Bisse123

Medlemmer
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bisse123

  1. Jeg kan godt se den dybere mening i din tråd.

    Personer som søger råd og vejledning kan ikke skelne mellem godt og dårligt. De har grundet deres spørgsmål naturligt ikke erfaring.

    Stiller man spørgsmål i et åbent forum, kan alle bidrage, således kan vejledning også være vildledning. Der vil altid være personer, som i en ellers god mening, bidrager med deres egne erfaringer eller videregiver viden fra hvad de har læst andetsteds.

    Hvad jeg ser som et problem er, at selvsamme personer har en tro på, at det de skriver er rigtigt, men ser ofte disse bidrag, bygge på manglende viden eller forkerte oplysninger.

    Da vi ikke består af en flok videnskabsfolk og professionelle rådgivere i dette forum, må man leve med dette. Et vigtigt aspekt der skal tages med i sine overvejelser.

    Her er det så op til den enkelte selv at sortere i "varen".

    Mit svar til dine punkter:

    1.

    Nej, medmindre der følger en vejledning i brugen.

    eks.: 5x5, er det med progression, er det til failure i hvert sæt eller kun det sidste, hvad med opvarmning?

    Jeg synes dit punkt er relevant!

    2.

    Der hersker i alle sportsgrene (og i mange professioner) termer og udtryk som meget enkelt fortæller hvad en given situation eller proces omhandler. Du finder det i fodbold, håndbold, golf, på et skib, i flytrafikken, inden for forsvaret osv.

    Lev med det, men alt bliver mere og mere internationalt!

    3.

    For nogle mennesker er dette essensen i deres træning. Vi er forskellige som mennesker og søger forskellige mål. Nogle fokuserer på styrke, andre på masse, og nogle igen fokuserer på et bedre helbred. Det som motiverer dig, motiverer ikke mig og vice versa. I et forum som dette, er det meget vigtigt at du holder dig for øje, at her er plads til alle, og der skal være plads til alle. Vi har hver vore intentioner om at blive bedre til vor sport, herunder ligger forskellige målsætninger. Jeg kan sagtens abstrahere fra det, det tror jeg også på at du kan!

    4.

    Formidling af viden!

    Ellers ros for dit oplæg, absolut værd at tale om.

    Endelig noget saglig kritik. Skide godt!

    Tror man fra start har misforstået budskabet med mit indlæg.

    1. Enig

    2. Har intet imod engelske termer. Når jeg skriver at det er "smarte" udtryk så mener jeg i den sammenhæng de bruges. Hvis de eksempelvis bruges til at beskrive en træning overfor en uerfaren styrketræner, så bliver de arbitrære.. meningsløse... smarte... Nok om det... bare jeg selv ved hvad jeg mener ;-)

    3. Enig igen. I har dog misforstået mit oprindelige budskab. Hvorfor skal alt tolkes sort på hvidt? Hvis en styrkeløfter fokuserer på antal kg, idet han ønsker at forbedre sit rekordløft, så er det da hele legitimt og en selvfølgelighed... Hvordan kan du tro at jeg ønsker at sortere folk fra på den måde? Jeg mener bare at hvis en nybegynder ønsker at opnå en større muskelmasse, så er det nødvendigvis ikke antal kg han skal kigge på først, men måden hvorpå han træner... herunder kosten.

    Det virker som om I har tolket de 4 punkter som en regelsæt opstillet for at vise hvad der er forkert her på MOL's forum. Det er 4 punkter som jeg synes der fokuseres for meget på.. Længere er den ikke.

  2. Har aldrig sagt at man ikke må kalde plate raise for plate raise. Hvad får dig til at tro det?

    At sætte sin lid til at noget er "videnskabeligt bevist" uden at man ellers ved hvorfor man gør det.. Det er da at træne med hovedet under armen. Indenfor bodybuilding er noget "videnskabeligt bevist" indtil en anden "videnskabelig" undersøgelse viser noget andet.

  3. Jeg syntes netop det modsatte. FOkus er netop ikke de forkerte steder. Fokus er på, at man for det første kommer i gang med, at træne nogle ordentlige og videnskabeligt underbyggede træningsprogrammer. Hen af vejen, kan man så lære hvorfor man gør, som man gør og se det hele ske på sin egen krop. Der bliver i høg grad fokuseret på gode grundprincipper vedrørende træning herinde. Det bliver så ofte gjort igennem forskellige anbefalede træningsprogrammer.

    De fleste har efterhånden forstået, at basisøvelser en dertilhørende ordentlig kost, samt restitution er vigtige byggeklodser til en god fysik. At mange er ovre det stadie og ønsker forbedringer af mange små variabler er fuldt ud forståeligt og den eneste måde man kan opnå kontinuerlig fremgang, i sporten eller som person.

    Og det bliver så hele tiden videregivet til nybegyndere, så på det punkt syntes jeg det er nået langt.

