Proteinpulver


Peter D
 Share

Recommended Posts

Hey MOL!

Jeg har lige brug for et hurtigt svar, så jeg håber nogen af jer kan hjælpe mig.

Først lidt om mig og min træning:

Jeg er 19 år gammel, vejer 71kg, er 174 cm høj og har trænet fast i omkring to år. Jeg træner pt. HST og derfor tre gange i ugen, men ellers satser jeg på at komme forbi mit træningscenter med et to-splitsprogram fire dage i ugen. Mit mål med min træning er at blive stor/atletisk at se på. Mit mål er ikke, at blive en stor "mr. bodybuilder", men at være trimmet og fast i muskulaturen.

Jeg har i perioder taget proteinpulver, hvilket har haft en tydelig effekt (Formoder derfor, at jeg ikke får nok protein igennem min kost).

Vi er nu tre gutter, som alle er ved at løbe tør for pulver. Spørgsmålet er så, hvilket pulver vi skal købe. Ved godt, at det skal være Whey og ikke noget dyrt og dumt designerprotein, men hvor "godt" behøver pulveret at være til mit behov. Først købte jeg noget der hedder Whey80 og sidenhen Whey95. Forskellen på pulveret er, som jeg lige ser det, at 95 er renere end 80. Ment på en sådan måde, at 95'eren er 91% protein og ikke så meget andet, hvorimod 80'eren er noget mindre protein og så en del kulhydrat og fedt.

Hvilket pulver vil I tro passer bedst til mig? I må gerne komme med en begrundelse, da det jo så er noget nemmere at reflektere over jeres svar. Prisforskellen på de to produkter er ret stor, men er den reelle betydning mon lige så stor?

Håber nogen kan hjælpe mig.

Venlig hilsen Peter D

Edited by Peter D
Link to comment
Share on other sites

Vil formentlig ikke have nogen mærkbar effekt at indtage det ene pulver fremfor det andet. Forskellen i proteinmængde kan evt kompenseres ved at indtage lidt ekstra gram af den variant med mindre protein pr 100gram.

Det er en mulighed, men det er mere mængden af specielt fedt, jeg er nervøs for. Mit spørgsmål er nærmere, om 6% fedt i proteinpulver er meget eller lidt - om det er mærkbart eller ikke mærkbart?

Link to comment
Share on other sites

Det er en mulighed, men det er mere mængden af specielt fedt, jeg er nervøs for. Mit spørgsmål er nærmere, om 6% fedt i proteinpulver er meget eller lidt - om det er mærkbart eller ikke mærkbart?

hvis du indtager 40gram proteinpulver pr dag, med en fedtprocent på 6, vil give dig 2,4gram fedt om dagen. Eftersom du ikke (efter egen beskrivelse) har 100% styr på din kost, synes jeg ikke du skal bekymre dig om et mer-indtag på 2,4 gram fedt (22kcal) pr dag.

Link to comment
Share on other sites

hvis du indtager 40gram proteinpulver pr dag, med en fedtprocent på 6, vil give dig 2,4gram fedt om dagen. Eftersom du ikke (efter egen beskrivelse) har 100% styr på din kost, synes jeg ikke du skal bekymre dig om et mer-indtag på 2,4 gram fedt (22kcal) pr dag.

Og det har du nok fuldstændig ret i - mange tak. Det var lige sådan en vinkel jeg ville have på det! Mange tak for det.

Hvis nogen har yderligere kommentarer til dette, så må i endelig bare melde ind.

Peter

Link to comment
Share on other sites

Det er en mulighed, men det er mere mængden af specielt fedt, jeg er nervøs for. Mit spørgsmål er nærmere, om 6% fedt i proteinpulver er meget eller lidt - om det er mærkbart eller ikke mærkbart?

Den smule fedt skal du ikke bekymre dig over.

Du får alligevel fedt ind via kosten. Det er uundværligt for at din organisme kan fungere. Self er det vigtigt at få "sunde" former for fedt også, men hvis du stresser over et par gram fedt i dit proteinpulver så er du galt afmarcheret.

Jeg bruger selv et produkt der indeholder micellar casein og valle isolat (den højkoncentrerede proteinkilde i har prøvet), og mener at det er bedre end andre produkter jeg har prøvet.

Mængden af protein er dog langt vigtigere end typen.

Link to comment
Share on other sites

. . .

Mængden af protein er dog langt vigtigere end typen.

Hvis det dog bare forholdt sig sådan, men det er ikke tilfældet. Valleisolat besidder nogle egenskaber der er væsentlige at hæfte sig ved - forudsat man kan stole på producenten (eller leverandøren)
Link to comment
Share on other sites

Det ville være rart hvis du evt. kunne uddybe lidt omkring de egenskaber du taler om og evt. lidt dokumentation :smile:

Det hænger sammen med hvor godt aminosyreprofilen på proteinkilden matcher den aminosyreprofil som vi mennesker har brug for. Hvor godt en proteinkilde matcher os mennesker kan måles via bla. biologisk værdi, per, pdcaas, pd osv.

Derfor får du langt mere ud af at indtage 30 gram protein fra æg, valleprotein eller kød i forhold til at indtage 30 gram protein fra en vegetabilsk kilde.

Link to comment
Share on other sites

Det er en mulighed, men det er mere mængden af specielt fedt, jeg er nervøs for. Mit spørgsmål er nærmere, om 6% fedt i proteinpulver er meget eller lidt - om det er mærkbart eller ikke mærkbart?

Enig. Med mindre man er på en 100 % streng diæt hvor man styrer hver eneste gram fedt & kulhydrat ser jeg ingen grund til at købe ren isolat. Med mindre man ikke ved hvad man skal bruge sine penge til.

Sæt det i perspektiv. En liter mælk indeholder ca. 40 gram laktose. 100 gram proteinpulver indeholder 4-6 gram laktose....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share