TCBS

Medlemmer
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by TCBS

  1. Der er noget, jeg ikke forstår.

    Nu er det igen tid til diverse fitness/bodybuilding konkurrencer, og i den forbindelse læser jeg på DBFFs hjemmeside, at atleter, der stiller op i konkurrencer udenfor IFBB regi, vil få karantæne.

    Jeg kan ikke forstå hvorfor. Med tanke på hvor få konkurrencer og atleter der er i Danmark, burde man da fokusere på at få flere til at stille op i flere konkurrencer i stedet for at begrænse mulighederne.

    Hvem taber på, at atleterne kan stille op til flest mulige konkurrencer?

    Nu skal atleterne tage stilling til, hvem de vil "støtte" af arrangørerne, og hvor de bedste/værste muligheder ligger i stedet for at fokusere på træning og konkurrence, som vel er det primære.

    Kan nogen give mig en fornuftig forklaring?

  2. Ingen tvivl om at det er nogle underlige oplevelser, der beskrives af tråd-starteren, og situationerne kunne helt sikkert været håndteret bedre af begge parter.

    Der er dog langt fra disse, i min optik, ganske enestående situationer, til at alle kommercielle centre er håbløse.

    Jeg har som så mange andre haft min gang i forskellige centre i årenes løb og også arbejdet med træning. Mange af de ting der nævnes, kan jeg sagtens genkende, men det er, som jeg ser det, ikke kernen i diskussionen.

    For det første er du i din gode ret til at finde dig et andet sted at træne, hvis du ikke kan lide, hvad du får. Der er trods alt andre muligheder.

    For det andet bestemmer kæderne fuldstændigt ,hvordan de ønsker, tingene skal være i deres centre. Så længe lovgivningen overholdes, er det er privat foretagende, der kan operere, som de vil. Markedet (kunderne) vil afgøre om det er en god idé eller ej. Og med tanke på de mange mennesker der hver dag kommer i de store kæder, må produktet jo siges at være efterspurgt.

    Centrene har ingen forpligtigelse til at gøre noget særligt for kundernes sundhed. Det er ikke et offentlige kontorer, der har et særligt samfundsgavnligt mål, men private virksomheder med indtjening som målsætning. Samtidig træner du på egen risiko, som du skriver under på, når du melder dig ind. Du skriver også under på at centrene bestemmer hvordan og under hvilke rammer, du kan benytte centret. Hvis de ikke kan lide en adfærd, kan de stoppe den. Det er deres valg. Dit valg består i at gå et andet sted hen.

  3. Det er fint med fokus på emnet "doping" også blandt andre end elite konkurrence atleter, men jeg bliver meget meget træt af den måde snakken går.

    For det første savner jeg, at der bliver meldt ud, hvorfor man fra offentlig side skal tage sig af evt. doping i fitnesscentre, samt hvilket mål der skal være med indsatsen, og så savner jeg en handlingsplan, der går imod dette mål.

    Fitnesscentrenes er alene at se pæne ud i almindelige menneskers øjne ved at jagte de forfærdelige dopingsyndere. Dermed vil flere melde sig ind i centrene, og der tjenes flere penge. Der er ren marketing. Fair nok for der skal tjenes penge.

    Problemet ved at benytte sig af to til fire årlige test fra ADD er, at det intet nytter. Og reelt vil fitnesscentrene jo ikke doping til livs, men derimod have ryddet ud i de store, gerne tatoverede mænd med en opførsel, der kan opfattes som aggresiv af fru Jensen og hendes mand. En bedre måde at slippe af med dette problem ville være at forbyde synlige tatoveringer og få personalet til at stoppe de mest bizarre former for adfærd. Nej, du må ikke skrige, nej du må ikke smide med vægtene og ja, du skal vaske dit tøj og dig selv, før du kan være her i vores center...

    Politikerne vil gerne have, at ungdommen (som tilsyneladende er hele problemet, undskyld, det er unge mænd, vi taler om) bliver sundere, og de fleste kan blive enige om, at abnorme mængder hormoner ikke fremmer sundheden. Så er det bare, at jeg ikke forstå, hvordan udsmidning af et fitnesscenter vil hjælpe den enkelte til at stoppe/ikke starte med hormoner? Ude af øje, ude af sind. Forebyggelse, dialog, behandling synes jeg, lyder som bedre løsninger end at samle doping-folket i baggårdscentre og lignende, når de nu ikke kan komme i de store kæder. Ingen tror vel på at politiet vil jagte disse mennesker for alvor i deres nye centre?

