sigmund

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sigmund

  1. Hejsa! Ville gerne se hvad I andre løber...og hvad I godt kunne tænke jer at kunne løbe.

    På mine gode dage løber jeg 13,25 km/t når jeg løber 5,3 km

    ....Skriv sådan her:

    Distance: 5,3 km

    Hastighed: 13,25 km/t

    Ønsker at løbe: 15 km/t

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tjaah, har ikke været med i så mange løb efter jeg er startet på dette igen. Løb sidste efterår en 10 km på 38.10 (vistnok omkring 15,7 km/t) og løb Copenhagen marathon her i maj på 3:00:41 (ca. 14 km/t).

    Har så tre løb tilbage i år som jeg spændt på: 2 halvmarathon og så Berlin marathon. Håber at kunne nappe lidt af tiderne. Hvor meget? Det har jeg ikke gjort op med mig selv.

  2. ligesom mito er der mange der sælger superfede brugte racercykler. Den del på cyklen der bliver slidt er gearene så du skal hovedsageligt være opmærksom på at gearene ikke har kørt mere end max ca. 10.000km (velholdt gear burde kunne klare 15.000km). Du skal bare være klar over at skifte en geargruppe koster fra 3.000 og opefter....

    Jeg fandt min på QXL og af og til kommer der gode tilbud der.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, måske hvis du skal købe hele gruppen, men det er mest kæde, der bliver slidt og som en følge af dette kassette samt typisk den store klinge og en udskiftning af disse dele koster ikke ret meget. Jeg har kørt over 30.000 km på min cannondale med shimano 105 og har kun måttet udskifte de ovennævnte dele (og så selvføgeligt et kabel i ny og næ samt bremseklodser).

    Men det er rigtigt, at det er godt at passe/pleje sin kæde.... Det er virkelig alfa og omega...

  3. Hej alle  :smile:

    Jeg er i gang med at træne til halvmaraton, der skal løbe af stablen 31. juli

    Mit problem er, at under min træning har jeg den uvane, at jeg ofte tænker, at "nu bliver det her godt nok hårdt", "der er sgu noget langt hjem" og så ellers videre i den dur. De tanker kommer ca. halvvejs på turen og stopper først, når jeg kan se min lejlighed.

    Det tærer på kræfterne med den negative tankegang under træningen, for jeg ved jo, at min form er i orden.

    Er der nogen, der har nogle gode råd/tips/links til dette problem :4smartass:

    Thomas

    <{POST_SNAPBACK}>

    31 juli? Det må så være Århus 1900´s ½ marathon - jeg kommer også. Når det er konkurrence synes jeg personligt ikke, at det er et problem med negative tanker; det er det mere i forbindelse med træning, hvor de lange ture nogle gange bliver monotome, hvilket gør at jeg bedre lægger mærke til min egen træthed og bliver frustreret over den på en selvforstærkende vis. Til træning er det generelt sværere at motivere sig og lettere at blive de-motiveret og eksempelvis skære lidt af sin rute eller lign. Det der har hjulpet for mig er, at jeg løber på en anden måde nu end i foråret, hvor jeg havde decideret lange ture på ca. 25 km en gang om ugen. Istedet løber jeg ca. 12 km seks gange om ugen og det passer mig meget bedre, men er lidt usikker på om det gør mig marathon klar til september (det gør det nok ikke).

    Afled eller adspred dig selv når du træner - hav nogle delmål undervejs, hold øje med din puls, fokusér på hvad din træning gør godt for (at tænke på, at du går stang-kold v. 15 kilometer, hvis du ikke passer din træning hjælper på disciplinen), tænk din hverdag igennem og kom for alt i verden ind i en god løberytme som er tilpas, og hvor du føler, at du løber ubesværet og let. Varier terræn og løbestil; interval-træning, fartleg, løb samme tempo som du forventer at løbe til dit ½ marathon... Mulighederne er mange....

  4. Nu tror jeg ikke at man skal være bleg for at indrømme at det man kalder for favoritter reelt aldrig har været det.

    Det hersker en stor antipati mod Lance, derfor håber folk at der er nogle der kan slå ham igen og igen. Håb og virkelighed kan let forveksles.

    Desuden har de fleste medier jo givetvis også en interesse i at skabe en spænding for at tiltrække seere. Der er ikke meget spænding ved at sige at Lance banker dem alle sammen uden problemer.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg er helt enig. De cykelryttere burde udmærket vide, hvad det er de møder op i posen til touren. Der er forskellige måder, at måle dette på og derfor er det underligt og irriterende at se år efter år, at der har været køret så meget hype op som så falder til jorden med et brag. Der er forsk. træningsbakker/bjerge som de kan tage ud på og de ved præcist hvad de skal kunne tage den på for at være med i slutspillet.

    Jeg synes så også, at det i år virker til at der er kommet dope ind i billedet igen. Deres præstationer springer op og ned som en yoyo og temmelig uforudsigeligt. Hvis man er decideret syg kan det forståes, at folk bliver sat eftertrykkeligt og efterfølgende kommer igen, men hvis dette ikke har været inde i billedet kan jeg kun tænke mit...

  5. Vi håber på Valverde igen i dag...

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvem er "vi" ?!?! :blink::laugh:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Alle os fornuftige mennesker :tongue: , der ikke kører med på den hype, der er omkring et vist kyllinge-mennesk... Og som ikke forfalder til national-patriotisme...

    Hvem ser du gerne som vinder?

  6. Ved godt det er lidt langt ud, rent teoretisk.

    Men, jeg har de senere år, gået med meget lidt tøj på om vinteren(tee + sweatshirt), også da vi var nede på -12, eller hvad det var - og efter disse sæsoner, kan jeg mærke, at jeg producerer markant mere varme, hele året rundt, efter jeg er begyndt at holde mig til denne tendens, netop fordi jeg også er begyndt at svede rigtig rigtig meget. (Er lille, cuttet og dårlig kondi :tongue: )

    Kan kroppen adaptere sig på denne måde? Eller er det bare en naturlig udvikling af min krops varmeregulering de senere år?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Mon ikke at din fornuftigt sparsomme påklædning (jeg har selv været igennem et par vintre uden jakke :wink: ) skyldes at dit energistofskifte har været/er relativt højt og holdt dig tilstrækkeligt varm? - det udmønter sig så ved varmere temperaturer som øget svedtendens.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Er det ikke det, der kaldes biofeedback? Altså, at man kan lære kroppen at reagere på en bestemt måde på forsk. belastninger. Jeg så et program - på discovery tror jeg - om en kvinde, der svømmede meget i koldt vand, hvilket hun nød. Hun fik en sponsor til at sponsorere en tur til sydpolen, hvor hun så skulle svømme en mile i arktisk vand! Noget der simpelthen ikke skulle være menneskelig muligt. Men hun gjorde det og forklaringen kan måske være, at hun ved at "vænne" sin krop til det kolde vand fik den til at reagere hensigtsmæssigt på denne påvirkning (evt. at trække blodet væk fra huden etc). Hun fik dog føle forstyrrelser i sine fødder bagefter...

    Så måske er der noget om snakken... Og måske har du selv påvirket din krop til at fyre lidt mere op for "radiatoren"...

  7. Så er etapen igang og forventninger er skruet højt op. Jeg fatter stadig ikke at det kan være så underholdende at se på nogen der cykler i timevis - men det er det!

    Armstrong ligger ret sikkert til at forsvare trøjen, men alt kan ske i Touren. Ikke mindst er risikoen for uheld pga af tilskuernes vanvittige opførelse overhængende. Det er en del af charmen, men alligevel synes jeg at tendensen er et stigende antal tumber. Jeg håber det ikke, men frygter at vi i år kommer til at se endnu nogle grimme eksempler.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, touren er igen ved at vokse sig stor og det kan jeg personligt godt forstå. Hvis man samtidig har gang i et tour manager hold føjer det en ekstra dimension til fjernsyns-kiggeriet og man lægger mærke til flere nuancer.

    Vi håber på Valverde igen i dag...

  8. Jae, vidste ikke helt hvor jeg skulle poste det her indlæg men endte med bare at gøre det her :]~~ ?

    Det drejer sig om at jeg sveder så helvedes meget :] sveder af ingenting.

    så tænker tit på om man sveder pga man er for fed? eller for dårlig kondi? eller om det bare er noget der er forskelligt fra person til person :S?

    HeLP :D?

    <{POST_SNAPBACK}>

    for at være seriøs et kort øjeblik...

    så er der bare nogle der sveder mere end andre men det hjælper 100% ikke hvis man er overvægtig samt har en dårlig kondition!!

    Omvendt kan en god kondition faktisk også bidrage til en øget svedtendens i det din krop hurtigere vil igangsætte svedproduktionen når du bevæger dig :smile:

    Der er ikke så meget andet at gøre end at lære at leve med det og altid sørge for at have en ekstra t-shirt eller to med :wink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jamen jeg har også samme "problem", dvs. jeg betragter det egentlig ikke som et problem, men som kroppens måde at regulere temperatur på når du arbejder. Som jeg har forstået det så producerer de muskler, der arbejder, varme og dette kan reguleres ned via sved. For mit vedkommende er det helt grotesk :w00t: når jeg spinner, hvor jeg ofte må ligge aviser under cyklen for ellers kan det godt løbe over til nabo cyklerne, hvis gulvet bare hælder det mindste. Det der så alligevel kan være et problem i det er dels, at man udvasker Nacl og ofte skal have noget at drikke, hvilket kan være besværligt eksempelvis når man løber lange ture her i sommervarmen.

  9. De seneste 8-10 år har jeg hver sommer haft stor lyst til at anskaffe mig en racercykel, mhp at køre et par motionsture om ugen af 20-30 km pr gang. Nu er jeg kommet så langt, at jeg er klar til at investere lidt penge i det, men hvad skal man være opmærksom på, når man køber racercykel til begrænset motionsbrug?

    Kan en standard "fabriks-racer" til 5000-6000 kr give tilstrækkelig køreglæde, og er kvaliteten i denne prisklasse ok?

    Håber på et par råd fra erfarne motionscykelryttere  :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, du kan godt få noget fornuftigt for de penge. Og hvis du ikke skal lave noget konkurrence så er det lidt overkill at spendere flere penge på den.

    De vigtige:

    1) cyklens samlede vægt (fra ca. 6,8 kg og op efter)

    2) gear system

    3) hjulsæt (aerodynamik og vægt) og

    4) stel (vægt/stivhed)

    Du bliver selvfølgelig nødt til at indgå kompromisser - og det på alle fronter. Jeg synes ikke det er så vigtigt med det aller dyreste gearsystem og cyklens samlede vægt er heller ikke så vigtig. Hvis der er en chance for, at du bliver bidt af cykling og vil køre motionsløb vil rådet til dig nok være, at få dig et godt stel, da du så kan opgradere resten. Hvis du ved, at du ikke skal drive den videre end et par ture om ugen vil jeg foreslå, at du prioriterer dine hjul.

    Hvis du har mod på det så kan du spare penge ved at købe fra tyske internet butikker - det har jeg selv gjort v. køb af både racer såvel som mountain bike. Jeg synes det har fungeret fint.

    www.ciclib.de (rigtig billig) eller www.roseversand.de - måske den største internet-butik m. cykelgrej.

    Ellers kan du jo lave en søgning på google.de...

    Held og lykke... :smile:

  10. Jeg synes også det er svært at finde en god (sol)brille til sport. Til cykling kræves der måske ikke, at der er lufthuller, men til gengæld må brillen ikke have nogen ramme eller også skal glassene være store idet man sidder foroverbøjet og derfor kommer til at kigge "opad". Til løb derimod er det for mit vedkommende vigtigt med et eller andet form for luft-indtag, da jeg sveder temmelig meget i mit ansigt og jeg har faktisk endnu ikke fundet en tilfredsstillende løsning på dette, hvorfor jeg altid løber uden brille. Til mit cykling har jeg adidas "evil eye" uden ramme og den er jeg glad for selvom jeg ikke ved om den vil sidde stabilt nok til dit formål.

  11. hej !

    Jeg ville lige høre om der var nogen herinde, der kan skaffe mig en god oversigt over løb (løb - ikke cykel løb!) i DK? Synes jeg har været lidt omkring, bl.a. på spartas hjemmeside, men har ikke kunnet finde en... Der er også en kalender her på hjemmesiden, men der sker ikke rigtig noget når jeg trykker på ikonet...

    mvh Sigmund

    ps. skulle løbe en 10-kilometer her i weekenden ved et lokalt løb. Der var også 5- og 2-km løb. Det endte med, at jeg blev guidet den forkerte vej og stod på det lokale stadion efter ca. 6 km :mad::mad::mad: . Totalt anti-klimaks, da det så ud som om jeg kunne barbere ca. 30 sek. af min bedste 10 km tid! Fik dog mine start-penge tilbage og et par løbesokker... Ville dog helst have været foruden. Så nu leder jeg selvfølgelig efter nogle nye 10 km løb inden jeg skal til Berlin og nedbryde min fysik på marathon distancen.