clayman

Medlemmer
 • Content count

  718
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by clayman


 1. Der er vist et generelt problem for veltrænede personer (som i stor muskelmasse) at impedansmålere er way, waaaay off. Af selvsamme grund har nogle målere også en atlet-indstilling og vupti: fedtprocenten er reduceret med 1/3.

  Udfra billedmaterialet her i loggen synes jeg bestemt ikke du har noget at bekymre dig om :smile:


 2. Jeg vil foreslå følgende, som jeg selv benytter mig af når jeg træner hjemme:

  Ribbe (såvidt jeg kan forstå, har du allerede sådan en): http://www.traevarer.dk/page127.aspx?recordid127=1469

  Ringe: http://www.traevarer.dk/page127.aspx?recordid127=571

  Kettlebell

  og evt. en Swissball

  Udover at ribben giver dig mulighed for at lave diverse pull up variationer og maveøvelser som knees to elbows, så kan du også hænge ringene op i ribben og lave øvelser som ring rows, ring dips og ring push ups. Dette er øvelser der er hårde og super effektive.

  I kombination med en kettlebell har du pludselig et super low budget hjemmegym med et væld af øvelsesmuligheder, og vil ikke have problemer med at kunne træne hele kroppen igennem. Jeg vil mene du kan opbygge en ret solid grundform med de få midler.

  Skulle du have lyst til input omkring øvelsesvalg, programmer m.m. udfra ovenstående, giver jeg gerne mit besyv med.


 3. Du er saftsuseme sej! (skal siges med hvislen på s'erne) :superman:

  Det er der ikke mange der kan gøre dig efter. Hat tip herfra.

  Ah..Kullaberg er nok min yndlings udflugtsmål til en en-dags tur. Jeg får faktisk helt lyst til at kravle rundt i Landonia igen. Var der nogen der sagde Blå Sommer på syre?

  Men godt I ikke havde valgt lørdagen til at tage turen på - det kunne have været grimt at være vidne til, hvis man var så uheldig at være i nærheden :unhappy:


 4. Hos Endurance Sport på Gl. Kongevej kan du også få foretaget en løbestilsanalyse og få kompetent vejledning. De er selv løbeentusiaster og vist nogle Spartagutter hvis jeg husker rigtigt. Jeg fik selv engang foretaget en analyse dér, og fik at vide, at der ikke var nogen pointe i at købe nye sko, da mine sagtens kunne holde en sæson mere.

  Der røg de lige et trin op på troværdighedsstigen i min bog.

  Ellers kan jeg kun anbefale at lægge vejen forbi Christian Neergaard omkring alt løberelateret. Du er så nødt til at hive dankortet frem (hvis du er medlem af USG får du rabat), men jeg tror virkeligt ikke man finde nogen større kapacitet på området herhjemme.


 5. Oh hell f**king yeah! :w00t: :4thumbup:

  Strikeforce HW-turnering er en kendsgerning

  Endelig sker der noget på sværvægtsfronten, efter hvad der synes som endeløse forhandlinger.

  Fedor vs. Big Foot

  Kharitonov vs. Arlovski

  Werdum vs. Overeem

  Barnett vs. Rogers

  De to første kampe finder sted d. 12. februar. Det bliver spændende at se Kharitonov tilbage - selvom jeg frygter han i den grad er over the hill. Arlovski har brug for en sejr efter en stribe af nederlag - har ikke vundet siden han blev KO'et mid-air af Fedor.

  Det bliver som altid fedt at se Fedor, og jeg forventer han hiver sejren hjem relativt sikkert, selvom Silva ikke just er en walkover. Jeez, har I set den mand? :crazy:

  Er der nogen der kan svare på, om Barnett er clearet til at kæmpe i USA efter han blev nappet med fingrene i kagedåsen?


 6. Jeg synes også rigtig, rigtig fed idé :smile:

  Jeg synes i det hele taget at konceptet med træningsvideoer er smart, da du får det hele "serveret" og bare skal følge videoen. Det gør det også sværere at skære hjørner når øvelser og pauser er lagt ind.

  Tør man håbe på flere videoer af denne slags i fremtiden? Evt. hvor enkelte hjælpemidler er inddraget såsom en håndvægt, ribbe og swissball. Det kunne være blæret med et lille bibliotek af cirkeltræningsvideoer.


