Bogs

Medlemmer
  • Posts

    1,887
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bogs

  1. hmmm... sådan en HCL test har jeg jo hørt om før, men lod det svæve i det uvisse, da jeg syntes at CHEK blev lidt for gak efter min stil. Dertil kan jeg ikke råbe højt nok om, at jeg UDEMÆRKET godt ved, at du ikke er 100% CHEK og at jeg ellers INTET har imod "The CHEK Way" - jeg stod bare af, da jeg deltog i hans sidste emotionelle fælleshealing...

    Nok om CHEK - det er ikke ham vi snakker om!

    Det vil godt nok være en ego-checker ikke at skulle tonse kød og protpulver ned! Men det kunne da være sjovt at prøve for en stund :smile:

    Foretager du HCL tests? Jeg tror at vi er to, der kunne have sjov ud af at prøve.

    Jeg kan vel ikke blive mere grøn end Hulk og SheHulk themselves?! :wink:

    Nej, det sidstnævnte kan ikke lade sig gøre, naturligvis :tongue:

    HCl er faktisk en af de ting, som Poliquin tager op som noget af det første med alle sine klienter.

    Seriøst - hvis man mangler HCl, så er det lige før at intet andet nytter (en masse af kroppens afgiftningsprocesser fungerer ikke på fuld kraft), og man overbelaster hele systemet unødvendigt.

    Så HCl test er helt sikkert relevant at få med (ja, vi laver dem på alle vores kunder).

    Også fordi mange har gavn af at få mere prots i deres diet lige i første omgang i hvert fald - fx fungerer det helt eminent med at erstatte folks almindelige morgenmad med kød og nødder. Deres cravings forsvinder, energien ligger højt hele dagen, de spiser generelt mindre resten af dagen og er mere fokuserede.

    Hvis du kunne tænke dig at følge en live case, tænd for radio100FM de næste 5 torsdage 8-9 - der laver hr. Jacob Søndergaard magic med værterne :cool:

    Nå men, hvis man begynder at tilføre mere prot i folks kost, men de ikke har nok HCl til at nedbryde det, så går det helt i kage - forstoppelse, ondt i maven, kvalme osv...

    haha ja CHEK er gået lidt i en spirituel retning lige nu, men manden har fat i ret mange essentielle ting omkring fordøjelse, stress, hormoner osv.

  2. Ja, den er MEGA effektiv! Jeg har aldrig i mit liv set en så tør gulerod eller æble, som da Søren juicede dem hjemme i vores køkken :laugh:

    Wheatgrass har jeg pt. i pulverform, men det fucker tarmen, så jeg ikke skal beskrive det i nærmere detaljer her! Vi var meget tæt på at starte en egen produktion hjemme i køkkenet, men det satte mit rektum en stopper for :crazy: :crazy:

    Lige præcis den med fibrene har jeg altid haft lidt svært ved at forstå. I forvejen ved vi, at fibre ikke er det, der ligger højest i det gængse danske køkken. Ved at fjerne dem i juicing står vi med endnu færre fibre i sidste ende og det kan jeg ikke helt se ide'en i?

    Umiddelbart må det da være bedre ikke at sortere noget som helst fra og få hele den samlede pakke ind i systemet?!

    Den med fibrene er lidt tricky - der er så mange, der bøvler med deres mave/tarm system og render rundt med en udiagnostificeret funktionel IBS. Så endnu flere fibre i deres kost kan godt fucke dem op.

    Et mave/tarm system der ikke funger 100% betyder, at mange af næringsstofferne ikke bliver optaget. Derfor er det smart at aflaste tarmsystemet i en periode samtidigt med, at man tilfører en masse letoptagelige næringsstoffer.

    Derefter kan man begynde at introducere flere fibre ind i kosten, når kroppen kan håndtere mere.

    Wheatgrass er den sygeste detoxer (ja, jeg ved godt det er et fy ord), men altså den kan sætte sindssyge processer i gang i kroppen. Drik ikke mere end 25 ml juice om dagen :wink:

    I øvrigt, hvis det hvedgræspulver du har er inkl. fibre, og ikke pulver af frysetørret juice, så kan du ikke fordøje de fibre. Hvilket kan forklare effekten lidt :cool:

  3. WHAMBAMTHANKYOUMAM!! :bigsmile: :bigsmile:

    Vita-mix er heller ikke en del af køkkenet - den står stadig kun på Phillips bedste model :smile:

    Hmmm.. som sagt, så vil jeg helst kyle juicen i gabet så hurtigt som muligt. Jeg mener at huske fra adskillelige foredrag, at den helst skal ned a.s.a.p. igen pga. oxideringen.. men det er måske old news?

