Crosspigen

Medlemmer
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Crosspigen

  1. Min skinnebensbetændelse udviklede sig til det, der hedder 'kronisk compartment syndrom'. Men altså, det er ikke noget, der sker ret tit. Du kan læse om det her:

    http://www.hamlet.dk/idraet/skinneben.php

    Jeg blev diagnosticeret og opereret inde på Odense Universitetshospital. Diagnosen foregår ved en trykmålingstest. Du skal løbe en kilometers penge på et løbebånd, og så måler de bagefter trykket i dine skinneben ved at jage en nål ned i skinkerne. Hvis trykket så er for højt, så er en operation en mulighed, men det er langt fra sikkert, at den vil gavne. Operationen går i alt sin enkelthed ud på, at de løsner noget muskelhindevæv omkring den muskel, hvor trykket er for højt - det har så en positiv effekt ved nogle. Det hjalp mig. Jeg mærker stort set ikke noget til det mere. Jeg har derimod en god bekendt, der lider af det samme - på 5. år. Han kommer nok aldrig af med det, han har fået 2 operationer på hvert ben.

    Så jeg har en sund respekt for mine skinnebens sarthed.

    Tak for svaret, det er rart lige og vide lidt mere om det, for at se hvad man kan gøre.

    Operation er dog lige i overkanten for mig, men det er rart og høre at det har hjulpet på dig.

    Jeg er ved at være rigtig træt af det, når man så gerne vil ud og løbe og når man kan mærke det når man går og sidder ned.

    jeg er ondt på indersiden er højre skinneben, et område på ca. en 5 kr. hvor jeg er helt øm, det har dog fortaget sig lidt efter jeg tog ispose på i foregårs efter træning. og så gør det ellers bare rigtig ondt når jeg så begynder og løbe. så nu tager jeg et dage uden træning og håber det bliver lidt bedre. selvom jeg tvivler da jeg har holdt rigtig mange pause de sidste par år med at løbe, og har så bare trænet på andre måder.

  2. Jeg havde samme symptomer som dig for 3 år siden: en forholdsvis svag smerte i skinnebenene, der satte ind efter 2-3 km. 30. min efter endt løbetur var smerterne væk. Så jeg fortsatte bare med at løbe på det. Men en dag gik smerterne ikke væk efter løbeturen, og det endte med, at jeg led af kronisk skinnebensbetændelse i 2 år, som endte ud med en opreation (der viste sig succesfuld).

    Mit råd: giv det hvile - erstat din løbetræning med fx. svømning de næste par uger. Det er muligt, at det ikke gør ondt, når du løber baglæns eller op ad trapper, men jeg ville ikke tager nogle chancer. Jeg har i hvert fald lært på den hårde måde, at skinnebenene er nogle sarte størrelser, der skal pusles omkring.

    Mit råd hviler kun på egne, praktiske erfaringer.

    Hvordan kan det være det endte ud med en operation...?

    jeg har selv rigtig store problemer med skinnebenene, pt er det kun det højre jeg har problemer med. Fordi jeg træner for meget, og er lidt mange for hvad der ske hvis jeg fortsætter, nogle dage gør det ondt bare jeg går, og jeg har også kunne mærke det et par dage efter hvor jeg har siddet ned og så har jeg kunnet mærke at det lige "snurrer" ved skinnebenet, eller hvad man skal sige.

    Jeg elsker og løber, skal bare lige ud og se om jeg kan engang imellem, det er bare sjællent det går godt, ellers træner jeg 3-4 gange om ugen, hvor jeg bruger en del crosstrainer og går til spinning.

    Jeg har prøvet at søge en masse, men har aldrig hørt det har endt ud i operation, så er lige lidt nysgerrig.

  3. Jeg når kun min maxpuls hvis jeg ikke har kørt spinning i en uge eller der omkring. Kører jeg 3-4 gange i ugen som jeg plejer kommer jeg ikke ret meget over 90 %. Det er ikke blevet sværrere for mig at ramme min maxpuls bare fordi jeg er i god form. Jeg tror nærmere det skyldes at man træner flere gange i ugen når man er i god form og derfor aldrig rigtig bliver 100 % restitueret.

    Hej Kim

    Ja det kan der være noget om, jeg træner også kondi 3-4 gange om ugen, man når ikke at restituere helt..

  4. Hej med dig,

    Det Arne skriver er, at det simpelthen bliver hårdere at træne nær maxpulsen når man er i god form. Maxpulsen ændre sig normalt ikke ved cardiotræning.

