Jeg tager mere og mere på..


Monse
 Share

Recommended Posts

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hej Monse.

Det er et super flot vægttab, og i et fint tempo. :4thumbup:

Utroligt hvor meget kosten betyder. Jeg kender en der har tabt 3 kg på en måned, alene ved at drikke ½ liter cola dagligt i stedet for 1½

Jeg drikker cola, meget cola. Nok omkring 2 liter om dagen vil jeg tro.

Men det er så også light.

Link to comment
Share on other sites

Jeg drikker cola, meget cola. Nok omkring 2 liter om dagen vil jeg tro.

Men det er så også light.

Det lyder lidt sølle, når du siger at du drikker 2 liter cola... light om dagen. Fordi hvad spiser du til din cola, selv om det er light eller normal? :innocent:

Jeg har også selv været cola afhængig, og det var meget svært at slippe med at drikke cola, jeg prøvede med mange alternativer, som Dansk Vand, Is Te, Postevand, men ikke desto mindre så havde jeg alligevel meget stor trang til cola :dry: , så gjorde jeg noget som har frelst mig ligesiden. Nemlig istedet for at købe cola, så købte jeg 2 liter mælk istedet for. Og det har fået trangen til at lægge sig :devil: sammentidig med at det er utroligt sundt at drikke mælk, det er nemlig ikke tomme kalorier, der er masser af proteiner og kalcium i mælken :smile:

Edited by R0mme1
Link to comment
Share on other sites

Det siges også at cola light faktisk øger din sultfornemmelse, så prøv om du kan skære der?

Det behøver jo ikke være en kold tyrker, men prøv evt om du kan nøjes med ½ liter dagligt, og så vand for resten.

Selvom der ikke er kalorier i light produkter er der så meget andet skidt og affaldsstoffer i som vi absolut ikke har gavn af.

Fortsat god kamp, du er på rette vej :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Først og fremmest et stort tillykke med at være kommet godt i gang, Monse :)

Mht. cola light synes jeg ikke der er nogen grund til at skære det væk lige nu og her. Selvfølgelig er det ikke sundt som sådan og 2 liter om dagen er meget, men der er jo som nævnt stort set ingen kalorier i. Ja, der er nogen der føler en øget appetit ved at indtage den slags produkter, men eftersom der er sket et vægttab tyder alt på at du er på vej den rigtige vej! Jeg har selv tabt mig en del i løbet af det sidste halve år efter at have været overvægtig længe, så jeg ved hvor vigtigt det kan være at have nogen ting at gøre det hele lidt mindre surt, og jeg kan godt nikke genkendende til at light sodavand kan være en af disse ting, der ikke er så slemt rent kaloriemæssigt. Så der skal selvfølgelig trappes ned på længere sigt, men hvis det er det der holder dig kørende lige nu, så vent med at bekymre dig om det.

Link to comment
Share on other sites

Det siges også at cola light faktisk øger din sultfornemmelse
The sweet taste of aspartame, saccharin, and acesulfame-K has been reported to increase ratings of hunger and, after saccharin consumption, to increase food intake. However, most investigators have found that aspartame consumption is associated with decreased or unchanged ratings of hunger. Even if aspartame consumption increases ratings of hunger in some situations, it apparently has little impact on the controls of food intake and body weight. Aspartame has not been found to increase food intake; indeed, both short-term and long-term studies have shown that consumption of aspartame-sweetened foods or drinks is associated with either no change or a reduction in food intake. Preliminary clinical trials suggest that aspartame may be useful aid in a complete diet-and-exercise program or in weight maintenance. Intense sweeteners have never been found to cause weight gain in humans.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...st_uids=2008866

This study investigated whether the addition of the high-intensity sweetener aspartame to a multidisciplinary weight-control program would improve weight loss and long-term control of body weight. One hundred sixty-three obese women were randomly assigned to consume or to abstain from aspartame-sweetened foods and beverages during 16 wk of a 19-wk weight-reduction program (active weight loss), a 1-y maintenance program, and a 2-y follow-up period. Women in both treatment groups lost approximately 10% of initial body weight (10 kg) during active weight loss. Among women assigned to the aspartame-treatment group, aspartame intake was positively correlated with percentage weight loss during active weight loss (r = 0.32, P < 0.01). During maintenance and follow-up, participants in the aspartame group experienced a 2.6% (2.6 kg) and 4.6% (4.6 kg) regain of initial body weight after 71 and 175 wk, respectively, whereas those in the no-aspartame group gained an average of 5.4% (5.4 kg) and 9.4% (9.4 kg), respectively. The aspartame group lost significantly more weight overall (P = 0.028) and regained significantly less weight during maintenance and follow-up (P = 0.046) than did the no-aspartame group. Percentage weight losses at 71 and 175 wk were also positively correlated with exercise (r = 0.32, P < 0.001; and r = 0.34, P < 0.01, respectively) and self-reported eating control (r = 0.37, P < 0.001; and r = 0.33, P < 0.01, respectively). These data suggest that participation in a multidisciplinary weight-control program that includes aspartame may facilitate the long-term maintenance of reduced body weight.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...st_uids=9022524

Link to comment
Share on other sites

Nemlig istedet for at købe cola, så købte jeg 2 liter mælk istedet for. Og det har fået trangen til at lægge sig :devil: sammentidig med at det er utroligt sundt at drikke mælk, det er nemlig ikke tomme kalorier, der er masser af proteiner og kalcium i mælken :smile:

Men det er rimeligt uhensigtmæssigt at skifte cola light ud med mælk, hvis formålet er vægttab...

Link to comment
Share on other sites

Det kommer da an på, hvis han spiser noget chips til sine colaer.

