Hvilke vare bør købes økologisk?


the-box
 Share

Recommended Posts

Måske du skulle læse indlæggene en gang til, eller bare kommentere på hvad jeg skriver, i stedet for at komme med et bud på din tolkning af pioneers post.

Pioneer skrev at det burde være logik, at fødevarer produceret uden brug af "kemiske produkter" er de sundeste. Sidst jeg tjekkede handlede økologi ikke blot om pesticider men også om brugen af tilsætningsstoffer som fx konserveringsmidler eller andre stoffer af fx E-klassen.

Jeg læste indlæggene tilstrækkeligt. Du misforstod det pioneer skrev i øst og svarede derfor i vest. Jeg har ret, du tog fejl. Hvis du vil diskutere brugen af tilsætningsstoffer, står det dig da frit for, men det var bare ikke det pioneers indlæg handlede om. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldrig sagt, at det hele er sort -hvidt..

Det er der aldrig noget som er..

Men jeg vil stadig holde fast i, at de positive effekter ved økologi langt overgår de negative..

Nu kan man hurtigt blive lidt forskrækket når man taler aflatoxiner.

Mycotoxiner har altid været et modargument som bliver trukket frem, når man taler økologi.

Men så er det altså heller ikke et større problem. Direkte forgiftning ses uhyre sjældent.

Og så skal man lige huske på at aflatoxiner findes både i konventionelle og økologiske fødevarer.

Og der findes ikke noget mirakkel-tilsætningsstof, som kan tilsættes for at undgå det...

Aflatoxiners store problem i forbindelse med indtagelse i fødevarer er ikke nødvendigvis de akutte forgiftninger men toxinernes alkylerende effekter på DNA'et der er blandt de mest potente overhovedet og derved virker i selv meget små mængder. Det kan bl.a. fremme udviklingen af primær leverkræft og forværre tilstande som viral hepatitis.

Jeg læste indlæggene tilstrækkeligt. Du misforstod det pioneer skrev i øst og svarede derfor i vest. Jeg har ret, du tog fejl. Hvis du vil diskutere brugen af tilsætningsstoffer, står det dig da frit for, men det var bare ikke det pioneers indlæg handlede om. :smile:

Hvad med du tager, undskyld sproget, og lukker røven. Pioneer skrev ordret "Det burde være logik, at fødevarer produceret uden brug af kemiske produkter er de sundeste.." - umiddelbart er der ikke så meget at misforstå, at pioneer så har tænkt det anderledes end det han rent faktisk skriver har man ikke en levende chance for at regne ud. Pt. bidrager dine indspark ikke så fandens meget til diskussionen.

Edited by Sortiarius
Link to comment
Share on other sites

Hvad med du tager, undskyld sproget, og lukker røven. Pioneer skrev ordret "Det burde være logik, at fødevarer produceret uden brug af kemiske produkter er de sundeste.." - umiddelbart er der ikke så meget at misforstå, at pioneer så har tænkt det anderledes end det han rent faktisk skriver har man ikke en levende chance for at regne ud. Pt. bidrager dine indspark ikke så fandens meget til diskussionen.

Du kan tage en tudekiks og bruge et ordentligt sprog. Hvis ikke der er så meget at misforstå, så er det da fantistisk at det lykkedes dig i sådan en grad alligevel. Tillykke med det! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ville nok vælge at købe bl.a. æbler økologisk. Æbler i udlandet, især USA, er tit sprøjtet med SMARTFRESH, som man ikke har haft på markedet særligt længe. Problematikken ligger bare i at økologiske æbler der bliver købt i udlandet, og derefter pakket i Danmark, stadig kan blive kaldt for dansk-økologiske æbler, på trods af de oprindeligt ikke er underlagt danske regler mht økologi.

Ellers er det både og. Kommer meget an på om vi primært snakker økologiske produkter fra dansk 'jord/dyr/osv' eller økologiske produkter generelt (kan være stor forskel på udenlandske såvel som danske 'krav' til økologi).

Men kigger somregel på hvad der er i af E-numre - mange af de tilsatte E-numre kan jo være noget som anti-oxidanter, der jo ikke er skadelige - snarere gavnlige - for kroppen, som blot forlænger holdbarheden...

Link to comment
Share on other sites

Det giver god fornuft at købe samtlige varer økologisk. Men hvis du skal prioritere pga. økonomiske overvejelser, ville jeg prioritere mælk og æg, fordi de beviseligt indeholder mere omega 3 end ikke-økologisk mælk og æg. Det er specielt i sommerhalvåret, idet hønsene og køerne optager mere omega 3, når de f.eks. æder græs.

Link to comment
Share on other sites

Smitstoffer i økologisk frugt og grønt skal nu undersøges - DFVF

Der er ikke rigtigt noget at konkludere ud fra den artikel..

Den nævner jo blot, at et hold forskere vil undersøge i hvilket omfang smitstoffer forekommer i økologisk frugt og grønt.

Ud fra en hypotese, som de har..

Dernæst nævner artiklen et par eksempler med sygdomsudbrud i danmark..

"I 2006 blev mere end 200 gymnasieelever for eksempel syge efter at have spist pesto og pastasalat med basilikum, som var inficeret med e-coli og salmonella"

"sensommeren 2007 været et stort sygdomsudbrud forårsaget af dystenteribakterien shigella sonnei i importerede babymajs fra Thailand"

I ingen af disse tilfælde var der iøvrigt tale om økologiske varer.

Link to comment
Share on other sites

Jo, det er jo et fint bevis på at vi rent faktisk ikke aner om økologisk reelt er sundere eller om det bare er noget vi går og tror.

Det er da ikke bevis på noget som helst..

Det ville svare til at du konkluderede at motion ikke var sundere end at være inaktiv, da et hold forskere har besluttet sig for at undersøge dannelse af skadelige frie radikaler, under motiondyrkelse.

Et forsøg hvor du sammenligner økologisk og konventionelle fødevarer, vil være mere relevante til at vurdere hvilken fødevare, som er sundest. Her har forsøg med rotter bekræftet "hypotesen" om at økologisk frugt og grønt er et sundere valg.

Det største forskningsprojekt, der nogensinde har sammenlignet økologiske fødevarer med traditionelt dyrkede, konkluderer desuden, at de økologiske er sundere.

Forskere skærer igennem: Økologi er sundere

Link to comment
Share on other sites

Det er da ikke bevis på noget som helst..

Det ville svare til at du konkluderede at motion ikke var sundere end at være inaktiv, da et hold forskere har besluttet sig for at undersøge dannelse af skadelige frie radikaler, under motiondyrkelse.

Et forsøg hvor du sammenligner økologisk og konventionelle fødevarer, vil være mere relevante til at vurdere hvilken fødevare, som er sundest. Her har forsøg med rotter bekræftet "hypotesen" om at økologisk frugt og grønt er et sundere valg.

Det største forskningsprojekt, der nogensinde har sammenlignet økologiske fødevarer med traditionelt dyrkede, konkluderer desuden, at de økologiske er sundere.

Forskere skærer igennem: Økologi er sundere

At der er flere antioxidanter gør ikke nødvendigvis økologisk sundere. Vi har for eksempel set det i frugt-grønt/antioxidant problematikken. Hvad hjælper det desuden at være god på et punkt, hvis andre punkter halter alvorligt. De fleste har en tro/holdning om at økologisk er sundere, men reelt aner vi ikke en kæft om det.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share