Nordjyden

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nordjyden

  1. Hvis du smider 2-3kg på et par dage, kan du være STENsikker på at du har tabt muskel!!

    Grunden til folk ikke smider mere er jo netop med vilje, for at passe på den dyrebare muskelmasse!

    500g om ugen er anbefalelsesværdigt.

    Ikke helt enig der. Hvis man har spist saltet mad, som f.eks. burgere og pommes frites, kan saltet binde en frygteligt masse vand til kroppen.

    Man kan derefter ved at spise grønt i et par dage, miste en del af det salt som binder vandet til kroppen. Og vupti, så har man tabt sig 3 kg væske.

  2. Mange folk tror at det er fedtet der er problemet. - Det er det ikke. Fedtet er resultatet af det problem man egenligt har, hvilket er ens livsstil.

    Hvis man allerede har en god livsstil - hvilket er at dyrke sport, og spiser sundt (plus andre ting) er det nemt at tabe sig. - Da man 'bare' skal tilbage i sin egen rytme igen.

    Problemet for fede eller tykke mennesker, er at deres livsstil er forkert. Nogen dyrker hverken sport, eller spiser sundt.

    Derfor er det pisse svært at tabe sig, da det egenligt er ens livsstil som skal laves om.

    Jeg har selv tabt mig 28 kg over længere tid, og det sværeste for mig, var ikke at tabe mig 6 måske 8 kg på tre uger. Mit problem var at holde motivationen til at blive ved. - Så er der mange som siger - jamen er et vægttab på 8 kg ikke motivation nok i sig selv?

    Det er klart at et godt vægttab motivere. Men for mig betød det, at jeg nærmest lukkede mig inde i min lejlighed, og levede at gulerødder. - Ikke noget med at gå i byen og drikke bejsere osv. Og det bliver man i længden træt af. Og ikke ti vilde heste kunne trække mig ind til byen, hvor jeg skulle sidde og drikke danskvand. Og før eller siden, hænger de gulerødder mm. en så langt ud af halsen, at man bare ikke gider dem mere - Og så ryger man tilbage i den gamle sti :bigsmile:

  3. Hehe, jae - den med bilen var god. Men du skal tænke på, at hvis man løber, er man også hurtigere færdig med de 10 km, end hvis man går.

    @ SaintPauli

    Okay, så det er hold i påstanden. - Takker :4thumbup:

  4. I det store virvar af forskellige slankeråd, har jeg hørt at det er næsten lige så godt at gå, som det er at løbe.

    Det er klar, at man forbrænder meget mere ved at løbe end ved at gå, men når man ser på afstande, som f.eks. ved at gå/løbe 10 km, gør det så noget stor forskel?

    Jeg har ikke noget imod at gå, og kan let gå 10-20 km. Men jeg vil helts undgå at løbe, da det overbelaster mine led. Så hvis jeg kan forbrænde ca. det samme ved at gå 10 km, som jeg kan ved at løbe 10 km. Så kan jeg sgu lige så godt gå. :smile:

  5. Ja, jeg har skam læst artiklen. Men det kan være at jeg formulerede mig dårligt. Jeg mente at man skulle passe på med vægttræning/styrketræning. Ved vægttræning kan man lide overbelastning, hvis man ikke passer på. Her tænker jeg specielt på dette uddrag:

    "Vægttræning overbelaster senetilhæftningerne"

    Dette er et reelt problem, men som deles med andre idrætsgrene. Visse børn er i vækstperioderne specielt udsat for overbelastning ved senetilhæftningerne for de store muskler. Et typisk eksempel er patellasenens tilhæftning på skinnebenet. Hos alle børn der vokser og træner er det fornuftigt at være opmærksom på ømhed og hævelse ved senetilhæftninger.

    Er der da slet ingen problemer?

    Der er potentielt masser af problemer, men pointen er, at de ikke adskiller sig fra dem der er ved de fleste andre idrætsudfoldelser. Specielt kan ryg og knæ være udsatte. Børn kan være spontane og ukontrollerede i deres bevægelser og en skæv bevægelse under belastning kan indebære en risiko. Kyndig vejledning er alfa omega ved al børnetræning. De almindelige fitnesscentre er slet ikke indrettede til at tage imod børn, men det ændrer ikke ved at træningsformen sagtens kan være hensigtsmæssig. Klubber der hører under Dansk Vægtløftningsforbund har masser af god tradition for børnetræning.

    Så hvis XxMichelxX kun får den ene times undervisning i træningscenteret, vil jeg hellere råde XxMichelxX til at lade være. Og en times undervisning, hvilket har været standard alle de steder jeg har trænet, er ikke hvad jeg kalder kyndig vejledning.

    Men hvis XxMichelxX absolut ville dyrke styrketræning, derfor henviste jeg til artiklen. :smile:

  6. Ja løbe .. det er forfærdeligt :D

    Som du selv nævner kan du bruge f.eks. en banan hvis du har brug for nogle kulhydrater. De er somregelt altid gode at ta' lige efter træning.

    Ellers er frugt altid godt. 1 stort æble er f.eks. ca. 100 Kcal Så det er jo ikke det vilde.

    1300 Kcal om dagen er rimeligt lidt. Det er kun halvdelen af hvad du må få, så det gør ikke noget hvis der ryger et par æbler i kosten.

    Dog vil jeg også nævne, at 66 kg ikke er for meget, når man tager din højde i betragtning. (Hvertfald i.flg. det program jeg bruger). Din idealvægt vil ligge på ca. 62 kg. Men det hele kommer jo an på din kropsbygning og alder. - Så det kan svinge. Men 55 kg, er for lidt - Med mindre du vil være radmager og ligne en langdistanceløber. :4smartass:

    Hvis du lider af træthed, er det måske fordi du ikke får fedt nok. Kroppen skal bruge fedt til at optage vitaminer. Så en spk. olivenolie i gulerodssalaten er altid godt. Så få hellere lidt mere fedt i kosten. Skær evt. ned på proteinerne, det er kun til muskelopbygning, du skal bruge så meget.

  7. 11 kg lyder nu rimeligt meget. Nå, men jeg er selv ved at tabe mig. I.flg. mit kostprogram skal fedt ligge på ca. 20% Protein på ca. 15% og 65% til kulhydrater.

    Hvis det er lidt skævt gør det ikke noget. Hvordan er din fordeling?

    Angående din træning kommer det an på hvordan du træner. Hvis det er styrketræning, ville jeg nøjes med at træne hver anden dag. Men hvis det f.eks. var løbetræning, vil det nok være en smagssag. Det er ikke lige mit område.

    Uanset hvad, skal du hvertfald ud og bevæge dig mindst en halv time hver dag. Det behøver ikke at være decideret træning, men at gå en tur er fint nok.

    Held og lykke med det. :cooldance:

  8. Jeg kom op i vægt da jeg startede på gymnasiet. Jeg stoppede simpelthen med at træne, og vupti 25 kg op på 3 år. Mine spisevaner ændrede sig jo ikke.

    Hvis jeg skulle prøve at forklare, hvorfor gjorde jeg ikke noget, hvorfor tabte jeg mig ikke... osv osv osv. .. Det ved jeg egenligt ikke.

    Men jeg kan forklare hvorfor det er svært at tabe sig.

    Hvis det var mig alene i verdenen, ville det nok ikke være så svært. For hos mig er det omverdenen der presser sig på. Jeg kan godt være på kur, men så bliver den brudt fordi man lige skal med vennerne i byen. Man prøver det første stykke tid om aftenen at drikke danskvand. Men uha det bliver hurtigt kedeligt. Og så falder man i bajserne aligevel.

    Så når man er blevet lidt vissen, så skal man lige med vennerne på Burger King - og resten siger jo sig selv.

    Det er jo ikke svært at tabe sig et kilo eller fem for den sags skyld. Det svære er at fortsætte med at tabe sig.

    Hver eneste gang jeg har tabt mig, har jeg droppet festerne i weekenden. Og det er sgu hårdt psykisk at skulle undvære vennerne. Det tærer virkeligt hårdt på motivationen. Og så er det man begynder at finde undskyldninger. Og man ved at man ikke må. Men man gør det aligevel...

    I bund og grund er det jo ens livsstil der skal laves om. Ens spisevaner, motionsplan osv. osv. Det er faktisk ikke de ekstre kilo der bare skal væk. Hvis det dog bare var det.

    Og det er derfor at for jer som har "den rette" livsstil, at det er let at tabe sig. Men for dem som har "den forkerte" livsstil. Så er det pisse svært, da der er så meget ved en selv som skal laves om. Og det er meget lettere sagt end gjort.

  9. Jeg er selv igang med et rimeligt stort vægttab (Skal tabe 30 - 35 kg). Jeg har indtil videre tabt mig 8 kg.

    Med hensyn til motivationen er det selvfølgeligt svært. Hos mig er det mest maden jeg finder "besværlig". Og hvis man har lyst til slik, jae... for mig dur frugt hvertfald ikke. Jeg kan stadigt få lyst til slik selvom jeg propper mig med æbler. Men hvis du absolut skal have slik, så spis vingummi eller lakrids. Ingen chokolade, sodavand eller chips!

    Hvis du bruger sukker i kaffe eller te, så brug sødetabletter i stedet. (dem til 9 kr i Aldi er helt i top)

    Men min måde at holde motivationen på, er at hoppe op på vægten flere gange dagligt. Hver morgen tager jeg min vægt, og det samme hver aften. Dem kan jeg sammenligne (jeg ved jeg mister ca. 700 g hver nat). Du skal dog være klar over, at du har en masse væske i kroppen, og dette kan variere rigtigt meget. Hos mig variere det helt op til 2-3 kg. Derfor er det morgenvægten du skal rette dig efter. (ta' helst vægten efter toiletbesøg)

    Din kost skal indeholde en masse frugt. Spis det i løbet af dagen. Du må spise alt det frugt du har lyst til, du skal dog passe på med bananer. Og selvfølgelig, undgå fede sager. Spis fisk eller fugl istedet for okse- eller svinekød.

    Angående motion er der absolut ingen grund til at løbe hvis du hader det. Gå en lang tur med kæresten eller alene hvis du synes bedre om det. Hvertfald, find en motionsform som du synes om. Jeg bruger selv golf som motionsform. Jeg bliver ikke forpustet, men jeg går da ca. 7 - 12 km hvergang jeg er ude og spille.

    Men held og lykke med vægttabet. :4thumbup: