creamy

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by creamy

  1. Hej !!!

    Jeg ville gerne høre om der er nogen her inde der kunne give mig et praj om hvordan jeg skal beregne mit kalorieindtag, når nu jeg har fået den fantastiske ide at lege husmor og bage en fisketærte....

    Jeg ved naturligvis hvad jeg putter i den, og hvor meget, men er der ikke noget med at ting ændrer sammensætning når de bliver bagt ?? fx æg... eller er jeg helt gal på den ??

    Håber nogen vil/kan hjælpe

    -Cammy-

  2. Hej !!!

    Jeg søger en træningspartner, eller en motionspartner i området omkring næstved.

    Jeg er selv i ussel utrænet form, men hvis jeg ikke kommer i gang kommer jeg jo aldrig i form :wink: (men det betyder også at hvis du stiler efter at deltage i ironman så er det nok ikke lige dig jeg leder efter :blush: )

    Det kan både være en tur i svømmehallen, i centeret eller en god lang cykeltur som træning :superman:

  3. takker :D - blev sgu lidt nervøs når jeg ikke rigtig forstod hvad lægen sagde ;) takker mange gange for svaret - ser lige hvad jeg kan finde ud af:D Men det tyder på jeg har en god læge, for jeg blev anbefalet at gå, og hun regnede med jeg ville kunne komme til at løbe kortere distancer (går ud fra hun mener mellem 5 og 10 km) så det lettede mig da lidt :D

    men takker igen :D:D

  4. Øhh... vil det så sige jeg har kronisk leddegigt ??? - undskyld jeg måske soørger dumt, men jeg forstår altså ikke hvordan jeg kan have gigt af nogen slags !

    He !! frøkenen her sover vist stadig ;) havde lige glemt jeg ikke kikkede i min egen tråd - undskylder mange gange ;)

  5. Ovenstående er behandlinger til RA (reumatoid artrit eller kronisk leddegigt på dansk), ikke slidgigt.

    Edit: præcisere RA

    Øhh... vil det så sige jeg har kronisk leddegigt ??? - undskyld jeg måske soørger dumt, men jeg forstår altså ikke hvordan jeg kan have gigt af nogen slags !

  6. Jeg har nu været til læge, hun sagde at min brusk i knæet var lidt slidt - er det det samme som slidgigt, eller er jeg heldig det er noget andet ?? Og så sagde hun jeg skulle gå en måned uden belastning af knæet, og bruge knæbind ofte, og holdt det ikke op, ville hun sende mig til en ortopædkirugisk afdeling, for så ville de se om det var aktuelt at - jeg synes hun brugte ordet raspe eller noget i den stil - nogen der kan forklare mig hvad det er ??????

    -Cammy-

  7. Du kan sagtens få slidgigt i din alder... specielt som du selv nævner med øget belastning og især de hypermobile led spæder til i en øget grad af led-slitage!

    Men hvis symptomerne er opstået gradvis over den sidste måned i et ellers rask knæ kunne det tyde på nogle andre omstændigheder såsom en eller anden form for subakut opstående gigtsygdom der har start symptom med en monoarthritis i dit knæ!

    Inden du tager til lægen kan du tænke over om du har været syg inden for de sidste par måneder med en eller anden form for infektion herunder både kønssygdom (du er jo lige alderen for det :innocent: ), urinvejsbetændelse eller madforgiftning for bare at nævne et par få.... nogle infektioner kan nemlig lede til ledegigt og det kunne umiddelbart tyde på det var noget i den dur når det er et fuldstændig rask og ellers ugeneret knæ som der bliver problemer med!

    Er der evt. nogle i din familie med kendte gigtsygdomme? Du har ikke problemer med andre led såsom stive fingre om morgenen eller lignende? Øm under hælene eller over hælen?

    Du kan ikke mindes at have lavet et forkert vrid eller lignende for en måneds tid siden? Fået nye sko? Eller bare gået hårdere til den med træning?

    Er der smerter i dit knæ i hvile og har du evt. problemer med smerter/rastløshed i benet om natten?

    Hvor sidder smerterne? Er der kun smerter i forbindelse med igangsætning eller oplever du også smerte på indersiden, ydersiden, bagsiden eller forsiden af knæet?

    Er det varmt, rødt eller hævet? Eller alle 3 ting?

    Hvad med din hud, har du udslæt eller lignende. Dine øjne - har du haft betændelse eller irritation i dem på noget tidspunkt?

    Damn det var mange ting at tænke/svare på !!! (får helt sved på panden :tongue: )

    Mht. infektioner - et stykke tid inden jul havde jeg en tarminfektion, men smerterne er begyndt før det, men det kan godt passe at det er blevet værre siden der, hvis jeg tænker mig om...

    Min far har ikke gigt, men problemer med stive fingre og knæ når han går udenfor - måske lidt familierelation? men ellers har ingen i min familie gigt af nogen art - har en oldefar der klatrer rundt på 10-meter stiger i en alder af 94 år! :blink: .

    Da jeg har erfaring med at mine led smutter en gang imellem, lægger jeg også meget mærke til om jeg får trådt forkert, og det har jeg ikke gjort, og min træning i snart 3 måneder har udelukkende bestået af gang, og jeg har holdt det samme niveau hele tiden. Men smerterne sidder hovedsageligt lige under knæskallen og bag på knæet, og kan ligesom godt strække sig lidt ned i benet (jeg kender ikke alle de latinske navne sry!) Men det er hverken varmt, rødt eller hævet. Men jeg har en gang imellem udslæt i ansigtet - men det skyldes sandsynligvis at jeg er overfølsom for min shampoo - det går jeg i hvert fald udfra.

    Men jeg synes ligesom alle er enige om at jeg burde tage til læge... der er ikke rigtig nogen vej uden om ham ? jeg er ikke så glad for at gå til læge - de siger jo som regel at man fejler noget - og jeg kan bedst lide at være rask :wink:

  8. Hej derude!!

    Jeg har gennem flere år døjet med problemer med knæene (gammel håndboldskade - for hård og megen træning i for ung en alder + hypermobile led) Det har altid været venstre knæ der har været specielt slemt, og jeg oplever et par gange om måneden et mine knæ smutter ud af led, dog for det meste for at sætte sig på plads igen.

    Men i den seneste måneds tid har jeg haft problemer med at strække mit højre ben, men jeg håbede lidt på at det gik i sig selv igen. Det er det imidlertid ikke gjort, og det er i længden ret generende at jeg skal være så lang tid om eksempelvis at rejse mig efter en forelæsning, fordi jeg ligesom skal varme knæet op for at det ikke gør alt for ondt at strække det.

    Er der nogen der har nogen foreslag til øvelser eller andet der kan hjælpe på det ? Det skal siges at jeg i lang tid ikke har løbet, men kun gået ture (10 km en til to gange dagligt) og at knæet arter sig fint når først jeg har gået lidt - skal jeg bare vænne mig til det ?

    Håber nogen vil/kan hjælpe !!!!

    Creamy

  9. Jeg kan kun melde mig i rækken der mener du spilder pengene.... Men jeg taler så af personlig erfarring - det eneste jeg fik ud af at tage diverse kosttilskud var sløvhed og ondt i maven ! jeg prøvede flere typer produkter inden jeg opgav ;)

    Men noget jeg har sat mig lidt ind i og synes er spændende, er kost med minus kalorier - jeg ved ikke om der er hold i det, men det går ud på at du spiser mad der indeholder en x mængde kalorier, men hvor du rent faktisk kan trække en del af kalorierne fra i dit samlede energiindtag, fordi kalorierne enten sendes udfordøjede viddere, eller fordøjelsen bruger kalorierne. Det skal kunne booste et vægttab, måske er det værd at kikke nærmere på ?

    Good luck ;) -Creamy-

  10. Hey !

    Jeg har lige læst noget af det der er skrevet - har ikke læst det hele igennem, men ville da gerne lige komme med nogle kommentarer og sådan lidt.

    For det første vil jeg sige : enhver begyndelse er svær - og at bryde gamle vaner er MEGET svært. Jeg har ikke set om du er kommet i gang med et vægttab, men hvis ikke du er, så håber jeg snart du kommer i gang med det, men du skal ikke gøre det et sekund før du er 100% motiveret for at forkæle din krop med lækre sprøde grøntsager og ruset efter en times træning hvor du bare har givet den gas !

    Jeg har ikke selv været helt så overvægtig som dig, men jeg er en lille tøs på 155 cm og jeg har altså vejet et stykke over 70 kilo - det er omkring 25 kilos overvægt. Siden jeg blev konfirmeret har jeg ønsket at tabe mig - og det første lange stykke tid troede jeg heller ikke at jeg ville få støtte hjemmefra, men da jeg så endelig turde at sige til mine forældre at jeg virkelig ønskede at tabe mig, hjalp de mig så godt de kunne (det skal siges at ingen af mine forældre er overvægtige - tværtimod - men jeg har været så heldig at arve min mormors skikkelse og forbrænding og alt det der) Men altså, jeg er i dag snart 21, hvilket betyder at jeg de sidste 7 år har haft et ønske om at tabe mig - jeg har også gjort det i perioder, men så har jeg tabt 5 kilo, og så er hele lortet plus lidt ekstra lige røget på igen. For ca et halvt år siden skete der nogle ting i mit liv der gjorde at jeg fik øjnene op for at det her var MIT problem, og det var MIG der skulle gøre noget ved det - og der er ikke noget værre end at man ikke lige kan skylde skylden over på nogle andre- men omvendt er det 1000 gange nemmere at gøre noget ved det hvis det er en selv der kan ændre på tingene !!! Husk det.

    Jeg har også haft komplekser over det der med træningscenter - jeg har dog i perioder af et halvt år trænet i træningscenter - og jeg har haft det fint med det, indtil jeg pludselig blver grebet af den samme frygt somjeg tror du har - nemlig det at alle kikker på en og tænker "Hvad fanden laver den store ko her?" Og nogle gange har jeg følt at jeg er blevet beskuet på den måde. Det er også derfor jeg har investeret i træningsudstyr her hjemme, for så kan jeg få trænet hjemme i de perioder hvor jeg ikke har højt nok selvtillid til at komme ned i fitnesscenteret. Og med hensyn til træning vil jeg da lige pointere at jeg har tabt 5 kg i løbet af de sidste 4 måneder, hvor min eneste træningsmetode har været at gå (jeg skulle lige se om det kunne lykkes) Så her fra vil jeg bare sige to ting : Skriv gerne og piv lidt når du synes verden er hård og uretfærdig - det er du ikke ene om at synes, og så bare gå i gang lige så stille - der er jo ingen der siger du skal ligne supermand efter en uge vel ?

    Jeg håber virkelig du kommer i gang med det - for din egen skyld ! :D

    Håber du kan bruge mit bavl til noget ;)

  11. Jeg ville lige høre meninger omkring dette område ! Jeg er desværre fra naturens side udstyrret men svage led, og da jeg har nogle kilo jeg gerne vil af med (de hjælper jo ikke på knæene heller vel !! :-O ) har jeg i en længere periode alene brugt gang som motionsform (10 - 20 km dagligt) Og da jeg elsker naturen gør det mig ikke noget - men jeg savner imidlertid at få pulsen op og komme ud at løbe igen, derfor ville jeg gerne høre om det er klogest af mig at løbe ude i vinterperioden, eller om det er smartest at løbe på løbebånd`? Jeg ville jo gerne ud at løbe, men er bange for at vride mine knæ af led her mens der kan være smattet og glat, og jeg har absolut ingen ide om at jeg skal ud at løbe i sne ! Men jeg har flere gang hørt at løbebånd belaster knæene mere end at løbe udenfor - så hvad skal jeg vælge ?

    er sgu lidt i vildrede !!! Hvad mener i???

  12. Hejsa  :smile:

    Hvordan ligger du rent vægtmæssigt? Hvis du ikke har nogen særlig overvægt vil kroppen nødig af med sine depoter.

    vil foreslå dig at du gør det modsatte af hvad du gør nu, tager en uge eller to hvor du ikke træner så meget og sætter mere til livs end du plejer! Det lyder måske voldsomt og man kan godt tage et par kilo på ved det, men de ryger af igen når du vender tilbage til en mere kontrolleret kost og samtidig vil din krop få en tiltrængt pause, fyldt nogle depoter op og komme væk fra det stand-by mode det lyder til den står på lige nu...

    Det er ihvertfald min egen erfaring at det kan hjælpe  :bigsmile:

    Hej fra Tulle

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det er såmænd ikke fordi der ikke er masser at tære af, jeg vejer 65 kilo,og har en fedtprocent der ligger lige på grænsen til at være normal, men jeg er altså kun1.56 høj.

    Jeg skulle gerne af med omkring 10 kilo mere :wink:

    Men generelt kan jeg se at folk synes jeg spiser for lidt, så jeg vil forsøge at gøre dette.... :bigsmile:

    Jeg har slet ikke styr nok over det med kcal til at begynde at spise en bestemt mængde hver dag. Men jeg vil da forsøge at lære noget om det så jeg kan gøre det.

    :4smartass:

  13. Jeg har læst nogle af de andre tråde, men synes lige jeg vil have nogle reaktioner på min måde at tabe mig på. Jeg har i 3 år fulgt de danske vægtkonsulenter, og har tabt omkring 13 kilo med deres kostplan, men har ikke tabt et eneste gram det sidste halve år.

    Jeg har inden for de sidste 14 dage skåret voldsomt ned i min kost, og mere end fordoblet min daglige træningstid, og det har givet resultater - rent faktisk tabte jeg 4 kilo på den første uge.

    Men jeg er bange for at jeg muligvis også taber muskelmasse/væske og ikke ret meget fedt.

    Jeg styrketræner (ca. 80 minutter) 3 gange ugentligt efterfulgt af cardiotræning (ca.30-40minutter), og løber eller svømmer hver dag(svømmer i omkring 1 time men løber kun omkring 15-20 minutter- arbejder på at forbedre mit løB). Derudover har jeg sådan et mave/ryg program til bold-mest for at stramme maven op så den ikke bliver slasket.

    Min kost har de sidste 14 dage alene bestået af grøntsager, tun og æg, og eksempelvis har min frokost og aftensmad bestået af en gulerod og 20 gram tun.

    Jeg har ingen sult selvom jeg ikke spiser så meget som jeg plejer med Danske Vægtkonsulenter.

    Men er det en mulig vej frem, eller risikerer jeg at jeg ikke får forbrændt mit fedt, hvad mener i ? Jeg er ikke selv særlig meget inde i sådan noget- derfor jeg spørger om råd.