henrik b

Medlemmer
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by henrik b

  1. Pulsure.dk har tilbud på 305'eren med soft-strap til 1499,-. Tror det er det bedste bud jeg lige kan finde.

    Kan det virkelig passe, at den ikke har funktionen "vise % af max-puls"?

    Det lyder meget underligt, hvis den ikke kan det. Jeg har et 405XT, som både kan vise %/maxpuls og %/HRR.

  2. Jeg er 175 cm, Jeg spiser forkert og for meget, men jeg kan ikke se hvad en personlig træner skulle hjælpe.

    Du kan naturligvis gøre præcis som du vil, men med den træningsiver du lægger for dagen, så er jeg ret sikker på, at en personlig træner med et ordentligt teoretisk fundament ville kunne give dig redskaberne til at få et meget større udbytte. Det må være enorme mængder for meget mad du kaster indenbords, ellers kan det umuligt sætte sig så grundigt som det åbenbart gør.

  3. Nej styrketræning er meget svært hvis det ikke har intersse, jeg overvejer også at starte på noger svømming, men det er svært at findt tid.

    Vægten er ikke så god, jeg vejet ca. 102 kg ved Maraton og sidste mandag var jeg på 108,1 kg, nu er jeg på 106 kg, så nu er det slut med junk og slik :unhappy:

    108 kg med op til 20 timers spinning om ugen - jeg forstår det ikke? Det er mit indtryk at du ikke er så høj at det gør noget, så det er en mere end solid kampvægt du lægger for dagen. Hvis det handler om at du spiser (forkert og) for meget, så er det ikke småting der ryger indenbords.

    Jeg har respekt for din træningsiver, men det virker som om du med meget lidt ændret fokus kunne få meget mere ud af den anselige mængde timer du bruger. Har du overvejet en personlig træner til at spore dig lidt ind?

  4. Hehe, tak yogi boy :4winkkiss:

    Ja, Veksø området der er vist lige noget for dig :tongue: Krydser fingre for, at cyklen snart melder sin ankomst :bigsmile:

    I kan jo prøve at finde noget bakke-guf på denne side http://climbs.dk/kort.htm De bakker der hedder Bromølle og Buerup ligger ret tæt på hvor jeg bor, og jeg må tage hatten af for TDF ryttere og andre bjerggeder - jeg synes 5-6% over 1.000 meter er stejlt :crazy:

  5. Må indrømme jeg ikk havde troet at puls ure var så dyre, men vil da kigge på det ur.

    Man kan købe pulsure i alle prisklasser fra 500 til 3.500 kr, men jeg ville nok ikke gå under det niveau. Når du har dannet dig en ide om hvad du leder efter, kan jeg anbefale http://www.sport-tiedje.dk/ - gode priser og et fint udvalg, og jeg har selv brugt dem flere gange uden noget bøvl.

  6. Sikke mange personlige erefaringer af mindre eller mere brugbarhed vi cykelnørder overfalder denne stakkels log med :tongue: Her er en til - som ikke bidrager yderligere til afklaring - mine indlæg overlapper med 3 cm - men det er jeg da ikke punkteret af...

    Det er jo netop det der er så dejligt med personlige erfaringer, at de er forskellige fra person til person, ikke sandt :crazy:

  7. Har tidligere kørt med dækindlæg efter en periode med lidt for mange punkteringer - og med stor succes. Kørte omkring 2.000 km uden en eneste punktering - kunne sikkert have kørt mere, men hev dækindlæggene ud, da jeg skulle have nye dæk på.

    Lige nu kører jeg uden dækindlæg, men med et sæt Michelin Krylion Carbon dæk og har ikke haft nogen punkteringer længe (7-9-13).

    Har selv kørt på Conti GP3000 i et par sæsoner, som sagt uden en eneste punktering. Men nu har vi jo begge jinxet det held, så mon ikke der er flade dæk i vente :mad:

  8. Næ, hvordan ved jeg om de ligger rigtigt? :blush:

    Du skal i hvert fald være sikker på at de er klippet til i længden, så de ikke overlapper, det vil være en dejlig måde at få masser af punkteringer på. Så må der næsten hellere være et lille mellemrum mellem indlæggets ender, som du evt. kan dække med gaffa eller anden kraftig tape. Indlæg er rigtig gode, men brugt forkert duer de slet ikke. Jeg må dog sige, at man kan komme rigtig langt med de rette kevlar-dæk. Selv har jeg ikke haft en punktering i flere år, selv om jeg ikke bruger indlæg.

