Træning af ben/lår


Isabella J.
 Share

Recommended Posts

Hejsa!

Jeg er en pige på 18 år, som ønsker at træne mine ben. Jeg er 1.66 høj og vejer ca. 56 kilo, jeg er slank men synes alligevel at mine lår er for store/runde i forhold til resten af min krop, vil nærmest kalde dem "begyndende" ridebukselår. Jeg har lavet lidt research, og er udemærket klar over at det ikke er muligt at punkttabe sig. Jeg er dog blevet i tvivl om hvilke øvelser der vil være gode at lave, da jeg ikke ønsker store og muskuløse lår, bare slanke lår. Jeg har læst rundt omkring og fundet en del forskellige meninger om hvorvidt løb vil gøre ens lår større eller blot tonede og tynde, da det er sidstnævnte jeg ønsker vil jeg ikke gå i gang med et træningsprogram uden jeg ved hvad jeg får ud af det. Jeg har læst mig frem til, at hvis man er distanceløber vil man opnå tonede men dog tynde lår hvorimod hvis man er sprintløber vil man opnå større og muskuløse lår pga. intensiteten. Jeg håber der er en, som kan komme med et svar på hvordan man bedst opnår mit ønskede resultat og om der evt. er andre øvelser til baller og lår. På forhånd, tak!

Mvh. Isabella :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Hej Isabella

Der er ret mange tråde at finde på diverse motions sites omkring det der med at blive stor at styrketræning. Særligt fra kvinder der ønsker at træne sig til "stramme/tonede" muskler(se f.eks. denne tråd http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=57959&st=0&p=1540788&hl=don155&fromsearch=1entry1540788 ).

Den generelle holdning(tør jeg godt sige) her på forum er at det med at træne sig til store voldsomme muskler skal man ikke være bange for.

Teoretisk set er der ikke noget træning i verden man kan blive stor af at lave... Men den rette kombination af mad og træning kan gøre at ens muskler vokser(det koster energi at bygge muskler, så hvis man er i kalorie balance, er der som sådan ikke noget træning man bliver stor af, omend at svært overvægtige undertiden vistnok kan være i kalorie underskud og stadig tabe sig og bygge muskel masse hvis blot de får nok protein og træner den rette træning)

se evt. følgende indslag fra redaktøren

http://www.motion-online.dk/blogs/redaktoerens_blog/alt_for_damernes_stramme_muskler/

Men når det så er sagt er der jo mulighed for at få store lår af træning... Men det kræver det rette betingelser er til stede.

NB andre medier/steder på nettet der er af den ”overbevisning” at det ikke er så farligt for kvinder at løfte tunge vægte

http://www.kropblog.dk/?tag=slankekur

http://www.defrancostraining.com/articles/38-articles/63-ten-training-myths-exposed.html myte nr 5

http://www.defrancostraining.com/articles/38-articles/51-should-females-train-differently-than-males.html

http://www.motion-online.dk/styrketraening/styrke_-_artikler/er_der_forskel_paa_maend_og_kvinders_muskler%3F/

Og så et mere kulørt indslag

Og for al fariness skyld indlæg hvor der "nogen der argumneterer for at du måske kan få lidt store muskler af spinning", hvilket jeg er uenig i.

http://iform.dk/forums/traening/konditionstraening/spinning-store-laar-eller-kan-man-tabe-sig

Vh don155

Link to comment
Share on other sites

I forhold til øvelses valg er squat, lunges, benpress og dødløft fine øvelser(såfremt du mestrer dem teknisk)

Og kan afhænig af set og rep struktur samt dit fødevare indtag, hjælpe dig på vej mod det look du ønsker(men med en forkert blanding af set og rep struktur samt fødevare indtag, give dig større lår)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share