 7. Jeg er ret syg efter at købe en kajak, selvom jeg dårligt ved hvor jeg kan have den når den ikke er i brug. :dry:

  Jeg skal ikke være pro-kajak-mand, men det må godt være i orden så jeg kan padle et par 100km når kondien tillader det. :smile:

  Jeg har kun googlet det meget kort, men kunne se der var forskellige typer.

  Hvad bør man gå efter? Hvad bør man vide?

  Er der nogle kursus'er der kan anbefales, så man lige kan lære den famøse grønlændervending?

  Andet jeg burde vide?

  Jeg ville også prøve tingene i en klub førend jeg kylede en masse dineros efter en kajak.

  Du kan eksempelvis gå til havkajak i USG for at snuse lidt til det. Man lærer dog ikke 'lige grønlændervendingen', til gengæld lærer du makkerredning, selvredning, T-redning samt en masse teknikker til at ro sidelæns, afværge kæntring etc. USG har dog ingen kapkajakker, så hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med sådan en, så må du finde en anden klub.

  Når du har prøvet nogle forskellige modeller vil du formentligt selv have svaret på hvad du bør gå efter. Der kan være stor forskel forskellige modellers feel, til trods for de ser næsten ens ud.


 8. Enig, men kunne ikke læse ud af emnet om du har trænet med dem før, har du ikke det vil en eller to KB til at starte med være alt rigeligt, der findes utallige muligheder for øvelser med bare en enkelt KB og så kommer man langt bare for et par tusind.

  Det var såmend heller ikke min intention at gå ud og dem alle på én gang, men efterhånden som man bliver stærkere er det oplagt at købe nogle tungere.

  Crossfit CPH har lige fået en sending nye KB's, som virkede helt ok ved første håndtering - jeg finder lige ud af hvilket mærke det var.

  Kuglerne hos kettlebellshop ser umiddelbart pæne ud (ikke mindst til prisen). Det kritiske punkt er for det meste i samlingen/svejsningen af håndtaget der vender ind mod kuglen, og det er ikke til at se på de billeder.

  Tak skal du ha', det ville jeg sætte stor pris på :smile: Skulle den være helt galt med håndtaget er det vel ikke noget som en vinkelsliber ikke kan klare i en snæver vending, eller hur?


 9. Har prøvet dem for et halvt års tid siden, skal ikke kunne sige om de har lavet dem om siden. Men de havde et ret stort håndtag, i forhold til org. kettlebells, faktisk så store at de var svære at træne med. Har du en kæmpe hånd er de sikkert ok. :laugh:

  Kvaliteten var umiddelbart ok.

  Mine hænder er vel nogenlunde gennemsnitlig størrelse for en mand, måske en smule større. Men så længe håndtaget bare er nogenlunde glat er det i mine øjne ikke det vilde problem med tykkelsen :smile:

  Øhh hvor mange har du tænkt dig at skulle have siden du skal bruge 4-5000kr på det??? :blink:

  Hvis man eksempelvis kunne tænke sig to af samme vægt, og har brug for mere end én størrelse KB kommer man da temmeligt hurtigt derop.

  Det kan også være der er nogle billige på restlager hos kettlebells.dk

  OK, tak. Det vil jeg holde øje med.


 10. Mange tak for responsen.

  Det er rigtigt at det ville være en skam at smide penge efter noget, man alligevel ikke ville gide at benytte pga tvivlsom kvalitet. På den anden side vender alt hvad der eventuelt måtte være af jyde sig i mig :wink: ved tanken om at spendere 4-5000 på nogle kettlebells, når de egentlig primært var tiltænkt som træningsredskab når jeg er nede hos min kæreste ca. hver 2. weekend.

  Jeg faldt lige over en KB-forhandler, jeg ikke har set før. Disse bliver tilsyneladende produceret i Herning og er ligeledes markant billigere end eksempelvis kettlebells.dk. Er der nogen der har erfaringer med dem?

  Ellers må jeg vel til lommen eller bare nøjes med nogle færre KBs. Disse competitionbells ser iøvrigt fede ud og er ikke engang dyrere end visse af de 'almindelige' modeller. Det er værd at overveje.

