Guest PlayboY Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Nu sad jeg lige og diskuterede med nogle af de gamle nisser fra arbejdet, og de mente at der absolut ikke var noget vitaminindhold i juice, fordi det var fyldt med tilsætningsstoffer (hvilket det er ikke er..)Men lige for at få sat det på plads, hvad er forskellen så kontra alm. juice og friske appelsiner?Jeg er selvfølgelig udmærket klar over at juice ikke er lige så sundt som frisk frugt, men at sige det er totalt næringsfattigt passer jo heller ikke.(Denne idé har de i øvrigt fået, fordi Lene Hanson i "du er hvad du spiser" har stået og taget juice ud af køleskabet og smidt det ud, fordi det jo overhovedet ikke var noget værd, stupide sæk ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zulore Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Stort set det samme pr. 100 g. både med hensyn til mikro og makro næringsstoffer, men højst sandsynlig mest i appelsinen. Vil dog afhænge meget af kvaliteten af produktet selvfølgelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Brug http://www.foodcomp.dk til sammenligningVed f.eks. appelsin og æble forsvinder alt kostfiber når det laves til juice = skidt.Derudover kan jeg se der sker visse ændringer i indholdet af vitaminer og mineraler, men både lidt den ene og den anden vej.At sige juice ikke indeholder vitaminer og mineraler pga tilsætningsstoffer er noget værre vrøvl. Tilsætningsstoffer kan give farve, smag, mere ensartet konsistens og længere holdbarhed. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 I de anbefalede "6 om dagen" tæller juice med, dog kun som maximalt 1. Såehhh.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laush Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Er en del juice ikke pasteuriseret, dvs. opvarmet? Så vidt jeg husker sker der et tab af visse vitaminer ved opvarmning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ill Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Snakker vi billige Netto appelsinjuice med 2% appelsinkoncentrat eller friskpresset juice eller hvad. Fordi det første er der ikke meget næring i, måske lidt C vitamin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambidextrous Posted November 3, 2006 Report Share Posted November 3, 2006 Jamen kommer da helt an på hvilken juice vi snakker om! De billige 5% appelsin juice der står og koger i afdelingen med andre syntetiske frugtdrikke i karton, er der sgu ikke meget godt i. Desuden smager det forfærdeligt! Hvis jeg køber juice køber jeg kun økologisk juice med frugtkød i som står på køl i fx Føtex. Det er bare pissedyrt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.