miss Foster

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by miss Foster

  1. Davs niceman.

    Enig, svømning er suverænt, jeg skal bare lige finde tid til det. Løbe, cykle etc er "nemmere" at gå til, da svømmehallen ligger et godt stk væk! Men jeg er ikke en quitter :cooldance: så jeg går i gang, snart :innocent:

    Halløj selv vivsen!

    Når jeg skriver "tør ikke", skyldes det at jeg som 30-årig ikke har dyrket så forfærdeligt megen motion før, jeg er hyper-mobil, og har egentlig altid fået at vide at det bedste for mig ville være at blive pakket ind i gips og sidde til pynt :sneaky2: hvilket jeg mere eller mindre har taget for gode varer indtil for nylig! Men - når mit knæ nu skaber sig som det gør, er jeg naturligvis klar over at jeg har budt min krop - spec. mine knæ - mere end godt er. Jeg er heller ikke en lille bitte person, 176 høj og omkring 70 kg pt (going down :w00t: hopefully).

    Når jeg ikke rigtig tør give mig i kast med den mere seriøse del af behandlerverden skyldes det at jeg jo ikke har en hel masse jeg skal nå, og at jeg et eller andet sted bare er SÅ træt af at få at vide at "når du er så hyper-mobil skal du jo passe på osv osv osv" for det véd jeg godt. Nu har jeg holdt fuldstændig pause siden lørdag, pga influenza, og har slet ikke haft ondt i de sidste tre dage, så det......

  2. hej niceman!

    Tak for dit råd.

    Jeg giver nu aldrig op, men ligefrem kontakte sådan en prof behandler når jeg kun er en ganske alm dødelig motionist :wink: det virker måske lige lidt i overkanten af hvad jeg tør!!!!

    Næ, det kan nok være jeg må til at råbe noget højere til lægen, eller hvis hun bliver ved med at være stædig, SKIFTE læge!

  3. Hej igen!

    Efter i 1½ uge nu at ha lavet div øvelser, smurt knæet ind i felden, og pakket hele herligheden ind i film/folie og sovet med det om natten, samt skånet knæet mest muligt var tiden så inde til at prøve af.

    I forgårs tog jeg en lille løbe/gå-tur, varmede op med 5 min gang: ingen prob, startede derefter med forsigtigt og laaaangsomt løb, og efter 2 min, 2 min, gjorde det igen ondt i venstre knæ.

    Hmm, tænkte jeg, så pyt, så går jeg resten af turen. Den blev godt nok på 1½ time, i hurtig gang, faktisk alt hvad den kunne trække :laugh: og til sidst forsøgte jeg med blidt løb igen, men igen gjorde det mega-av i knæet. NÅ, øv, halte det sidste stykke hjem, og har så haft ret ondt siden.

    Ringede til lægen, den eneste "hjælp" derfra var at stoppe fuldstændig med al motion, ingen henvisning til fys, ingen binyrebarkhormon eller noget....

    Så, hvad gør jeg nu???? Jeg er virkelig træt af det her, har sådan passet på, trænet osv osv, men det er ligeså slemt nu som i starten...

    Ved ikke om jeg bare skal fortsætte hvad jeg har begyndt med hjemme-behandling eller hva??

  4. davs niceman!

    Jeg har faktisk fået min løbestil testet, hos Løberen i Århus, og jeg hverken pronerer eller det andet der, hvad det nu hedder :blink: faktisk løber jeg ganske godt, det er bare mit venstre knæ der af en eller anden grund, måske at jeg er hypermobil, ikke rigtig vil være med på alt det sjove......

    Men jeg laver øvelser, cykler 12½ km på ½ time hver morgen, laver lidt styrketræning og har prøvet at sjippe (AV!) og steppe. Faktisk kan jeg steppe i 10 min nu uden at få ondt, så det prøver jeg at blive ved med indtil knæet er i orden.

    Har ikke så meget mod på at løbe 5-7 km ud og så må humpe hjem!

  5. hej jarvig 13

    Det lyder godt nok godt for dig - men binyrebarkhormon, syntetisk eller ej, er altid noget jeg har fået RÅBT ind som værende skadeligt og farligt, ødelægger binyrerne og hvad ved jeg. Ja, ok måske ikke så smart at skrive nu hvor du ligesom har fået det :blush: men det vil godt nok være sidste udvej for mig.

    Jeg har lige holdt en dejlig ferie - dejlig på alle måder undtagen mht at løbe. Dét kunne jeg bare ikke :crybaby: det var voldsomt frustrerende.

    Har lavet de øvelser som Waits anbefalede, og det har hjulpet en del, men dem havde jeg jo ikke med på ferie, og kunne først rigtig gå i gang da jeg kom hjem, og de fungerer altså ret godt. Kan også rigtig mærke i ballerne når jeg træner yderlårene - uh det gør nas!!!

    Hej svane

    næ nej, ingen kinky fornemmelser der :tongue:

  6. Hej Svane!

    Nå jamen så tager jeg folien med på ferie, og pakker mit knæ ind!!

