Guest Slettet bruger Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 :o Den har vist været oppe og vende før men hvorfor er det at de 68g ikke så gode som f.eks dem i andre madvare? Er det noget med at det blevet behandlet sådan at kvaliteten af det er dårligt? Jeg husker også der er at tal som angiver hvor meget kroppen kan optage/bruge af proteinet. hvor finder jeg f.eks en liste over det? Hvordan finder man aminosyre profilen for forskellige madvare og hvordan "læser" man den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kim S Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 (edited) hvordan "læser" man den?Et protein kan være bygget op af op til 22 forskellige aminosyrer hvoraf de 9 kaldes essentielle. En madvare med en aminosyre profil der indeholder flest af de 22 aminosyrer vil være at foretrække. Der tales også om "komplette proteiner" - disse har en aminosyreprofil som minimum indeholder de 9 essentielle aminosyrer.Vær opmærksom på at to produkter, som hver for sig ikke har en optimal aminosyreprofil sagtens tilsammen kan blive "komplet" - her af kostrådet : spis varieret.Så aminosyreprofilen giver et indtryk af "kvaliteten" af proteinet.Mht. til chips kender jeg ikke profilen - men jeg vil tro at de 68g kan betegnes som kvantitet istedetfor kvalitet - altså at der er forholdsvis få af de 22 aminosyrer tilstede.Kim S Edited January 2, 2004 by Kim S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PlayboY Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 Hehe.. Altså man skal jo tage højde for aminogrammet..Den aminosyre man samlet har indtaget mindst af, er den der bestemmer indtaget af de andre aminosyrer.. Det er derfor man skal spise varieret.. F.eks. skulle mælk og æg vidst suplere hinanden fantastisk hvad angår en komplet aminosyreprofil.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 F.eks. skulle mælk og æg vidst suplere hinanden fantastisk hvad angår en komplet aminosyreprofil.. I know, har tænkt på at bytte den tøs matilde ud med et par hårdkogte æg og en liter skummel mælk. Det kræver lidt mere forberedelse men mon ikke det også ville være bedre? Har ikke råd til proteinpulver på SU :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronnie99 Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 Har findes den tidligere tråd om emnet :) http://www.motion-online.dk/fora/index.php...&hl=bacon+snack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaintPauli Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 Har ikke råd til proteinpulver på SUDEt er nu ikke dyrere end kacaomælkRock'n Roll SaintPauli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Growing Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 Kim SBetyder det at hvis jeg har en pose flæsksværd med en elendig profil, og jeg så har et par æg i den anden hånd også smider det i en blender. Også æder det.. Har det så en "komplet" profil... Jeg er godt klar over det er rimelig klamt...Men ville det du? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kim S Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 Men ville det du? Nej - af 2 grunde : 1. Æg har fra naturens side en rigtig fin profil hvilket gør at den sagtens kan stå alene sammen med f.eks. et stykke groft brød. Alternativt kan blommen kasseres for at bringe fedt procenten ned - den indeholder en stor del fedt men også vitaminer. Spiser du mange æg kan du med fordel nøjes med en enkelt blomme pr. dag.2. Flæskesværne er fulde af fedt (og til og med den forkerte slags) og har dertil ikke et indhold af kvalitetsproteiner hvilke gør dem uegnet.Teorestisk set kan du sagtens få en komplet og god proteinkilde ved at blande diverse "usunde" ting med højt fedt eller sukkerindhold - men det er jo næppe egnet som føde i forbindelse med en madplan hvor der tælles kalorier. Ernæringsmæssigt er det på den anden side fin kost, såfremt du er fanget på en snebeklædt bjergtop uden udsigt til næste måltid.Mit indlæg skal ses i lyset af at min kost stort set er støvsuet for fedt, som jeg derfor indtager i kontrolleret mængder ved siden af (Udo's, fiskeolie, ekstra jomfru olivenolie mv.)Vi skal dog liiige set bort fra nødder og jeg indtager med velbehag - men det er jo også det sunde fedt :lol: Kim S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 Ummmm ... skal man nu også til at tænke på aminosyreprofil? Hvad så med havregryn-og-skummemælk klassikeren? Er den helt til agterlanteren oder was? Hr. Kirchebrandt aka Fortaleren-for-god-jysk-mad-og-kage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted January 2, 2004 Report Share Posted January 2, 2004 Ummmm ... skal man nu også til at tænke på aminosyreprofil? Jada. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted January 3, 2004 Report Share Posted January 3, 2004 Jeg synes at have læst et sted, at vi ikke kan optage den protein som hud består af. 'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wannabe Posted January 3, 2004 Report Share Posted January 3, 2004 Så er det slut med at være kanibal! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.