  Fede klip du har på din side, Thierry.


 11. Jeg havde tænkt mig at købe sådan en kettlebelldims, men synes egentlig at prisen er en anelse pebret de fleste steder. Jeg mener, over 1000 kr. for en klump jern med håndtag synes jeg ærligt talt er i overkanten. Efter at have surfet en smule omkring faldt jeg over denne model fra sport-tiedje, der koster i omegnen af halvdelen af hvad modeller på de fleste andre sites koster.

  Jeg har dog læst mig til, at der en del modeller på markedet der af forskellige grunde er mere eller mindre ubrugelige. Er der nogen der kan give mig en god grund til, at jeg ikke skulle investere i sådan en fætter? Er der nogen der har købt/prøvet den viste model?

  Alternativt, er der nogen der kan henviser mig til en forhandler, der har acceptable modeller til non-ublu priser?

  På forhånd tak.


 12. Jeg synes det her er skægt.

  Denne tråd ligger (endnu) mere op til subjektive meningsudvekslinger end de fleste andre tråde, og alligevel er der som jeg læser det en del der diskuterer, som om de kan få ret. :wink:

  Kriteriet "den bedste atlet" er et mange-dimensionelt rum med alle de kvaliteter man kan tænke sig, og hver enkelt deltager i tråden bestemmer hvor vigtig man synes de forskellige akser er. Derfor er det jo uundgåeligt at folk vil have forskellige meninger. Jeg synes at NFL-diskussionen roder rundt ret langt nede på kvalitetsstigen og er ikke særlig gavnligt for tråden.

  Hear, hear!

  Nu kan folk næppe enes om kriterierne for hvornår man er atletisk, eller i hvert fald hvordan de skal vægtes.

  Det kunne dog være sjovt med en højere grad af sammenlignelighed. I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at vide, om der er nogen der kender til/har adgang til målinger i ProZone, SportsCode eller andre VMA-målinger af forskellige sportsdiscipliner.

  Jeg kan huske at Løvetimen (FCK's fanradio) sidste år havde et indslag omkring de fysiske krav i superligaen kontra den italienske serie A. If memory serves, så gik det statistiske grundlag 10-15 år tilbage, og man kunne se, hvor meget hårdere den italienske liga er, men også hvor meget bedre den danske liga er blevet de seneste år.

  Af ting man målte var bl.a. antallet af sprinter, længden af højintens løb (vistnok over 18 km/t) samt den totale løbedistance.

  Er der nogen der ved, hvilken undersøgelse jeg tænker på? Såvidt jeg husker deltog der folk fra IFI på KU i at indhente data fra superligaen.

  Det kunne da være interessant at se forskellen på Serie A contra NFL, den spanske håndbold liga contra NBA osv., når det det eksempelvis drejer sig om ovenstående målinger.


 13. Pavel Nedved er aldrig taget for doping, og har mig bekendt heller aldrig været involveret i sager desangående.

  Han spiller dog i Juventus, som har været impliceret i en del sager i 90'erne ( http://www.dr.dk/Sporten/Fodbold/Int.fodbo...6/29/154022.htm ) Måske er det dét du tænker på.

  Som Spock nævnte, så afslørede Romarios test stoffet finasterid, der kan bruges til at sløre brug af anabolske steroider.

  Romario selv påstår at stoffet kommer fra et produkt mod hårtab, som han benytter sig af.


 14. Jeg har just prøvet en challenge her til aften, bestående af:

  25 armhævninger

  50 burpees

  50 lunges

  50 armstrækkere

  50 én-arms råtræk (DB snatches)

  25 armhævninger

  Dødløft skulle også have været inkluderet, men pga. det sene tidspunkt blev de, af hensyn til min underbo, kasseret, derfor blev det kun en 250-challenge :blush:

  Der er en god portion selvpineri over denne træningsform - man står og hiver efter vejret nærmest fra start til slut. Jeg har aldrig lavet burpees før, og tænkte det ville være a piece of cake, men det var afgjort den hårdeste del at komme igennem. Damn, jeg havde ikke nået mange reps førend sveden haglede af mig.

  Men afgjort en fed måde at træne på. Det er ikke sidste gang jeg laver sådan en. :smile: