Kirsten

Medlemmer
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kirsten

  1. Programmet var håbløst, og sensationssøgende som er blevet nævnt ovenfor (disse ting dukker op med jævne mellemrum; Kogalskab, solcremer, fugleinfluenza) og DR burde sætte sig over denne form for useriøs TV3-journalistik som kun er med til at skabe unødig panik og dermed formentlig fejlmedicinering i befolkningen (tingene plejer dog at udligne sig efter et ½ års tid, jf ovenstående eksempler)

    Der er ingen tvivl om at NSAID præparater har kardiovaskulære bivirkninger i sjældne tilfælde (se bl.a. http://www.lmk.dk), de nævner det blandt andet selv i programmet, men om dette er årsagen til dødsfaldene er rent gætværk - det kan ligeså godt være baggrundsdødeligheden i befolkningen som disse dødsfald repræsenterer.

    NSAID har i øvrigt mange flere dødsfald på kontoen via dets medvirken til gastro-intestinale blødninger! (hvilket dog er en anden historie)

    Stadigvæk er vurderingen fra myndighederne at de gavnlige effekter af lægemidlerne overvejer de få sjældne hjertedødsfald (og endog de mindre sjældne gastro-intestinale dødsfald; Det skønnes, at mere end 100 personer i NSAID-behandling i Danmark hvert år dør på grund af gastro-intestinal blødning og perforation kilde www.lmk.dk)

    Jeg er enig i at der med fordel kunne laves nogle større kliniske (/epidemiologiske) undersøgelser der undersøger NSAID og overdødelighed af cardio-vasculære bivirkninger, men at stille sig så skarpt op over for familien Danmark med ufuldstændige case-stories på 3-4 døde fodboldspillere det er for tyndt og fordrer massehysteri (min mor ringede og var i færd med at tømme deres hus for NSAIDer!!!)

    Vedrørende Sortiarius' kommentar om at vælge acetylsalisylsyre (ASA) præparater i stedet for fx ibuprofen må jeg stille mig uenig - jeg skulle mene at det er normal konsensus at ASA's gastro-intestinale bivirkninger er værre end de øvrige NSAIDer - correct me if I am wrong...

    Torso

    Hvordan hænger det så sammen med at Colitis og Crohns patienter tager Asacol (ASA) for at forhindre inflammation og blødning i tarmen? Det er jo noget nederen hvis den samme medicin, der standser blødninger kan forårsage nye...

  2. Hvis man gerne vil have valget mellen "naturlige" og medicinske tiltag kan følgende anbefales:

    "dewil's claw" (venustorn) - hæmmer smerteperception i dorsalhornet.

    "tumeric - Curcumin" (gurkemeje ekstrakt) - hæmmer NFkb og sænker dermed koncentration af inflammatoriske cytokiner.

    "boswellia - bosweillic acids" (røgelsestræ)- hæmmer leukotriener.

    Desværre fås ikke mange højpotente kosttilskud med god smertestillende effekt herhjemme, men kan bestilles indenfor EU. Akut smerte tages efter min mening bedst med f.eks. ibuprofen, men skal man smertestilles gennem længere tid kan de "naturlige" midler være ganske gode. Mange af dem har en bredere virkningsprofil end ibuprofen og har en mild bivirkningsprofil.

    Men de stoffer der er i naturlægemidler er jo ligeså 'kemiske' som den konventionelle medicin - og ligeså potente. Og ofte er det ikke deklareret hvilke aktive stoffer der egentlig er i midlerne. Venustorn, f.eks. kunne jo indeholde alt muligt, der påvirker virkningen af anden medicin, men det har man ikke chancen for at vide. Derfor er det også svært at vide hvilke bivirkninger man kan forvente.

  3. Jeg stiller mig lidt uforstående overfor den sønderlemmende kritik, der bliver skrevet her af programmet.

    Programmet var langt fra en videnskabelig afhandling - men det var jo heler ikke målet med udsendelsen! DR ville prøve at finde en sammenhæng mellem dødsfald hos tilsyneladende sunde og raske fodboldspillere. At lave et program om hjertestop i al almindelighed, ville kræve et helt andet fokus og en anden tilgangsvinkel.

