gladiator Posted October 4, 2005 Report Share Posted October 4, 2005 Hej,Jeg vil gerne spørge, om det er meget dårligt at stege sin mad. Jeg er klar over, at ovntilberedning er at foretrække, men hvordan skal man tilberede eksempelvis en engelsk bøf i ovnen? Jeg plejer at smide den på panden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted October 4, 2005 Report Share Posted October 4, 2005 ikke noget problem at stege, hvis du har en god pande, så behøves intet fedtstof. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor Posted October 4, 2005 Report Share Posted October 4, 2005 (edited) http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publ...2/Rapport10.asp1. Stegning i fedtstof tilfører kødet noget fedtstof, men det har ikke nogen større ernæringsmæssig betydning, idet der optages i størrelsesordenen 0 - 2 g fedt / 100 g råt kød. (gælder ikke ved panering).2. Der optages mere fedt, når kødet paneres end når det steges i fedtstof uden panering. Fedtenergiprocenten er dog ikke nødvendigvis højere for panerede end ikke panerede kødstykker, når panering består af æg og rasp, kødtykkelsen er min. 1½ cm og kødet ikke steges i længere tid i fedtstoffet end nødvendigt.3. Jo mere vægtsvind, des mere fedtsvind. Jo længere tid kødet steges/koges, des mere vil tabes af både kødsaft og fedt.4. Jo højere fedtprocent i kødet, jo mere fedt tabes ved varmebehandling (undtagelse: panerede kødstykker).5. Kødstykkets størrelse har ikke særlig betydning for fedttabet, når der ikke anvendes fedt ved tilberedningen og varmebehandling er nogenlunde ensartet (dvs. varmebehandling til samme vægtsvind).6. Det har ikke større betydning om der benyttes gryde, ovn eller pande – det væsentlige er, hvor meget kødet svinder. Høj ovnvarme kan muligvis betyde et lidt højere fedttab.7. Det betyder ikke noget for mængden af fedt, der tabes, om fedtet sidder på overfladen eller mellem musklerne. Til gengæld tabes fedt inden i musklerne (fedtmarmorering) ikke.8. Der er muligvis en mindre forskel på svine- og oksekød mht. mængden af fedt, der tabes. Edited October 4, 2005 by razor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gladiator Posted October 4, 2005 Author Report Share Posted October 4, 2005 Tak for svaret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.