på over 100-104, men det er muligt at ved at kombinere f.eks valle, mælk, æg eller kartoffelprotein.

    Flere firmaer bruger tal fra en andet beregning som hedder kemisk score, kemisk score en et tal for aminosyre koncentrationen, og den kan nemt ligge på >150, men dette tal har intet med bio. værdi at gøre.

    Den valleprotein som de fleste firmaer bruger uanset hvilket mælkeproducent der har produceret produktet

    er stort set ens. Der er stadigvæk flere seriøse firmaer der nøjes med at skrive det korrekte bio. værdi eller bare at deres produkt har en høj bio. værdi frem for f.eks soya og kød.

    Selvom flere firmaer tilsætter mikroskopiske mængder af hydroliseret valleprotein, L-glutamin eller peptider i deres produkter gør intet ved den bio. værdi.

    Prøv at søge på nettet, fordi det er sjovt at se at nogle firmaer skriver at netop deres produkt har en høj bio. værdi på f.eks 150, mens andre skriver noget andet, produkterne indeholder mere eller mindre den samme

    form for valleproteintyper.

    Markedet for diverse ernæringstilskud er meget uoverskuelig, men annoncernes magt har stor indflydelse på hvad folk de køber.

    Hvis et dansk firma skrev at netop deres proteinpulver har en meget høj bio. værdi på f.eks 150, ville myndighederne forlange dokumentation, men i USA er tingene anderledes, hvis du ligger mærke til at der næsten altid står skrivet følgende på mange amerikanske hjemmesider:

    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration

    Dette betyder at FDA (det amerikanske fødevaredirektorat) ikke har evalueret/vurderet deres fremstilling/redegørelse for oplysningerne vedrørende produkterne.

  10. Jeg vil helst ikke annoncere for nogen firmaer, det vil virke forkert.

    Soya er ikke så godt som f.eks som æggehvider eller valleprotein, men det er billigt og man kan udemærket blande det sammen med andre proteintyper, nogle soyaprodukter kan dog varierer i opløseligheden.

    Er æg ikke det ultimative proteinkilde ? Som I sikkert alle sammen ved, har alle de forskellige proteintyper her under: soya, forskellige mælkeproteintyper, forskellige valleproteintyper og æggehvider hver deres egenskaber, nogle bliver optaget hurtigt, mens andre bliver optaget over en længere periode, alle sammen har hver deres ulemper og fordele.

    Efter mælkeproducenterne fandt ud af at forarbejde den flydende valle (som førhen bliv brugt til at fodre dyr med) er der sket utroligt meget inden for forskning af valleprotein og dens indvirkning på kroppen, men det er en længere historie.

    Det er rigtigt at hele æg har en bio. værdi på 100 og ligger derfor lige op af valleprotein.

    Man har udarbejdet (lavet forsøg) nogle værdier for forskellige fødevarer som f.eks valleprotein, og uanset om valleproteinet er koncentrat (WPC) eller Isolate (WPI) er der ingen forskel på den bio. værdi, hvorfor skulle der være det ? forskellen er på indholdet på protein, fedt og laktose, det har intet med bio. værdi at gøre.

    Så grunden til at man laver proteinpulvere som er 100% isolaret (<1 fedt) eller en blanding af isolate og koncentrat er simpelthen fordi man ønsker at sænke fedt og laktose niveauet ikke fordi at isolate har en højere bio. værdi fremfor koncentrate.

    Jeg vil sige at de firmaer jeg har kendskab til, også amerikanske, producerer ikke selv deres proteinpulver 100%, hvis de skulle dette skulle de selv eje et landbrug, en osteproduktion og en fabrik der er i stand til at forarbejde råvallen efter osteproduktionen, forskellige filtreringsmaskiner, granuleringsmaskiner, tørremaskiner, R&D og et laboratoriom o.s.v. o.s.v..........

    En ting er teori en anden er praksis !! Mange firmaer skal have solgt deres produkter på en eller anden måde så hvorfor ikke skrive ting som måske kan imponere forbrugeren, i kender selv de annoncerne.

  11. Der er ikke nogen såkaldte producenter der selv producerer 100% fra bunden, nogle firmaer får simpelthen lavet alt ude i byen eller de køber råvaren og blander/mixer de ønskede mængder af diverse tilsætningsstoffer/næringsstoffer sammen, andre køber færdigvaren i sække/tønder og pakker dem i mindre portioner.

    Hverken Prolab, Optimum eller andre, producerer deres egen proteinpulver, de køber råvare proteinet som f.eks WPC eller WPI og derefter laver de deres egen formulation med det de nu ønsker at blande i pulveret,

    de står ikke selv for filtreringen, tørringen eller granuleringen af nogen af disse produkter.

    Uanset hvilken filtreringsproces der anvendes til at filtrere valleprotein eller en anden form for protein for fedt og laktose er det ikke muligt at få en bio. værdi på højere end 100-104 for valleprotein´s vedkommende, de firmaer der skriver andet er fulde af løgn.

    Mange fødevareproducenter bruger varmebehandlet valleprotein i forskellige madvarer, men inden for sportsernæring vil jeg sige at hvis der er nogen der bruger dette, vil de for mig stå som meget useriøse.

    Den mest skånsomt behandlet form for valleprotein der findes er Cross-Flow Mikro and Ultra filtreret valle isolate, med den koster altså også mere end alt andet valleprotein der er på marked bortset fra HWI eller HWC.

  12. Man har tal for bio. værdier på flere forskellige levnedsmidler, dette er ikke bare tal som er slynget ud af den blå luft, men tal som et laboratorium har målt sig frem til.

    Nogle firmaer tilsætter forskellige ting i deres pulvere og beregner derefter en bio. værdi, dette er forkert.

    Bio. værdi skal fastsættes igennem prøver/studier på dyr eller mennesker før man kan sige med sikkerhed hvilken bio. værdi det pågældende levnedsmiddel har.

    Jeg har været inde på EAS hjemmeside, men har ikke fundet noget påstande om så høre bio. værdier

    som du har nævnt ??