Fortsætte vægttab?


LalleGlad
 Share

Recommended Posts

Hejsa

Jeg er ny her på siden, men har ind i mellem fulgt lidt med på sidelinien.

Jeg er 27 år og kvinde, og har gennem de sidste ca. 1 1/2 år tabt 14 kilo.

Jeg er 1.70 cm og vejer 66 kilo. BMI = 22,8.

For at få vægten yderligere ned, har jeg fjernet det hvide sukker, brød, pasta og ris fra kosten.

Det vil sige, at jeg nu spiser havregryn, mælk, fisk, kød, krydderier, lidt nødder og mandler, frugt og selvfølgelig en masse grønt.

Er der noget sundhedsskadeligt i, ikke at spise brød, pasta og ris?

Link to comment
Share on other sites

Hejsa

Jeg er ny her på siden, men har ind i mellem fulgt lidt med på sidelinien.

Jeg er 27 år og kvinde, og har gennem de sidste ca. 1 1/2 år tabt 14 kilo.

Jeg er 1.70 cm og vejer 66 kilo. BMI = 22,8.

For at få vægten yderligere ned, har jeg fjernet det hvide sukker, brød, pasta og ris fra kosten.

Det vil sige, at jeg nu spiser havregryn, mælk, fisk, kød, krydderier, lidt nødder og mandler, frugt og selvfølgelig en masse grønt.

Er der noget sundhedsskadeligt i, ikke at spise brød, pasta og ris?

Umiddelbart nej! Du er dog ikke overvægtig og det er ikke nødvendigvis særligt sundt at blive tyndere end du er.

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

Hej med dig

Jeg vil mene du godt kan undvære brød, pasta og ris. Hvis du dog ikke synes det virker helt let i hverdagen, findes der også sunde alternativer til disse fødevarer. Fx brune ris, proteinberigede fuldkorns pasta og rugbrød. Protein og grønt er nummer 1, men de tre alternativer er med til at variere kosten lidt. :-)

Link to comment
Share on other sites

Hej med dig

Jeg vil mene du godt kan undvære brød, pasta og ris. Hvis du dog ikke synes det virker helt let i hverdagen, findes der også sunde alternativer til disse fødevarer. Fx brune ris, proteinberigede fuldkorns pasta og rugbrød. Protein og grønt er nummer 1, men de tre alternativer er med til at variere kosten lidt. :-)

Protein berigede fuldkorns pasta og rugbrød - was is this?

- Jannie

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke helt med. Spørger du mig seriøst?

Ja det var da et helt seriøst spørgsmål. Jeg har aldrig hørt om proteinberiget rugbrød og pasta før, og jeg prøver alt jeg kan på at optimere mængden af protein i min (vegetariske) kost så jeg blev rigtig nysgerrig...

Link to comment
Share on other sites

Ja det var da et helt seriøst spørgsmål. Jeg har aldrig hørt om proteinberiget rugbrød og pasta før, og jeg prøver alt jeg kan på at optimere mængden af protein i min (vegetariske) kost så jeg blev rigtig nysgerrig...

Hvis du er vegetar, så skal du satse kraftig på gryn, linser, bælgfrugter og bønner for at få proteinerne derop, hvor det batter. Det er lidt lettere, hvis du også inddrager mejeriprodukter, men det er vist ikke alle vegetarer, der spiser det?

Hr. K

Link to comment
Share on other sites

Ja det var da et helt seriøst spørgsmål. Jeg har aldrig hørt om proteinberiget rugbrød og pasta før, og jeg prøver alt jeg kan på at optimere mængden af protein i min (vegetariske) kost så jeg blev rigtig nysgerrig...

Det er nu også kun pasta du kan få med ekstra protein. (rugbrødet var en tilføjelse til fibre+ afveksling)

Og som sagt lægere nede ja, så skal du som vegetar spise linser, bønner og fedtfattige mejeriprodukter. Har du sagt om du spiser fisk? for så er tun og rejer en genial kilde til protein. Prøv at gå på udkig efter mejeriprodukter, fx kvark og fromage fris har jeg før fundet med minimal fedt (0,2 % og 1 %) med langt højere protein % end de øvrige gængse mejeriprodukter.

Måske du evt. kan prøve og beregne dit protinindtag og se om det er som det skal være, ellers kan tilskud fx protindrikke (pulver du blander op) være et forslag.

Da jeg engang var vegetar (i ni år) fik jeg at vide af en diætisk at det var vigtigt at jeg spiste æg hver dag, så gik det. Jeg ved ikke hvor sandt det var, men det var et råd som jeg fulgte :-)

Og grøntsager med protein: grønne bønner og ærter fra frost synes jeg er et 'hit' ;-)

Link to comment
Share on other sites

Det er nu også kun pasta du kan få med ekstra protein. (rugbrødet var en tilføjelse til fibre+ afveksling)

Og som sagt lægere nede ja, så skal du som vegetar spise linser, bønner og fedtfattige mejeriprodukter. Har du sagt om du spiser fisk? for så er tun og rejer en genial kilde til protein. Prøv at gå på udkig efter mejeriprodukter, fx kvark og fromage fris har jeg før fundet med minimal fedt (0,2 % og 1 %) med langt højere protein % end de øvrige gængse mejeriprodukter.

Måske du evt. kan prøve og beregne dit protinindtag og se om det er som det skal være, ellers kan tilskud fx protindrikke (pulver du blander op) være et forslag.

Da jeg engang var vegetar (i ni år) fik jeg at vide af en diætisk at det var vigtigt at jeg spiste æg hver dag, så gik det. Jeg ved ikke hvor sandt det var, men det var et råd som jeg fulgte :-)

Og grøntsager med protein: grønne bønner og ærter fra frost synes jeg er et 'hit' ;-)

Hey, havde aldrig hørt om protein beriget pasta. jeg overvåger nøje min kost men tak for de gode tips :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share