    Man kan lige så godt gøre det ordentligt fra starten af, og det er da uhyre nemt, at plotte nogle kg ind i et HST regneark og så træne løs, med gode resultater inden for selve cyklussen. Det er da instant gratification så det batter.

    Nybegyndere har det meget nemt, på dette forum syntes jeg. Der bliver altid svaret uddybende, eller henvist til andre kilder.

    "Hen af vejen kan man så lære hvorfor man gør som man gør" --- Det er jeg meget uenig i. Så man træner med hovedet under armen til at begynde med?

    "De fleste har efterhånden forstået at basisøvelser en dertilhørende ordentlig kost samt restitution er vigtige byggeklodser til en god fysik" --- Meget enig

    "At mange er ovre det stadig og ønsker forbedringer af mange små variabler" --- Meget uenig. Det er de nemlig ikke. Tænk over det. Har du selv en 100% velfungerende træningsprogram samt kostindtag som gør at du kun ønsker at forbedre de små ting? Flueknepperi hvis du spørger mig. Forskellen mellem win or loose for en professionel bodybuilder.

  4. I misforstår man jo.. Læs første tråd igen...

    Det er fokus som jeg synes er forkert. Det betyder ikke at det ene udelukker det andet. Men fokus på da være at uddanne folk herinde i at spise og træne korrekt. Så kan man senere sætte programmer op og deri bruge navne på øvelser som personen på nuværende tidspunkt ved hvad er.

  5. Synes nu heller ikke der er noget direkt galt med det. Det er bare formålsløst at bruge hvis man ikke kan udføre øvelsen korrekt. Så er man lige vidt. Hvad kan en nybegynder bruge en engelsk glose for en øvelse til, hvis han rent faktisk ikke kan udføre den korrekt?

  6. Mener heller ikke at MOL's forum skal afskaffes. Jeg siger bare at jeg synes fokus i mange tilfælde er forkert. Derefter kommer jeg med forslag til hvordan man ellers kunne gøre.

    Men ja, kunne godt forestille mig at en nybegynder ville ha det svært her på forummet.

  7. Uddyber lige mine pointer.

    Hvad er formålet med at anbefale et træningsprogram, til en nybegynder, hvis vedkommende ikke udfører øvelsen korrekt eller spiser tilstrækkeligt? Her hjælper smarte HST programmer og engelske gloser ikke...

    Mht. at spørge "de store", så er jeg ikke helt sikker på hvad der menes. En person som tager stereoider og har tatoveringer? Det er vist en fordom...

    Erfarne bodybuildere derimod er mere end villig til at give deres viden videre til andre.

    Smag er individuel men det betyder ikke at der ligger en masse viden bag kostplanlægning når man styrketræner. Ellers udebliver resultaterne.

    Når der nævnes at der er et meget højt videnniveau herinde, så mener jeg netop at det i mange tilfælde kan være lidt af en fælde. Når man træner på amatørplan så er det altså flueknepperi...

    Kender heller ikke tidsbegrænsede kostprogrammer men tidsbegrænsede træningsprogrammer som der nævnes.

    Hvad er gulvpres? Mener ikke jeg nævner det i posten.

    Til sidst: Jeg mener fokus er forkert. Det betyder ikke at jeg nødvendigvis sort på hvidt ønsker ting afskaffet.

  8. Hey guys and girls.

    Tænkte at jeg lige ville smide min holdning omkring dette forum på mol. :smile: Nu må I ikke tage det ilde op. Er ikke så erfaren på dette forum eller for den sags skyld på andre forums. Dette fordi jeg gang på gang bliver skræmt væk... Nu skal jeg forklare jer hvorfor. Så må I sige om min holdning er helt hen i vejret eller hvad...

    Jeg synes at man på MOL's forum er alt for specifik med rådgivning/diskussion om diverse træningsprogrammer, øvelser osv.

    Herunder:

    1. Jeg mener ikke at man som hverken erfaren bodybuilder eller nybegynder får noget ud af at downloade et excel dokument med et fint træningsprogram som hedder et eller andet smart, hst, hypertrofi, HIT, osv. osv.

    2. Eller benytter sig at fancy engelske udtryk for diverse øvelser, Front Plate Raise, Bentover barbell rows osv. osv.

    3. "Jeg tager 100 kilo i bænkpres". Er det godt? "Steget 20 kilo i xxx-øvelse" osv, osv. (For meget fokus på antal kg)

    4. Generelt specifikke kostplaner og træningsprogrammer beskrevet over en periode, "20-ugers BBprogram med fokus på arme" osv. osv.

    Håber jeg I ovenstående punkter formår at fremhæve pointerne.

    Folk er meget forskellige. Kropsmæssigt, ernæringsmæssigt og erfaringsmæssigt bare for at nævne 3 faktorer. Dvs. at sandsynligheden for at en person som formidler noget viden, som i givet fald giver gode resultater for ham, nødvendigvis ikke giver de samme resultater for modtageren af den viden. Dette uanset om personen er erfaren eller ikke erfaren.