  9. Godt det ikke er mig, jeg kan ikke lade være med at pille i sår.

    Jeg punkteret også i går men jeg hade ikke været så smart som dig og tage lappe grej med, det må jeg heller købe i dag, selv om jeg nok ikke kommer ud og cykle i dag, da det er styrketræningsdag øv, øv, hvad gør du med lappegrejet har du det bare i lommen?

    Ekstra slanger er svaret. Det må høre til de absolutte sjældenheder at man punkterer to gange på en enkelt tur (CG, er du sikker på at indlæggene ligger rigtigt, hvis ikke kan de af sig selv koste masser af punkteringer), og så er det klart det nemmeste at skifte slangen, i stedet for at skulle stå og rode med lim og lapper.

  10. Jeg er for nylig begyndt at udskifte en del af min spinning/hometrainer/landevejscykling ud med løb, primært på grund af den meget større fleksibilitet det giver, kombineret med stort udbytte pr. tidsenhed. Man kan altid have et par løbesko med i tasken, hvis man rejser eller tage en tur før/efter arbejde, det er ikke altid det kan lade sig gøre med cyklingen.

    Jeg har efterhånden været i gang i et par måneder, men kæmper endnu lidt med at få noget regelmæssighed i turene. I den forbindelse er jeg løbet ind i (no pun intended :tongue: ) en ret stor forskel på min ydeevne på hhv. løbebånd og landevej. På løbebånd kan jeg uden de store problemer løbe 30 min. med en gennemsnitlig fart på 5 min/km, og kunne sikkert både løbe hurtigere og/eller længere, hvis jeg pressede mig. Jeg løber uden stigningsprocent på båndet og med en fart mellem 11 og 15 km/t.

    Mine landevejsture finder sted på Vestsjælland, hvor der stort set ikke er et stykke vej der går fladt ligeud, men da jeg starter og slutter samme sted, må den samlede distance hhv. op og ned være lige. Jeg har indtil videre ikke været i stand til at løbe mere end 2 km uden at måtte holde en lille pause og gå. Der bliver naturligvis længere mellem det er nødvendigt, men ikke desto mindre føles en udendørs løbetur ulige meget hårdere end en tur på løbebånd. Mange jeg har talt med oplever det modsatte, altså at løbebånd er hårdere end udendørs.

    Er der nogen der har noget input til, hvordan jeg kan få de to oplevelser til at passe bedre sammen, eller rettere sagt, hvordan skal jeg bruge løbebåndet for at det kommer til at ligne udendørs træning mere.

    Henrik

  11. Ja jeg kan mærke at jeg restituerer bedre og bedre. Det kommer med at blive i bedre form og langsomt vænne sig til store træningsmængder. En af markørerne på god form er jo faktisk at man resituerer hurtigere. Det er en af betingelserne for at man kan blive ved med at komme i bedre form; at man kan presse sin krop mere og mere uden at gå død med skader. Sidste år på samme tid kunne jeg fx ikke holde 7-dages træningsuge uden at rende ind i småskader. Så jeg kan klart mærke forskel.

    Hej Marianne

    Spændende log, ja nærmest fascinerende at læse om den utrolige træningsindsats du lægger for dagen.

    I forlængelse af det du skriver om restitution, kunne jeg godt tænke mig at spørge dig, hvordan den relativt lave intensitet påvirker din kondition, forstået som VO2/max og dermed kondital. Gængs viden er vel, at man påvirker iltoptagelsen mest effektivt ved at kombinere lavere og højere intensitet, og af din beskrivelse af dine træningspas synes jeg at kunne se, at der er langt mellem egentlig højintensitets-træning. Kender du dit kondital, og ved du noget om hvordan det har udviklet sig, i takt med at du løber længere og længere.

    Fortsat god træning!

    Henrik

  12. Det kan jeg så ikke helt finde ud af, syntes der er lidt for og imod prioritering af stel vs. komponenter. Og på dem jeg har fundet mest interessant, syntes jeg de to ting følges ad. Jeg ved nu heller ikke hvor stor forskel, man kan mærke på et stel i alu med carbon forgaffel og så et i rent carbon?!

    Personligt ville jeg prioritere i denne rækkefølge:

    1) Alu-stel. Med risiko for at fornærme en dame, så synes jeg det er overkill for dig at købe carbon, pengene kan sagtens bruges på noget andet. Vægtforskellen på den samlede cykel er til at overse, og du får efter min mening ikke nok for pengene, når det er da relativt lave prisklasser du bevæger dig i (12.000 for en full carbon cykel er den lave ende, efter min mening). Carbon-forgaffel er til gengæld rart, da den pga sin fleksibiltet vil opsuge stød bedre end en alu-gaffel. Det er der dog også på de fleste alu-rammer.

    2) Mellemklasse geargruppe etc. Jeg vil mene, at 105 eller Ultegra fuldt tilfredsstiller dine behov, forudsat at du absolut skal have Shimano. Jeg kører selv Trek 2300 alustel med en blanding af Campagnolo Centaur og Chorus. Det har fungeret upåklageligt, og jeg har aldrig fundet trang til at skifte til Shimano. Som med alle andre ting her i livet afhænger levetiden af, hvor godt du vedligeholder det, og valget mellem Campy og Shimano er vist mest et spørgsmål om tilvænning.

    3) Hjulsæt. De penge du sparer på 1) og 2) kan så rigeligt bruges på et sæt ordentlige hjul. Det er med garanti der der er sparet i dette prislag, og for bare 1-2.000 kr. ekstra på den konto kan du få et par uendeligt meget bedre hjul - og du kan sagtens mærke forskel!

    Når alt det er sagt, så mener jeg ikke du skal købe en cykel til under 11-12.000 kr. Kvaliteten i de lavere prislag er simpelthen ikke god nok i det lange løb, og glæden ved at køre på en cykel der bare fungerer er ikke til at tage fejl af. Selv har jeg ikke fundet ud på landevejen i år, men det kan sandelig ikke vare længe!

    vh

    Henrik

  13. I går var der netop også en spinningtime på programmet med Cathrine. Hende har jeg ikke kørt med før, og syntes det var noget svært at gennemskue hvilket tempo vi skulle køre I og om det skulle være stående eller siddende. Hun er franskmand og engelsktalende, hvilket heller ikke gør det lettere, men tempoet var vist frit det meste af timen, bare den udmeldte intensitet blev holdt. Ikke umiddelbart min favorit, men hun gav den godt nok selv gas på podiet :4thumbup:

    Mine pulsdata:

    Gns.puls: 82%

    Maxpuls: 88%

    Cathrine Marsal hedder hun - og hende er du nødt til at prøve igen! Hun er 4 gange verdensmester og har været OL-deltager 5 gange, så det er ikke en frk. hvem som helst. Hun var for et par år siden sportsdirektør på Team SATS i deres sidste år, og så er hun åbenbart blevet hængende her. Hun kan ganske rigtigt være lidt svær at forstå, men hendes program er ikke så avanceret, så det finder du hurtigt ud af. Især hendes elite timer trækker tænder ud, så det er det hele værd. Jeg tror desværre at mange fravælger hende pga sproget, og det er synd.

    Og hun giver den ganske rigtigt supermeget gas!

    Godt nytår :bigsmile:

  14. Cool - syntes det giver et 10 gange (mindst) bedre flow end, når man skal hjule rundt.

    Hvis jeg nu en dag skulle være instruktør, ville jeg bestemt også foretrække det :4thumbup:

    Men glem nu ikke, at det er temposkiftene, som er med til at give variationen og at skiftene i intensitet giver iltoptagelsen det sidste pift. Jeg ved godt at det er Lasse T der taler, men jeg er helt enig med ham. Bare hvis du en dag skulle gøre alvor af det :tongue:

  15. Tak for bonus infoen :bigsmile:

    Og held og lykke med dine mål også - hvad er dine nuværende tider?!

    Velbekomme :laugh:

    Jeg har endnu ikke kørt Sjælland Rundt, da jeg i år blev lagt ned med ondt i ryggen en måned før løbet. 11 timer er måske en kende optimistisk, men det har aldrig skadet nogen at sigte højt :cool: Mit største "problem" i den forbindelse er, at jeg ikke har nogen at køre det sammen med, og jeg frygter lidt at skulle køre 288 km alene. Men den tid den glæde.

    Sjælsø Rundt har jeg kørt flere gange, min bedste tid er 3.51, så det burde ikke være umuligt at nå under 4 timer. Det er egentlig ikke noget specielt hårdt løb, og der er så mange deltagere, at man som regel kan koble sig på en gruppe undervejs. Så Sjælsø Rundt er mere ment som opvarmning til Sjælland Rundt, og vil helt sikkert give et godt fingerpeg om formen.

  16. Jeg har ikke løbet over Storebæltsbroen, men tog ½ marathonet over Øresundsbroen for et par år siden. Afhængig af hvor meget vind der er, var det en fed oplevelse at løbe over en bro. Lækker udsigt.

    Jeg vil dog ikke anbefale det som 1. ½ marathon. Dels. pga. den eventuelle vindmodstand, og dels fordi stigningen op ad broen godt kan tage en del kræfter.

    I stedet kan jeg anbefale BT's ½ marathon d. 27. april. Ruten er fantastisk smuk, flad, og vindmodstanden er til at have med at gøre :bigsmile:

    Som bonusinfo kan jeg give, at min kæreste løb det hidtil sidste broløb (2006?) som var hendes første halvmarathon, og hun var meget begejstret, og synes ikke det var et meget hårdt løb. Hun løb senere samme år Sparta's halvmarathon på Amager Fælled og Islands Brygge og synes det flade løb uden en eneste bakke var en del hårdere. Så det er nok meget individuelt. Til gengæld er jeg sikker på, at Broløbet vil være en meget større oplevelse pga delen på selve broen end de fleste andre halvmarathonløb.

    Og jeg er i øvrigt helt enig i det hensigtsmæssige i at have et mål at træne efter, personligt hedder mine mål i 2008 Sjælsø Rundt under 4 timer og Sjælland Rundt under 11 timer.

    My two cents :bigsmile:

  17. Jo, jeg bemærkede, at du skrev primært, og jeg var måske lidt provokerende. Sjovt er måske heller ikke det rette udtryk, men jeg kan ikke komme på et der er bedre. Og så kan jeg sagtens følge dit synspunkt, at når man går til spinning, så spinner man. Men det kan også praktiseres uden at det behøver at gå ret meget ud over udbyttet, at der er der perioder, hvor der pludres lidt, under opvarmning og i de små hvilepauser, og så efter timen, når vi sidder og får et stykke chokolade og en kop kaffe. Vi er kun en halv snes stykker og er alle medlemmer af samme motionscykelklub. Jeg vil mene, at der er mindst lige så meget socialt ved spinning, som der er ved landevejstræningen.

    Men så er vi også enige, for min pointe er jo netop, at det sociale element i at sidde og hygge sig før eller efter timen kan man jo opnå ved en hvilken som helst træningsform, det har ikke noget med spinningen at gøre.

  18. Henrik, jeg syntes du er er lidt for overfortolkende i din vurdering. Jeg kommer også for at træne. Jeg syntes spinning skal være hårdt, og jeg kommer for holde mig i form. MEN i min verden skal det være sjovt. Jeg syntes også det er useriøst når en instruktør kører med paryk, men i min verden skal der være plads til forskellighed.

    I foråret kørte jeg med på en 5 timers event på Nørrebro, hvor Kristian Rønne var den 3 underviser. Han indrømmede blankt, at han ikke var i form til at køre 5 timer - ligesom vi var mange andre der heller ikke er/var.

    Men Kristian leverede et show på en time, som var super godt. Han formåede at løfte stemningen, og give en tiltrængt pause, hvor vi egentlig kørte restitutions kørsel. Det var super godt i mine øjne. Det var sjovt - og der var alligevel ikke nogen målstreg, så det var ment for sjov.

    Jeg har også meget svært ved at finde det sociale aspekt ved timerne på Østerbro og i Royal. Det er der ikke noget galt med - det giver bare ikke mig det samme ud af det. Det er ikke fordi jeg sidder og snakker på cyklen under timen, men tit kan et blik eller et nik fra en men kender godt, være med til at jeg kan presse mig lidt mere. Er det ikke socialt ?

    I øvrigt er jeg heller ikke enig med dig omkring svømning og bridge - jeg tror ikke man hyggesnakker så meget. Det har jeg aldrig gjort - men der er måske forskel. Jeg er ikke den store bruger af MOL, men jeg kigger ind en gang imellem, fordi der er en forholdsvis stor gruppe, der skriver herinde, og fordi jeg syntes det er sjovt at høre jeres meninger - også selvom de nogle gange er forskellige fra min egen. Men jeg tror stadig, at der er mange der ligesom jeg, syntes det er positivt, hvis instruktøren udstråler andet end råstyrke og udholdendhed. Jeg tror vi er nogle der gerne vil have det lidt sjovt - og hårdt. Det er ikke uforeneligt - slet ikke på mit niveau.

