triGUY Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Hej folkens.Jeg har i flere år cyklet landevejscykling og er her på det sidste begyndt at interessere mig for triathlon og vil derfor udvide min horisont. Min viden omkring kost er primært baseret på hvad BBere spiser, og jeg søger derfor svar på hvordan fordelingen af kulhydrater, protein og fedt ser ud procentmæssigt, når det gælder udholdenhedssport som triathlon?Energifordelingen bør vel se anderledes ud for en triathlet frem for bodybuilder? Tænker på at fordelingen for en BBer typisk ser sådan her ud: Kulhydrater 40%Proteiner 40%Fedt 20%- Håber på at i kan hjælpe mig. Og et svar der lyder på at jeg som motionist ikke skal bekymre mig om sådanne ting, og at det kun er for eliten, er ikke et var jeg kan bruge til noget. For mig er det ernæringsmæssige en motivationsfaktor, og en faktor der spiller mindst lige så meget ind som et træningsprogram.Mvh. triGUY :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Hej folkens.Jeg har i flere år cyklet landevejscykling og er her på det sidste begyndt at interessere mig for triathlon og vil derfor udvide min horisont. Min viden omkring kost er primært baseret på hvad BBere spiser, og jeg søger derfor svar på hvordan fordelingen af kulhydrater, protein og fedt ser ud procentmæssigt, når det gælder udholdenhedssport som triathlon?Energifordelingen bør vel se anderledes ud for en triathlet frem for bodybuilder? Tænker på at fordelingen for en BBer typisk ser sådan her ud: Kulhydrater 40%Proteiner 40%Fedt 20%- Håber på at i kan hjælpe mig. Og et svar der lyder på at jeg som motionist ikke skal bekymre mig om sådanne ting, og at det kun er for eliten, er ikke et var jeg kan bruge til noget. For mig er det ernæringsmæssige en motivationsfaktor, og en faktor der spiller mindst lige så meget ind som et træningsprogram.Mvh. triGUY :-)Der findes ikke nogen nogen magisk energifordeling for triatleter eller bodybuildere!Er du i energibalance, bør du ikke spise mere end 25% protein. Alt derover er spild i forhold til proteinsyntese og mindre kan virke bedre for mange.Vil foreslå at du prøver at spise maks 20% protein og mindst 40% kulhydrat, gerne op imod de 55%, hvis du trives på på højt kulhydrat indtag.Vigtigere end energifordelingen, er kvaliteten af det du spiser.Mvh Andreas Jaaanie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaanie Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 Vigtigere end energifordelingen, er kvaliteten af det du spiser.Mvh AndreasHejFaldt lige over tråden, og ville gerne bede om en uddybning af dette Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnas J Posted September 11, 2011 Report Share Posted September 11, 2011 HejFaldt lige over tråden, og ville gerne bede om en uddybning af dette Der menes at kosten indeholder alle de mineraler og vitaminer kroppen har brug for.Der skal så siges at hvis man skal spise 5000 kcal om dagen så er det enkelte måltids kvalitet ikke helt så vigtigt som hvis man kun skal spise 2000 kcal, da man med det høje forbrug har mere mad at fordele vitaminer og mineraler ud over.Dermed ikke sagt at man bare skal spise junk, men at man ikke behøver være så nøjeregnende ved hvert måltid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaanie Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 Der menes at kosten indeholder alle de mineraler og vitaminer kroppen har brug for.Der skal så siges at hvis man skal spise 5000 kcal om dagen så er det enkelte måltids kvalitet ikke helt så vigtigt som hvis man kun skal spise 2000 kcal, da man med det høje forbrug har mere mad at fordele vitaminer og mineraler ud over.Dermed ikke sagt at man bare skal spise junk, men at man ikke behøver være så nøjeregnende ved hvert måltid.ok tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 HejFaldt lige over tråden, og ville gerne bede om en uddybning af dette Nogen ting har måske en fornuftig profil når man kigger på makronutrienterne, men er i virkeligheden værdiløst lort. Sojaprotein pulver blandet med sukker, maltodextrin og hærdet sojaolie, ville kunne blandes til at opfylde de fleste krav til fordeling mellem protein, kulhydrater og fedt. Dette gør det dog ikke til noget godt måltid. Tilsvarende kunne siges om meget andet.Jeg er personligt tilhænger af rigtig mad, som jeg definerer som råvarer der kan spises som de er eller med minimal brug af teknologi, kan omvandles til noget spiseligt. Kartofler er f.eks ikke specielt spiselige i rå tilstand, men opvarmes de først, vil de straks reagere bedre på vore fordøjelsesenzymer, og blive forvandlet til nærende kost. Korn som hvede og rug, kræver lidt mere indsats, men kan også laves om til noget spiseligt. Kød, fisk og grønsager kan i varierende omfang spises rå eller opvarmede. Sojaprotein derimod, er ikke videre spiseligt uden kemisk behandling, og er derfor ikke at betragte som rigtig mad, ifølge min opfattelse. Mvh Andreas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.