gladiator Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 (edited) Hej,Jeg holder af at spise blødkogte æg. Så vidt jeg har læst, er der risiko for salmonella, når man undlader at hårdkoge et æg. Der står dog, at der kun er ringe risiko for salmonella ved blødkogte æg. Link http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publ...234/Rapport.htmEr der nogen herinde, som har ligget syg pga blødkogte æg, og er der nogen som holder sig fra blødkogte æg pga risikoen? Hvor stor er risikoen egentlig? Det har jeg ikke kunne finde noget om udover, at risikoen er ringe.Hvor længe giver i et blødkogt æg? Fra den koger plejer jeg at vente 6 - 6½ minut, men nogle opskrifter på nettet siger, at et blødkogt æg skal have 4 minutter. Edited April 23, 2006 by gladiator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 "Hvor stor er risikoen?"Jeg ville umiddelbart være mere bange for at få en meteor i hovedet end at blive syg af blødkogte æg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plindboe Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 Så vidt jeg har hørt sidder salmonella bakterierne ude på skallen af æg, og har sjældent inficeret selve ægget, derfor anbefales det at man skolder sine æg hvis man skal bruge rå æg i sin madlavning. Så risikoen burde være minimal ved blødkogte æg.Peter :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 Så vidt jeg har hørt sidder salmonella bakterierne ude på skallen af æg, og har sjældent inficeret selve ægget, derfor anbefales det at man skolder sine æg hvis man skal bruge rå æg i sin madlavning. Så risikoen burde være minimal ved blødkogte æg.Peter :4mewantfood:Ja, de fleste sidder på skallen.Jeg har sq tit spist blødkogte æg og jeg er endnu ikke blevet syg.Så som de andre siger er risikoen minimal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasha74 Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 (edited) - Edited August 30, 2006 by sasha74 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.