    Med risikoen for at glemme placebo effekten, må jeg indrømme, at min krop tager fantastisk godt imod grøntsagsjuicen og energien kører bare derudaf, når jeg har skyllet sådan en portion ned. Jeg glæder mig til at se resultatet om små 2 ugers tid!

    Super ide' med snyderiet til stumpen, den vil jeg prøve af og se om jeg kan få det lokket i hende - og på den måde måske også i Cat :laugh:

    I forhold til proteinet er det igen pengepungen, der siger stop. Det er bleer eller Sunwarrior :laugh:

    Håber ellers at i to powerhouses har det supergodt - jeg kunne ikke forestille mig andet :bigsmile:

    Vi trives i stor stil tak :bigsmile:

    Mht Sunwarrior og andre proteinkilder for den sags skyld - jo bedre kvaliteten, jo mindre har du reelt brug for, for så optager du det hele/mere.

    Så jeg ville helt sikkert tage 1/2 dosis sunwarrior og få lavet en mavesyre test (HCl), for du kan på den måde finde en shortcut til at spise mindre prots og optage mere (stort set alle mangler mavesyre til at fordøje kødet). Så der er faktisk mulighed for at spare penge OG få større muller samtidigt :wink: (og bedre kvalitet mad indenbords).

    Fedt du mærker green power, placebo eller ej, giver det et kæmpe kick :superman:

    Mht juice og oxideringen - du optager næringsstofferne bedre, hvis du skyller munden med juicen før du hælder ned :smile: Normalt siger man, man skal drikke sin juice inden for 15-30 min. Men det er også tids nok til at få "spist" den i små bidder.

    Rock on :devil: (pas på du ikke bliver helt grøn af al det klorofyl :tongue: )

  4. Hej fellow :hippy: :hippy: venner! :bigsmile:

    ... ahaaa... nu siger du VI - jeg drikker det jo alene :wink:

    Reif er min gamle studiekammerat! Ham har jeg haft rigtigt mange sjove timer med :smile: og Wolf har jeg også tosset rundt med for et par år siden :smile: Der er ingen tvivl om, at de har rigtigt godt fat i den lange ende af sundhedsspektret!

    Af hensyn til oxideringen vælger jeg, ihvertfald som start, at bruge blenderen. Reif har været forbi med en Green Star 2000 til demonstrering i mit køkken allerede sidste år og selvom han er en god ven og prisen også var derefter, er det en større investering, som jeg udskyder til juicingen er blevet en mere fast vane. Ligeledes har det også været på overvejelsesplanet at anskaffe en Excalibur dehydrator, men det er indtil nu blevet ved tanken. Generelt kender jeg mig selv godt nok til at vide, at hvis tingen bliver for besværligt, så gider jeg ikke at gøre det. Med tiden gående på barn og nu også hund, så bliver tiden prioriteret en lille smule anderledes.

    Haha, ingen danskere der er i underskud???? Nejda.. ikke hvis man sammenligner med det 1400 århundrede ihvertfald :laugh: :laugh:

    Wolff er en rigtig god kollega og ven - og ja, de er så meget cutting edge ift. udvikling af menneskets biologiske potentiale!

    Hold op, hvor vi kan tale i flere timer i streg :bigsmile:

    Er du den lykkelige ejer af Vita-Mix? Den er mit yndlings køkkenredskab!! :superman:

    Du kan sagtens vente med Excalibur - for det kræver lidt, at man gerne vil stå og eksperimentere i køkkenet, og kræver en del tilberedsningstid. Men når man først er i gang, så kører det.

    Green star vil dog helt sikkert være værd at købe først.

    Hey Bogs!

    Tusind tak! Mine smagsløg har allerede fortalt mig, at de tre førstnævnte nok ville være en rigtig, rigtig skidt kombo med noget som helst i større portioner :smile:

    Frugt/grønt kombinationerne lyder spændende! Det vil jeg prøvet at give et skud en af de nærmeste dage - tak for tips!

