Mikkel leicht

Medlemmer
  • Posts

    949
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mikkel leicht

  1. Alt efter kvaliteten af de sten du finder, kan du lave:

    clean og pres med sten

    Snatches (dog nemmere hvis du finder en stamme eller noget)

    kuglestød

    Zercher squats

    almindelig løften sten til rampe (evt med lap-teknik)

    løft sten til skulderen

    stone walks (i armene, eller holdende over hovedet)

    greb ved at tage mindre sten som er uhåndterbar og kast og gribe dem eller lignende statisk træning

    BORs med sten (kræver du finder en god aflang sten)

    one-arm stone pres OH

    stenflips (igen lidt svær sten af finde)

    overhead squat (kan dog være halv farlig)

    stone walk hvor stenen ligger på skulderen ligesom man ville gøre med en stamme

    Cruixifix walk (egentlig bare en sten som er meget tung (de bruger 180kg til stærkmand) og så går du med den, kræver en rampe eller noget så du ikke skal løfte den fra jorden, men blot tage ved den og gå)

    one-leg stone løfts

    Løft sten fra den ene fod og over til den anden og tilbage

    Så det bare evt at lave medleys af ovenstående for at få lidt cardiovaskulær træning ud af det også...

  2. lær dem at lave asian squats (siddestilling som har god overførsel til squat med hensyn til vægtfordeling og mobilitet)

    Lær dem så at squatte til en box så de lære den eccentriske del uden at de fx bukker i ryggen eller går frem i knæ eller lignende, man kan så starte med høj box og gå længere og længere ned.

    Lær dem så at squatte uden boxen

    Lær dem så at bibeholde det lærte ved tungere vægte..

    Så burde den vel være hjemme.. Det kræver man kender lidt til squat selv og ikke mindst hvad der måske kan være problemet hvis personen gør sådan og sådan i en given situation.. Her er box squats også gode da det gør det nemmere at analysere hvor henne i løftet det går galt..

  3. Man kan sikkert også få fif til krudtet træning på MOL

    Jo der er andre spilleregler på krudt, men de grundlæggende principper er de samme :smile:

    Lige strækmænd er der nu ikke vildt mange af. Mikkel Leicht (det kage uhyre) holder sig vist til bb.dk nu :smile:

    Kage uhyre?? :laugh:

  4. Det har vel også noget at gøre med det større potentiale man har på doping med restitution og den hypertrofi man for, men så vidt jeg ved er ens resitution af sener og led ikke inkluderet så kraftigt sammen med doping, så disse kræver samme tid om at restituere som en som er clean.. derfor tager man højde for dette ved at splitte programmet på denne måde.. Det var måske en mulighed?

  5. Pyramidetræning er IKKE optimalt for styrkefremgang.

    Jeg har også mine alvorlige tvivl i forhold til muskelstørrelse.

    Det er dog en fin måde at tilvænne nybegyndere til at løfte tungt. Så de kan få tung trænig ind i deres træningsrutine.

    Vil sige det er meget unuanceret at sige det helt ineffektivt.. Strongmen bruger specielle former for pyramide i deres træning (ja ved godt mange får hjælp fra medikamenter) men på et teoretisk plan kan det dog forklares, for du for større workload, større muskeludholdenhed og du for styrke ved de tungere sæts (+80%), så alt i alt for du alle 3 i stærkmandsprogrammet..

    Et godt eksempel kunne være at lave lidt opvarmning og så arbejde op til en tung single og udfør den 1-3 gange og så slutte af med et drop og så lave 3x3.. Det er ikke traditionel pyramide men man laver stadig færre og færre reps på vejen op til den første tunge single, selvom de fleste nok ikke går all-out på de reps sæts op til, eller det der ligner..

  6. Hvad har det med mig at gøre? Jeg er da ALTID den første her på MOL, der medgiver at NBA-spillerne grangiveligt er proppede med alverdens medikamenter, hvilket jeg bryder mig lige så lidt om, som at snydehovederne i TdF har ødelagt et ellers fedt cykelløb. At Jesse Marunde har betalt den ultimative pris for at snyde i sin sportgren er både tragisk og tåbeligt - specielt for hans kone, børn og hvem der ellers måtte holde af ham.

    Min kommentar om det plat-moralske gik på de tosser her på MOL, der konstant forsvarer doping under mere eller mindre logiske undskyldninger, selvillusioner og bortforklaringer (at trenden så her på det sidste er ved at skifte lidt er kun positivt, men det er en helt anden sag)

    problemet er her, at folk dømmer folk uden beviser og på "tro" og alt mulig andet som er fuldstændig irrelevant.. hvor bliver "man er uskyldig til andet er bevist" princippet? det jo ikke fordi de er ligesom Olympia folkene?

    Moos - de er faktisk underlagt at blive testet til konkurrence og andet..

  7. Ja min læge skar lige i grænsen mellem brystvorte og almindelig hud, for at skjule arene bedst muligt, kunne ikke se hvorfor de ville være smartere at skære så langt fra.. de skal jo brænde bagefter..

  8. hvad er korrekt?

    Begyndere har en lavere responstærskel og får derfor det samme ud af at lave mindre... Så kunne man da lige så godt argumentere for at lave mere er spild. Og jeg kan ikke rigtigt se hvordan det skulle kunne hæmme deres evne ti lat producere resultater på langt sigt....

    Korrekt er meget mangfoldigt, alt efter hvilken træningsfilosofi eller træningsprogram du har, men ens for alle er dog at det er med stigende krav til kroppen, og blandt andet workload som en af faktorene

    Begyndere har en lavere tærskel, det er vi enige om, men hvorfor så ikke bruge de 15-20min længere for 2 sæts mere i hver øvelse, for at få større erfarenhed med øvelsen (indlæring, koordination, styrke) og 2-3 sæts er vel det de fleste old school, og mere erfarene ville anbefale til nybegyndere.. Alt efter hvordan de ville udføre det ene sæt, hvis man skal stole på den approach (forudsat sæts til opvarmning??) så ville de mangle en masse workload kontra ham med 3 sæts, og de fleste ville kunne klare 3 sæts så hvorfor ikke starte ud med træning hvor har større chancer for resultat.. Helt nye i faget, har tit 1-2 sæts hvor det faktisk ikke køre så godt, og efter disse sæts, kan de måske opnå en forøgning i reps, og endda med langt bedre teknik

    Ville da gerne høre hvorfor du mener at det ville være anbefalesesværdigt at spare de 2 sæts pr. øvelse bare for at spare tid? der er mange andre steder i hele forløbet jeg hellere ville anbefale man sparede tid (oftest mange andre meget åbenlyse og meget nemme steder at skære tidsforbruget ned, som jeg anser meget smartere)

    men igen, det vel også lidt med temperament, holdning og mål...