loth Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Hey Folks,Er der nogen der kan fortælle mig om man ødelægger bagteriekulturen i tykmælk`s produkter ved opvarmning?Vh. Loth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izzit Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Det afhænger af hvor høj en temperatur du snakker. Men ja, det er ikke utænkeligt. Jeg ved dog ikke ved hvilken temperatur, og hvor længe, at streptokokker ikke overlever længere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izzit Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Spurgte en ven, som er mikrobiolog. Han siger at streptokokkerne nok ikke vil overleve en opvarmning til 60-65 grader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skanis Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Mikrobiologen har ret. Pastuerisering ødelægger rigtig MEGET i mælken. Ikke kun mælkesyre bakterier, men også ensymer, mineraler og vitmainer. Og så kan man spørge sig selv om hvad der er tilbage. Ikke meget desværre. vi har idag gjort en superfood som mælkeprodukter burde være og er i sin rå form, til en nærringsfattig fødevare. Vi skal have rå mælk tilbage i Danmark. At rå mælk er farligt er en myte og ikke en risiko så længe man har rene og sterile fremstillings metoder. MvhMartin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loth Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Interessant og pisse ærgeligt, havde det lidt på fornemmelsen...Tak for svar.Vh. Loth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izzit Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Mikrobiologen har ret. Pastuerisering ødelægger rigtig MEGET i mælken. Ikke kun mælkesyre bakterier, men også ensymer, mineraler og vitmainer. Og så kan man spørge sig selv om hvad der er tilbage. Ikke meget desværre. vi har idag gjort en superfood som mælkeprodukter burde være og er i sin rå form, til en nærringsfattig fødevare. Vi skal have rå mælk tilbage i Danmark. At rå mælk er farligt er en myte og ikke en risiko så længe man har rene og sterile fremstillings metoder. MvhMartinSterile fremstillingsmetoder af mælk? Min tid på en gård har svært ved at se hvordan det skal forekomme :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loth Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Fandt denne interesante artikel omkring mælkesyrebagterier.http://hjemmeriet.dk/info/da/Produktgrupper/01-Ost/3-Syrev%E6kker/syrevaekkere.htmVh. Loth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.