Videnskab der ikke virker i praksis ?


EverLast
 Share

Har du oplevet konflikt imellem videnskab og egne erfaringer ?  

81 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

teddy -> skulle du ikke have quoted brainroid? Din kommentar virker lidt mystisk ift mit indlæg ;)

Og tillykke med dit indlæg nr 1000 :bigsmile:

du har ret, men har jo kun lavet 1000 indlæg, så har ikk helt lært det endnu <_<

Men nu har jeg over 1000 indlæg, så nu tror jeg jeg kan :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Teddy:

Er du i kalorie underskud gainer du sgu ikk muskler

Dette svar er så skråsikkert og unuanceret at det meget nemt kan tolkes som et forkert svar.

Maxpower har tilgengæld fat i det rigtige. Vi svinger imellem anabolsk og katabolsk fase -også når vi er på diæt - i den anabolske fase findes forudsætningerne for at bygge masse - i den katabolske har vi ikke forudsætningerne.

Men basalt set er det korrekt at du ikke gainer på underskud - men kroppen veksler imellem overskud og underskud konstant henover dagen (spiser vi eller spiser vi ikke) - derfor er det en meget meget svær størrelse at tale om "underskud" og "overskud" - når vi taler om både fedttab og hypetrofi.

absolut enig

Link to comment
Share on other sites

nejnejnej og jajaja ...

lige netop det jeg mener med IKKE en eksakt videnskab .. i stiller en tautologi op på 1½ linie der har absolut ringe relevans i den virkelige verden ... rent objektivt har i måske ret (og måske ikke, jeg udfordrer jeg til at finde dokumentationen der påvider jeres påstand) ... Hvis jeg svinger mellem cal overkud/underksud 17 gange i løbet af en dag, således at nettoresultatet 24 timer senere er fedttab og muskelbyggeri, så er jeres påstand stadigvæk SAND, men langt fra relevant i nogen som helst kontekst af det vi diskuterer ... Så for at sætte det i reliæf til noget der rent faktisk har mening for den faktisk udøver, skal frekvensen af cal overskud/underskud åbenbart defineres før 'man' kan nå nogen som helst form for konsensus.... ELLER HVAD ? Og god fornøjelse med at bevise DET ..

Jeg er 98% sikker på at jeg uge for uge, smider lidt fedt og gainer lidt muskel .. det bliver også mere 'svært' des længere ned jeg kommer i fedt procent, og guderne straffe mig (OG DET GØR DE PROMPTE) hvis jeg har været bare en LILLE smule for langt nede, for så kommer straffen med det samme -> det er sku for tungt brain, desværre ....

ps. en hver form for tautologisk "SÅDAN ER DET", er pr. min erfaring oftest(99%) ... hmm... jammen held og lykke med det ;)

Link to comment
Share on other sites

hvor ved du fra at du ikk blot er blevet stærkere uden at have gainet muskler???

antaget fordi træningsformen er den samme, men korrekt, jeg kan ikke være 100% sikker .. heller ikke i spejlet da fortolkningen af reflektionen er 80% skizofreni hos iagttageren : dag1; fuck jeg bliver stor, dag2; fuck jeg er puny.

Dog ved jeg, at når jeg er blevet straffet, skal der ikke meget til 'før' jeg er tilbage .. vægttabet står måske stille en uges tid, men sådan er det... jeg sniger vel i snit ~200g om ugen pt. vil jeg tro..

Link to comment
Share on other sites

Thumbs up at det er lykkedes for dig 4thumbup.gif

Jo tak B) ... men man skal ikke ret meget længere end fx. angels log for at se at jeg ikke er den eneste, og vel at mærke med markant bedere resultater end det jeg beskriver for mig her..

Jeg har det sådan lidt, af hvis 'kritikerene' ikke engang selv har gjort forsøget, balanceret der på kanten og for alvor optimeret de skruer der nu er at skrue på, så kan jeg ikke bruge 'pr. definition sandheder' til så meget ... en ting er at have læst en bog, en anden er at have forstået den.

Link to comment
Share on other sites

Brain:

Hvis jeg svinger mellem cal overkud/underksud 17 gange i løbet af en dag, således at nettoresultatet 24 timer senere er fedttab og muskelbyggeri, så er jeres påstand stadigvæk SAND, men langt fra relevant i nogen som helst kontekst af det vi diskuterer ... Så for at sætte det i reliæf til noget der rent faktisk har mening for den faktisk udøver, skal frekvensen af cal overskud/underskud åbenbart defineres før 'man' kan nå nogen som helst form for konsensus.... ELLER HVAD ? Og god fornøjelse med at bevise DET ..

Netop - derfor er det også et forkvaklet svar og meget tæt på at være et forkert svar, når man skråsikkert svarer at det kræver daglig kcal overskud for at gaine masse.

Derimod forstår jeg godt hvorfor man giver rådet - da det ikke er muligt at give et mere præcist svar, da vi ikke kan afgøre hvordan en underskudsdiæt skal køres for at få de optimale vækstbetingelser på trods af der tabes fedt - og derfor er det med livrem og seler der svares "du skal være i overskud" - selvom det måske ikke er den faktiske sandhed.

Een ting er ihvertfald sikkert, at vækstbetingelserne er klart tættere på optimale i en overskudsdiæt end i en underskudsdiæt - men at sige at man ikke kan gaine masse overhovedet i en underskudsdiæt er en forkert tolkning som jeg ser det.

Link to comment
Share on other sites

Se den var interessant, Brain!  ;)

For lige netop dit eksempel, er jo netop det flere på dette og andre boards hævder IKKE kan lade sig gøre - altså at gaine lean mass samtidig med at smide fedt pga. kalorieunderskud.

Thumbs up at det er lykkedes for dig  :4thumbup:

Skal vi virkelig tage den én gang til?

Muskelopbygning kræver at kroppen er i anabolsk (opbyggende) tilstand.

Fedtforbrænding kræver at kroppen er i katabolsk (nedbrydende) tilstand.

Kroppen kan ikke være i både anabolsk og katabolsk tilstand samtidig.

Du kan altså ikke samtidig opbygge muskler og tabe fedt.

MEN set over en periode (dage, uger, måneder whatever) kan du have øget din muskelmasse og sænket din fedtmasse, fordi kroppen har gået frem og tilbage imellem anabolsk og katabolsk tilstand.

Jamen kære MaxP den sang behøvede du såmænd ikke ulejlige dig med at synge én gang til ;)

For du har da ret..

Selvom min post kan fejltolkes mente jeg i virkeligheden, at man både kan tabe vægt og gaine masse indenfor samme periode alt efter hvad man foretager sig indenfor den givne periode.

Perioden jeg taler om kunne eksempelvis være en enkelt uge, hvor man har tabt fedt; men også gainet masse. Humlen er altså, at man via kosten kan justere så fint, at begge dele kan opnås indenfor en kort periode.

De fleste taler om at gaine eller cutte - og dette gøres helst til max i en meget intens periode.. Fx. 2 mdr. konstant bulk og derefter 1 måned cutting.

Der var nu ikke mere hokus pokus i dét! ;)

Link to comment
Share on other sites

Det er jeg da glad for at høre du trods alt vidste, flexi, men hvorfor skrev du så samtidig når du mente set over en periode? ;)

:)

Det kommer jo an på hvordan man ser på en periode..

Hvis jeg bliver målt og vejet mandag og gentager ritualet den følgende mandag, så kan resultatet måske vise, at jeg har smidt min fedt% ned; men samtidig gainet.

Begge dele er højst sandsynligt ikke sket på samme tid i løbet af den uge; men de er dog begge sket i løbet af ugen.

Et definitionsspørgsmål min kære Watson ;)

Link to comment
Share on other sites

Et definitionsspørgsmål min kære Watson

Præcis, og når de to fysiologiske processer ikke kan ske samtidig, mener jeg det er et meget dårligt ordvalg at sige man har gainet muskelmasse og smidt fedt samtidig.

Men skal vi ikke sige vi snart har kneppet den flue nok, grænsende til dyremishandling. Vi er jo ikke rigtigt uenige - vi formulerer os bare forskelligt? ;)

Link to comment
Share on other sites

Et definitionsspørgsmål min kære Watson

Præcis, og når de to fysiologiske processer ikke kan ske samtidig, mener jeg det er et meget dårligt ordvalg at sige man har gainet muskelmasse og smidt fedt samtidig.

Men skal vi ikke sige vi snart har kneppet den flue nok, grænsende til dyremishandling. Vi er jo ikke rigtigt uenige - vi formulerer os bare forskelligt? ;)

Enig! ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share