Cookiemonster Posted April 5, 2004 Report Share Posted April 5, 2004 (edited) Jeg har kostregistreret nogle dage (ikke træningsdage) for at kigge lidt på mit indtag mht. energiindtag, energifordeling og indtag af mineraler og vitaminer.Jeg har konstateret et meget stort indtag af kalcium på ca. 2500 mg pr. dag, og det er endda for dage hvor jeg ikke træner. Mit samlet energiintag er ca. 13 MJ på ikke træningsdage og mellem 15-17 MJ på træningsdage.Ifølge de Nordiske næringsanbefalinger er grænsen sat til 2500 mg kalcium pr. dag, så jeg ligger lige på grænsen, men stadig for ikke træningsdage.Jeg har kigget på kosten, og jeg synes alt mad indeholder store mængder kalcium. Mine hovedkilder er havregryn, mælk, pasta og gulerødder og lidt ost. Hvordan undgår I for meget kalcium? Er der nogle forslag til energitætte fødevare som ikke blot er "tomme" kalorier, som kan erstatte noget af ovenstående kilder?TakkerPS.Indlægget burde have været i "Kost og Kosttilskud", er der nogen som kan trylle det derover i stedet? Edited April 5, 2004 by Cookiemonster Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted April 5, 2004 Report Share Posted April 5, 2004 Er der nogle forslag til energitætte fødevare som ikke blot er "tomme" kalorier, som kan erstatte noget af ovenstående kilderHvad med at skifte dit pasta ud med fuldkornspasta, det har også en god smag god træningBenjamin - do the funky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da'mus Posted April 7, 2004 Report Share Posted April 7, 2004 Hej Småkageuhyre,Jeg tror ikke, du skal være så nervøs for, om du får for meget kalcium. For det første er en stor del af calciumtransporten over tarmepitelet aktiv, dvs. der sidder nogle transportere i cellemembranen, og antallet af dem er afhængige af kroppens calciumstatus, så der sker hele tiden en regulering af optaget (som iøvrigt også er stærkt vitamin D-afhængigt). Meget af det indtagne calcium bliver altså skyllet ud i tønden. Det er værre at få for meget fosfor, men det er en anden snak.En anden ting er calciumkilderne. Kalcium fra rå vegetabilske fødevarer er svære at optage, da en stor del af calcium er bundet af fytinsyre, så det bliver utilgængeligt for kroppen (og ryger ud i tønden). Calcium fra havregryn passerer altså mere eller mindre ufordøjet igennem. Det er en anden sag, hvis du spiser havregrødGRØD fordi fytinsyre spaltes ved opvarmning.Helt personligt har jeg aldrig hørt om calciumforgiftning - jeg tror man skal op på rigtig meget for meget, før der er en forgiftningsrisiko, og så tror jeg ærligt talt, maden smager lidt for meget af kridt.... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rønne Posted April 7, 2004 Report Share Posted April 7, 2004 Jeg vil give Da'mus ret. Jeg har ikke helt samme overbevisende argumentation men talte på et tidspunkt med Arla om "problemet" idet jeg drak lidt rigeligt med skummetmælk (for proteinernes skyld). Kalciumforgiftning er ikke en mulighed, der er værd at tænke nærmere over. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.