White Pioneer Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Hej med Jer...Jeg overvejer at begynde at bruge bønner væsentligt mere i min kost, end jeg gør nu (hvor jeg næsten ikke spiser dem). Det er jo en sund og nem måde, at få protein. Men desværre mangler bønner to af de essentielle aminosyre. Jeg har så læst mig til, at de kan fås gennem brød. Mine spørgsmål er så:Er det vigtigt, at jeg spiser brød og bønner i samme måltid, eller kan jeg dele det ud over dagen?Hvilket brød er det bedste at spise i denne sammen (ang. protein)?Takker for Jeres hjælp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anders078 Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Hverken bønner eller brød er altså særligt optimale proteinkilder. Kan du ikke lide kød, mælk eller æg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimbo Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 (edited) Hverken bønner eller brød er altså særligt optimale proteinkilder. Kan du ikke lide kød, mælk eller æg?Bønner ER en god proteinkilde. Og det kunne jo tænkes vedkommende var vegetar...Spis gerne bønner(hvide, røde, soya, heste-og hvad de ellers hedder), kikærter, linser, nødder.Umiddelbart ser jeg ikke nogen grund til at brød og bønner SKAL spises sammen hver gang. Men jeg ved jo ikke rigtig om vi snakker almindelig sund kost eller du er meget træningsaktiv? I sidste tilfælde er det vigtig at få en solid proteinkilde sammen med nogle komplekse kulhydrater til alle sine måltider. Hertil kunne rugbrød eller andet groft brød være udmærket, ligesom så meget andet, men du må gerne uddybe lidt mere om hvad formålet er? Edited December 1, 2007 by Jimbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panfil Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 nu er jeg ikke ekspert på området men det har noget at gøre med at gøre at du skal have de 9 esentielle aminosyrer som kroppen ikke selv kan danne.. kød er tæt på dette, mens protein fra planter tit mangler dele, men at man så kan "bygge" en bedre proteionprofil ved at kombinere.. mener der noget med at nødder, linser og bønner osv har nogen af de aminosyrer som mel, ris kartoffler osv mangler så man med fordel kan kombinere de to grupper for at få bedre protein.. håber nogen kan komme med en mere klar og videnskabelig forklaring Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Pioneer Posted December 7, 2007 Author Report Share Posted December 7, 2007 Tak for svareneDen primære grund er for at sikre at jeg får nok protein når jeg styrketræner. Jeg er ikke vegetar, men synes alligevel det er svært at få tilstrækkelig med protein. Jeg vejer 90 kg. og skal derfor have omkring 180 g protein om dagen +/-. Det har jeg svært ved at nå alene gennem kød, æg, mælk osv. Selvom jeg drikker ca. 1 liter mælk om dagen har jeg stadig svært ved at spise nok protein. Desuden har jeg heller ikke råd til meget kød og æg, da jeg er udeboende studerende. Derfor har jeg fået øjene op for bønner, som har meget protein og (synes jeg) giver en god mæthedsfornemmelse. Nu når vi alligevel har gang i tråden er der så nogen, som har nogle gode opskrifter med bønner. Jeg tænker på alle tænkelige slags, men gerne uden for specielle ingredienser.Takker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TranceT Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 Ellers kunne proteinpulver måske være en idé Er sjældent særlig dyrt, når man sætter prisen pr g protein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 ellers ville en skål havregryn + mælk , sikre du får de nødvendige amoni-syre.Der skal ikke så meget til at dække ens behov. Prøv selv at lege med det på:kost-plan.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimbo Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Tak for svareneDen primære grund er for at sikre at jeg får nok protein når jeg styrketræner. Jeg er ikke vegetar, men synes alligevel det er svært at få tilstrækkelig med protein. Jeg vejer 90 kg. og skal derfor have omkring 180 g protein om dagen +/-. Det har jeg svært ved at nå alene gennem kød, æg, mælk osv. Selvom jeg drikker ca. 1 liter mælk om dagen har jeg stadig svært ved at spise nok protein. Desuden har jeg heller ikke råd til meget kød og æg, da jeg er udeboende studerende. Derfor har jeg fået øjene op for bønner, som har meget protein og (synes jeg) giver en god mæthedsfornemmelse. Nu når vi alligevel har gang i tråden er der så nogen, som har nogle gode opskrifter med bønner. Jeg tænker på alle tænkelige slags, men gerne uden for specielle ingredienser.TakkerSeks måltider om dagen med min. 30-35g protein så er den hjemme... det er bestemt ikke umuligt.Det er jo ikke sværere end at spise rugbrød med ost og skinke(3 skiver=50g), en dåse makrel og et par glas mælk.Oksekød og kyllingekød skal du i princippet ikke bruge mere end ca. 150g for at dække dit proteinbehov pr. måltid så en pakke til 25 kr kan godt gå til flere måltider og behøver derfor heller ikke være dyrt. Kylling kan nogengange købes i 2kg poser i Netto til meget billige penge.. Spæd til med ris eller pasta eller bønner for kalorier og kulhydrater.Og hvis du kan tåle det så drik for guds skyld mere mælk!Jeg prøver ikke at tale dig fra at spise bønner osv. men synes da det er ærgeligt hvis du ser det som en sidste udvej pga. et stramt budget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.