fastsun Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 MaxPower opskrift.Energi/Protein bar:140gram proteinpulver (jeg brugte chokosmag)7 dl havregryn½ liter skummetmælk2 æggehvider2 teske bagepulver½ teske salt1 teske kanel(tilsæt eventuelt lidt vand hvis massen bliver for tør)bland hele svineriet i en skål og hæld det ned i en 20x20cm ildfast fad (husk bagepapir)bag i 35 min ved 175 graderskær ud i 8 barerhusk at putte dem i køleskabet når de er kolde hver bar indeholder ca:220 kcal20gram protein25gram carbs4gram fedtDe er lidt tunge i det, men giver et godt boost f.eks på arbejde eller om morgenen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
humseper Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Jeg har hørt at proteinen bliver skadet, når det bliver opvarmet. Et der noget om snakken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Jeg har hørt at proteinen bliver skadet, når det bliver opvarmet. Et der noget om snakken?Kind of, men den er misforstået.Protein denaturerer ved bl.a. opvarmning, hvilket gør at det mister den funktion det havde i den levende celle. Den overordnerede struktur/foldning af aminosyrerene ændres.Men for fødeværdien har det ingen betydning, da din krop alligevel skal splitte proteinet ad i dets aminosyrer for at bruge det, og disse går ikke i stykker ved denaturering.Det klassiske eksempel som nævnt i linket er hviden i et æg. Når ægget koges, steges eller tilsvarende denaturere proteinet i hviden og den bliver fast og ugennemsigtig, hvor den var halvgennemsigtig og flydende før.Der kan være lidt ekstra smådetaljer i det, som stubbe nævner her, hvilket efter min bedste overbevisning er fuldstændig irrelevant for cirka alle mennesker.I øvrigt ang opskriften, så lader det quotede til at være version 1.Jeg fik optimeret lidt på opskriften i løbet af tråden.http://www.motion-online.dk/fora/index.php...st&p=350641Jeg er gået en smule på kompromis med ingredienslisten for at forbedre smagen, men de vigtigste ting er stadig de samme og den lille smule "mindre sundt" synes jeg er ok.Ang proteinkvaliteten efter en tur i ovnen så er det vist ikke fuldstændig klarlagt, så vi må leve i tvivlen lidt endnu ;) Sådan ser det ud:200g chokolade whey proteinpulver300g havregryn500g skummetmælk2 velmodne bananer (150-200g)2 æg (ca 65g stykket)3 ts bagepulver5 ts kanel2 ss SØD2 ts vaniljesukker100g hakkede hasselnødder25g kakao50g sukkerdet skulle vist også lidt salt i, men det glemte jegTotalvægt: ca 1500gEnergifordeling:Pr 100g: 240kcalProtein: 17g (29%)Kulhydrat: 26g (43%)Fedt: 7,5g (28%)Fremgangsmåden er den samme som altid: - blend bananerne sammen med mælken eller mos dem med en gaffel (er rimelig nemt hvis de er modne)- hak nødderne- bland hele pivtøjet og rør til massen har en ensartet konsistentI fad med bagepapir og midt i ovnen 40-45 min ved 175 grader.Jeg skærer den ud i 16 portioner og tager 2 som et måltid, dvs cirka 175g pr måltid.Energifordelingen synes jeg passer meget godt til et fornuftigt sammensat måltid - bortset fra mangelen på grønt ;)Ønsker man at spare på fedtet kan nødderne udelades, så bliver energiprocenterne hhv 34, 49 og 17 for prots, carbs og fedt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMB Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Hey MaxPowerTak for opskriften. Jeg faldt for den, og venter nu på mine egne små basser skal blive færdige. Jeg skiftede SØD og sukker ud med 50g honning og brugte 50g nesquick istedet for 25g kakao. Den så dog noget flydende ud.. pr 100g ca.kcal 222protein 17gkulhydrater 26gfedt 5,7gPS hvad er energiindholdet i kanel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 PS hvad er energiindholdet i kanel?Uden betydning vil jeg sige. Fandt denne som bekræfter det:http://caloriecount.about.com/calories-cinnamon-ground-i2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.