    Jeg skulle jo lige prøve om mit knæ havde fået det lidt bedre så jeg har forsøgsvis kombineret cykling med lidt afsluttende step-bænk træning, kun i 20 min, og i dag 15 min, men nu skaber knæet sig igen, hvor dum har man lov at være når jeg nu ved jeg skal passe på :blush: men så må jeg slappe lidt mere af på ferien end jeg lige havde planlagt i først omgang.

    Du hører nærmere!

  7. Hej!

    Har fulgt med i denne spændende debat - og kan se det hele drejer sig om løb!

    Men hvad nu hvis man i er periode ikke kan løbe, men derimod cykler, hvor mange km skal man så beregne pr uge, som Diddley skriver er det jo 40-50 km/uge ved løb - hvad så ved BENHÅRD cykling??!! :blink:

  8. Hej Waits!

    Tak for linket til optræningsprogrammet. Jeg printede det ud, for det skulle jo lige nærlæses!! Det ser ret omfangsrigt ud, men selve beskrivelsen af tilstanden løberknæ fjernede den sidste rest af tvivl jeg havde om hvorvidt det nu var løberknæ eller ej - der er ingen tvivl.

    Jeg forstod programmet sådan at man går i gang med trin 1, og når det ikke gør ondt, kan man gå videre med trin 2 næste dag, så jeg vil starte med trin 1 i aften, og fungerer det - ja, så er det trin 2 i morgen.

    Her til morgen cyklede jeg de sædvanlige 12½ km, på den sædvanlige ½ time, og der var ingen problemer overhovedet, så jeg nuppede lige 15 min på en step-bænk jeg har, altså ikke en stepmaskine, og der var heller ingen prob af nogen art, så jeg er fortrøstningsfuld.

    Hej Svane!

    O.k, felden på først og så folie! Så lige et spørgsmål: hvad er folie? Går ud fra det ikke er den type jeg har liggende i køkkenskuffen? Hvor køber man folien henne?

    Og er det egentlig nok med felden på kun en gang i døgnet?

  9. Hej Waits!

    Prøvede at sjippe - det gik ikke så godt :sneaky2: men muligvis var det fordi jeg gik lidt amok.....

    Har købt felden gel til at gnubbe ind i knæet, det skulle efter sigende være godt, men jeg synes nu ikke det hjælper overhovedet.

    Har cyklet om morgenen, ca 12½ km på ½ time, med en puls på omkring 80-85 % af min max (som jo godt nok er fundet ved løb, men mon ikke det holder alligevel?) og har så gået om eftermiddagen, alt hvad jeg på nogen måde kan, men kan bare ikke få pulsen højere op end 127-128, og knæet bliver lige lidt ømt af det.

    Selvfølgelig afhænger min livskvalitet heller ikke (udelukkende) af at få en god form, det er bare så irriterende med det knæ, for mit løb var begyndt at hænge så godt sammen.

    Nå, men jeg tager mig sammen og får det bedste ud af det indtil jeg kan styrte rundt med tungen ude af halsen igen :4thumbup:

  10. Hej :smile:

    Tak for alle jeres svar!

    Jeg håber INDERLIGT at mine prob med knæet er væk indenfor 3 uger, jeg savner i den grad at kunne løbe, og det er i grunden sjovt i betragtning af at jeg ikke har løbet før, er 30 år og har mest af alt været et dovendyr før!

    Jeg sætter stepmakinen i bero, men vil prøve at cykle mig frem, og sjippe!

  11. Tak for den hurtige respons :bigsmile:

    Waits: jeg tog ind til Løberen i Århus og blev tjekket på løbebånd og fik så sko derefter. Ikke at de andre sko ikke fungerede - men jeg er hypermobil så jeg fik nogle med lidt bedre stødabsorbering.

    niceman: blokade? God idé - det havde jeg slet ikke tænkt på som en mulighed, og heller ikke det at sjippe! Troede det ville være alt for hårdt, men det skal da godt nok afprøves.

    mht stepmaskine - har I nogle erfaringer, for det er en form jeg gerne ville kunne bruge som alternativ.

  12. Hej!

    Jeg gik i gang med at løbe for 4 måneder siden, og det er gået rigtigt godt lige indtil for 3 uger siden hvor jeg fik FANTASTISK ondt i venstre side af mit venstre knæ.

    Fandt ud af ved at spørge og læse at det er et løberknæ - har købt nye sko med en bedre stødabsorbering, og har løbet så forsigtigt, men det gør stadig ondt. Har læst mere om det, og prøver nu at holde pause i et par uger, MEN: hvad gør jeg imens? Jeg cykler i et godt tempo, dvs 25 km i timen, ca ½ time hver morgen, og har gået en del (som desværre indimellem også giver de samme smerter som ved løb :dry: ) og trænger til endnu en form for aktivitet, både for ikke at tage på, men også for at bibeholde min nyvundne form!

