Protein Kage


primdal
 Share

Recommended Posts

Hej MOL

Er der nogle her inde der ved hvor mange kcal der er i denne opskrift.

Hjemmelavet proteinbar/kage - ja hjemmelavet. Opskriften har jeg herinde fra. Den er SUPER billig og så kan du selv prøve dig frem med hvad du syntes smager bedst. Opskriften lyder som følger:

250g havregryn

140g proteinpulver

0,4-0,5l skummetmælk

2 æggehvider

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

2 tsk kanel

Blad med fordel revne æbler, gulerødder eller squash i, det gør den mere sumpet

ca. 30-35 i normal ovn, jeg syntes varmluftsovn brænder overfladen for meget.

Det protein pulver jeg har burgt er der 80 g protein, 2g Fedt, 4g Kulhydrater og 367.5 kcal.

Jeg har lige bagt 2 stænger, og de smager ok men er bare meget tøre, men de kan da sagtens spises.

/Primdal

Link to comment
Share on other sites

Er der nogle her inde der ved hvor mange kcal der er i denne opskrift.

Det protein pulver jeg har burgt er der 80 g protein, 2g Fedt, 4g Kulhydrater og 367.5 kcal.

Ifølge mine beregninger med proteinpulver der hedder

pr. 100g

Kcal 341

p 96

k 4,8

f 1,1

og en total vægt på kagen på 880g

der giver alle ingredienser et samlet indhold på

pr. 100g

p 21,9

k 19,4

f 2,1

Kcal har jeg ikke regnet ud :blink:

Jeg har lige bagt 2 stænger, og de smager ok men er bare meget tøre, men de kan da sagtens spises.

Jeg føler også hurtigt min mund ser sådan :( ud hvis jeg bare følger opskriften. Men riv et par æbler, nogle gulerødder eller sqash (det har jeg ikke selv prøvet men fået anbefalet) ned i dejen inden du bager. Det gør kagen meget mere fugtigt/sumpet - uden den dog bliver til en tung brownie og ikke er til at have med at gøre!

Med lidt revet grønt i og så en klat fromage frais på toppen, så er det bare guld!

Jakkedrengen :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Power Muffins :

12 æggehvider ( eller 300gram)

2blommer

600g finthakkede havregryn

300g revet æble

1 spiseske vanillie essens

2 spsk fl. sød

75g rosiner

Tørrist havregryn, riv æblerne - bland

Lav 22 lige store klatter ( muffins :tongue: )

200 grader 10 min på 3. hylle i ovnen

Har endnu ikke selv prøvet dem....

Link to comment
Share on other sites

ha ha - jo, det har du nok ret i...så skal jeg nok prøve at bage dem 

God fornøjelse, glæder mig til at høre nærmere.

Måske man kunne bruge nogen proteinpulver istedet for så pokkers mange æggehvider??? :unsure:

Må forresten lige tilføje at jeg tirsdag bagte de proteinkager der er omtalt her i tråden. Jeg lavede dobbelt portion og blandede denne gang en kæmpe pære i den ene portion og to store æbler i den anden inden de fik ca 35min ved 175grader i NORMAL ovn :devil: - ikke varmluftsovn! De er blevet helt fantastiske :w00t::w00t:

Jeg blev nød til at tage dem med på arbejde. Her fik jeg mine kolleger til at smage, og de flødeskumsdyr var helt vilde med den - synd for dem jeg kun bager til mig selv så de må fortsætte med flødeskumskagerne :lol: :lol:

Jakkedrengen :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

zoot, de bliver stenhårde. Nok pga. manglende bagepulver.

Efter adskillige eksperimenter er jeg kommet frem til fgl.

Protein-(Ragga)-Muffins.

300 g finvalsede (økologiske)havregryn (13 56 7)

Tørrist havregrynene på en teflonpande til de bliver brune.

300 g fuldmodne bananer (3 stk) moses (1,3 21 0,3)

100 g rosiner (3,2 79 0,4)

300 g neutral valle-proteinpulver (80 4 4)

1 spsk (15 ml) kanel

2 tsk (10 ml) bagepulver

50 g (drue/rør)sukker (0 100 0)

1 spsk (15 ml) vanillie essens eller 1 tsk vanilla

125 ml æggehvide (130g - 1 halv flaske) (8 1 0)

Først blandes de tørre ingredienser sammen. Derefter tilsættes de våde.

Massen bliver klæg og stiv, og tilsidst svær at røre.

6 pæne eller 12 mindre klatter pr. plade.

12 stk a 90-100 g eller 24 stk a 50 g

Bages 200 grader 10 minutter

Opbevares i køleskab

Kan fryses.

Specs:

havregryn - 39 168 21

Bananer - 4 63 1

Rosiner - 3 79 0

Proteinpulver 240 12 12

Sukker 0 50 0

Æggehvide 10 1 0

Ialt: 296 373 34

1100 g muffins - 27 34 3 pr. 100g - 271 kcal/100g

Pris:

Gryn 3 kr.

Banan 9 kr.

Valle 21 kr.

Sukker 0,5 kr.

Æggehvide 8 kr.

Rosiner 2 kr

Vanillie, kanel, bagepulver ???

43,5 kr.

Måske 50 kr. ialt? Dvs. 4 kr. pr. stk. for de store og 2 kr. for de små.

Link to comment
Share on other sites

Hej.

Jeg har prøvet at bage den omtalte kage som Primdal omtaler, og den smager da rigtig godt!

Men den kunne godt bruge noget sukker.

Så mit spørgsmål er: Kan man godt putte sødemiddel i en kage?

(kunne være varmen havde en engativ effekt, who knows)

På forhånd tak! :bigsmile:

Edited by zim3t
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share