Kost og kalorier ved skade


Tarzan
 Share

Recommended Posts

Spørgsmålet er således:

Har man en skade på en muskel, nerve eller knogle og man samtidig er i gang med en vægttab - er det så forsat en god ide at holde sit kcal indtag 500kcal under sit forbrug? Eller burde man spise mere(normalt) for at kroppen hurtigere kan overkomme sig skaden?

Link to comment
Share on other sites

Det kunne være interessant at se om der var nogle undersøgelser på dette område, men man må ( uden at jeg har noget som helst videnskabeligt belæg for dette) antage at kroppen bruger energien først på at opretholde de livsnødvendige systemer derefter bruger energien på at fikse skader. Er der andre der har noget input på dette ?

Edited by Tarzan
Link to comment
Share on other sites

mener at have læst et sted at kroppen helst ikke skal ligge i kalorie underskud når man skal komme sig over en alvorlig skade, hvor den skal bruge energi på at hele...

Har ikke noget til lige at bakke det op, men det lyder da meget spændende, hmm.. så håber der er nogen der sidder inde med noget :)

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke hensigtsmæssigt at være i energi underskud under en helingsprocess.

I den situation går kroppen i catabol (nedbrydrende) modus. under heling er man interesseret i en anabol (opåbyggende). Kroppen reagerer catabolt hvis den er i energiubnderskud.

Altså sørg for at spise løs og tit. Slankekure og heling går ud over helingen. Hvis du med "normalt" mener at spise så du er i E balance = 0, så skal du ikke spise normalt. Hvis du ønsker optimal heling, skal du spise så dit energi intag er større end dit forbrug.

Kort fortalt: spis mere end du vil gøre for at være i energibalance, spis ofte, og spis gerne natmad.

Fedt er mindre vigtigt end sukker og protein, men undgå sukkerstoffer der kan give dyk i blodsukkeret (dvs raffineret sukker, hvidtbrød olign) da for lavt blodsukker udløser en catabol respons.

mvh

Peter

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share