    Poul - Mht at du mener, at ADDs indsats i centrene er god, så kan jeg dele min personlige oplevelse. ADD har været i mit center tre gange i løbet af 1½ år. De har taget 6 prøver, og jeg står for 1/3 af dem. Tak, for komplimentet.

    Hver gang vi har siddet, og ventet på at jeg skulle, har vi talt om hvorfor tiden skulle spildes på denne måde. Alle har været enige om, at det er en symbolhandling. Bl.a. fordi det er for nemt at undgå test. Udover at risikoen for at træne lige netop den dag på det tidspunkt hvor ADD er i huset, er meget lille, så kan du gå din vej. Hvis ikke du er kendt af personalet, og de ser dig løbe fra testen, kan ingen gøre dig noget. Det skal trods alt bevises, at du ikke har rent mel i posen, og uden dit navn går det ikke.

    Lovgivning eller ej, så kræves der i mine øjne en anden langt mere fokuseret indsats, for at komme de åbenlyse problemer der er med hormon-misbrug til livs.

  4. Jeg er med på, at MR er dopet, og han virker, som der bliver sagt, ikke særligt samvittighedsfuld omkring det. Sejr er, hvad der tæller, og så må man give alt, hvad man kan, oplever jeg ham give udtryk for.

    Men jeg har sagt nej til det andet spørgsmål, fordi jeg ikke tror, der er så mange dopede som tidligere. Det bygger jeg på, at meget få har holdt godt ud i de 14 dage, der nu er gået. De fleste er ganske enkelt meget trætte, og det plejer vi ikke at se. Kun meget få virker relativt friske sammenlignet med tidligere år, hvor hele toppen og deres hjælperyttere hamrede løs fra start til slut.

    At Sastre ikke er dopet, fordi han virker som en flink fyr... :blink: Kim Andersen virker også som en flink fyr, men det betød vist ikke så meget.

  5. Ja, det lyder rigtigt. Og du skal stønne højt og smide vægten, når du har lavet sættet.

    Du kan prøve denne øvelse, som jeg så i centret:

    Tag en håndvægt i hver hånd og kom ud på gulvet. Så laver du rullende shrugs, ca. 8-10 stk. Derefter går du fremad med små "farmerwalk"-skridt ca. 8-10 m. Her laver du så 8-10 rullende shrugs igen. Så fremad med små "farmerwalk"-skridt ca. 8-10 m igen og igen de rullende shrugs. Nå du har gået ca. 100 m., er "sættet" færdig.

    Hvad hedder den?

  6. Trist for Atlanta at en enkelt spiller kan ødelægge så meget for holdet. På den anden side kan det ikke være anderledes, når QB er så vigtig en position, og man har valgt en type som Vick.

    Jeg læste et sted (CNN?), at to personer tæt på Vick havde udtalt sig om, hvordan han kan finde på at gøre (måske?) noget, der ødelægger så meget for ham. Det kan jo blive fængsel og slut på karrieren og de mange penge. Den ene mente ganske enkelt, at han er hamrende uintelligent på linie med Mike Tyson og ikke havde nogen til at holde de værste tåbeligheder i ro. Den anden mente, at han er super egoist og fuldstændigt ligeglad med alle andre.

    Uanset hvad han er, så kan man ikke kalde ham smart :crazy:

    Hvis man ser på, hvad lillebror har lavet, er det måske ikke så overraskende... :nonono:

  7. Det lyder flot. Som altid en kamp for at finde de mest specielle øvelser/metoder der findes. Du bliver helt sikkert Bellevue-klar på den måde, isæe kombineret med dine curls.

    Jeg savner dog wrist-curls og shrugs, masser af shrugs. Det har jeg nemlig set, at man skal have i sit program. Alle de store drenge laver disse øvelser, så det skal du vel også...?

  8. Så skete der endelig noget for Kongerne. På den mærkeligste måde lykkedes det at rykke væsentligt frem. Var ellers meget usikker på holdet denne dag, og 300.000+ var da også skidt umidelbart, men da jeg kan se, at de fleste andre har skrabet seriøse minus point sammen, er min begejstring stor :4thumbup:

    Imorgen bliver ligeså svær at forudse... :crazy:

  9. Det er også helt fint, at der er krav om en ren sport, men sporten bliver vel kun ren på overfladen, hvis der ikke gør noget ved brugen af doping.

    Jeg mener ikke, der er tale om at gøre sporten, ren når dopingsynderen blot smides ud af foreningen/klubben/centret. Dopingen eksisterer så bare et andet og ikke så synligt sted. At det skulle være en sejr for dopingbekæmpelsen, har jeg svært ved at se.

  10. Det er interessant, at diskussionen om doping i motionscentre næsten altid drejer sig, om at centrene vil skille sig af med dem, der doper sig (eller dem de tror doper sig...), og hvordan dette gøres bedst/hurtigst/nemmest.

    Jeg mener, at hele baggrunden for diskussionen bør gå lidt dybere. Nemlig til spørgsmålet:

    Hvorfor vil man gerne fange folk, der doper sig i centrene?

    Er det fordi, der er en helbredsrisiko forbundet med doping? Så løser det vel ingenting at smide dem ud af diverse centre, så de kan gå et andet sted hen og træne. Tror folk virkelig, at doping i motionscentre er udryddet, den dag alle, der doper sig, træner udenfor ADDs kontrol?

    Og er helbredet den afgørende faktor, burde der så ikke testes for efedrin og andre "slanke"-præstationsfremmere? Er det "mest" sundt at tage AS og løfte tunge vægte eller at tage Letigen og steppe/spinne/løbe i timevis?

    Er det fordi, man ikke kan lide de store fyre (m/k), som fylder meget med tunge vægte og macho fremfærd? Er de dårlige for forretningen, og skræmmer de "almindelige" kunder væk? Så ser den nuværende strategi ud til at passe bedre.

    Hvis forretningsårsagen er den rigtige, så skulle de ansvarlige måske overveje se på genrel overdreven og asocial adfærd i centrene. I realiteten tror jeg, at ligegyldighed overfor udstyret, manglende oprydning/rengøring efter sin træning og uforstandig træning ødelægger langt mere forretning, end doping alene gør.

    Jeg kan ikke se, hvordan de enkelte centres indsats kan diskuteres, før det er klarlagt, hvad deres målsætning er. Testningen har som sådan ingen effekt, udover at flytte dem der fanges til et andet center. Der er ingen reelle sanktionsmuligheder eller opfølgning, som kan eliminere dopingen. Men det betyder måske ikke så meget, for der gøres jo noget...

  11. Så lykkedes det! Du blev til Jørgen Panduro. Det må føles dejligt at få opfyldt et gammelt mål i livet...

    På den anden side er jeg sikker på, du bliver en succes, hvis du kan holde tålmodigheden i ro overfor alle de unge og uerfarne, der fylder landets centre.

    Jeg glæder mig til at, du deler dine aerobic oplevelser med os. Det må vel være en del af jobbet at have produkt kendskab, og du har jo altid haft et blødt punkt for arbejde i sal.

    Good luck with that :4thumbup:

  12. Det er nemt at sige, at fortiden ikke spiller en rolle for virkeligheden idag, og Riis' snyderi (potemtielle) ikke har betydning for hans arbejde med doping nu.

    Jeg kunne ikke være mere uenig. Spørgsmålet om Riis' troværdighed og handlinger frem til idag er afgørende for den rolle, han spiller i cykelsporten.

    Er Riis en person, der snød ved en enkelt lejlighed - sin TdF sejr -, efterfølgende så det som en stor fejl og sidenhen har arbejdet for at rense ud og skabe et rent miljø?

    eller

    Er Riis en gennemført snyder, der har gjort alt i sin aktive karriere for at komme frem og vinde, og som sidenhen har brugt sin viden om doping, metoder og systemer til at optimere sit holds præstationer?

    Svaret på det spørgsmål betyder noget for det (for mig at se) indlysende spørgsmål, der må følge:

    Er grunden til at han har skilt sig af med Basso og andre ikke, at han har kæmpet for at udrydde doping, men derimod at dopingjægerne kom lidt for tæt på, og han måtte tage tabet for at kunne holde det uplettede ry højt?

    Det skulle da være mærkeligt, at verdens bedste cykelryttere ikke har lært hele pakken af Riis, men kun den "rene" del og alligevel har formået at vinde i konkurrence med alle de ryttere, der drev af doping.

    Jeg kunne tænke mig at høre, hvorfor vi har hørt så lidt fra BS Christiansen i denne sag. Han plejer da at være klar med opbakning til "hans drenge", som bare arbejder så godt som et team og er sammen i tykt og tyndt. Altså lige undtaget når de er dopede, for så er den jo den enkelte rytter, der helt alene står bag det... :unhappy:

  13. Sådan! Jeg kan høre, at du bruger din træning til det, der er meningen. Det luner mit gamle hjerte.

    Jeg skal lige høre om teknikken i squat, for jeg så en gut i dag til træning, der så ud til at være prof.

    Er det rigtigt at man skal træne i løbesko? Og stå på to 5kg skiver med hælene?

    Skal man have bølte (Cassal) på eller er det frivilligt?

    Lange bukser (Gasp) ikke sandt?

    Straaaam t-shirt?

    Så er stilen på plads, men så er vi også enige om, at man skal ned til låret er 45 grader, så der kan komme rigtigt meget vægt på, ikke?

    Og der må max være 20 cm mellem fødderne?

    Er det disco? Siger Poul ja til det?

  14. Så faldt kæden helt af discostilen og det næste bliver vel, at I udveksler pilatesinstruktører og røgelsestips...

    Helt ærligt Poul, så er det fredag aften, og jeg forventede at høre om din bryst/biceps-træning. Massive sæt så du kan stå klar i baren senere.

    Jeg tvivler på, at der findes hunnybunnies, som gider høre om plastrør og massage bolde (ok, måske alligevel), og ingen af drengen kan bruge dine historier om spændte led til noget. Næh, det der tæller er: "Hva' ka' du ta' i bænk?" og "Kører du også fem sæt i pecdec'en for at få masse på indersiden af brystet?"

    Kom nu ind i kampen.

  15. Nu begynder det at ligne noget. Maskiner er det bedste, for der kan man få rigtigt meget vægt på.

    Jeg kan dog ikke se hverken abduktor eller adduktor på dit program. Er det fordi du havde glemt at få avisen med? Alle ved jo, at læser man avis, kan man bedre lave de 30 rep, der giver det gode burn, så man taber sig mest muligt på ydersiden af låret og får lange slanke muskler.

    Balder af dej og tynde arme. Det er det, de unge vil have.

    Selvfølgelig skal man ikke træne ben, når man løber eller spiller fodbold. Man skal jo heller ikke træne mere ryg end biceps :nonono:

  16. Yes, det skal altid twistes igennem, så de skrå mavemuskler får max belastning. Det er faktum, det ved alle.

    Kun bicepscurl skal ikke have max ROM. Den skal holdes i 90 grader, mens der rykkes tilbage med lænden, og man kommer op på tærene. Det er det, der giver kæmpe peak på armen.

  17. På tide at du kom i gang med noget ordentlig træning. Jeg ved ikke hvor mange år jeg har hørt dig snakke, snakke, snakke om træning uden at se dig gøre noget ved det.

    Du ved godt, at den eneste ordentlige træning er jump-clean-push med stang fra bold med rotation mens man har munden fuld af flæskesvær, sild og grapefrugt. På den måde for man trænet hele kroppen på én gang både pump og funktionelt, mens kroppen bliver tilført protein, fedt, kreation og C-vitamin til at hive det hele på plads.

    Swissball+spinning=stor læg

  18. ADDs besøg i centrene skal ses som en preventiv ordning samt et forsøg på at holde de værste "hormonbrød" væk fra almindelige mennesker. Det var ihvertfald den udlægning, jeg fik idenne uge af ADD, da jeg havde fornøjelsen af at blive testet, og vi talte sammen bagefter.

    ADD sagde også, at det kan ses som et kompliment at blive valgt ud. De vælger jo trods alt ikke hvem som helst, og de var helt på det rene med at var efedrin og andre slankemidler være med i testen, ville spinningsalen og rækken af stepmaskiner få langt mere opmærksomhed.

    Jeg vil sige til succesraten for testningen, at det er mere overraskende for mig, at den ikke er 90-100%.

    På den anden side er det under al kritik, at medierne ikke er mere kritiske i deres behandling af tallene, men der er naturligvis ikke den store interesse fra de deltagende parter i at vise andet end fangst.