    Forstil dig en utrænet person, der begynder at cykle. Bare det at træne benmuskulaturen 80% kræver maxpuls.

    En gennemtrænet person er nød til at presse benmuskulaturen 90-100% for at nå maxpulsen.

    Pulsmåleren måler belastningen på hjertekredsløbet. En utrænet person er nød til at belaste dette system hårdere for at få tilstrækkelig "næring" til de arbejdende muskler.

    okay.. så lærte jeg lige lidt nyt der.. :) Det kan jeg godt se..

    Så må de kondien gå den rigtige vejr, for synes godt nok blive hårdere og hårdere og nærme sig maxpulsen... :4thumbup:

  5. Sådan en sammenligning er menningsløs - der er alt for mange ting som er individuelle. Folk der er i dårlig form kan få nogle imponerende høje gennemsnit - simpelthen fordi de ryger helt op med det samme - det 50% eller 90% - der er ikke så meget imellem...

    Jeg måtte holde en lang pause i foråret pga knæoperation. Da jeg kom tilbage var et ret nemt for mig at komme op på 95-100% af maks... over sommeren er jeg kommet i god form igen... Skal jeg over 93% i dag skal jeg f... arbejde for sagen - det kommer ikke let - simpelthen fordi jeg er i god form. Vi taler ofte om "syregrænsen" - det kan man sige meget om - men lad det ligge for nu - for nogen er det 80% for andre 92 - igen betinget af dels gener og dels form...

    Så er der også lige det med at puls er ganske følsom for temperatur og fugtighed - et meget varm og fugtigt lokale kan sagtens give 5-8% eller mere...

    Summa summarum - sammenligning af pulsniveauer på spinningtimer en tæt på meningsløs

    Hej Arne

    Jeg har nu aldrig hørt at det bliver sværere og ramme maks pulsen jo bedre form man kommer. Kan maks pulsen ændre.

    Sidst jeg var oppe og ramme min maks puls var i midt i juni 09 og har lige siden haft svært ved at få den helt der op igen. Idag kom den op på 199, efter 20min på crosstrainer, sidste ugen fik jeg den lige op på 201 også efter 20min på crosstrainer. men synes bare ikke der er mere og gi af til at få den højere op.

  6. Hej, tak for Jeres svar.

    Jeg er godt klar over at pulsen er vidt forskelligt fra person til person, og hvor meget man presser sig selv.

    Jeg vil bestemt ikke sige jeg er i dårlig form, har trænet 3-5 gange om ugen med kondi, de sidste par år, er så bare begyndt på spinningen igen.

    Ang. pulsen i %, så la'r jeg pulsuret om det, så håber den gør det rigtigt.. :)

    Kan godt se at dem der er i dårlig form hurtigere får pulsen.

    Det var mere for at se hvor andre ca. lå henne. Selvfølgelig er der ikke nogen der er ens, men bare for at se hvor meget man sådan ca. kunne presse den igennem i hel spinningstime. ved ikke lige hvordan jeg skal forklare det.

  7. Så er spinningen startet op igen for mit vedkomne, og kørte igår med pulsur.

    Så vil jeg høre hvad Jeres puls ligger på, i såden en spinningstime..

    Min max er 206

    hvilepuls 55

    I spinningstimen, total tid 52min.

    Min. 134 - 65 %

    Max 194 - 94%

    Average 176 - 85 %

    Nu er det selvfølgelig første spinnigstime i nogle måneder, så skulle gerne have average højre op, hvor meget er realistisk at ligge på?

  8. Det er bare træning og træning... :4thumbup:

    Jeg startede også på ca. 9 - 9,5 i 20 min. og troede også det var umuligt at løbe stærkere, jeg er ca. 165. Men med go' træning er det nu lykkedes mig at komme op på 12 km/t i 20 min. på løbebånd og udenfor er det ca. 5 km på 25min ca. 12 km/t.

    Jeg har ikke løbe trænet så meget, men brugt spinning og crosstrainer, da mine skinneben ikke er så glade for det løberi...

    Go' træning. :bigsmile:

  9. Hvad er det lige du vil opnå med syretræning, og hvad mener du selv det indebærer?

    Hvad har du selv fundet ved at søge på det?

    Jeg fandt bl.a. denne tråd.

    Målet er få en bedre udholdenhed, og få rykket min syre grænse. Jeg kører motocross og har fået afvide at det skulle være rigtig godt og træne det...

    Det jeg har kunnet læse mig frem til er at tager få reps. men kører øvelsen mange gange og med pause imellem øvelserne. håber ikke jeg er helt galt på den...

    Jeg fandt også det link, synes bare ikke der står så meget, har også googlet det, synes bare ikke jeg kan finde hvilket øvelser og hvordan.

  10. Hej Razoor

    Super fedt at du har været på Sønderborg Idrætshøjskole hos Sjøholm! :bigsmile:

    En af de ting, jeg ved de fleste får med dernede fra, er et løbeprogram. Du skrev du havde svært ved løb - det er en skam!

    Kan du cykle?

    Det går bedre og bedre med at løbe, sidst jeg var på løbebånd, var det i 25 min. hvor af jeg løb de 20min. så det går fremad.. :D så jeg kan godt lave interval træning..

    Ja jeg kan godt cykle og er også begyndt til spinning, jeg synes det er rigtigt fedt, så det vil jeg helt sikkert fortsætte med..

    Udover løb har jeg som regel 2xStyrketræning i løbet af ugen, med fokus på ryggen og benene, men selvfølgelig også resten af kroppen.
    Derudover har JEG også haft held med roning og cirkeltræning.

    Jeg prøvede for 2 år siden at lave en masse styrketræning, men mine arme syrede til... så har ikke rigtig turde igen.. jeg har så læst en masse på nettet, og tror at jeg har trænet forkert, det var så en der også kørte cross der lavede programmet, det havde så den modsatte virkning på mig... Hans måde var at sætte så meget vægt på som muligt, hvor man ikke tog så mange rep. af gangen...

    Jeg er så begyndt lidt igen, hvor jeg tager nogle flere rep. og vægten der passer der til, og så bare træner de største muskelgrupper...

    Bruger du løse vægte eller maskiner? og hvordan/hvad træner du?

    og hvad for nogle øvelser bruger du til cirkeltræningen? :bigsmile:

  11. Glem da alt det der indendørs træning. Du skal da helt klart ud og køre noget MTB. Det er hamrendes hård konditions træning samtidig med at du på tekniske ruter har en enorm fordel pga din cross træning. Under kørsel i skov er der osse den store fordel at man helt automatisk får interval træning ind i programmet uanset om man vil eller ej.

    Flere af dem jeg kører MTB med er faktisk gamle cross kørere ( + en enkelt trial kører ) og deres teknik er altså bare iorden.

    ( At årstiden så ikke er den bedste hvad angår hverdags træning er en anden sag. Kravene til lys på cyklen er lidt ekstreme og kan godt koste lidt .....)

    ja, uden tvivl er MTB hårdt... jeg har bare ikke nogen steder i nærheden af hvor jeg bor, der er godt at køre, og så skal jeg ud og købe en cykel.. Og så har jeg bare ikke tiden til det i hverdagen, desværre... tror det kunne være rigtig fedt, og helt bestemt hårdt..

  12. Hva snakker du om?! Ikke presser én fysisk.!!!

    Har godt nok ik selv kørt cross, men både min far og bror har begge kørt i rigtig mange år. Og det er på ingen måde bare at sætte sig op og tøffe derudaf, som crosspigen også selv påpeger. Det er møg hårdt.

    :bigsmile: :4thumbup:

    Mon ikke også, at du ikke skelner mellem aerob og anaerob træning. Jeg vil i hvert fald vurdere, at din nuværende træning indeholder en vis mængde anaerobt arbejde

    Har lige googlet det, og læst lidt om det.. kan godt se hvad du mener.. Jeg skal forlænge min træning så jeg kan få mere udholdenhed... super! og tror så bare jeg vil skifte mellem en og to dage i ugen hvor jeg træner i kort tid og resten af dagene forlænger jeg træningen... :4thumbup:

    Prøv evt. at søge på pubmed.com på motorcross

    Var ind og søge, der stod desværre ikke lige så meget om det... man tak for linket... :D

  13. Den afgørende faktor er, om det primære mål er, at blive bedre til motorcross, eller der er andre faktorer ind over!?

    Jeg kan læse, at du gerne vil have en rigtig god kondi, men er det i relation til motorcross eller noget andet?

    Sekundært er det en ide, at tage forbehold for din alder, udvikling osv. må man spørge, hvor gammel damen er? ;)

    Jo bedre kondi jo jeg har, jo hurtigere kan jeg køre... og jeg bliver ikke træt efter 5 omg... så det hænger sammen..

    Jeg er 22 år, vejer ca 45kg, er ca. 166cm... har altid været lille, men er sund og rask og aldrig syg...

  14. Jeg starter også lige med at varme lidt op ved at cykle og se derefter videre... Men jeg vil da prøve at forlænge min træning, kan godt se ideen i det....

    Synes da bestemt at motocross presser en fysisk, du får brugt alle muskler i kroppen og kan da godt nå op på en max puls... du kan ikke slappe af når du kører, når man kører heat, så er det 20min. hvor alle musklerne bliver brugt og kondien kommer helt op samtidig... det er ikke bare og sætte sig op og vride håndtaget... Jeg vejer ca. 45kg og crosseren vej lidt over 100kg, så det er ikke en man lige smider rundt... :)

    Jeg vil godt opnå en god overall kondi, da det er det jeg har brug for... et lille del mål er også at løbe 4km på 20min, og derefter arbejde mig opad...

  15. Hej...

    Jeg vil høre hvad i synes om at træne 4 dage i træk, godt eller dårligt??

    Jeg træner mandag-torsdag, fredag kan jeg aldrig tage mig sammen og lørdag/søndag skal jeg næsten altid et eller andet.. derfor er det blevet til mandag-torsdag...

    Det er ikke helt vildt meget jeg træner ad gangen, og formålet er at få en rigtig go kondi..

    Jeg har haft problemer med at løbe, og har lige været ude og købe nye løbesko, så der tager jeg den stille og roligt pt..

    Mandag: 20 min crosstrainer/elliptical trainer (og nogle gange lidt på løbebåndet bagefter) eller 20min interval på løbebånd, jeg gi'r den for det meste alt det jeg kan i de 20 min.

    Tirsdag: 1 times spinning

    Onsdag: 20 min crosstrainer/elliptical trainer (og nogle gange lidt på løbebåndet bagefter) eller 20min interval på løbebånd

    Torsdag: 20 min crosstrainer/elliptical trainer (og nogle gange lidt på løbebåndet bagefter) eller 20min interval på løbebånd

    Som i kan se er det ikke det er det ikke så lang tid af gangen, men 20 min passer godt synes jeg, da et motocross heat varer ca. 20min.. men jeg er lidt i tvivl om det er godt at træne 4 dage i træk. jeg har trænet 2-3 gange om ugen i 2 år...

    Har i nogle forslag til hvad jeg kan gøre bedre...???

  16. Mange tak for hjælpen...

    Jeg vil da prøve og spise mere end jeg gør og flere gange i løbet af dagen..

    Jeg kan sagtens forstå at i er i tvivl om jeg spiser, og det er der mange der har været når de hører vægten, men det er først når de hører vægten de er i tvivl for de kan ikke se det på mig, jeg er rask og frisk, jeg kører motocross i fritiden og ville ikke kunne gøre det hvis jeg havde anoreksi. Så jeg har ikke anoreksi som jo er det første man tænker når man ser vægten..

    Til morgenmad spiser jeg noget havregryn og lidt frugt.

    Til frokost spiser jeg 1½ stk. rygbrød med kødpålæg.

    Til middag spiser jeg kød med sovs, kartofler ell. ris. :4mewantfood:

    Til mellemmåltider, spiser jeg frugt og andre ting som jeg lige har lyst til...

    Hvis vi er ude og spise en lørdag aften så kan jeg sagtens smide en stor oksemørbrad med bagtkartoflen og grøntsager indenbords. Så spise kan jeg sagtens og det kommer ikke op bagefter... :bigsmile:

    -Hvad for noget frugt er godt og spise??? :bigsmile:

  17. Det lyder umiddelbart mærkeligt at problemet starter nu, og du ikke har oplevet det før!! Et stofskifte som dit brænder jo rigtig meget af, så sørg i hvertfald for at spise noget (kulhydrater) op til ½-1 time før, du skal ud at løbe, det kan godt være dine muskler simpelthen ikke har nok at forbrænde.... Din krop er formentligt ikke særlig optimeret til at forbrænde fedt, fordi du formentligt ikke render rundt med ret meget kropsfedt...

    Men stadig undre forskellen mig...! Kan du komme i tanke om nogle vaner, du har omlagt eller noget i den dur?

    Hygge, Jac

    Hej..

    Tak for rådet.... Jeg prøver og spise mere og mere.... Jeg kan ikke komme i tanke om noget som jeg gør anderledes.... Det er derfor jeg heller ikke selv forstår det...