Genix

Medlemmer
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Genix

  1. Ej det må i virkelig undskylde. Jeg logger åbenbart ind som Elspeedo når jeg bruger Firefox browseren men som Genix på EI7. Beklager ulejligheden, nu skal jeg nok holde mig til en :)

  2. Hejsa :) Jeg håber i flinke mennesker kan hjælpe mig med et lille personlig projekt, som i sidste ende gerne skulle kunne blive en god hjælp til alle.

    Jeg forsøger at bygge en database med trænningsprogram skabeloner.

    Jeg vil gerne have så mange forskellige programmer på min mail alt lige fra fedtforbrænding til hardcore styrketræning.

    Ligeledes vil jeg gerne have råd om hvad et godt program indeholder, og hvad i gerne så i en sådan database.

    Håber i vil hjælpe og sende jeres programmer til Genix[a]genix.dk på forhånd mange tak for alt jeres hjælp

  3. Jeg har læst lidt hist og her, da jeg mener en af mine svage sider er mine arme. Så jeg fandt denne overskrift på bodyforum.dk = Større arme på 12 uger. Wuhuu tænkte jeg og læste nærmere. Da jeg endelig fik sat struktur over den laaange artikel med mange fancy ord viste det sig at være et meget simpelt program.

    Jeg satte programmet op i et word dokument og vil gerne hører jeres bedømmelse af dette program. Er det spild af tid eller har de fat i noget

    (Obs: Jeg ved godt min Word udgave er skrabet i forhold til det info der findes på selveartikel siden, men det er set som privatbrug)

    Link til artiklen: http://www.bodyforum.dk/viewtopic.php?t=3287

    Tr_ningsprogram_pr_28.doc

  4. Nope, ved da ikke hvad pokker jeg skulle lave på den ø...Ej læser i århus, så at sige jeg udelukkende læser molekylær biologi vil nok være overkill. Men bioanalytiker istedet vil nok være mere velvalgt, sidder bare med hovedet i Basic Medical Biochemitry og er ved at brække mig, efter alle de forelæsninger vi efterhånden har hakket os igennem med det enme og der er stadig ikke lyse udsigter. Ej det er faktisk ganske spænende når man lige finder den røde tråd (som jeg så tydeligt havde mistet igår aftes)

    HVa med dig..?

  5. Læser molekylær biologi til dagligt, så lidt pinligt da jeg læste det igen :4oops:

    Snakkede med min vejleder om mit debat oplæg og han kunne fortælle at det faktisk er lov pligtigt i mange lande at have en udførlig beskrivelse af sammensætningen af protienet, i samme grad som det er lovpligtigt at skrive E numre på.

    At min påstand om at viden om hvilke aminosyrer var direkte ubrugligt bekræftede han dog, og tilføjede at hvis man ikke fik de nødvendige aminosyrer (Ved fuldstændig forkert idiot kost) kunne tilførelsen af de essentielle aminosyrer dog blive nødvendigt. Men skyndte sig at tilføje at så skulle vedkommende også manglede så mange andre ting i gennem kosten at aminosyren ikke var hans største problem... holdt derefter en pause og sagde... Unødvendig info...

    Men meget sjov info: Jeg vidste faktisk ikke selv at kroppen er istand til (til en hvis grad) at omdanne en aminosyrer til en anden hvis dette er streng nødvendigt. (man lærer hverdag :)

  6. What hvad sker der her... OKay indrømmet jeg havde lige været hurtig nok på tasterne. Beleive me jeg ved hvordan DNA molekyler fungere og de tilhørende codons, at min formulering var til 9. klasses niveua tager jeg på mig..

    Men i bund og grund var det jo egentlig også totalt irrelevant, for hvad denne post egentlig handler om... Nemlig spørgsmålet om det ikke er overflødigt viden som kun kan benyttes til reklame gejl.

    Aminosyrer er organiske syrer som indeholder kvælstof (amino), og proteiner er rigtigt nok opbygget af lange lange lange kæder af aminosyrer.

    Et Codon derimod er en del af et gen, og består af en sekvens af de fire baser (ATCG) som ligger i en lang kæde. DNA består af to kæder, der snor sig om hinanden i en såkaldt alfa-helix. De to kæder er parrede, således at enhver base på den ene kæde parres med sin komplementære base på den anden side.

    Når DNA "oversættes" i cellen (og det er altså generne der aflæses), sammensættes frie aminosyrer i cellen og i proteinfrabrikken i cellen kobles disse aminosyrer i kæder til proteiner, på baggrund af instrukserne fra DNA.

    Baserne er således IKKE en del af protein.

    Hehe kunne også godt finde en par fejl her hvis vi skulle være fluekneppere, hvad dette åbenlyst er...
    Basesekventering er en ting, som af og til benyttes, omend sjældent og ikke i diagnostisk sammenhæng

    Damn det ender med du gør mig arbejdsløs så, jeg uddanner mig til noget der ikke bliver brugt! :dry:

    Ja, men ikke særlig fagligt. Min forklaring blev måske lidt overfladisk, det beklager jeg.

    Ditto...

    Arh christ, hader når en forum post udvikler sig til et sted folk skal pille navle i... :nonono:

    INDRØMMET: Damn noget bavl jeg havde skrevet om Baser, codons og DNA... My bad... Sorry (Det var sent :(

  7. Arh mudderkast ville jeg ikke kalde det, men en totalt intet sigende debat der kunne kortes ned til:

    MartinG: Finder info om aminosyrer brugbart for nogen

    Genix: Aminosyrer oplysning lige med reklame gas.

    (lidt ligesom når de kalder et produkt: Body Carbs... WTF, Krops kulhydrater, (kunne være rent druesukker og kalde det samme. (lyder bare lidt mere fancy)

    Vil tilbage til min læsning, vi må jo se om flere joiner os i debaten :)

  8. At der kan være nogen, som har brug for disse informationer kan vi ikke ligefrem afgøre, da vi ikke har én stor undersøgelse fordelt over alle verdenens beboere.
    Ej men vi kan heller ikke bekræfte at chokolade is er bedre en vanilie. Man må jo starte et sted :)
    Men som jeg vidst fik nævnt længere oppe, er det da bedre at medbringe sådanne informationer (da det er et produkt, er det jo ikke ensbetydende med, at de informationer er så lettilgængelige som

    Ganske rigtigt hellere for meget end for lidt info om produkter vi stopper i hovedet. Men i dette tilfælde påstår jeg det er reklame gejl på ligefod med når de skriver: Super maximum Hyper Protein formula.

    de andre informationer, som du "opfordrer" dem til at komme på deres produkter
    Mest ment som en provokation til brugen af aminnosyrer sammensætning som noget specielt for et protein produkt. Der er jo ikke noget specielt ved aminosyrer sammen sætningen....

    Meeen kunne da også se fancy yd med et lille Arganin molekyle på forsiden. Så ser det jo også lidt High Tech ud.

    Hvis jeg skulle lave kosttilskud, ville jeg helt klart også proppe det med unødvendig viden.

    Når man står som kunde med pindarme, og en drøm om at blive buffed og ser det her produkt, hvor der står en mega stærk fyr, der er fancy farver og brugen af fremmedord er ligefrem propotional med prisen på produktet. Tjaa så ser man da på hvad det har i forhold til andet. de kloge narrer de mindre kloge.. et faktum. Hvis du som oplyst forbruger vidste hvad aminosyrer eller de andre fancy ting de kommer i, egentlig er fuldstændig irrellevant for din træning, da du ganske givet får det dækket gennem din kost. Ville du aldrig købe det med fancy etikkette. Men det gør vi... og det gør jeg da også selv.... Vi håber på den nemme vej til den ideele krop og livsstil.

    Navnet på min product skulle helt klart være

    High tech super AminoCompound HyperComplex (Oversat Protein pulver)

    Naturligvis er dette overdrivelse, men stadig, du kan sikkert godt følge mig.

    Jo lidt ;)

    Hvis en forsker ønsker at bruge produktet til forsøg eller i andre sammenhæng, kan han som sådan godt have brug for disse informationer.

    Nej da det ikke er relevant for noget, andet end hvis denne forsker skulle påvises om det var korrekt det der stod på label. Hvilket det ganske givet ikke er, da det kan varierer som vinden blæser...

    Men kan godt forstå den skepsis til mine påstande, også derfor jeg fremsagde den. Vil jo gerne modbevises og udvide min horisont. Men med konkrete fakta :)

  9. At du ikke mente, at der var nogen som kunne bruge det til noget, det måtte jeg jo så svare på
    Jamen du har jo ikke modbevidst noget ved at sige "det kan godt være der er nogen der bruger det".

    Jeg forsøgtet at fremsætte en direkte debat for folk der vitterligt brugte infomationen om aminosyrer til noget.

    Jeg påstår hårdnakket at man absolut ikke kan bruge denne info til noget, baseret på min uddannelse, men vil meget meget gerne modbevises, hvilket jeg ikke bliver af din kommentar om at der måske er en i verdenen der bruger det.

    Derfor kan du heller ikke påstå, at der ikke kunne være en derude, som havde gavn af det.

    Så jo jeg påstår at der ikke er nogen der har gavn af denne info og at det er ren og skær reklame fordi jo flere fremmedord du kan smide på noget, jo finere lyder det.

    Jeg underbygger min påstand med følgende citat fra mit proteinpulver fra ProMax:

    Alanin 4,82 - Arginin 2,71 - ..... -Betydning uvis
    Hvis du er bekymret over tonen i mine indlæg, så tag det ikke så tungt, det var såmænd ikke så hårdt ment. wink.gif

    Er vant til meget pusse nusse tone ;)

  10. Nej det tror jeg ikke. Men hvis der er nogen der benytter sig af info om hvilke aminosyrer vil jeg gerne æde min påstand om at det er "DIREKTE LABEL FYLD"

    Vi kan hurtigt blive enig om der er en række aminosyrer som kroppen selv danner, og en mindre mængde der skal tilføres gennem kosten.

    Aminosyrer er hvad proteiner er opbygget af, og alt efter hvilket protion, hvor i kroppen og hvad det skal bruges til er det en kompleks sammensætning af aminosyrer.

    Et amisyrer kompleks som gerne skulle samle sig i såkaldte codons kunne se sådan ud:

    ACG-GGC-TCA-TTA etc etc og er som sagt bare 1/1000000 del af et protein...

    Hvis vi taler i forsknings regi kan vi sagtens blive enige om at det er yderst relavent hvilke aminosyrer der er hvor, men så på den anden måde, er det ikke noget vi er herrer over.

    Aminosyrer (Basesekventering i DNA) ses f.eks ved bedømmelse om et eventuelt foster har risiko for at udvikle sygedomme, som kan være genetisk betinget.

    Nå det var lige en gang fagsnak (I am geek, sorry)

    :nissecool:

  11. Tjaa nu sad jeg lige og læste på mit protein pulver. Og man må da sige de folk der sidder og laver disse labels har fantasi.

    Aldrig har jeg læst så mange tillægsord for ganske simple ting, men ja ja det vel det der sælger.

    Det jeg hæftede mig ved var denne linie:

    Indhold af essentielle aminosyrer:

    efterfulgt af en liste. med en masse gram angivelser.

    Så vidt jeg ved har du absolut ingen indvirkning på hvilken type aminosyrer du optager, du kan ikke kontrollere det i din krop og er fuldstændig irrelevant for en kostplanlægning...

    Ellers må jeg tilbage og læse i mine Biokemi bøger...

    Meen min latter blev så endnu forstærket ved denne linie:

    "Denne infomation kan ikke pålægges nogen værdi"

    Funny... but sad, som en kendt hollænder engang sagde...

    Correct me if im wrong? :D

    Jeg har vedlagt skema over aminosyrer til producenterne af protein pulvert, sådan de har lidt yderligere fylde til deres produkter.

    God jul alle sammen

    post-9943-1134313090_thumb.jpg