    Da DR netop er en public service kanal, bliver de jo nødt til at forme programmet, så det ikke kun er læger eller andre med medicinsk eller lægelig indsigt, som kan forstå handlingen og budskabet..

    At det er den smertestilliende medicin der har taget livet af disse fodboldspillere, blev jo på intet tidspunkt konkluderet i udsendelsen - der blev blot fundet en fællesnævner i dødsfaldene, hvilket ikke er fundet før. Og som patologen til sidst i udsendelsen sagde, måtte de jo begynde at tage den slags med i deres overvejelser ved fremtidige obduktioner af lignende tilfælde.

    Spørgsmålet er, om det er i orden at lave en udsendelse der bygger på indicier og ikke udelukkende fakta. I dette tilfælde mener jeg ja - hvis udsendelsen kan være med til, at skabe noget fokus på forskellige præparater, og der evt. kan komme noget mere dybdegående forskning på dette område, som kan be- eller afkræfte programmets tese, så har udsendelsen tjent sit formål.

    Jeg er bare ked af at man ikke har udvidet perpektivet lidt og fokuseret på hvor mange mennesker der tager NSAID-præparater i håndkøb hver dag til behandling af banale smerter - og hvor mange mennesker der er afhængig af den stærkere version for kunne leve med sygdom eller gigt. Sportsfolk kunne jo strengt taget lade være med at tage medicinen, men det er der mange der ikke kan. Når man kender folk, der ikke kan undvære disse piller, er afsløringen af fodboldlægers gerninger helt uinteressante (det er jo lovligt) i forhold til at få afklaret hvilken medicin vi taler om, hvor store doser, og om alle vi andre er i fare. Jeg tror mange mennesker er bekymrede i dag. Jeg mener sagtens man kunne have gået lidt i dybden uden at sætte folk af - det kan man f.eks. godt i Lægens Bord.

  4. Det jeg synes var foruroligende var at folk kunne falde døde om første gang de brugte et af de her præparater - faktisk kunne det være farligere i begyndelsen, sagde de. De nævnte tre præparater ved navn, bla. ibuprofen, men de nævner ikke om det kun er dem på recept eller om det også er lavdosispiller som man kan få i håndkøb. Og tilsyneladende er det NSAID-præparater over en bred kam, der er farlige (hvis man skal tro udsendelsen). Jeg tager kun kodymagnyl (håndkøB) mod almindelig hovedpine og muskelsmerter. Men min kæreste tager omkring 1800 mg Asacol hver dag mod Colitis Ulcerosa - skal han afholde sig fra at dyrke hård motion? Han skal formentlig tage medicinen resten af sit liv.

    Mht. til hvad der rent faktisk sker i hjertet, blev der nævnt tre mulige ting: Forsnævring af årer, sammenklumpning (eller sådan noget) af blodplader og dannelse af bindevæv og fortykkelse af hjertemuskulatur. Ved ikke hvilke præparater der forårsager hvad.

  5. Jeg har lige set DR's program 'Døden spiller med' om brugen af smertestillende NSAID-præparater og deres sammenhæng med pludselige dødsfald. Jeg er ret forarget over hvor lidt informativ udsendelsen var. Man var mere optaget af at 'afsløre' hvor meget smertestillende medicin læger udskriver til fodboldsspillere.

    Jeg tænker nu: Er det farligt for mig at spise kodymagnyl som indeholder acetylsalicylsyre (NSAID)? Eller er det kun stærkere midler? Har jeg taget varigt skade da jeg fik Ibuprofen til tre dage, da jeg brækkede kravebenet for et par år siden? Og endnu værre: Er min kæreste, der spiser store mængder NSAID hver dag på grund af en autoimmunsygdom, i fare? Også selvom det er et andet mærke end de mærker der nævnes i programmet? Og hvad med min mor der fik gigtmedicin i en periode pga. en frossen skulder?

    Jeg synes, at DR som public service kanal burde informere ordentlig! Jeg forudser at læger landet over bliver kimet ned i morgen, pga. den dumme udsendelse...