    Har læst flere her på MOL anbefaler svømning og rotex-maskiner, men jeg har kun adgang til min cykel og så en step-maskine, så mit spørgsmål er egentlig om det er ok at gå i gang med en step? Ved nogle noget om det? Jeg har jo ikke lyst til at gøre skaden værre, men vil jo samtidig gerne lave noget der virkelig banker pulsen derop hvor det er rigtigt sjovt bagefter :bigsmile: - hvis I forstår!!!!

    Håber på et svar

    miss Foster

  13. Hej Arne!

    Tak for dit svar!

    Ja, jeg har fået en del forskelligt at vide, ikke af prof.fagfolk, mere ting jeg har læst/hørt hist og her, og fra et par veninder der selv løber.

    Jeg er sund og rask, har dog et let forhøjet kolesteroltal, 6,67, men det er vist også det eneste, så..... jeg løber videre :tongue:

    Det med at pulsen skulle ligge indenfor et vist interval var - så vidt som jeg har fattet det - for at man skulle forbrænde mest fedt, og for ikke at gå kold og træt (og sulten og lille og......!)

    Jeg er godt nok træt dagen efter jeg har løbet, men der laver jeg lidt styrketræning, og det fungerer udmærket.

    Må lige sige - jeg er imponeret over denne side, den er godt lavet :4thumbup:

  14. Hej Siggi!

    Tak for linket, og ja, jeg havde læst det!

    Nu kunne det også lyde som om jeg vil slagte DDV, de danske vægtkonsulenter, det vil jeg overhovedet ikke. Det er et fint program der hjælper mange af med vægten, men de fokuserer overhovedet ikke på motion, tværtimod. Godt nok siger konsulenterne at man "da selvfølgelig skal dyrke motion", men næste sætning er som regel noget i retning af "bliv nu ikke for kede af det hvis I så ikke taber jer"! :dry:

    Og det er det der er problemet, man går meget - alt for meget - op i hvad vægten siger, frem for hvordan kroppen har det!

    Jeg kan løbe 20 min i træk nu, og er meget stolt over det og glad for det. :bigsmile:

    Jeg tonser af sted, med en høj puls som ligger i en helt anden "zone" end hvad jeg har fået at vide er godt/sundt/meningen, så jeg skal lige have fundet ud af om jeg gør det forkert. Men jeg er vild med det!!

  15. Hej Rønne!

    Jeg er en kvinde, 30 år gammel, laver lidt styrketræning, sådan for begyndere de dage jeg ikke løber, men alt er på begynder niveau, for jeg har aldrig lavet det store før.

    Jeg løber ude, i skov, nogle gange ved strand, og jeg er virkelig vild med det. Har løbet i 9 uger nu, og selvom det stadig er i opstartsfasen kan jeg mærke at det med at løbe, det er mig!

    Jeg har ikke målt min max-puls, kun regnet mig frem til den, men min puls ligger helst på 165-170 selv ved relativt langsomt løb, og det er det der undrer mig en del. Jeg har fået at vide at det er bedst at ligge under 155 men så skal jeg kun gå! Mit spørgsmål går mest på om det er ok at ligge med så høj en puls, eller om det ligefrem er skadeligt?

    Jeg er 176 høj og vejer omkring 70 kg. Vil gerne ned på 65, har fulgt vægtkonsulenterne, har tabt 14 kg ved dem, men har indset at det ikke er godt på den måde, for ALLE dem jeg kender i den forbindelse har taget alt det tabte og mere til, på igen. Tror mere på vejen frem med motion og fornuftig mad. Man bliver sygeligt optaget af mad og hvad vægten siger ved vægtkonsulenterne. Jeg vil hellere have et naturligt forhold til begge dele, altså mad og vægt, og så få hele kroppen med!

  16. Hej alle!

    Har læst med et stk tid, men det er min første post, så bær lige over med mine begynder fejl, ok?!

    Jeg løber, har aldrig gjort det før, men er i gang med opstartsfasen, på 8. uge og det går godt. Eller det vil sige, jeg synes det er dejligt, men hold da lige op hvor jeg hurtigt bliver forpustet! Jeg har fået et pulsur for at se hvordan det hele ser ud, og i løbet af et minuts tid er min puls langt langt over hvad den der øvre grænse anbefaler. Og ligemeget hvor langsomt jeg løber, kommer den først ned i "nu dør du ikke"-feltet når jeg har gået lidt.

    Jeg kan løbe i 16 min i træk, ja ved godt det ikke er så meget, men jeg skal jo lige i gang, og mit spørgsmål går på hvad jeg gør! :blush: Skal jeg være ligeglad med at min puls er vildt høj, hører det simpelthen med det at træne sig op eller hvad? Jeg følger dourun's program, og egentlig virker det godt, jeg synes bare jeg meget hurtigt bliver vildt forpustet. Det vil selvfølgelig være forkert at sige at jeg ikke er blevet bedre, for i starten kunne jeg knap løbe 2 x 1 minut, men vil det være så hårdt hele tiden?

    Håber virkelig på et svar, jeg kan se I er mange herinde der løber og som har forstand på det, så det vil være rigtig dejligt med lidt hjælp!