Denali

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Denali

  1. Jo, du kan sagtens skifte forkert! Hvis du 3 klinger foran og 9 bagpå, giver det i teorien 27 gear. Men i realiteten er du tættere på 16 - 18. Du skal aldrig være på den store kliinge foran og de store klinger bagpå. Herved tvinges kæden til en skæv position, med øget friktion og slid til følge. Tænk altid på at kæden skal køre så lige som muligt. Dvs. at du heller aldrig skal være på lille klinge foran og lille klinge bagpå.....

    Få cykelhandleren til at vise og forklare dig det når han justerer den for dig. Hvis ikke du har forstand på det skal du ikke rode selv med det, for det drejer sig om halve mm for at det kører optimalt.

    Ulrik

    PS: XTR er både lettere og stivere end XT i modsætning tl hvad der postuleres ovenfor. Holdbarheden er ringere og det er dobbelt så dyrt, så XT er et godt valg - og absolut brugbart selv under ekstrem belastning

  2. Det irriterer mig sgu når folk udtaler sig skråsikkert om at Lance må være dopet fordi han vinder TDF gang på gang. Jeg kan selvfølgelig ikke udtale mig med samme sikkerhed men jeg TROR faktisk ikke han er dopet:

    Han blev verdensmester i 1993, ca 10 kg tungere end han er nu. 10 kg betyder over 5 min. op ad en stigning som L'Alpe D'Huez.

    Hvis han er så gennemdopet og et medicinsk mirakel er det da mærkeligt at han kun kan holdes i form til det ene løb om året?

    Der er mange ting som han gør forskelligt fra sine konkurrenter - bla. pedalleringen. Meget højere kadance - men den har han måske også dopet sig til?

    Han vinder som regel med under 5 min efter 3000km. Nævn bare en anden af de andre favoritter som satser så målrettet efter det ene løb?

    Lance siger selv at han aldrig havde vundet TDF uden sit sygdomsforløb, da det er kemoen der har pillet mange af kiloene af ham. Men de mest rigide vil sikket også kalde kemoen for doping, eller?

    Til sidst, hvis det er så såre simpelt at dope sig uden at det kan fanges i test, hvorfor er der så gang på gang ryttere der fældes af netop test?

    Som sagt, så VED jeg ikke om Lance er dopet, men jeg TROR det ikke. Jeg har nemlig ikke set andet end middelmådig journalistik samt tvivlsomme forumindlæg til at forsøge at overbevise mig.

    Denali

  3. Jeg ved ikke om der er nogen der har set det klip, hvor Vince Carter, i en landskamp for USA, springer hen over hovedet på en 2 meter høj franskmand under et fastbreak? Han sætter af uden for nøglen, springer buk over hovedet på ham og dunker. Men han er vel også hvad man kan kalde for pænt spændstig...

    Dette her er nu også ganske imponerende...

  4. Er det meningen at programmet skal ende med marathon i uge 39 eller fortsætter du med at løbe frem mod marathon i foråret?

    I det første tilfælde vil jeg sætte træningsmængde op mht til løb. Det er svært at styrketræne og træne til marathon samtidig med uden at gå på kompromis med en af delene. Vælg evt. at holde pause med styrketræningen de sidste 2 mdr. før dit marathon og fokuser 100% på marathon. Du skal gerne op at løbe 30 km. inden det går løs...

    Så længe du ikke løber mere end du gør nu ser jeg ingen grund til ikke at inkludere ben - tværtimod.

    Held og lykke med det

  5. Jeg tror han er helt færdig nu. Han lød rimelig oprigtig på efterfølgende pressemøde. Ingen undskyldninger - blot en erkendelse af at han ikke længere er god nok.

    Efter min mening skulle han have set lyset da han skulle bruge mere end 2 omgange til at slukke for "super" Brian!

    Men han var da god for 15 år siden.......

  6. Cannondale er bestemt ikke et billigt mærke, men andre mærker er også dyre hvis man skal have noget ordentligt. De laver bare også billige cykler. Da jeg i sin tid skulle afsted, tog jeg via Miami hvor jeg købte min cykel. Så var det ca. halv pris af DK og klart under 10000,- Du kan sikkert finde noget brugt. Grunden til at jeg dengang valgte Cannondale var, at jeg skulle have et stort stel, og det kan godt værte svært at finde i ordentlig kvalitet. Forresten vil jeg nok holde mig fra skivebremser hvis jeg var dig, for de kan være svære at reparere og justere. Især hvis de ikke er af ordentlig kvalitet.

    God fornøjelse med det!

    Denali: Det lyder godt. Så er jeg mere tryg. Jeg vejer kun 60 kg, så jeg slider ikke så hårdt på cyklen :bigsmile:

    Jeg har tænkt mig at ofre ca. 10 kilo på en cykel. Så hvis du (Denali) har kørt på en mtb, er udvalget jo blevet udvidet en del. Cube tiltaler mig fordi den er relativt simpel uden for mange finurligheder. Men har også kigget lidt på Ghost og specialized. En Canondale koster vel kassen eller ??

    <{POST_SNAPBACK}>

  7. Der er for tiden ingen told på varer fra USA for såvidt jeg er orienteret, så det drejer sig "kun" om momsen på 25%. Husk at man også betaler moms af porto og levering! Desuden kræver Postdanmark 50-75 kr for ulejligheden med at opkræve told. Det hjælper ikke at få den pakket ind, men der er en vis chance for at pakken ikke bliver fortoldet i det hele taget, dat toldvæsnet har svært ved at følge med. Alt andet lige kan det som regel godt betale sig at købe disse ting i USA hvis man ved hvad man vil have og har tiden til at vente.

    Er der nogen der ved, hvor meget moms og told egentlig beløber sig til, hvis de bliver snuppet på vej ind i landet ?

    Uanset hvad, så burde det nu stadig kunne betale sig - især hvis man er nogle stykker der går sammen om en bestilling eller, hvis man køber to par sko af gangen.

    <{POST_SNAPBACK}>

  8. Jeg cyklede omkring 4000 km, det meste på grusveje og i meget hårdt terræn. Jeg havde ingen problemer med cyklen overhovedet, men kom dog til at mangle bremseklodser, så husk mere end et sæt! Den kører iøvrigt stadig fint på 6. år. Tour cykling er altså ikke så hårdt for cyklen som at give den gas i skoven - specielt ikke hvis du vælger yak traileren. Så vælger du en ordentlig cykel, med en ordentlig gaffel så behøver du ikke bekømre dig om det holder. Jeg vejer over 100 kg, og slider derfor hårdt på grejet, men det gik fint i Sydamerika. Det som oftest går itu er øjerne på stellet til montering af bagagebærere, men det problem er du jo ude over. Mht til dæk, så vælg nogle der har semislick på midten, men som kan gribe fat ude i kanten. Så er du kørende.....

    Hej,

    og tak for input. Nej, hvorfor jeg ikke er vild med dæmpning skyldes nok mere at jeg er nervøs for om det holder. Der er ikke meget ved at stå i øde marken og cyklen ikke kan bruges hvis gaflen går i stykker. Cube outback har det samme system med at du kan slå dæmpningen fra. Men måske er en mtb ligeså god, bare med smallere dæk

    Det er meningen jeg skal have en yak trailer bagefter.

    Denali: hvor langt cyklede du og havde du nogen problemer med cyklen ??

    <{POST_SNAPBACK}>

  9. Hvis du køber en Cannondale MTB kan du slå støddæmpning fra ved at dreje på en knap (kan gøres mens du cykler). Jeg har selv brugt en sådan til at cykle gennem Sydamerika. Jeg kan ikke anbefale at køre mange timer på dårlige veje uden støddæmpning! Skal du have bagage med, så overvej en trailer frem for tasker. Det virker meget bedre off road.

    God fornøjelse