sune18 Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Ved der allerede er et pinnedopskriftsemne, men kunne godt tænke mig at denne tråd kunne blive inspiration til alle os der er ejer af en mikroovn. Jeg har selv lige anskaffet mig en. Så kom med alle de gode, velsmagende opskrifter. Det kune være fedt hvis det primært var til diæt. Jeg selv den er genial til diverse slags grød, som er velegnet til diæt. Bl.a. havregrød, øllebrød osv. Så smid dem ud hvis i har nogle gode ideer.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donald Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Ved der allerede er et pinnedopskriftsemne, men kunne godt tænke mig at denne tråd kunne blive inspiration til alle os der er ejer af en mikroovn. Jeg har selv lige anskaffet mig en. Så kom med alle de gode, velsmagende opskrifter. Det kune være fedt hvis det primært var til diæt. Jeg selv den er genial til diverse slags grød, som er velegnet til diæt. Bl.a. havregrød, øllebrød osv. Så smid dem ud hvis i har nogle gode ideer..<{POST_SNAPBACK}>Tunting1 ds. hakkede tomater gerne med krydderier1 ds. tun i vand1 løg1 fed hvidløg2 ægsalt - peber Løget snittes i små tern - vandet presses fra tunen, som findeles - alt blandes godt sammen og hældes i en tærteform (ø ca. 30 cm.), som ikke behøver at smøres - “bages” i ovnen ved 175 C i ca. 40 min. til overfladen er lysebrun eller ca. 11 min. i mikrobølgeovn v/800W.Der serveres groft brød eller flutes til og evt. syrnet fløde/Creme fraiche 9%.Billigt - magert - sundt - hurtigt og smager utroligt godt - kan også serveres koldt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan9 Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Er der egentlig ikke noget om at mange af vitaminerne osv.. dvs alt det sunde går tabt når man smider det i mikroovnen? eller er det en skrøne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plindboe Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Her er en lækker mikroovnsopskrift med få kalorier samt et højt indhold af jern:Ingredienser;1 mikroovn50 g smør½ tsk groft saltfriskkværnet peber2 dl piskefløde1 tsk kulør¾ dl friskpresset appelsinsaft½ tsk groft saltfriskkværnet peber320 g løse ris, parboiledSmørret gyldnes i en gryde, hvori mikroovnen brunes lidt. Krydres med salt og peber. Mikroovnen tages op af gryden. Piskefløden kommes i gryden sammen med kulør og smages til med appelsinsaft, salt og peber. Saucen gives et opkog, inden mikroovnen igen lægges tilbage i gryden, og det hele steger under låg i ca. 20 min.Ved serveringen: Mikroovnen skæres i skiver, lægges i et dybt fad og overhældes med saucen.Peter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banan911 Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Er der egentlig ikke noget om at mange af vitaminerne osv.. dvs alt det sunde går tabt når man smider det i mikroovnen? eller er det en skrøne? <{POST_SNAPBACK}>Jeg tror det må være en skrøne. Det som en mikrobølgeovn gør er at bringe vandmolekylerne i bevægelse og det skaber en varme som opvarmer fødevaren.Generelt tror jeg at du kan sige at alle fødevarer, f.eks grøntsager, vil miste vitaminer hvis du opvarmer det, f.eks ved at koge det i en gryde Vil du gerne have flest mulige vitaminer så skal du behandle fødevaren skånsomt - altså æde den rå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phl Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Er der egentlig ikke noget om at mange af vitaminerne osv.. dvs alt det sunde går tabt når man smider det i mikroovnen? eller er det en skrøne? <{POST_SNAPBACK}>nuppede lige noget fra netdoktor.dkSvar:Kære R,Det er ikke korrekt, at maden ernæringsmæssigt bliver ødelagt af opvarmning i mikrobølgeovn, og dine børn bliver absolut ikke federe af at spise mad opvarmet i mikroovn. Opvarmningen i mikrobølgeovn er i mange henseender mere skånsom end opvarmning i gryde eller ovn. Men alle former for opvarmning har indflydelse på næringsstofferne. Visse vitaminer nedbrydes, mens andre næringsstoffer bliver mere tilgængelige for udnyttelse i kroppen. Du kan roligt forsætte din anvendelse af mikrobølgeovn. Med venlig hilsenArne Astrup, Head Professor, MD, Dr.Med.Sci. Ernæringsekspert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyriz Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 Godt svar, phl :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan9 Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Er der egentlig ikke noget om at mange af vitaminerne osv.. dvs alt det sunde går tabt når man smider det i mikroovnen? eller er det en skrøne? <{POST_SNAPBACK}>Jeg tror det må være en skrøne. Det som en mikrobølgeovn gør er at bringe vandmolekylerne i bevægelse og det skaber en varme som opvarmer fødevaren.Generelt tror jeg at du kan sige at alle fødevarer, f.eks grøntsager, vil miste vitaminer hvis du opvarmer det, f.eks ved at koge det i en gryde Vil du gerne have flest mulige vitaminer så skal du behandle fødevaren skånsomt - altså æde den rå <{POST_SNAPBACK}>Okay... Det er nok rigtigt nok... :) hehe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted September 20, 2005 Report Share Posted September 20, 2005 Ved der allerede er et pinnedopskriftsemne, men kunne godt tænke mig at denne tråd kunne blive inspiration til alle os der er ejer af en mikroovn. Jeg har selv lige anskaffet mig en. Så kom med alle de gode, velsmagende opskrifter. Det kune være fedt hvis det primært var til diæt. Jeg selv den er genial til diverse slags grød, som er velegnet til diæt. Bl.a. havregrød, øllebrød osv. Så smid dem ud hvis i har nogle gode ideer..<{POST_SNAPBACK}>Tunting1 ds. hakkede tomater gerne med krydderier1 ds. tun i vand1 løg1 fed hvidløg2 ægsalt - peber Løget snittes i små tern - vandet presses fra tunen, som findeles - alt blandes godt sammen og hældes i en tærteform (ø ca. 30 cm.), som ikke behøver at smøres - “bages” i ovnen ved 175 C i ca. 40 min. til overfladen er lysebrun eller ca. 11 min. i mikrobølgeovn v/800W.Der serveres groft brød eller flutes til og evt. syrnet fløde/Creme fraiche 9%.Billigt - magert - sundt - hurtigt og smager utroligt godt - kan også serveres koldt.<{POST_SNAPBACK}>Jeg er i gang med at teste ovn udgaven af det her... så pænt vammelt ud inden det røg i ovnen, men nu må vi se om 35 min...Hygge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.