  19. NFL er en stor ting på MOL, og mange har frygteligt mange "gode" ideer om spillerne. Sæt handling bag ordene og deltag i et avanceret NFL-managerspil.

    Det er et internationalt site og mange spiller. Sidste sæson deltog mere end 300.00 i NFL-delen. Jeg har spillet her før, men uden dansk deltagelse og det kunne være fedt med lidt lokal modstand.

    Her er siden:

    http://fantasygames.sportingnews.com/

    Spillet hedder Fantasy Football Challenge og er et af flere, men gratis, og det synes jeg, det skal være. Ligaen hedder MOL, og kodeordet er MOL.

    Opret en profil og tilmeld et hold. Der kan kun være 20 hold i hver liga, så hold jer til ét hold pr. person. Vi kan altid oprette flere ligaer, hvis mange tør tage udfordringen op.

    Læs reglerne grundigt. Det er måske indlysende, men der er meget at hente i detaljen.

    /T

  20. Der er vel lige den (store) forskel på silikonebryster og doping, at doping er ulovligt på linie med andre typer stoffer som kokain, heroin mm., så sammeligningen holder ikke.

    Personligt kan jeg ikke forstå lysten til at dope sig som almindeligt menneske. Hvad opnår man? Medmindre du kan drive en karriere ud af det som Arnold, har jeg meget svært ved at se fidusen. Risikoen for skader, prisen og stigmatiseringen kan i mine øjne slet modsvares af store muskler.

    Iøvrigt kan det jo diskuteres hvad der ligger i doping. I OL sammenhæng er mange ting doping, men her diskuteres kun AS. Hvad er holdningen til kvinder der fylder sig til efedrin? Ok, eller ej?

  21. Det er nu, fårene skilles fra bukkene, og vi får set, om Rasmussen er blot en døgnflue. Det sværeste valg må være at finde dagens vinder og gøre ham til kaptajn. Sprinterne er nu altså lettere at holde styr på...

    Nu hvor vi er samlet i en lille flok, der sætter pris på et godt managerspil, håber jeg, at I vil tage denne udfordring op:

    NFL Manager på sammen med mange andre fra den store verden. Jeg har spillet her før, men uden dansk deltagelse og det kunne være fedt med lidt lokal modstand.

    Her er siden:

    http://fantasygames.sportingnews.com/

    Spillet hedder Fantasy Football Challenge og er et af flere, men gratis, og det synes jeg, det skal være. Ligaen hedder MOL, og kodeordet er MOL.

    Opret en profil og tilmeld et hold. Der kan kun være 20 hold i hver liga, så hold jer til ét hold pr. person.

    Læs reglerne grundigt. Det er måske indlysende, men der er meget at hente i detaljen.

    God fornøjelse, Thomas

  22. Det er absolut ubehageligt, at se piger der bliver tyndere og tyndere samtidig med, at de træner alt for meget. Når man som jeg har arbejdet meget i et center og bliver konfronteret med oplevelsen, er der ingen tvivl om, at det er en af de sværeste ting at håndtere.

    Jeg er helt enig i, at der skal tages hånd om problemet, men som det er nævnt, skal man være meget varsom med at fare frem med gode idéer. Der skal professionel fagkundskab på banen, hvilket man ikke kan forvente, at fitnesscentre skal have blandt de ansatte. Alligevel mener jeg, at centrene har en moralsk forpligtelse til at hjælpe den enkelte, så godt det er muligt, selvom folk skriver under på, at træning er på eget ansvar, der er tale om voksne mennesker, og det ikke er ulovligt.

    Du kan ikke være sikker på, at der intet gøres, fordi pigen ved siden af dig tydeligvis har alvorlige problemer. Jeg har i flere tilfælde oplevet, at forsøget på hjælp blev afvist, og så er der reelt ikke mere at gøre for centret. Det er naturligvis muligt at opsige medlemskabet og afvise pigen, men jeg har meget svært ved at se, hvordan det hjælper på problemet. Desværre har jeg også oplevet mange andre medlemmer, som blot ville være fri for at se på den tragiske situation og derfor ønskede, at centret "gjorde noget" = smed pigen ud.

    Analogt til doping-problematikken kan det måske også diskuteres, om centret bør gøre mere end blot afvise medlemmer, der tages i at dope sig. Måske kunne det overvejes at inddrage noget fagkundskab, så problemet ophører i stedet for at flytte at andet sted hen.