Kasper P

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    Kasper P got a reaction from sorenlykke in Hjælp! til ondt i skulderen   
    Hej Søren.
    (Det er nok med et enkelt indlæg. Vi skal nok se det, selvom du poster under to forskellige kategorier )
    Jeg er selv kæmpe fan af calisthenics, og træner efter samme principper. Problemet kan være at man bruger skulderen meget, direkte eller indirekte. Jeg har f.eks. følgene øvelser i én workout der rammer skuldrene mere eller mindre: Pull up, Handstand push up, Diamond push up, og Bodyweight row. Det er fire øvelser i én workout der bruger skuldrene, især Handstand push up.
    En øvelse som Dips, skal man også passe på med, hvis man i forvejen har flere øvelser i en workout der rammer skuldrene godt.
    Noget man skal passe på med ved calisthenics, er at man ikke lægger for hårdt ud. Du ønsker måske en hurtig fremgang, eller synes at en hård øvelse ser relativ nem ud, og så kommer skaderne.
    Efter min mening skal man ud med nogle øvelser der virker meget nemme, og have en stille og rolig fremgang, kroppen kan følge med til.
    F.eks. vil du måske tage 15 pull ups, eller en fuld handstand push up, og måske kan du, men bliver skadet. Læg så hellere ud med 3 chin up, elelr bodyweight row, og nogle pike push up, og væn kroppen stille og roligt til nogle flere reps og sværre øvelser.
    Et (trist) forslag kan også være at droppe for mange presseøvelser: drop Handstand push up, og nøjes i stedet med Push up
    Må jeg høre til hvilke øvelser du har i din workout? Måske har du for mange øvelser der stresser skulderen...
  2. Like
    Kasper P reacted to Onkel Troels in Konditionsprogram   
    Grundlæggende enig med 6942 men det handler også om hvilken træning man finder mest motiverende så der bliver en vedholdenhed i sin træning. Der er ingen tvivl om at intervaltræning kan have sin berettigelse og ikke kun til avancerede løbere.
    Dog er volumen vigtigst. Dvs. mængden af km du løber.
    En tilgang mange bruger er 1.længere tur, 1 medium tur og 1 interval tur. hvis man vælger at løbe 3 gange om ugen.
    Dog er der ingen tvivl om at 4,5,6,7 gange om ugen er bedre end 3 gange om ugen hvis det er et spørgsmål om at blive en så god løber så hurtigt som muligt.
    En anden ting er kropsvægten. Bare et lille vægttab kan forbedre dine løbetider betydeligt. En stor træningsvolumen er med til at holde et højt energiforbrug og derfor en overvejende sandsynlighed for at vægten daler. Dette i sig selv er jo gavnligt i forhold til at blive en god løber.
    Personligt keder lange turer mig voldsomt, men synes tilgengæld intervaltræning kan være ganske sjovt. Så hvis det er det krydderi der skal til for at booste din løbelyst så synes jeg du skal gøre det. Dog vil jeg begrænse det til max 1 gang om ugen.
    Angående valg af intervaller så kig her:
    http://www.motion-online.dk/konditionstraening/kondition_-_artikler/oversigt_over_de_mest_effektive_intervalprogrammer_til_loeb/