camilla_fraggle

Medlemmer
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by camilla_fraggle

  1. Jeg har ikke rigtig nogen konkrete ideer til udstyr du kan bruge. Men jeg vil sige at du bare skal passe på med hvordan du begynder at træne, når det er gået væk.

    Når du ikke længere har problemer, vent da 2 uger og gå så meget stille og roligt igang med at træne igen og trap meget langsomt op. Kommer det igen, er det fordi du har optrappet belastning for hurtigt.

    Har du stadig ikke mærket noget efter 3 måneder, kan du begynde at træne lidt mere.

    det bliver også den laaaangsomme metode jeg kommer til at bruge - og i samråd med min fys...

    har ingen mål jeg skal have opfyldt udover at give mine led i hænder/arm/skuldre lidt mere styrke, så de ikke er lige så udsat for skader, nu jeg desværre er lidt udsat der :unhappy:

  2. Da dette forum rummer utroligt meget viden, tænker jeg at det er her jeg skal smide mit spg.

    Jeg har desværre seneskedehindebet. i h. hånd, når det falder til ro igen vil jeg gerne begynde på lidt træning. Sagen er dog er at mine håndled er svage og desværre nok har tendens til sshb, derfor kunne jeg godt tænke mig nogle forslag til støttebind/hansker der gerne må støtte tommelfingeren, da den også er udsat.

    er dog klar over at begge hænder skal trænes op selvom jeg benytter ekstra støtte - men det er jeg allerede i gang med hjemme.

    Håber i kan hjælpe en mindre handikappet tosse :tongue:

  3. tror i det kan lade sig gøre at tabe de 10 kg på næsten 2 måneder`? er villig til hvad som helst? og kan i komme med nogle gode råd til vægttab som er vigtige at huske på? jeg tæller ikke så meget mit kalorieindtag? spiser havregryn med rosiner og mælk om morgen og til frokost står den bare på frugt og vand. og om aftenen spiser jeg kylling og kartoffler og en masse grøntsager eller noget andet kød ;D

    jeg ønsker specielt at få lidt mindre mave, og fjerne mine "mandebryster" samt fedt på taljen :D hvilke træningsmetoder skal jeg bruge :D

    omkring din kost, vil jeg råde dig til i starten at se på dit kalorieindtag (der er flere gode artikler på MOL) - og kun at spise frugt til frokost er tosset, du skal have noget med mere fylde (fiber, protein mv) . ang morgen og aftensmad kan jeg ikke se der er noget galt i... - og en Proteindrik er ikke ordenlig morgenmad!!

    ang dine mandebryster og maven, vil jeg foreslå noget styrketræning - enten hjemme eller i center (igen har MOL mange gode foreslag, så det er bare med at tage et kig på siden, og så vende tilbage med spørgsmål - endvidere er der mange ligende tråde herinde, så prøv at kig lidt i dem også)

  4. som titlen siger søger jeg en god bog omkring den rette kost til styrketræning.

    Grunden er at min kære kæreste træner en hel del, men har ikke fokuseret så meget på kosten. Herhjemme er det mig der står i køkkenet, og for at få mest viden omkring emnet ville jeg gerne have nogle bøger jeg lige kunne læse i, så al hans træning ikke er spild af tid.

    på forhånd tak.

  5. alt efter humør står den på

    1) havregryn med chokoladeproteinpulver

    2) enter blødkogte æg eller en omelette + grønt eller frugt

    personligt synes jeg nr 2 fungere mest for med mht mæthed i længden.

  6. først så:Det er ikke tilladt at henvise til forhandlere af kosttilskud eller omtale specifikke kosttilskud ved produktnavn.

    for det andet så vælg dog at spise og træne ordenligt i stedet for at proppe dig med alt muligt skidt.. - og du er kun 17 år, du skal nok nå at blive stor, men det tager altså tid :wink:

  7. hvorfor anbefale en pige der har et BMI på 20 til at tabe sig?

    jeg ville nu hellere anbefale noget styrketræning i stedet - muligvis med let øget fokus på maven...

    og den med at træne på tom mave, kan jeg nu ikke se logikken i, for et vægttab kommer af det samlede energi underskud - jeg ville jo heller ikke tabe mig hvis jeg trænede på tom mave, men ikke tænkte over kosten resten af dagen.. det hele skal jo gå op...

  8. der er heller ikke nogen hindring for at din træning ikke kan foregå udendørs, eller som en kombination af begge dele.

    Men jeg tror du vil få de bedste resultater med kvalificeret rådgivning (og det behøver ikke nødvendigvis være i et fitness center) - muligheden for at ride igen er jo heller ikke umulig, det kræver bare den rette vejledning så du ikke køre sur i at du ikke kan det du kunne for 4 år siden..

  9. Som Andreas H skriver skal du nok have noget fornuftig vejledning. Prøv at tale med din læge ang. henvisning til fysioterapi, for efter et længe sygdomsforløb har du brug for noget genoptræning. En anden mulighed kunne være at finde en diætist der samtidig har motion i fokus - dette for at opfylde dit ønske om et øget indtag. En 3 mulighed kunne være at tilmelde dig i et træningscenter og få en personlig træner der har kendskab til genoptræning.

    For jeg tror du har brug for professionel hjælp for at opnå dine mål, som kan råde og guide din i lige din situation - MOL er udemærket, men vi kender ikke hele historien, og der tror jeg en personlig træner eller fys ville kunne hjælpe mere.

  10. kosten de sidste par dage har været nogenlunde..

    mål omkring 10.000 skridt blev klaret i praktikken i dag - 11000 skridt på 8 timer..

    træning er der ikke blevet meget af de sidste 2 dage - er startet i praktik og sluger rigtig meget energi..

  11. det tror jeg jeg er - og er ikke hævet eller varm. Har kun ondt engang imellem, smerten kommer når albuen kommer i bestemte situationer/løft/bevægelser.

    jeg har fundet en strækøvelse hvor jeg strækker armen så håndryggen vender op ad, og så bøjer jeg håndledet nedad, så der kommer et stræk.. men er der andre stræk jeg vil kunne gøre brug af?

  12. Så er det ved at være tid til at holde lidt øje med min aktivitet.

    mine stats:

    højde: 1.59 m høj

    vægt: hele 62 kg

    alder: 24 år

    køn: kvinde

    Mine mål for fremtiden er at tabe ~4 kg gemmen alm. sund fornuft og fokus på hvad jeg spiser - jeg gider ikke tælle kalorier, for det kører jeg sur i. Mit andet mål er at skabe en god grundform - gider pt. ikke styrketræne, så træner kardio. Lige for tiden er mit 1 delmål at kunne løbe 5 km, og med tiden kunne løbe en 1/2 marathon. (træner efter MOLs begynderløbe program) ekstra mål er at gå min 10.000 skridt om dagen

    i dag var jeg nede og træne - og jeg kunne squ, jeg løn 3.5 km på 21.51 uden at holde en eneste pause.. og så 30 min på siddecyklen..

    ang. kost har det været ok, på nær en is hos svigerne.. men den kan altid trænes af i morgen ;)

  13. du er allerede inde på nogle ting der skal ændres - kostændring og motion.

    synes du skal prøve at læse nogle af de artikler der er her på MOL, og motion behøver ikke foregå i et motionscenter - løbeture, gåturer, cykelturer - alle ting der kan foregå "hjemme".

    men synes du skal prøve at få en god basis viden, og så vende tilbage igen med spørgsmål. Men ting jeg synes du skal se på er noget kostplan (også den du fører nu), og så hvordan du kan få mere motion ind i din hverdag.

  14. forskellige holdninger - men jeg bruger løbebåndet til at skabe en god grund kondi. når jeg løber i det fri bliver at al for hurtig træt - ved godt at løbebåndet måske er en tam løsning, men den holder mig til ilden (dels pga tallene, dels pga at jeg føler jeg kan holde længere, så jeg ikke giver op så let). Når kondien så er blevet en del bedre er planen da også at jeg skal ud.

    men jeg synes også at mange af maskinerne bliver brugt forkert - men er det så ikke vores opgave at gøre de andre opmærksom på at - man ikke hænger i steppen, at man er nød til at have noget belastning/fremdrift på løbebåndet, at det er nødvendig at få pulsen bare en anelse på?

    men bare min egen private mening.

  15. igennem mit studie til sygeplejerske er det blevet arbejdet med måder at reagere på, når ens eksistens er truet.

    idet dit hjerte har opført sig unormalt, og det har medført en indlæggelse, vil det være helt naturligt med en følgereaktion - min første tanke da jeg læste din tråd var at du havde fået lidt angst (eller stress*) - og som tidligere skrevet i tråden - er du måske blevet overopmærksom på din krop og overfortolker signaler. psyken kan desværre godt spille en et pus.

    *som du selv skriver har du søvnproblemer, og har svært ved at lade være med at tage arb med hjem. Her kunne muligvis være nogle ting du med fordel kunne ændre, om ikke andet for en periode, og så finde et fornuftigt niveau senere.

    dog vil jeg sige, at hvis du føler dine symptomer/signaler forværres skal du søge læge.

    men en "unormal" (anderledes end hvordan man ellers reagere) reaktion er normalt efter en indlæggelse.

    men synes du skal tage en snak med din egen praktiserende læge omkring dine spørgsmål og bekymringer - for din læge kender til dig, vi her på MOL kender kun til dig fra din tråd, og derfor kan vores svar også være manglefulde.

    held og lykke med det hele.

  16. har du været rundt og kigge i nogle af de gamle tråde - for der er masser ang vægttab - og på forsiden af MOL er der en masse artikler omkring vægttab og motion. Prøv at læse dem og få en god grund viden

    men hvis du skal opnå et vægttab skal du spise færre kalorier end du forbrænder - som du allerede har opgavet - men det er alle kalorier og ikke kun fedt kalorier.

  17. Hej Amina.

    Mht til at spise grød en aften sker der intet ved, du kan også spise brød eller ligende, det vigtige er bare at du holder dig til dit fastsatte kalorieantal/pr dag. Hvis du spiser varieret burde din fordeling af fedt/protein/kulhydrat også blive dækker ordenligt, så synes ikke du på nuværende tidspunkt skal tillægge det mere værdi.

    mht løb tror jeg hensigten ar øge din aktivitet - hvis du har lysten til det kan du evt. bruge begynderløbeprogrammet her på siden.

    men held og lykke med det, og der er perioder hvor du vil føle du går et skridt frem men to tilbage, men så er det bare med at holde på :smile: