Energioptag


mufasaus
 Share

Recommended Posts

Hej Alle

Der har længe været den generelle opfattelse (ihvertfald af mig :-)) at hvis man skulle synde med kalorieindtag så var det bedre at gøre det HELE på en gang - end lidt hver dag, da kroppen simpelthen har et max. for hvor mange kalorier den kan nå at optage og dermed ved et stort indtag på én dag, så ender noget af det som "uoptaget i tarmsystemet" i stedet for at sætte sig på maven.....

Nu læser jeg så her til morgen i JP - (link til artikel http://fpn.dk/mad/kost_ernaering/article2289149.ece)

at det påstås der ikke er belæg/dokumentation for denne lommefilosofi...

Citat fra artiklen...

Per Brændgaard afliver samtidig myterne om, at stofskiftet sættes i vejret, hvis man af og til spiser store mængder mad, ligesom det ikke er alle kalorier, der sætter sig, hvis man spiser meget mere, end man plejer. Teorien er, at tarmsystemet ikke kan nå at optage al energien fra den fedtholdige mad.

»Det er der ingen dokumentation for, og det baserer sig til dels på misforståelser. Det handler i sidste ende om, hvor mange kalorier vi indtager i forhold til, hvad vi forbrænder. Det er den kedelige sandhed,« fastslår Per Brændgaard.

..og nu er spørgsmålet så om der reelt er nogen af jer der kender noget til denne "lommeteori" - og måske kan bekræfte/afkræfte den og i bekræftende fald, kan man, ligesom med alt muligt andet, beregne hvor dette max. kalorieindtag ligger på en person ?

Mvh. og godt nytår

Link to comment
Share on other sites

Der er ikke umiddelbart nogen grund til at overspisning skulle virke mindre fedende hvis det gøres periodisk fremfor regelmæssigt. Al mad har dog en vis termogen effekt og den stiger en smule ved enorme ædeorgier. Derudover skal det nævnes at at ugentligt madorgie næppe bidrager med ligeså mange overskudskcal som en daglig plade chokolade. Deraf det efterhånden klassiske ordsprog: Det er ikke hvad du spiser mellem jul og nytår, der feder. Det er det du spiser mellem nytår og jul!.

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

En lille opmuntrende anekdoke er i øvrigt at meget overvægtige mennesker (200kg+) ofte spiser enorme mængder blot for at vedligeholde deres vægt, selvom de ikke rør sig nævneværdigt. Har hørt om en fyr på knap 400kg der indtog ca 36000kcal i døgnet uden at han i i øvrigt tog nævneværdigt på.

Hvorvidt der er den enorme mængde energi eller fedmen i sig selv der er årsagen, så er der noget der typer på at ens evne til at skille sig af med energi kan opøves.

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share