primdal Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Hej MOLEr der nogle her inde der ved hvor mange kcal der er i denne opskrift.Hjemmelavet proteinbar/kage - ja hjemmelavet. Opskriften har jeg herinde fra. Den er SUPER billig og så kan du selv prøve dig frem med hvad du syntes smager bedst. Opskriften lyder som følger:250g havregryn140g proteinpulver0,4-0,5l skummetmælk2 æggehvider2 tsk bagepulver1 tsk salt2 tsk kanelBlad med fordel revne æbler, gulerødder eller squash i, det gør den mere sumpetca. 30-35 i normal ovn, jeg syntes varmluftsovn brænder overfladen for meget.Det protein pulver jeg har burgt er der 80 g protein, 2g Fedt, 4g Kulhydrater og 367.5 kcal.Jeg har lige bagt 2 stænger, og de smager ok men er bare meget tøre, men de kan da sagtens spises./Primdal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakkedrengen Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Er der nogle her inde der ved hvor mange kcal der er i denne opskrift.Det protein pulver jeg har burgt er der 80 g protein, 2g Fedt, 4g Kulhydrater og 367.5 kcal.Ifølge mine beregninger med proteinpulver der hedderpr. 100gKcal 341p 96k 4,8f 1,1og en total vægt på kagen på 880gder giver alle ingredienser et samlet indhold påpr. 100gp 21,9k 19,4f 2,1Kcal har jeg ikke regnet ud Jeg har lige bagt 2 stænger, og de smager ok men er bare meget tøre, men de kan da sagtens spises.Jeg føler også hurtigt min mund ser sådan :( ud hvis jeg bare følger opskriften. Men riv et par æbler, nogle gulerødder eller sqash (det har jeg ikke selv prøvet men fået anbefalet) ned i dejen inden du bager. Det gør kagen meget mere fugtigt/sumpet - uden den dog bliver til en tung brownie og ikke er til at have med at gøre!Med lidt revet grønt i og så en klat fromage frais på toppen, så er det bare guld!Jakkedrengen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 uden den dog bliver til en tung brownie og ikke er til at have med at gøre! Der er da intet galt med brownies overhovedet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakkedrengen Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Der er da intet galt med brownies overhovedet Jeg tænkte nok at jeg skulle have undladt den sammenligning, da den ville fremkalde nogle meget forudsiglige svar :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoot Posted March 1, 2004 Report Share Posted March 1, 2004 Power Muffins :12 æggehvider ( eller 300gram)2blommer600g finthakkede havregryn300g revet æble1 spiseske vanillie essens2 spsk fl. sød75g rosinerTørrist havregryn, riv æblerne - bland Lav 22 lige store klatter ( muffins )200 grader 10 min på 3. hylle i ovnenHar endnu ikke selv prøvet dem.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted March 1, 2004 Report Share Posted March 1, 2004 Der er da intet galt med brownies overhovedet Jeg tænkte nok at jeg skulle have undladt den sammenligning, da den ville fremkalde nogle meget forudsiglige svar :lol: :lol: Så kan du lære det! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael Posted March 1, 2004 Report Share Posted March 1, 2004 zoot, lad være ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 zoot, lad være ... Nå, de smagte måske a h... til? Så, skal jeg da ikke prøve den opskrift Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakkedrengen Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 Tror du ikke bare han mente at han ikke kunne holde sig fra dem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 Tror du ikke bare han mente at han ikke kunne holde sig fra dem ha ha - jo, det har du nok ret i...så skal jeg nok prøve at bage dem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakkedrengen Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 ha ha - jo, det har du nok ret i...så skal jeg nok prøve at bage dem God fornøjelse, glæder mig til at høre nærmere.Måske man kunne bruge nogen proteinpulver istedet for så pokkers mange æggehvider??? Må forresten lige tilføje at jeg tirsdag bagte de proteinkager der er omtalt her i tråden. Jeg lavede dobbelt portion og blandede denne gang en kæmpe pære i den ene portion og to store æbler i den anden inden de fik ca 35min ved 175grader i NORMAL ovn - ikke varmluftsovn! De er blevet helt fantastiske Jeg blev nød til at tage dem med på arbejde. Her fik jeg mine kolleger til at smage, og de flødeskumsdyr var helt vilde med den - synd for dem jeg kun bager til mig selv så de må fortsætte med flødeskumskagerne :lol: :lol: Jakkedrengen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 zoot, de bliver stenhårde. Nok pga. manglende bagepulver.Efter adskillige eksperimenter er jeg kommet frem til fgl.Protein-(Ragga)-Muffins.300 g finvalsede (økologiske)havregryn (13 56 7)Tørrist havregrynene på en teflonpande til de bliver brune.300 g fuldmodne bananer (3 stk) moses (1,3 21 0,3)100 g rosiner (3,2 79 0,4)300 g neutral valle-proteinpulver (80 4 4)1 spsk (15 ml) kanel2 tsk (10 ml) bagepulver50 g (drue/rør)sukker (0 100 0)1 spsk (15 ml) vanillie essens eller 1 tsk vanilla125 ml æggehvide (130g - 1 halv flaske) (8 1 0)Først blandes de tørre ingredienser sammen. Derefter tilsættes de våde.Massen bliver klæg og stiv, og tilsidst svær at røre.6 pæne eller 12 mindre klatter pr. plade.12 stk a 90-100 g eller 24 stk a 50 gBages 200 grader 10 minutterOpbevares i køleskabKan fryses.Specs:havregryn - 39 168 21Bananer - 4 63 1Rosiner - 3 79 0Proteinpulver 240 12 12Sukker 0 50 0Æggehvide 10 1 0Ialt: 296 373 341100 g muffins - 27 34 3 pr. 100g - 271 kcal/100gPris:Gryn 3 kr.Banan 9 kr.Valle 21 kr.Sukker 0,5 kr.Æggehvide 8 kr.Rosiner 2 krVanillie, kanel, bagepulver ???43,5 kr.Måske 50 kr. ialt? Dvs. 4 kr. pr. stk. for de store og 2 kr. for de små. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zim3t Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 (edited) Hej.Jeg har prøvet at bage den omtalte kage som Primdal omtaler, og den smager da rigtig godt!Men den kunne godt bruge noget sukker.Så mit spørgsmål er: Kan man godt putte sødemiddel i en kage?(kunne være varmen havde en engativ effekt, who knows)På forhånd tak! Edited March 3, 2004 by zim3t Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakkedrengen Posted March 4, 2004 Report Share Posted March 4, 2004 Jeg ville nok holde mig fra sødemiddler.Personligt syntes jeg den klarer sig fint uden sukker. Har du prøvet med mere kanel og nogle forskellige slags frugter. Det giver altså kagen en HELT anden konsistens Jakkedrengen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaNovi Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Dumt spørgsmål, men hvordan bages de her ? Skal de bare i en form?Tror i man kan bruge Jordbærprotein og evt. erstatte kanelen med hindbær ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.