Ja, selvfølgelig - med mindre han spiser sandkage til sin mælk, eller... :wink:

Hvis problemet er "tilbehøret" til colaen, ville jeg da forsøge at begrænse dette, i stedet for at begynde at indtage temmelig meget ekstra energi, ved at drikke mælk i stedte for cola light.

Link to comment
Share on other sites

Hej Monse

Jeg synes også du bare skal fortsætte ,med at drikke din cola-light. Vel er det da ikke super sundt med alle sødestofferne, men du har nok rigeligt at tænke på med at tabe dig og komme ind i nogle sundere vaner mad-mæssigt. Det er vist rigeligt for dig lige nu. Vi har alle brug for lidt at forkæle os selv med ... eller bare noget der hjælper os gennem de "svage" dage og hvis cola-light er det der hjælper dig til at holde den sunde linie på madfronten så synes jeg bare du skal fortsætte.

For mit vedkommende drikker jeg også i perioder en del cola-light, og bliver sliktrangen for stor spiser jeg en æske gajoler eller en portion af hjem-is-bilens sukkerfri vanille-is. Jeg skal godt nok ikke tabe mig, men prøver at lade være med at spise sukker, da jeg bliver afsindig afhængig af det og slet ikke kan styre det.

Fortsat god vind med projektet

-Camilla

Link to comment
Share on other sites

Hej Monse.

Ville lige høre hvordan det går med dig? Går vægten den rigtige vej? :4thumbup:

Husk at bruge os her på MOL alt det du vil, jeg ved vi er mange der støtter dig i din kamp.

Læste lige dit første indlæg igen, hvor du skriver at du er nedtrykt hele tiden. Når du motionerer vil der blive frigivet nogle stoffer i din krop som gør dig gladere og giver dig mere overskud (endorfiner). Du behøver ikke at spurte flere timer for at opnå denne effekt, en gåtur kan sagtens gøre det. Hovedsagen er at du kommer ud og i gang.

Glæder mig til at høre hvordan det går med dig.

Mange hilsner

Mette

Link to comment
Share on other sites

Kan se du er 16 år, hvad klasse går du så i? 9 klasse gætter jeg på.

Hvis jeg var dig så ville jeg melde mig til en idrætsefterskole efter sommerferien, det er en kanon oplevelse at være på efterskole, og det kunne godt lyde som om du kunne trænge til at komme lidt væk fra famillien som fylder sig med mad og dårlig levestil.

Jeg har selv været på Glamsdalens idrætsefterskole, der har man mellem 10-15 skema lagter idrætstimer om ugen, de 10 af dem inden for en bestemt type idræt evt. slagbold (badminton osv) eller boldspil (fodbold, håndbold osv) osv osv. Tjek evt de forskellige skoler ud via nettet og se hvad de kan tilbyde.

Der har du mulighed for at få dyrket en masse motion, samt få ændret dine kostvaner, da maden bliver serveret og der er hovevægt på sund og nærende kost.

Overvej det, og hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at PM mig, held og lykke med vægttabet...

Link to comment
Share on other sites

Og så skal du huske på, at hvis du vil tabe dig. Så er det dig, og kun dig, det handler om.

Dvs at hvis du ikke selv er 100% overbevist om at du vil tabe dig, vil det aldrig lykkes.

Men hvis du er det, hvis du VIL tabe dig, så vil du opdage at det er let...

Men det hele handler om dit hovede, du "ser" ikke hvor meget du spiser i løbet af dagen. Det er i dit hoved du skal ændre dig, ændre din tankegang, og så udføre det i praksis.

Det er ikke let, langt fra! Det kræver at du begynder at tænke på en helt anden måde! Men du skal så også vide, at det kun er så svært, som du selv gør det.

Du siger du tit sidder nedtrykt foran computeren. Hvorfor er du nedtrykt? Fordi du tænker negativt, og det er blevet en vane for dig! Tænk positivt, træn dig i at være glad... Alt dette er kun noget du selv kan gøre noget ved. Ingen andre, og det må du indse før du kommer nogen vegne.

Ingen herinde, ingen udefra. Ikke engang din mor kan andet end støtte dig. Og ville den støtte få dig til at tabe dig? Nej!

Men det lyder som om du er ved at komme på det rigtige spor!

THUMPS UP herfra, det er de færreste som kan forandre sig selv på sådan en måde. Og de færreste der kan vedligeholde det. For en ting er at gøre det for andre... og så stoppe så snart presset udefra forsvinder. En helt anden ting er at gøre det 100% af sig selv.

Men mange gange held og lykke herfra. Go go man :superman:

Link to comment
Share on other sites

Hej Monse

Også et tillykke her fra med vægttabet. Har selv gennemgået en proces med vægttab. Det har taget mig 1 år at smide 14 kg. Det er hovedsageligt gjort med motion, men selvfølgelig også med vis portion skelen til kosten.

Vil lige give dig et råd: Prøv at tage din frokost med på job eller på HTX. Kantinemad er simpelthen IKKE kendt for at være lavet til folk, der skal passe på vægten. Og er du sulten ind imellem, så prøv med de famøse gulerødder, frugt eller evt en grovbolle, hvis du føler dig meget sulten. Små-spiseriet er tit blot en dum vane sag. Jeg gnaskede gulerødder i starten til jeg var helt gul i hovedet (en overdrivelse - jeg var ikke gul), men det handlede om, at jeg sad foran pc'en og helt pr. refleks skulle have noget at gnaske i. Det er heldigvis slut nu. Hvis jeg spiser et mellemmåltid, forsøger jeg at lægge alt andet fra mig, så det ikke blot sker pr. refleks...

Ellers "keep up the good work" :4thumbup: Det ser jo ud til at betale sig...

Kibo

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share