  6. Mine skinneben gør ondt! Eller rettere det gør ondt på indersiden af mine underben ved bagkanten af skinnebenene - jeg kan ikke helt mærke om det er musklen eller skinnebenet. Jeg har fået mange gode råd (også i dette forum)om hvad jeg skal gøre ved problemet, og jeg valgte at gøre som blandt andre den flinke ekspedient i Marathonsport sagde, nemlig at nedsætte træningsmængden, strække ud, putte is på og til sidst massere (altså når jeg har løbet). Jeg har også købt nye sko. Nu har jeg så gjort som han har sagt to gange, men det bliver bare værre. I går ville jeg løbe en tur, men jeg måtte give op efter 100 meter. Jeg kunne måske have fortsat, for det gør jo mindre ondt, når man bliver varm, men jeg kunne slet ikke løbe normalt, og da må da være en grænse. Så det kan godt være, at det er vigtigt, som manden sagde, ikke at holde helt op med at løbe, men hvis det bare bliver værre, så kan det vel ikke være sundt? Skal jeg bare knibe ballerne sammen og løbe alligevel i håb om at isen og massagen virker på et tidspunkt?

  7. Når man går til den slags foredrag du har været til, bør man altid spørge sig selv, om foredragsholderen har økonomiske interesser i at fremstille produktet i et positivt lys. Man bør også overveje om de succeshistorier, der nævnes kunne være fabrikerede eller om helbredelsen på nogen som helst måde kunne skyldes noget andet. Prøv at læs denne artikel:

    http://www.csicop.org/si/9709/beyer.html

    Den hedder 'Why bogus theories seem to work' og nævner ti grunde til, at man kan tro at noget virker selvom det ikke gør. Ret interessant.

    Nu siger jeg ikke at aloe vera ikke virker - jeg tror bare ikke at det kan helbrede ALT som nogen nærmest påstår. Jeg kunne da godt finde på at smøre det på sår og lignende. Men f.eks. påstår nogle at det kan helbrede allergi, og der vil jeg bare godt se noget ordentlig dokumentation - og ikke bare 'det virkede på mig og min moster' - , inden jeg begynder at bruge mange penge på dyr aloe-juice.

  8. Det er afgørende at du får næring nok, så dine muskler ikke skrumper. Husk at hjertet også er en muskel, og du kan få alvorlige permanente problemer, hvis det bliver udsultet. Jeg kommer også til at tænke på noget andet: Du siger, at du gerne vil være spinkel - om man er spinkel har en del med ens knoglebygning at gøre. Hvis du er normal eller kraftig af bygning bliver du aldrig spinkel ligemeget hvor tynd du er.

    Og så er jeg nødt til at sige noget, du nok ikke har lyst til at høre: Du er kun 19 år, og lige meget hvor meget du har læst, så er der en ting du ikke har meget af - livserfaring og uddannelse. De fleste af dem, du møder i dette forum er både ældre, mere erfarne og bedre uddannede end dig. Nogle er fitnessuddannede el. lign., nogle har universitetsuddannelser og mange har bare trænet meget længere end dig. Du er nødt til at tro os når vi siger: Der er flere ting i det du skriver, der lyder usundt, og tro mig, det er fuldstændigt muligt at tro, at man har fuldstændig styr på situationen og så alligevel være ude på et skråplan.

    Mht. kost, så husk, at det er vigtigt at spise så varieret som muligt. Tun og rugbrød vil gøre at du risikerer vitaminmangel og dermed et svagere immunforsvar. Som det bliver sagt: Spis ikke bare tomat og agurk, spise også kål, broccoli, gulerødder, ærter, bønner, rodfrugter, nødder, mandler, mm. Husk også at spise noget sundt fedt til dine måltider, da visse vitaminer kun kan optages, hvis man spiser noget fedt til. Det gælder også vitaminpiller - hvis man da overhovedet kan optage vitaminerne fra piller.

  9. Kristeligt Dagblad har kørt en artikelserie hen over sommeren om personlig udvikling. Ikke om, hvordan man udvikler sig personligt, men mere om hvorfor det er blevet på en gang påkrævet og trendy i vores samfund. Jeg synes der er flere gode artikler at blive klog af.

