Nygren Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Jeg har kigget på varedeklarationen på hhv. Kims peanuts og discount peanuts fra Fakta. Umiddelbart smager de ens, men når jeg kigger på varedeklarationen, har Kims kun 3 gram kulhydrat pr. 100g, mens at Faktas har over 20g! (Kan ikke huske det nøjagtige tal).Er der nogen der kan forklare mig årsagen til det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Jeg har kigget på varedeklarationen på hhv. Kims peanuts og discount peanuts fra Fakta. Umiddelbart smager de ens, men når jeg kigger på varedeklarationen, har Kims kun 3 gram kulhydrat pr. 100g, mens at Faktas har over 20g! (Kan ikke huske det nøjagtige tal).Er der nogen der kan forklare mig årsagen til det?Kan det være de 3 gram er fra en potions angivelse? Det har producenterne det med at angive indholdet i ..feks. kan en potion være 20 g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nygren Posted December 29, 2009 Author Report Share Posted December 29, 2009 Kan det være de 3 gram er fra en potions angivelse? Det har producenterne det med at angive indholdet i ..feks. kan en potion være 20 gNej det er pr. 100g. Fandt deklaration på Kims: LinkMangler bare at tage i Fakta og komme med de nøjagtige tal for discount udgaven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelLS Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Sædvanligvis har man jo, især i nødder, en mængde kulhydrat man deler op i fordøjelige og ufordøjelige (du ved, fibre). Der kan man analysere sig frem til lidt af hvert og klassificere nogen komponenter på en måde der måske ikke er helt den samme som konkurrenten gør. Jeg tror det er det der er sket Kims har ihvertfald rigtig meget fiber. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Så vidt jeg kan google mig frem til, er Faktas oplysninger mest korrekte.http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=0194 (samt andre mere eller mindre random hjemmesider)...Kan indeholde spor af nødder.No shit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nygren Posted December 31, 2009 Author Report Share Posted December 31, 2009 Tak for svareneDet giver jo anledning til megen forvirring.Som diabetiker er man afhængig af varedeklarationer og indtager insulin efter hvor meget kulhydrat der er i det man indtager. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 (edited) Sædvanligvis har man jo, især i nødder, en mængde kulhydrat man deler op i fordøjelige og ufordøjelige (du ved, fibre). Der kan man analysere sig frem til lidt af hvert og klassificere nogen komponenter på en måde der måske ikke er helt den samme som konkurrenten gør. Jeg tror det er det der er sket Kims har ihvertfald rigtig meget fiber.Egenlig meget intressant at de vælger ikke at skrive fibre indgår som kulhydrater, da fiber vel også (dog i nogen ringere grad) indgår i blodsukker regnskabet(og kcal for den sags skyld).Her er lidt om det:In recent years, anenergy factor for dietary fibre of 8.0 kJ/g (2.0 kcal/g) (FAO, 1998) hasbeen recommended, but has not yet been implemented.In arriving at this factor, fibre is assumed to be 70 percentfermentable. It should also be recognized that some of the energygenerated by fermentation is lost as gas and some is incorporated intocolonic bacteria and lost in the faeces. As already mentioned, there arealso general factors in use for alcohol (29 kJ/g [7.0 kcal/g]), organic acids(13 kJ/g [3.0 kcal/g]) (Codex Alimentarius, 2001) and polyols (10k J/g(2.4 kcal/g]), as well as individual factors for specific polyols and fordifferent organic acids (Livesey et al., 2000; for an example of a nationalspecification, see Canadas at: www.inspection.gc.ca/english/bureau/labeti/guide/6-4e.shtml).ref: FAO Food and Nutrition Paper, Food energy - methods of analysis and conversion factorsGad vide om fødevarer med højt fiberindhold (ala Isis) kan "snyde" med kcal indholdet ved ikke at regne fibre med?? nogen der ved dette =? Edited December 31, 2009 by Zoater Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nygren Posted January 2, 2010 Author Report Share Posted January 2, 2010 Og her troede jeg, at jeg følte mig nogenlunde tryg ved primært at koncentrere mig om kulhydrater, fedt og protein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melisen Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Så vidt jeg kan google mig frem til, er Faktas oplysninger mest korrekte.http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=0194 (samt andre mere eller mindre random hjemmesider)...No shit! Nu er Peanuts jo strengt taget jo egentlig ikke nødder, så de taler om risikoen for pistacienødder... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelLS Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Problemet er jo også at der er mange forskellige fibre og at fermenteringen kommer an på hvem man er og hvordan ens flora er. Spiser jeg f.eks. en pose af de der nederdrægtige fiber-vingummier, skider jeg så meget at det kun kan være meget begrænset hvad jeg optager. Derudover er jeg enig i at de burde tælles med på den ene eller anden måde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.