Kakaonibs

Kakaonibs er en sund og knasende måde at styre den værste lækkersult på. De små stykker kakaobønner er elsket verden over for deres skyhøje niveau af antioxidanter og deres delikate smag. Et så velsmagende kosttilskud virker næsten for godt til at være sandt… eller sundt. Ikke desto mindre har kakaonibs mange sundhedsmæssige fordele og du kan spise dem på mange måder. Således er der intet, der forhindrer dig i at få boostet dit helbred på velsmagende vis.

Findes der noget bedre end smagen af chokolade? For mange er svaret på dette spørgsmål nok et rungende nej. I så fald er der glædelige nyheder at hente her. For med kakaonibs får du smagen af chokolade uden nogen form for dårlig samvittighed. Endda med flere sundhedsmæssige fordele!

Kakaonibs ligger nemlig kaloriemæssigt væsentligt lavere end chokolade og indeholder hverken sukker eller andre tilsætningsstoffer. Der er med andre ord godt nyt for alle chokoladeelskere, der vil spare på kalorierne og leve lidt sundere.

Kakaonibs er knasende, sprøde og helt igennem lækre med deres let bitre kakaosmag. Med andre ord: En perfekt substitut til den syndige chokolade.

Som et lille kuriosum kan nævnes, at kakaonibs blev brugt som betalingsmiddel hos inka-indianerne og blev anset som et udtryk for velstand. Velsmagende velstand!

Køb af kakaonibs - Se dine muligheder her

Fri fragt
Forhandler:Bulk Powders Danmark
Økologisk Raw Kakaonibs 250 g
45 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Pureviva Kakaonibs Ø (250 g)
69 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Big Tree Farm Cashew Kakaonibs
69 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Pureviva Kakaonibs med Yacon Sirup Ø (250 g)
89 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Big tree farms Kakaonibs Søde Raw Ø - 100 G
43 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Big tree farms Kakaonibs raw Ø - 110 G
41 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
The Raw Chocolate Company Kakaonibs - 150 Gram
47 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Viivaa.dk
KakaoNibs(rå)Ø (150g)
66 kr.
Til Shop

Ofte stillede spørgsmål omkring kakaonibs

1

Hvad er kakaonibs?

Kakaonibs er små stykker af kakaofrugtens bønner, der er blevet skrællet og hakket. Herefter er de blevet tørret i solen, hvorved de bliver lækre og sprøde. Normalt males bønnerne til kakao, som mange traditionelt kender det, men her kakaoen i stedet bevaret i små stykker. Kakaonibs er altså ren kakao uden tilsætningsstoffer og smagen er let bitter.

Kakaonibs indgår under kategorien ”super food”, en gruppe madvarer med super gode egenskaber for helbredet. Dette skyldes at kakaonibs har et særligt højt indhold af antioxidanter, C-vitamin og meget andet godt. Herudover indeholder de også høje mængder jern, zink, kalium, kobber, mangan og fosfor.

2

Hvilke fordele er der ved at spise kakaonibs?

Kakaonibs er under produktionen maksimalt opvarmet til 150 grader. På denne måde bevares kakaobønnernes sundhedsfremmende indholdsstoffer, samtidig med at bakterier og andre skadelige stoffer fjernes fra produktet.

Kakaonibs har rigtig mange fordele for dit helbred. Eksempelvis kan de forbedre din hukommelse og reducere risikoen for hjertesygdomme. Derudover kan kakaonibs også øge din forbrænding såvel som dit energiniveau og immunforsvar og gøre dig gladere. Ikke mindst på grund af den lækre smag!

Kakaonibs indeholder fire gange så mange antioxidanter som forarbejdet mørk chokolade, men har samme delikate smag. Der er derfor mange fordele at hente ved at tilføje kakaonibs til din daglige kost.

3

Hvordan kan jeg spise kakaonibs?

Du kan spise kakaonibs på flere forskellige måder. Eksempelvis er de særligt velegnede til bagning. I kager bevarer de nemlig deres knasende sprødhed, også efter bagningen. På denne måde er kakaonibs et sundere alternativ til mørk chokolade, så tilsæt kakaonibs i stedet for chokoladestykker, når du bager næste gang.

Kakaonibs er enormt lækre i brownies, chokoladekage og cookies, hvor de giver en intens smag af chokolade. Derudover kan du prøve kakaonibs som en sund snack eller som drys. Tilsæt blandt andet kakaonibs til din müsli, is eller frugtsalat. Herudover er det sådan set kun din egen fantasi, der sætter grænserne for, hvordan du kan snige denne antioxidant-bombe ind i din hverdag.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]