    Jeg har også læst "7 gode vaner", som egentlig er udemærket.

    Men, hvis formålet er at lære sig selv bedre at kende - så synes jeg egentlig at flere af de "store gamle" forfattere giver større udbytte. Jeg læste "Forbrydelse og straf" af Dostojevski for nyligt. Selv om den har mere end 100 år på bagen, så indeholder den altså megen dyb psykologisk indsigt.

    Der er megen klogskab at hente i litteraturen og filosofien. Prøv at se på noget Kierkegaard - evt. bøger om Kierkegaard. Sartres 'Eksistentialisme er humanisme' skulle være til at gå til - klog mand...

  10. det har overhovedet intet at gøre med artiklens pointe ... jeg er også imod folk der pr. definition indtager et par multivitaminpiller om dagen + et par tilskud af enkeltvitaminer // antioxidanter...

    det er simpelthen journalistikken, det er ævl, fra start til slut... den er alt for overfladisk og elendigt formuleret (for ikke at sige faktuel forkert) og giver almindelige folk det helt forkerte billede.

    Så har jeg måske misforstået diskussionen. Men så vil jeg da godt benytte lejligheden til at brokke mig over medierne generelt, hvad sundhed og medicin angår: Der var for nylig et indslag om løber Rikke Rønholt, der skulle være blevet kureret for astma med alternativ behandling. Overskriften var noget i retning af: Alternativ behandling virker! Og så fulgte et indslag hvor man ingen oplysninger fik om behandlingen, stort set. Det var sådan et rigtigt agurketidsindslag, og som seer havde man ingen mulighed for at vurdere det der blev påstået. Rikke Rønholt er sej, synes jeg, så det er ikke hende jeg angriber - bare det dårlige indslag. Det er lidt vel bombastisk konkludere at alternativ behandling virker ud fra ét eksempel. Alternativ behandling er uendeligt mange ting. Et andet indslag for noget tid siden handlede om en ny kræftkur - problemet var bare, at man ikke fik noget at vide om, hvem der kunne komme i betragtning til behandlingen og hvornår den ville blive taget i brug. Igen meget få oplysninger, hvilket jeg synes er groft overfor kræftpatienter. Og selvfølgelig ingen henvisninger. Nå. Nok brok for nu.

  11. I Gyldendals løbebog har jeg læst om musklen tibialis posterior, der styrer og nedbremser fodens pronationsbevægelse, som kan blive overbelastet - især ved senetilhæftningen på knoglen op langs bagsiden af skinnebenet. Det kunne godt være det der er mit problem. Om det er tilfældet eller ej, så slipper jeg nok ikke uden om at skulle have nye sko...

  12. Det behøver ikke være skinnebensbetændelse du har. Hvis du er forholdsvis ny løber er det ikke usædvanligt at blive øm omkring skinnebenene, men det kan sagtens gå i sig selv igen. Nu skriver du ikke noget om hvor længe ømheden har varet?

    Folk der har erfaring med skinnebensbetændelse beskriver det ofte sådan, at det er ligesom det 'knitrer' når de masserer det ømme område. Du kan eventuelt besøge en sportsmassør for at få lidt behandling og hjælp. Som du beskriver det - at du stadig godt kan løbe - vil jeg ikke tro du har betændelse.

    Du kan eventuelt prøve at nedsætte træningsmængden med 50% for at se om det hjælper. Jeg mener som udgangspunkt godt du bare kan springe et par uger tilbage i dit program og starte der, hvis du vælger at holde pause. Men prøv da først og nedsætte træningsmængden lidt og se om det ikke hjælper.

    Det har nok varet et par uger, vil jeg tro. Til at begynde med blev det bedre, når jeg havde løbet lidt - nu synes jeg, at det påvirker mit løbetempe hele vejen. Og jeg føler mit stivbenet. Jeg kan også føle mit stivbenet og øm når jeg står op om morgenen, men jeg synes ellers ikke det giver mig problemer når jeg skal op og ned af trapper eller bare går rundt. Altså - jeg kan godt mærke det, men det er ikke så slemt.

  13. 2 gode råd :-) Jeg har nemlig de samme problemer.

    1.: Du skal have nye løbesko - kør en tur til Kaiser Sport i Brønshøj og får den løbesko som passer dig 100 %.

    2.: Hvis dine lægmuskler er hårde - skal du i gang med at strække dem ud 2 - 3 gange dagligt evt. kombineret med noget massage.

    Jeg plejer at bruge Marathonsport - er de ikke meget gode? De plejer i hvert fald at være grundige. Jeg vil ikke sige, at mine lægmuskler er hårde.

  14. Kirsten, hvis du læste artiklen ville du finde ud af at dit argument med at sund kost er bedre end vitaminer ikke kan udredes ud fra artiklen. Det står ganske enkelt ikke i artiklen. Der står tilgengæld at vitaminer er i værste fald er virkningsløse og kan være skadelige.

    Det kan forfatteren måske have ret i, men artiklens argumenter, manglende henvisning til videnskabelige studier og ukonkrethed gør at artiklen i bedste fald er fuldstændig ubrugeligt sensations pladder journalistik af værste skuffe.

    Skuffende at en sådan "artikel" skulle komme fra Jyllandsposten!

    Nåh, nej, det er klart, at artiklens bevisførelse er lidt mangelfuld, men jeg vil nu ikke sige, at det kommer bag på mig - jeg synes det sker hele tiden at medier præsenterer undersøgelser uden at fortælle hvor de har det fra, hvad det egentlig handler om, hvem det egentlig er relevant for, mm. Men mht. til selve emnet, er det ikke første gang, at kommet frem, at visse vitaminpiller er virkningsløse, og at især højdosisvitaminpiller kan være skadelige. Jeg spiser selv en multivitaminpille, når jeg husker det, men jeg forsøger at spise den sammen med noget fedtholdigt, da nogle vitaminer er fedtopløselige- og så håber jeg at det virker bare lidt. Men jeg er ikke sikker på, at det kan betale sig - og jeg ville aldrig spise højdosis-vitamin.

    Måske kan jeg finde referencer til undersøgelserne på nettet...

  15. Jeg tror jeg er noget frem til den konklusion, at det må være pga. af at mine sko er blevet for gamle og slidte og ikke længere kompenserer for min overpronation. Men hvis jeg så holder løbepause, hvad gør jeg så når det ikke så længere gør ondt - hvor meget må jeg løbe? Skal jeg starte helt forfra på mit løbeprogram, eller kan jeg gå et par uger tilbage i det - altså hvis jeg kun behøver at holde et par ugers pause? På Netdoktor står der at man skal 'nedsætte træningsmængden' - hvad betyder det? Som det er nu, kan jeg godt løbe, det er bare ikke specielt rart, så jeg går ud fra, at jeg ikke er så hårdt ramt som jeg kunne være...

  16. Hvad? Hvorforfor er I så negative overfor artiklen? Det er jo ikke første gang, at det er blevet påvist, at det ikke er det samme at spise vitaminpiller som at få vitaminerne gennem kosten - eller i hvert fald at man ikke kan påvise, at vitaminpiller virker ligeså godt som at få vitaminerne gennem kosten.

    Og mht. den person, der mener at være blevet meget sundere at vitaminer, så kan der jo være andre årsager til det - medmindre, selvfølgelig, at vedkommende ligefrem havde vitaminmangel.

  17. Jeg troede egentlig, at jeg var øm i lægmusklerne, men nu er jeg ikke sikker - smerten er lidt diffus. Det er ikke den forreste kant af skinnebenene, der gør ondt - det føles mere som indersiden af lægmusklerne eller måske skinnebenene. Når jeg løber, er jeg først noget stivbenet - det bliver bedre, men ømheden forsvinder ikke.

    Jeg løber i København, så jeg er vant til et hårdt underlag, men kan det alligevel være det? Jeg begyndte at løbe efter et begynderprogram i februar og nu er jeg næsten ved enden af et 5-10 km program - eller rettere jeg skal op og løbe 60 minutter i træk, men jeg løber meget langsomt, så jeg når slet ikke op på 10 km på 60 minutter. Hvis det er underlaget ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, for der er ikke mange alternativer her i byen.

    Mine sko er også lidt gamle i det. Jeg fik ellers hjælp til at vælge de helt rigtige - jeg overpronerer og er kalveknæet. Passer symptomerne med det?

    Hvis det er skinnebensbetændelse, hvad gør jeg så? Jeg kan næsten ikke overskue at skulle holde løbepause. Jeg har aldrig være den store atlet, men nu var det begyndt at blive sjovt at løbe, og det var også begyndt at føles lettere. Nogen forslag?

  18. Som det er sagt flere gange, er der en del forskellige vitaminer, mineraler, proteiner, fedtstoffer, mm. som man skal have for at fungere optimalt. Spiser man kun frugt, kan der være en risiko for, at man ikke får alle de ting, man har brug for.

    I det hele taget er der mange gode argumenter for at spise så varieret som overhovedet muligt (inkl. groft brød, brune ris, grovpasta, kartofler, sunde fedtstoffer, kød, fisk): Forskellige fødevarer indeholder forskellige næringsstoffer, nogle vitaminer kan kun optages hvis de spises sammen med fedtstoffer, de farvestoffer, der findes i frugt og grønt er kraftige antioxidanter, så det gælder om at få så mange forskellige farver i maden som muligt (forenklet sagt), for meget af én ting kan være skadeligt, da de fleste vitaminer mm. er usunde i for store mængder.

    Desværre er der også ofte pesticidrester i frugt, så med mindre man spiser økofrugt kunne der være risiko for lidt for høje mængder gifstoffer i kroppen (altså hvis man spiser flere kilo om dagen, fordi man ikke spiser andet.

    Mht. vægtøgning, så gælder det samme med frugt som med alt andet: Indtager man flere kalorier end man forbrænder, tager man på. Og jeg vil sige, at for de fleste menneskers vedkommende vil der nok være en del andre ting, man bør undgå, før man begrænser sit frugtindtag. Det er da ærgerligt at holde igen med frugten hvis man så spiser noget andet og mindre sundt istedet. For selvom der er frugtsukker i frugt, så er der også fibre, vitaminer, mm. som man har brug for.

    Det med udrensning er jeg lidt skeptisk overfor, men hvis nogen kan finde noget lødigt videnskabeligt om det, læser jeg det gerne. Er det ikke sådan, at hvis nyrer, lever og væskebalance er i orden, at så bliver man tilstrækkeligt udrenset? Hvis man har spist noget junk, handler det vel i virkeligheden mere om at få fyldt nogle gode ting på - de næringstoffer man er kommet i underskud af - istedet for at rense noget ud - undtagen hvis man har forstoppelse, selvfølgelig?

  19. En meget stor amerikansk undersøgelse frikender aspartam/nutrasweet/phenylalanin for beskyldninger om at skulle forårsage kræft. Man har undersøgt omkring en halv mio. ældre amerikanere. Se her: http://www.msnbc.msn.com/id/12155793/

    Der var en stor artikel i I Form for nylig om sødemidler, men nu har jeg det ikke længere, så følgende er baseret på min hukommelse - men det må være muligt at finde oplysningerne på nettet, for I Form har jo sine oplysninger et sted fra:

    Mht. om aspartam får en til at spise mere, så har det faktisk den virkning på nogle - men ikke på alle. Mener det er 40 procent. Så man må jo prøve sig frem. Eneste helt sikre problemer der er med aspartam er, at folk med Følings syge ikke kan tåle det. Og så er der alle de andre sødemidler. Nogle er ikke helt kaloriefri og nogle af dem er faktisk ret afførende. Bare ærgerligt at jeg ikke kan huske hvilke. Tror det er sukkeralkoholer, som f.eks. er i Gajoler.

    Mht. om lightprodukter er sundere, så er der jo ikke noget sundt i sig selv i sødemidler. Det sunde ligger i at man undlader at indtage store mængder af sukker. Det der er usundt ved drikke med sødemidler er, at man jo kunne have drukket mælk eller juice istedet, som jo har en masse gode ting i.

    I almindelig sukker-cola gør sukkeret og den lave ph-værdi (pga. af fosforsyre) at tænderne tager skade. Man skulle tro at cola light var bedre for tænderne, fordi noget af det skadelige er fjernet (sukkeret). Jeg drikker ret meget cola light, og min tandlæge sagde at det ikke kunne være ligeså skadeligt som alm. cola, for der var ikke noget at se på mine tænder. Håber inderligt at hun har ret - også på lang sigt.

    Og så har jeg lige et spørgsmål vedrørende marmelade der ikke er tilsat hvidt sukker: Den slags der er sødet med frugtsukker kan vel ikke være speciel kalorielet, vel? Er frugtsukker ikke næsten ligeså fuld af kalorier som hvidt sukker?

  20. Skadestuen er IKKE til for den slags ting, det er til akut opståede skader, situationer som denne skal foregå gennem egen læge eller vagtlæge - desuden er de fleste skadestuer idag lukkede - dvs de kun tager imod sager hvor egen læge har henvist.

    Hvis jeg fik så voldsom en væskeansamling, ville jeg være bange for, at der var noget alvorligt galt, og havde jeg ingen muligheder for at komme til læge hurtigt, ville jeg føle mig nødsaget til at tage på skadestuen. Det kan godt være, at skadestuen ikke er til den slags ting, men hvad skal man gøre? Og jeg tager bestemt ikke på skadestuen, hvis jeg kan undgå det - det er jo ikke ligefrem morsomt at vente i flere timer. Men naturligvis ville jeg forsøge alle andre muligheder først, og forhåbentlige ville lægen eller vagtlægen se en.

    Men når du nu er stud. med. kunne du så ikke slå op et eller andet sted og finde ud af hvad der er galt med vedkommende istedet for at skælde ud på mig ;-)

    Mvh

    Kirsten

  21. Hejsa.

    Jeg har prøvet at søge lidt på nettet, og det ser ud til at forskellige lægemidler kan give væskeansamlinger, forhøjet blodtryk, B6-vitaminmangel samt problemer med nyrer og hjerte. Jeg er dog ingen ekspert, så det kan være lidt svært at tyde, om der er tale om samme slags væskeansamlinger som du har. Dog synes jeg, at det lyder ret ekstremt at tage flere kilo på inden for kort tid, så du bør tale med en læge hurtigst muligt. Hvis din egen læge ikke gider at høre på dig, ville jeg tage på skadestuen - for det lyder som noget du bør tage alvorligt. Jeg synes ikke du selv skal eksperimentere med diæter og den slags, for tænk hvis du gjorde problemet værre.

    Jeg håber du finder ud af hvad der er galt.

    Mvh.

    Kirsten

  22. Hej. Jeg er fuldstændig ude af form og fører en ret stillesiddende tilværelse. Jeg pønser på at deltage i et 5 km motionsløb om tre måneder - har et begynderprogram som jeg har tænkt mig at følge. Mit spørgsmål er: Hvor mange af den slags motionsløb er det forsvarligt at løbe om året, når man er nybegynder, og gerne vil undgå skader? Hvor lang tid bør der være imellem løbene? Jeg kunne godt tænke mig at træne mig op til at løbe Erimitageløbet til efteråret. Så langt har jeg aldrig før løbet. Hvor mange 5km-løb ville være forsvarligt at deltage i mellem maj og Erimitageløbet? En tre-stykker? Det jeg tænker på, er at man vel presser sig selv lidt ekstra, når man er i konkurrence. Hvad gør 'rigtige' løbere, når de planlægger sæssonens løb - altså jeg går ud fra at man ikke kan give den fuld hammer i konkurrence hver weekend?

    Jeg er 30 år gammel, 170 cm, 68 kg, i usædvanlig dårlig form, har aldrig været sportsmenneske - heller ikke som barn, har haft chondro malaci for et par år tilbage - dvs. ujævnheder i brusken på bagsiden af knæskallen, men jeg tror det er ok nu. Dog bør jeg nok være lidt forsigtig.

    Jeg vil være meget taknemmelig for et par gode råd.

    Med venlig hilsen

    Kirsten