    Hmmm... af hensyn til protpulver, kan jeg forestille mig, at i bruger noget smagsløst stads som f.eks. Sunwarrior eller lign.? Selv har jeg pt. kun med smag og det kunne jeg ikke forestille mig ville være en vinder... persille og syntetisk jordbær :gal:

    Avocado har jeg faktisk smuttet i en enkelt gang, det giver en noget tykkere konsistens og nedsætter betydeligt grænsen for den totale mængde af indtag. Personligt tanker jeg mest, hvis konsistensen er tynd, men nu behøver det heller ikke være 1-1,5 liter pr. gang - mavesækken behøver jo ikke at blive udvidet yderligere, bare fordi den skal fyldes med grønt.

    Friske krydderurter har jeg endnu ikke leget med, men vil lige finde en fornuftig grøntpusher i Birkerød, eller også skal det smugles med hjem efter arbejde (den lokale grønthandler er pissedyr, bare fordi han har et nordsjællandsk postnr.).

    Tusind tak for de gode tips! :bigsmile:

    Er der forresten nogen af jer, som ved om Thomas og Heidi kan få sådan noget her i hovedet på deres små? Elva kigger umiddelbart meget skeptisk på mig, når jeg langer hende et glas grøn juice :laugh: :laugh:

    Vi bruger kun SunWarrior, men den med vanille smager bedst, synes jeg personligt. Den kan man dog ikke få i DK endnu. Mike Mahlers hjemmeside udbyder den vist dog.

    Valle og alt det andet syntetisk sjov er vi gået for længst væk fra - og mave/tarm systemet har haft stor gavn af det.

    Juice er også fint i små portioner - man skal helst "spise" sin juice, dvs. virkelig smage på den. Jeg kan godt gå og sippe til 1L i en 30 min. tid.

    Det sjove er, at når du først indfører større mængder juice i din kost, there is no way back. Kroppen begynder at crave det.

    Har lige snakket med Tomas - hans små er helt vilde med grønne juices, smoothies og faste grøntsager - not so much.

    De har også vænnet dem til en masse forskellige smagsindtryk fra de var små, så de drikker ikke engang frugtjuice, for det er for sødt.

    Men det du kan gøre, er at lave en babymos ud af mango/banan noget andet sødt frugt (sharon, papaya osv.) og så bladgrønt (blend, lige som de smoothies jeg beskrev ovenfor). Bladgrønt er nemmere fordøjeligt end de grove ting, så alle nutrienter er let optagelige og der er større sandsynlighed for, at bebsen vil kunne få det ned.

    Frugt kan gemme smagen af grønt, så man på den måde snyder den lille :cool:

  5. Hey Kauf,

    Kan i hvert fald godt fortælle dig, hvad du IKKE skal juice som en rookie inden for grøntsagsdrikke - porrer, rucola og hvidløg. Og dog - du kan faktisk drikke det som shots.

    Og så kan du du pimpe din smoothie/juice med lidt chlorella pulver (algomed), lecithin granulat, cayennepeber, vaniljepulver, rå kakao (i nogle tilfælde)

    En vinder opskrift, hvor man ikke kan smage grønt overhovedet er at blande tropisk frugt med bladgrønt - fx mango og grønkål (uden stilke, de er lidt for bitre), mango og spinat, mango og persille. Banan, figner og grønkål smager også skønt. Alternativt kan man også putte nogle frosnebær sammen med spinat eller persille + en banan.

    Lidt ekstra protpulver i - og så har du en fantastisk post-workout shake (med de tropiske frugt). DOMS vil være en saga blot.

    Men leg med det. Brug gerne flere friske krydderurter i smoothies/juices, det giver helt vildt meget.

    Avocado i smoothies giver vildt lækker konsistens. Det gør kokosmælk også :4mewantfood:

    Bogs

    :hippy:

  6. Sorry Linis

    Uden-om-din-træning-snak....

    Alle pt.'er forskellige - nogle får anæmi før andre symptomer og omvendt (men vægt på det sidste)

    Ikke særligt imponerende at det tog dem et helt år?? Normale blodprøver for anæmiudregning inkl. jo netop ovennævnt som perifer udstrygning af blod der vil give prej og defekt B12/folinsyre metabolisme!

    Går ud fra hun er blevet udredt for evt. cøliaki eller anden tyndtarmslidelse i kølvandet på alle de test som fået lavet knoglemarsbiopsi for at udlukke anden ætiologi til anæmien!

    Ang. MTHFR genet... puuuhh.... stykke tid siden jeg læste om det, men mener at kunne huske at hvis du har defekt i netop dette gen så kan det resultere i hyperhomocystæmi og i endnu mere udtalt grad hvis du har folinsyre mangel.

    Det vil altså sige hvis du får konstateret forhøjet homocystæmi ved blodprøve som er mere end blot marginalt forhøjet og dette ikke andres ved folinsyretilskud, så skl du mistænke mutation i MTHFR-genet og overveje gentest.

    ... hold mig nu ikke fast på det - men mener det er helt op til 30 % af alle som har defekt i dette gen i mere eller mindre udtalt grad og i forskellige varianter.

    Hvad min "eksamenshjerne" fortæller mig er at men vist nok kan supplere med helt almindeligt folinsyre i større doser for at rette delvist op på denne defekt!

    Mener ikke det har så meget med B12 at gøre som folinsyre? Men det har en hel del at gøre med eks. faktor V leiden mutation eller andre tilstande hvor du har større tendens til at danne blodpropper.

    Altså - det er således ikke genet som er skyld i folinsyremangel men en kombination af folinsyremangel + gendefekt som kan resultere i markant forhøjet homocystein i blodet. Derfor bør en sådanne defekt heller ikke spæde yderligt til din mors anæmi men kan evt. sløre en evt. homocysteintest for at se på niveauet af B12 i omløb.... (ikke spor forvirrende :tongue: )

    Men hvis din mor allerede har en sygdom i form af perniciøs anæmi så kunne der måske tænkes at være andre ting som ikke fungere som de skal! Ting som endnu ikke er konstateret (eks. tyndtarmssygdom?)

    Når alt det her er skrevet så vær opmærksom på at man ikke ukritisk skal "dope" folk op på B12 og folinsyre - kan huske vores underviser i gastro fortalte at hvis man netop havde sådanne en effekt så tydede undersøgelser på at det kunne fremprovokere kræft i tarmen såfremt man supplere med alt for meget B-vitamin.

    Og alt det her bliver jeg 110% ALDRIG hørt i til eksamen.. ØV :dry:

    Hey Norah (og Linis - tak for at lægge loggen til!)

    Tak for dit svar! Fed nørdelæsning :bigsmile:

    Jeg har nemlig også hørt, at det er alt mellem 30-50% der har MTHFR genet, og eftersom det er 50% arveligt, så kan det kun gå den ene vej... hmmm...

    Ok, så har jeg forstået korrekt, at dét at supplere med folinsyre er lidt som en plaster på såret - man kan ikke gøre noget ved genet, men man kan sørge for at undgå de bivirkninger, det måtte have?

    Jeg er også lift skeptisk ift. høje doseringer af især folinsyre - og det er netop derfor jeg synes det er interessant, at der anbefales at supplementere med den specifikke L-5-MTH form, eftersom den efter sigende ikke kan overdoseres. (Eller hvad med bare at spise 1 kg spinat dagligt? :w00t:)

    Derudover ved jeg, der findes nogle præparater med TMG (trimethylglycine) i - er det mening, at dette skal sænke homocystein niveauet i blodet?

    Synes det har været lidt svært at finde forståelig litteratur på området, så fedt du kan formidle viden omkring det på en pædagogisk måde! :smile:

  7. Hvis man mistænker B12 mangel så må man også mistænke B6 som folinsyre :smile:

    Dette kræver dog næsten man er vegetar eller gammel af dage...

    Man kan desværre ikke rigtigt stole på B-12 måling i blodet, og bør i stedet måle plasma-homocystein samt plasma-methylmalonat , hvilket bedre kan fortælle dig om du omsætter vitaminerne.

    Hvis man måler forhøjet værdier af de to førnævnte er det ensbetydende med mangel på trods ellers normal serum værdierne for B12 og folinsyre.

    Når det så er sagt så er det sjældent man ser B12 mangel i form af anæmi som det første tegn --> før dette kommer ofte neurologiske symptomer i form af udtalt træthed(tunge muskler), føleforstyrrelser evt neuropatier med smerter under forsålerne/følelse af at gå på pinde.

    BLOT TIL INFO :secret:

    .. og glad for at I kan lide min gulerod :w00t:

    Tak for den uddybende forklaring :smile:

    Jeg er interesseret i B12 og jern sammenhæng bl.a., fordi min mor lider af perniciøs anæmi - hun har altid haft mega lavt hæmoglobin, men aldrig de andre symptomer, som du beskriver. De har brugt ca. et år med alle mulige undersøgelser på Gentofte, før de fandt ud af, at det er B12 hun ikke kunne optage, selvom hun fik tilskud. Nu får hun så injektioner hver 3. måned, og hendes tal gik også op efter første gang, men så holdt behandlingen op med at virke. Og ingen ved, hvad hun så skal gøre.

    Ad andre omveje har jeg hørt og efterfølgende læst nogle studier om noget, der hedder MTHFR gen, hvilket betyder, at man ikke omsætter B12 og folinsyre korrekt, hvilket efterhånden resulterer i forhøjede niveauer af homocystein i blodet, som så giver øget risiko for hjertekarsygdomme mv.

    Hvis man så supplementerer med L-5-MTH form af folinsyre (tror jeg nok, det hedder..), så behøver man ikke den ko-faktor, der skal til for at omsætte folinsyre i leveren, samt en intrinsic factor til B12.

    Ovenstående er min lægmandsforklaring, som jeg har forstået det - så jeg vil med glæde lære mere om emnet, hvis du kender til det?

  8. Update på projektet???

    Update er, at jeg AF projektet er på standby - det bliver ihvf. ikke i år, da jeg lige har nogle helbredsmæssige issues, som jeg er nødt til at prioritere højere..

    Så nu står den på ren KB gøgl primært i form af fuldstændigt lystbetonede 20 min. NMW på dagsformen :wolverine:

    Og så har jeg taget VL op, hvilket er mega skægt :bigsmile: Især fordi jeg er blevet væsentlig bedre teknisk - så alle mine KB swings og snatches har betalt sig :firebounce:

  9. LOL dine tog oplevelser er altså guld værd :laugh:

    Ja, jeg tænkte liiiige præcis det sammen i dag omkring piger i gennemsigtige tights - så én i går morges, hvor jeg tænkte - ej, hun må da have glemt at have taget en nederdel på???!!! Stakkels pigebarn, hvor må hun være pinlig berørt. Men så så jeg flere af den slags på Østerbrogade i dag :blink: Og nogle render tilmed med de der latex lignende strømper, som ikke ligefrem skjuler appelsinhuden... But why?????? Jeg må være blevet totalt gammeldags - fortsår ikke denne mode... :nono:

  10. Hvis man spiser mindre end energibehovet er så taber man sig.. det kan du simpelthen ikke modbevise... med mindre du selvfølgelig vil modbevise termodynamikkens 1. lov hvilket stort set al fysik og kemi er bygget på... energi kan ikke opstå ud af ingenting og energi kan heller ikke bare forsvinde... energi kan omdannes det er hvad den kan

    Desuden tror jeg ikke helt du har forstået hvad ligevægtsindtaget er, sådan ser det i al fald ud herfra hvor jeg sidder... ligevægtsindtaget er det antal kcal'er hvor vægten er stabil over en given tidsperiode, de fleste regner på baggrund af et døgn... indtager du over dit ligevægtsindtag tager du på og indtager du færre kcal'er så taber du dig... ligevægtsindtaget er jo både BMR (basic metabolic rate) + det aktivitetsniveau du har på den givne dag... dvs at dit ligevægtsindtag godt kan skifte fra dag til dag men i praksis er der ikke den store forskel på dagene selvom der selvfølgelig sagtens kan være undtagelser

    Du skriver så at hvis stofskiftet falder grundet kroppen er stresset osv så taber man sig ikke (lad os nu bare sige at stofskiftet falder markant af en eller anden årsag) jamen så falder dit ligevægtsindtag også, derfor giver din ovenstående udtalelser ingen mening... du sondrer imellem ligevægtsindtag og stofskifte men det kan du ikke da de jo hænger sammen... har du et lavt stoftskifte i forhold til kropsvægt så har du et lavt ligevægtsindtag og har du et højt stoftskifte i forhold til kropsvægt så har du et højt ligevægtsindtag

    Derfor giver det heller ingen mening når den ene fortvivlede person efter den anden opretter en tråd herinde hvor de påstår at de ikke taber sig selvom de ved at de spiser mindre end deres ligevægtsindtag for den kan simpelthen ikke lade sig gøre... jeg er ked af at sige det, men den givne person har ikke forstået hvad det drejer sig om... enten er personen ikke klar over hvad han/hun reelt indtager eller også er han/hun ikke klar over hvad hans/hendes ligevægtsindtag er

    Jeg er helt med på, hvad ligevægtsindtaget er, og jeg skelnede også mellem dét og så et kcal underskud ift. personens nuværende energiindtag (som ikke er nødvendigvis ligevægtigt) - beklager jeg ikke har fået udtrykt mig ordenligt.

    Så jeg argumenterer slet ikke imod, at skaber man et energiunderskud ift. ens ligevægtsindtag, så taber man sig.

    Men - hvis man i forvejen nu er i et energiunderskud; lad os sige spiser 1000 kcal mindre, end ligevægtsindtaget over en længere periode, hvor ens ligevægtsindtag så bliver mindre og man derfor når et balancepunkt, så man ikke er i underskud mere - af makronutrienter... Men så er man givetvis i underskud af mikronutrienter, så en del processer der kræver disse nutrienter, bliver nedprioriteret. Og når man så øget sit aktivitetsniveau eller mindsker energiindtag igen for at skabe endnu et overskud - hvordan forklarer man så, at folk ikke taber sig, men rent faktisk tager på (primært i fedt)? Jeg mindes faktisk, jeg læste et studie omkring folk, der blev observeret og spiste under deres energibehov, dog en kost primært bestående af kulhydrater og fedt - så tog de faktisk på selvom de var i kcal underskud. What gives??

  11. Arh come on, Saint Bogs, det handler jo ikke om manglende empati. Det handler om, at der ude rundt omkring i det virkelige liv er en gigantisk vægttabsmyte, som hedder, at 'jeg kan ikke tabe mig, selvom jeg ingenting spiser, fordi der er noget galt med mit stofskifte/mine hormoner/mine biorytmer/whatever', og som bruges til at bortforklare manglende indsats og manglende selvdisciplin. Rigtigt mange folk har faktisk brug for den øjenåbner, det er at få at vide, at det er fordi, de gør det forkerte, at de ikke taber sig, og ikke fordi netop deres krop er umulig.

    Jeg ved udmærket godt, at hele compliance-problematikken er noget af det allervigtigste og at det er fint face to face at sweettalke folk ind i nye vaner med diverse coachingteknikker, men på nettet er situationen en anden, og nogle gange kan de kontante svar kan være lige så konstruktive som en lang smøre om holistiske vibes.

    Hey Sina,

    Jeg er helt med på dit synspunkt, for det er lige så rigtigt, at der er mange der undervurderer, hvor meget de rent faktisk spiser/snacker osv, som der er mange der undervurderer deres reelle behov.

    Men lige netop på nettet er det forbandet svært at sige, om det er den ene eller den anden person, man sidder over for. Jeg er godt klar over, at der er rigtig mange der opretter den slags tråde med, hvordan det nu kan være de ikke kan tabe sig, selvom de spiser så sundt/så lidt/træner så meget osv. Så tålmodigheden hos MOL brugere, der svarer, er heller ikke vanvittig høj (man gider ikke ud i lange forklaringer, men vil hellere lægge lorten på bordet). MEN lige netop i dette tilfælde nævner Nicole, at hun har været på et medicinsk præparat, som sagtens kunne have påvirket processerne i hendes krop, som Linis også skriver. Og derfor synes jeg det var et lidt unuanceret svar at give hende "hvis du er i kcalunderskud taber du dig". Duuhhh....

    Jeg er ikke altid selv miss kærlighed og "nu skal vi alle sammen have det godt", for nogle har, som du siger, brug for en sviner à la "hvis du synes det er svært at lade være med at spise slik, så er sundheden ikke øverst på din prioritetsliste. Og så må vi bare arbejde på at vedligeholde det du har" - hvilket provokerer de fleste umådeligt.

    Men som sagt, synes jeg de første svar i tråden var lidt for belærende og meget lidt inkluderende.

  12. Det forklarer alle de KZ fanger og Anorektikere der er tykke. Børnene i afrika i hungerskatastroferne med opspilede maver og tynde arme. Ren adrenal fatigue og viceral fedtlagring pga. forhøjet kortisol.

    Mere alvorligt: man ved at jo hårdere restriktion mennesker udsætter sig selv for, jo flere gange "falder pågældende i" og overspiser.

    Dertil ved man også at højere protein indtag og højere måltidsfrekvens mindsker sultfornemmelse og øger compliance. Kan det tænke sig at jeres rådgivning og coaching først og fremmest er vanvitiigt effektivt til at forbedre disse menneskers compliance og skalbe forbedrede vaner og måltidsmønstre på den lange bane?

    Reelt set, med mindre i får foretaget blodprøver for at tjekke for mangler og monitorer disse mennekser 24/7 ved i jo intet konkret om deres vitamin/mineral status og deres kcal indtag/forbrænding.

    Du har fuldstændig ret, Poul. Det ER vlidt svært at sige noget om noget, fordi i princippet, så kan alt i kroppen føre til alt, og derfor er det også helt vildt svært at udtale sig i absolutte termer (selvom jeg godt kan lige det nogle gange, fordi det øger min egen forståelse for logikken bag :innocent:). Og nej, vi kan jo heller ikke tjekke 100% om hvorvidt klientens kostregistrering holder. Og det er dér, hvor relationen coach-klient er så vigtig. For når tilliden er der, så glider processen bare nemmere, og ærligheden omkring compliance og cravings er højere.

    Så JA, helt sikkert - compliance er faktisk den væsentligste faktor, som vi kan lege med, og det er her den individuelle approach er så vigtig. Nøglen til kunden, som jeg vist nævnte et sted før. Hvis jeg, vha mine spørgeskemaer, målemetoder osv. kan stille helt specifikke spørgsmål, så klienten føler sig forstået og også på en måde kan ånde letter op og lægge den dårlige samvittighed på hylden, så er der større sandsynlighed for adfærdsregulering og succes - vedvarende.

    Det er netop derfor jeg bliver lidt trodsig, når det første Nicolle blev mødt med, er en slags "vi tror ikke på dig, du spiser helt sikkert mere end du siger, fy fy, gå nu hjem og tæl igen". Jeg overdriver, beklager, kan næsten ikke lade være, for empati er en af mine styrker (og måske i nogle tilfælde også svagheder), men det hjælper ikke altid at tage den hårdt mod hårdt. Ja - næsten aldrig, faktisk :smile:

  13. Du mener seriøst, at folk kan tabe sig, selvom de ikke ligger i kalorieunderskud? Hvis vi altså taler det de faktisk indtager, og ikke det de tror, de indtager.

    Har du noget som helst til at bakke den idé op?

    Når man tænker kcal ind vs. kcal ud, så nej - man kan ikke tabe sig, hvis ikke man ligger i energiunderskud (set ift. til ligevægtsindtaget naturligvis)

    Men hvis man tager f.eks. en person, som til dagligt spiser langt mindre, end energibehovet er, samt mangler en hel del mikronutrienter, så hjælper det ikke at gå efter et kcal underskud som det første. For kroppen er stresset, stofskiftet er sænket og al fedtforbrænding er sat på standby. For hvorfor male hus under stormen, hvis det lige er ved at blive revet ned? Og der skal altså ikke mange pulverkure til for at kroppen når dertil.

    Sætter man personen derimod i et kcal overskud ift. deres nuværende energiindtag, så begynder alle de processer, der er gået i stå, lige så stille at køre igen (fedtforbrændingen kræver jo også en hel del nutrienter), og når man så samtidigt tilfører mere protein og større mikronutrienttæthed i kosten, så kan kroppen begynde at prioritere fedtforbrædningen igen.

    Med al den fokus på kcal er det min personlige erfaring, at folk groft undervurderer, hvor mange kcal de rent faktisk har brug for. Jeg har f.eks. en kunde på 90 kg, som til dagligt spiste 1200 kcal og simpelthen nægtede at spise mere - for så ville hun jo tage på! Men efter vi gradvist har sneget mere protein og fedt i hendes kost, samt flere grøntsager, rodfrugt og bær, således at hendes samlede energiindtage nærmede sig noget, der lignede de 2200, begyndte det lige plludseligt at gå stærkt.

    Så min pointe er, at før man siger til en tydeligvis frustreret person, at hun bare skal sørge for et kcal underskud / skal helt sikkert spise mindre, end det hun gør nu, så skal man lige tænke sig om, for det er ikke altid dér, det er smart at starte.

  14. Hej Allesammen. Tak for Jeres svar.

    Som udgangspunkt er jeg enig i at man taber sig hvis man er i kalorieunderskud men der er sket noget med min krop efter det medicin.

    Jeg poster lidt senere når jeg kommer hjem fra skole hvad jeg har indtaget samt træning.

    Miss Forster - det glæder mig at høre at du har hørt om mit problem før. Jeg vil selvfølgelig gerne høre mere.

    Tak

    Hilsner Nicolle

    Hej Nicolle,

    Der kan, som miss Foster nævner, være en årsag til, at du har svært ved at tabe dig. Jeg arbejder til dagligt med en del folk, der spiser langt under deres estimerede energiforbrug og begynder at tabe sig lige så snart deres kost bliver lagt om, hvilket samtidigt indebærer, at energiindtaget faktisk øges. (Der er selvfølgelig en del der ubevidst underrapporterer ift. deres indtag, men det er altså ikke altid dét er tilfældet!)

    Så du er altså ikke "nødt" til at overbevise nogen herinde om, at du ikke overspiser. Det er blot endnu én af MOL dogmerne - om at man SKAL ligge i kcal underskud. Der er så mange andre faktorer, som kan gøre sig gældende.

    Lars - tak for pæne ord :smile:

    Anna

  15. OMG!!! OMG!!! OMG!!! :4jumpy: :4jumpy: :4jumpy:

    At i tør lægge sådanne informationer ud til offentligt skue er jo INSANE!!!!

    Jeg vil også have en lakridsrodsplante fra den Dominanske Republik, så jeg kan blive lean :cool:

    Du kan få et skud, som du kan plante hjemme på din altan til en vennepris (800 kr) :shades:

    EDIT: vi er faktisk også begyndt at avle kettlebells (krydset med lakridsrod, så man optager det gennem håndtaget) :w00t:

  16. Ganske fornøjelig træning. Jeg kan kigge på det i timevis uden at blive træt!! :smile:

    Kan det forøvrigt passe jeg så en plante lakridsrod i jeres gård, eller er det bare noget jeg bilder mig ind?? :smile::smile:

    Shhhh... Du må da ikke afsløre vores kilde til evig leanness, vi når ikke engang at høste før den bliver revet væk af nysgerrige MOL brugere... :nono:

    (lakridsrodsplanten, som du så, stammer i øvrigt fra den Dominikanske Republik, som den eneste i hele DK! :secret:)

  17. Mandag 20/04/09, PM - Abs

    @Hulks' Gym :wolverine:

    A1. Hanging leg raises - 4x12

    A2. Halo - 4x12/12*12 kg KB

    A3. Windmills - 4x12/12*12 kg KB

    B. Hanging side leg raises - 10/10, 8/8, 7/7

    Tirsdag 21/04/09 - OFF

    Fuldstændig basket i ryggen og hele core - sådan er det jo, når man ikke passer sine kettlebells :blush:

    Onsdag 21/04/09 - HardCORE, Vallensbæk

    Guarden lagde ud med en snatch test :devil: Jeg tog det dog stille og roligt

    KB snatch: 12/12*12 kg x7

    Asymmetrisk KB FSQ: 5/5*16+12 kg x3

    Maxercuist rows: 10/10*12 kg x3

    Get-up sit-ups: 3x10*15 kg sandsæk

    Hjem og spise frikadeller fra Gourmandiet og falde helt flad i søvn i sækkestolen kl. 21 :sleeping:

  18. Hej Aimee,

    Små justeringer jeg ville anbefale:

    - Varier gerne dine fedtkilder (så det ikke kun er olivenolie du får, den er faktisk ikke essentiel) Spis 1 spsk græskarkerneolie, hampfrøolie, macadamianøddeolie eller sesamolie etc. til hvert af dine måltider. Alternativt 2 spsk frø/kerner - græskarkerner, valnødder, pinjekerner osv

    - Steg maden i smør eller kokosolie (mættet fedt), da umættet fedt er for ustabilt til stegning

    - Sørg for at få mere grønt end frugt, så måske 2 håndfulde frugt om dagen max og resten grøntsager

    Hvordan er dit energiniveau på denne kostplan?

    Anna

    P.S. A_R: man kan sagtens have rigtig højt energiniveau uden stivelsesrige produkter, hvis bare man får nok næring (essentielle aminosyrer, fedtsyrer, kulhydrater og mikronæringsstoffer) :smile: