Jonas B(B) Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Jeg har spurgt mig selv en del gange, hvornår skal man gå ud fra at vægten på f.eks. kylling er gældende i forhold til kalorierne?? Hvis jeg nu spiser 100gram kylling, er det så før eller efter tilberedning at jeg skal veje kyllingefileten, for at være sikker på at have fået de 100 gram?? Vejer man 100gram op før tilberedning, vejer det jo væsentligt mindre efter tilberedning, i f.eks ovnen. Men da jeg går ud fra, at det kun er væske der ryger ud under tilberedning, hvornår har man så fået de 100gram kylling? I forhold til kalorierne på varedeklerationen? Går ud fra at den skal vejes inden? Men kom helt i tvivl.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nille Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Hey BaadAssJones..Har engang fået at vide at det er efter maden er tilberedt, men kan godt forstå at du er i tvivel.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stryger2 Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Det er rå vægt. Der er jo mange måder at tilberede på, og det påvirker jo kødet om du koger det, steger det i oven, eller smider det i friture. Der er jo aligevel ikke noget protein i det vand der fordamper når du steger det, så stegning burde ikke ændre proteininholdet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas B(B) Posted October 20, 2005 Author Report Share Posted October 20, 2005 Der er jo aligevel ikke noget protein i det vand der fordamper når du steger det, så stegning burde ikke ændre proteininholdet.Nej netop. Der er ingen kalorier i vandet, der fordamper.Hvorfor så ikke veje kødet efter turen i ovnen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nille Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Fandt lige nogle gamle samtaler om emnet, som har været taget op herinde før..Sandkage:Man kan jo ikke veje noget førend det eksisterer. Før en sandkage er bikset sammen og bagt er det ikke en sandkage, men derimod kun mel, sukker, smør og æg.Ved godt at man selvfølgelig bare skal veje ingridienser før bagning.Regnede bare med I havde lidt humor og kunne indse at man ikke kan veje en sandkage før end er lavet (= tilberedt). lea7. Dec 2003, 21:09I see your point. Jeg har da en veludviklet humoristisk sans - er bare lidt frusteret over at jeg har vejet min mad forkert. Øv. Stubbe7. Dec 2003, 21:10Sandkage er et eksempel på at den skal vejes efter tilberedning, bagning. Wannabe8. Dec 2003, 00:05Ikke at jeg siger det er rigtig, men også noget i den retning jeg har fået forklaret det på engang..!? kan ikke lige finde noget på nettet om det.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Det der står på pakken af dine varer, er det du skal gå ud fra!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas B(B) Posted October 20, 2005 Author Report Share Posted October 20, 2005 Det der står på pakken af dine varer, er det du skal gå ud fra!!!Slap af Varedeklarationen ja Men det er heller ik´ hvad jeg spørger efter Skal det vejes råt eller efter turen i ovn/på pande? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rod Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Nej netop. Der er ingen kalorier i vandet, der fordamper.Hvorfor så ikke veje kødet efter turen i ovnen?Fordi vandet jo vejer noget så selvom det absolutte indhold af protion kcal mm. ikke ændrer sig så ændrer det relative indhold sig jo.Hvis du nu tænker på pasta, så har det inden tilberedning 350kcal / 100 gram, men en del mindre bagefter da det jo har suget vand til sig, og vægten dermed har ændret sig uden at kcal indholdet har. Samme princip gælder selvf. med din kylling.Konklusion, vej inden tilberedning, da det er de værdier du får angivet. - Rod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spockle Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Slap af Varedeklarationen ja Men det er heller ik´ hvad jeg spørger efter Skal det vejes råt eller efter turen i ovn/på pande?Det er altid den rå vægt man gå ud fra.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronnie99 Posted October 21, 2005 Report Share Posted October 21, 2005 Det er altid den rå vægt man gå ud fra....Det er sgu ik' nemt med alle de forskellige svar der florere i denne tråd Tråden har været oppe før, og her blev vi efter en lang diskussion enige om at det var vægten før tilberedningen man burde gå ud fra. :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 Jeg kan ikke lade være med at synes at det er et ret skægt spørgsmål når man lige tænker over det.Hvis man tager meget energitætte varer som pasta eller ris som eksempel, så er næringsindholdet pr 100g for ex de ris jeg anvender Prot:8g Kulh: 88g og fedt: 1g. Hvis man udtager 100g ris i tørvægt (før kogning) og koger, vil de efter kogning veje meget mere. Lad os bare sige det dobbelt, for at være konservative.Hvis man så gik ud fra at deklerationen angav indholdet i de tilberedte ris ville de, nu 200g ris, indeholde Prot: 16g Hulh: 176g og fedt: 2g......... Dvs. at de ris som vejede 100g inden kogning nu skulle indeholde ca. 194g prot, kulh og fedt.Det hænger jo ikke helt sammen. Derfor synes jeg det er ret indlysende at man skal veje maden inden tilberedning./Jakob Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.