Pilla Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 hey.. har fået en pose spelt af min mor, og ville gerne vide hvilke næringsstoffer der egentlig er i sådan en pose spelt.. er ikke mel.. men det spelt man kan koge og spise i stedet for fx pasta... har prøvet at finde det på nettet, men har kun kun finde noget om spelt-mel.. og ikke hvilke vitaminer og mineraler der er i spelt..så er der nogen der tilfældigvis ved det? eller har haft bedre held på nettet??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AZAK Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 spelt er en type hvede, så hvis vi siger at det er bulgur (hakkede hvede stykker)går du ikke helt galdt i byen.pr 100 grEnergi: 1503 kjkulhydrat: 69 grprotein: 10,8 grfedt: 2,3 grenergifordeling:kulhydrat: 78%protein: 12,2 %fedt: 5,7%det er ikke helt det samme som spelt, men tæt på Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilla Posted March 24, 2008 Author Report Share Posted March 24, 2008 jo tak :) men det har jeg også selv fundet frem til... var mere vitaminer og mineraler jeg tænkte på... altså om det er b-vitamin i fx... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AZAK Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 :D oka :DTjek det vedlagte billede Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AZAK Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Hov det kom vist ikke med :Pdet skulle gerne være der nu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilla Posted March 24, 2008 Author Report Share Posted March 24, 2008 super... for hjælpen, var lige præcis sådan noget jeg tænkte på :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofiemaria Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Har lige tjekket min vegetar-håndbog. Spelt har et højt indhold af magnesium, fosfor samt vitamin B1 og B2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilla Posted March 25, 2008 Author Report Share Posted March 25, 2008 okay tak for den oplysning.. er jo alligevel ret forskellig fra bulgur så.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.