    / Jeppe

    Nu behøver vi ikke tærske langhalm på emnet længere, og du har sikkert ret i, at jeg stiller tingene lidt sort/hvidt op, men diskussionen er meget god, synes jeg.

    Uanset hvad, bliver vi nok aldrig enige om, hvad den gode time er, og heldigvis er der timer til os alle.

    God træning!

    vh

    Henrik

  19. Gad vide, hvad det er for en form for spinning I har i København, hvis I ikke har det sjovt og ikke føler, I har det sociale med. Disse to ting er da i høj grad i højsædet under vores landevejs-spin, og det uden at det går ud over effektiviteten, hvis man kan bruge det udtryk. Men hver sin lyst og smag.

    Du skal hæfte dig ved min brug af ordet "primært". Jeg synes bestemt spinning er sjovt, hvis jeg synes det var kedeligt gjorde jeg det slet ikke. Men det er ikke det primære at det er sjovt, det er langt vigtigere for mig, at det er hamrende effektivt. Og spinning er mest effektivt for mig, når fokus lægges på at træde pedalerne rundt og ikke på at synge med eller fortælle vittigheder, tage en paryk på eller hvad man nu kan finde på af vanvittigheder.

    Det sociale aspekt i spinning har jeg lidt svært ved at se, når timen er i gang. Jeg taler ikke med nogen undervejs - gør du? Om man taler med nogen før eller efter timen har vel som sådan ikke noget med træningsformen at gøre, det behov kan du få opfyldt til stavgang, svømning, bridge eller hvilken som helst anden form for træning. Jeg vil give dig så meget, at det er klart at spinning er mest effektivt og sjovest (der var den så alligevel), når lokalet er fyldt, og man kan mærke energien fra andre fokuserede spinnere.

  20. "Jeppe kommer for at have det sjovt." God indgangsvinkel. :4thumbup:

    Generelt synes jeg Jeppes anmeldelser er helt hen i vejret (hvis Jeppe må anmelde navngivne personer, må jeg også anmelde Jeppes anmeldelse). De instruktører han elsker hader jeg og vice versa. Hvis jeg ville træne med det primære formål at have det sjovt, ville jeg gå til fodbold eller folkedans i stedet for spinning, som da vist er den mest asociale træningsform jeg kan finde på.

    Men igen - hver sin lyst og smag.

  21. Ej, lidt mavesur er du da vist :tongue:

    Men nok bare fordi julen har en særlig plads i mit hjerte (det skal i nok tidsnok finde ud af a1389.gif)

    Så jul og spinning må da egentlig være den ultimative kombination ivrig.gif

    Jeg bliver heldigvis hurtigt god igen. Det eneste jeg p.t. har at være sur over, er at det er næsten umuligt for mig at finde tid til spinning for tiden på grund af nyt arbejde og flytning. Men så må hometraineren gøre det ud for træning, selv om det ikke på nogen måde er det samme :nonono: Og så er Valby bare ikke et fedt center, når man sidder 8 deltagere i et rum til 75 (eller er det egentlig endnu flere), selv om Catherine Marsal er for sej!

    Nå - lidt kan man da åbenbart altid finde at bitche over sådan en mandag formiddag :crazy:

    Henrik B

  22. Sådan som jeg læser anmeldelsen af Traff er det Traff's særlige personlighed og måde at udtrykke sig på som anmelderen havde problemer med.

    Anmelderen kritiserer netop Traff fordi han gør det svært for anmelderen at have en god træning:

    I dette tilfælde har Traff fejlet med det motivationsmæssige aspekt., andre vil givet vis finde hans timer inspirerende.

    Ja, anmelderen kan ikke lide Lasse's personlighed - og det må da siges at være en alt andet end neutral vinkel at anlægge. Hvis han havde haft lyst og overskud til at se forbi Lasse's, indrømmet, noget fyldige personlige stil, så vil jeg også vædde med at han kunne have fået en god træning. Men udover Lasse's personlige stil, så er hans intervaller, som er alt andet end "spin-spin", næppe heller noget for Jeppe Sørensen. Så det har hverken været en sjov time eller god træning.

    Men hver sin smag, jeg er bare helt uenig i hans betragtninger om den gode spinning.

    Henrik B