Kristina Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Hej alleTak for et super forum!Er der nogen der ved om der er forskel mellem protein i forhold til mæthed og energiomsætning alt afhængig af om det kommer fra kød og andre kilder, som fx yoghurt, grøntsager mv.Altså fx, hvis jeg spiser 50 g protein fra kylling eller 50 g protein fra grøntsager og yoghurt, bliver jeg så mere eller mindre mæt? og er der de samme fordele mht. energiomsætning? altså at man forbrænder noget ekstra energi når man omsætter protein? Og giver det de samme effekter i forhold til muskelopbygning?Håber nogen kan hjælpe mig - jeg er nemlig ikke så meget for kød.hilsen Kristina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Hej Der er stor forskel på protein. Eftersom der forskellige aminosyrer og nogle er essentiele. Det er jo bygge sten til kroppen og derfor er det utrolig vigtigt at man får alle de essentiele. Æg er en af dem som indeholder mange essentiele aminosyrer og den har dermed en høj biologisk værdi.Protein sætter mere gang i kroppen end f.eks. kulhydrat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer. Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Æg er en af dem som indeholder mange essentiele aminosyrer og den har dermed en høj biologisk værdi.Æg indeholder alle essentielle aminosyrer, og i et forhold som stemmer godt overens med hvad organismen har brug for--> derfor høj biologisk værdi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melisen Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Jeg har leget lidt med den kost-plan.com side som en herinde er involveret i. Her opgøres også mængden af de essientielle proteiner for en 70 kg. mand med normalt proteinforbrug.Jeg er meget overrasket over hvor svært det er at sammensætte et dagligt indtag af protein, hvor man IKKE får de essientielle proteiner. Selv hvis man fordobler behovet af protein er jeg overbevist om at med bare en lettere varieret kost, så bliver man dækket ind, OGSÅ som vegetar.Det selvfølgelig under forudsætning af at kost-plan.com ikke ligefrem lyver for mig... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer. Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Jeg har leget lidt med den kost-plan.com side som en herinde er involveret i. Her opgøres også mængden af de essientielle proteiner for en 70 kg. mand med normalt proteinforbrug.Jeg er meget overrasket over hvor svært det er at sammensætte et dagligt indtag af protein, hvor man IKKE får de essientielle proteiner. Selv hvis man fordobler behovet af protein er jeg overbevist om at med bare en lettere varieret kost, så bliver man dækket ind, OGSÅ som vegetar.Det selvfølgelig under forudsætning af at kost-plan.com ikke ligefrem lyver for mig...Årsagen til, at den menneskelige organisme ikke er istand til at syntetisere de essentielle aminosyrer, skal jo nok netop findes i at disse er let tilgængelige, og findes i tilstrækkelige mængder.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 jeg har ikke selv svaret til følgende men kun da også godt tænke mig at vide lidt om det.mæthedsfornemmelsen bliver der også spurgt til. er der stor forskel på fx æg og kød og andre proteinkilder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.