    Det synes jeg er langtfra optimalt, og vil for mange betyde spildte timer i træningscenteret eller i værste fald skader.

    Jeg synes i stedet at man skal snakke meget mere om kost og holdninger til sin træning. Hvad er personens formål/mål med sin træning?

    Start med at smid en hulens masse billeder op af dig selv, og beskriv dernæst hvad dit mål med træningen er. Brug dernæst MOL's forum til at hooke op med en ligesindet ildsjæl og tag så sammen ned i et træningscenter. Træn sammen og udvekls erfaringer eller spørg de mere erfarne bodybuildere om råd. Køb en masse bøger om kost og træning.

    Træn så i en periode. Smid flere billeder op af dig selv, så folk kan se din fremgang/tilbagegang. Nu kan de så give dig forslag til specifikke øvelser, fordi de på et meget bedre grundlag kan se din krop og de steder hvor du mangler at udvikle dig.

    Bodybuilding/Styrketræning og hvad det indebærer (at arbejde sig frem mod et mål, at leve sundt, at opbygge en god selvtillid) er en livstil og en proces som tager tid. Lad det tage sin tid og få så din erfaring i træningscenteret og mærk den på din egen krop, i stedet for at spilde din tid med subjektive forum-råd fra tvivlsomme personer og internetkilder. Og ja, bodybuilding/Styrketræning er en videnskab men ikke desto mindre en ideologi.

    Kritik modtages gerne

  9. Har også prøvet ZMA. Sov bedre og kunne huske mine drømme.

    Om det virker på musklerne kan jeg ikke sige. Du kan få ZMA til en ret beskeden pris btw...

    MEN.

    Hvis produktet har de bivirkninger, som nævnes i dette indlæg så vil jeg dog ikke anbefale at bruge ZMA... det er sgu ikke det værd.

  10. Hej.

    Jeg går og savner en let og effektiv måde at forhøje mit proteinindtag på.

    Er studerende og udeboende, så det skal også være billigt! ;-)

    Vil lige liste etn typisk dagligdagsindtag op. Det skal bemærkes at det kan variere fra dag til dag, ift. arbejde, skema osv.

    Morgen:

    1xSTOR skål havregryn m. rosiner og mælk. (her mener jeg stor. Spiser 2xnormal vil jeg tro)

    1xkaffe

    1xOmnimin (stærkt kosttilskud)

    1xFiskeolie

    Formiddag:

    1xRugbrødsklapsammen med leverpostej/skinke el. andet pålæg

    Lidt vand

    Middag:

    1xRugbrødsklapsammen med leverpostej/skinke el. andet pålæg

    evt. frugt

    Lidt vand

    Eftermiddag:

    1xRugbrødsklapsammen med leverpostej/skinke el. andet pålæg

    Aften

    500 gram oksekød m. grøntsager eller hvad jeg nu kan finde på.

    Halvdelen før træning og resten efter træning

    1x30gram proteinpulver efter træning

    Sen aften

    evt. 1xmindre portion havregryn m. rosiner og mælk.

    OBS.

    - Træner ca. 4 gange pr. uge

    - På ikke træningsdage spiser jeg knap så meget om aftenen

    Mit problem er at jeg ofte bliver træt af rugbrød med dertilhørende pålæg, så vil ha et supplement til at variere kosten i løbet af dagen, som samtidigt er rigt på protein.

    No Go´s:

    Makrel og Tun = lugter og kan ikke holde sig særligt længe

    Håber I har nogle konstruktive forslag og opskrifter på lækre retter velegnet til frysning. (Har opbevaringsbokse til at medbringe i skolen)

    Mvh. Tobias

    OBS. Kig i profil for at se stats+billeder... (Er vokset siden... men har ikke fået taget billeder af det endnu.)

    Vægt pt. 87-88kg

  11. Hmm.. det lyder ikke godt med den skulder. Jeg vil råde dig til at gå til en læge med det samme.

    Jeg har selv haft en skulderskade (venstre skulder) i 1,5 år nu, og den gjorde mega nas i starten... og ja, den kommer af for dårlig træningsform med bænkpres.

    Efter et stykke tid gjorde den ikke ondt mere, men jeg kan fortælle dig at jeg får ondt i sjælen, når jeg hører min skulder knase højlydt når jeg bevæger den op og ned. Den er heller ikke så udviklet som højre skulder og hænger lavere.

    Fik en fysioterapeut til at kigge på den, og han siger at den muligvis skal opereres idet den kan sidde halvt ude af led i skålen...

    så mit råd er: STOP AL TRÆNING OG GÅ TIL EN LÆGE FØR DET BLIVER VÆRRE!

    ja, din læge ved ikke en skid om det, så opsøg én der er uddannet i idrætsskader. hehe

    Held og lykke med det! :4thumbup: