Jannick

Medlemmer
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jannick

  1. Til Jannick: Hvordan i al søren laver man plyometrisk træning for maven? Jeg gætter på du mener plyometrisk træning for springkraftens skyld??

    Til troels KI: Tusind tak.. Det føles godt ikke længere at være 1.grads novice herinde :4thumbup:

    Træningshjernen :superman:

    Med generelt, mener jeg ikke maven, men hele kroppen.

  2. Det er heller ikke meningen at jeg skal have gigantiske packs, det er bare generel træning, som er vendt mod at holde min kerne stærk..

    Du bør stadig træne mave med modstand. Hvis du gerne vil have tydeligere sixpack OG forbedre din eksplosivitet i korsettet i forbindelse med badminton, skal du netop lave tung mavetræning.

    Generelt er tung styrketræning kombineret med plyometrisk træning et rigtig godt supplement til badminton da det er en eksplosiv sport.

  3. Jeg har fået følgende råd:

    - Spis massere af kød, drik mælk, spis bønner. Massere af protein. Massere af energi

    - Bliv veganer! Spis massere af grøntsager og bønner

    - Spis massere af frugt! Minimum 70% vandindhold på en dag!

    Jeg har markeret det med rødt som du lige skal fokusere på.

    Idéen med at tabe sig er at være i energiunderskud. "Masser af energi" er relativt. Man skal indtage rigeligt med energi, men stadig mindre end man omsætter!

    Frugt er sundt, men det indeholder masser af frugtsukker (fructose), så spis frugt, men ikke MASSER af det.

  4. Der var ikke nogen instruktør eller medarbejder deroppe i dag, der vidste hvad øvelserne hedder. Skal derop igen i morgen, så må jeg lige se om der er en , der har forstand på navnene.

    Så kan du slå dem op på youtube eller google.

    Det er sikkert leg raises eller reverse crunches. Førstnævnte skal man bare være opmærksom på at det er hoftebøjerne og delvist forsiden af låret der arbejder mest.

  5. Ved det godt. Har også virkelig lavt fedtprocent - ét af grundene til, jeg træner meget mavemuskler.

    Genetisk ved jeg ikke. Jeg tog et billede af mit vaskebræt for 2 uger siden - det var dér, jeg så, at de to sidste muskler var begyndt at blive synlige.

    Så skal bare vide, om der er bestemte øvelser til de nederste to muskler ?

    Du har ikke 2 nederste muskler. Du har 2 muskler der udgør hele din 8-pak.

  6. Hejsa!

    Jeg er lige begyndt til boksetræning, indtil videre to gange om ugen (tirsdag og torsdag) i halvanden time med lidt forskellige programmer, og ville egentlig bare høre hvad der er en god kost at spise inden man skal træne (det er klokken 19:00) og hvor længe før man bør spise?

    Måltider bør du spise ca. 2-3 timer før. Hurtige kulhydrater (højt glykæmisk index) bør du indtage lige før træning.

  7. Hej Jannick,

    Jeg forstod ikke helt ovenstående, betyder det så at energiforbruget ved LØB er større da man bruger kroppen på en anden måde?

    Det er meget aktuelt for min situation nemlig, for jeg løber ca 5 gange om ugen på løbebånd med max intensitet, (i forbindelse med vægttab) Men jeg kan godt mærke at jeg ugen efter at jeg er lidt "ekstra" øm i benene, så jeg forsøger nu at kompensere med lidt crosstrainer inde imellem , men jeg har bare altid "følt" at løbebånd GIR mere, selvom jeg sveder en hel del på crosstrainer og ifølge maskinens tal så forbrænder jeg ca 100 kj mere på crosstraineren på 30 minutter iforhold til løbebånd..og det er nøjagtig den samme intensitet( Løbebånd 11km/time , hældning 0) (Crosstrainer. niveau 17)...

    Håber kan få noget feedback..

    Jeg konkluderer ikke noget udfra førnævnte post, jeg viste bare hver deres forcer. Om crosstraineren reelt giver mere end løb samlet set, altså med samme puls og intensitet, kan jeg ikke svarer på. Men 100 kj mere på cross kontra løb gennem 30 min er jo nærmest ingen forskel. Hvis du løber 5 gange om ugen, ser jeg det dog ganske fornuftigt at bruge crosstraineren som erstatning for 1-2 løbedage pr uge.

  8. Crosstrainer arbejdes med større muskelkontraktion end løb = Mere energi bruges på crosstrainer

    Løb har et større bevægelsesudslag (ROM) end crosstrainer = Mere energi bruges på løb

    Crosstrainer bærer kroppens vægt, hvorimod man selv bærer vægten i løb = Mere energi bruges på løb

    Pga crosstrainerens mekanisme, hjælper den med bevægelsen ved træning, da den ikke bare stopper med det samme, når man selv stopper muskelarbejdet. Ved løb er der derimod ingen kære mor. :smile:

  9. Hej alle på motion-online

    Jeg spiller meget fodbold. På banen er jeg kantspiller, hvor det gælder om at være hurtig.

    Jeg er ikke langsom, men faktisk ret hurtig. Men når jeg spiller kamp mod andre fodboldhold, er der mage gange hvor de er hurtiger end mig.

    Så derfor vil jeg gerne være hurtigere, så jeg er sikker på at jeg kan komme forbi min modstander.

    Jeg ved at jeg skal træne spurttræning. Jeg ved bare ikke hvordan.

    Håber i kan hjælpe mig til at fortælle mig hvordan.

    VH Melle

    Der er en en aktiv tråd i gang om det samme: http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=49198

  10. HVad kan anbefales motionstræning før eller efter styrketræning? HVad vil være at foretrække? Jeg har læst begge mulighed kan anbefales.

    Men hvis man dyrker motionstræning efter styrketræning fx 30min. Går der så ikke efterfølgende for lang tid inden man for sine proteiner efter træning?

    Læs: http://www.motion-online.dk/fora/index.php...594&hl=ampk <- testet med rotter viser hæmmelse af AMPK, som bla spiller en vigtig rolle i musklernes metabolisne. MEN: http://ajpendo.physiology.org/cgi/content/full/286/5/E737 <- testet med 8 trænede personer, som ikke viser nogen ændring af AMPK.

    Men umiddelbart kan man jo sige sig selv at det ikke er optimalt at træne begge ting lige efter hinanden. Jeg plejer sige, træn det du prioriterer højest først!

  11. Men tror du der ville ske noget, hvis jeg forsatte som jeg gør nu?

    Du fortæller jo intet om modstanden. Det nytter ikke noget at tage vægten 8 gange, hvis du kan tage vægten 20 gange. Vægten skal være så tung at den ikke kan udføres mere end de 8 gentagelser (eller 6-12 for ikke at gå specifikt efter artiklen). Derudover skal du løfte vægten forholdvist eksplosivt, men kontrolleret, og sænkes langsomt så der kommer længervarende spænding (time under tension)

  12. Underligt hvis der ikke er lavet rigtig forskning i emnet..

    Det er der skam også, men forestil dig at lave et fuldendt studie, hvor man har en flok førsøgskaniner, som træner i x antal år, holder x antal års pause og igen begynder at træne. Det er et noget kompliceret projekt.

  13. Hej venner,

    Jeg har lagt mærke til at når jeg begynder at træne efter flere års trænings pause, så kommer musklerne usædvanligt hurtigt igen. Jeg var helt deprimeret over jeg var blevet en "tyndarm" igen, men efter 2 gennemtræninger af kroppen, er musklerne faktisk blevet helt pæne igen.

    Er der nogle af jer, der har svaret på hvorfor og hvordan musklerne fungerer, og hvorfor det er nemmere at få dem tilbage i samme form igen, når de først én gang har været store og veltrænede?

    Mvh. Claes

    http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=49310

  14. Det afhænger af antal øvelser, sæt, reps og %RM. Altså den samlede intensitet.

    superkompensation_1_hvid_baggrund.jpeg

    Det mest optimale er at træne igen når kurven rammer dens peak. Det som kaldes superkompensation. Hvis du træner med lav intensitet (blå kurve) kan du sagtens træne 6 dage om ugen. Træner du derimod med høj intensitet (rød kurve) risikerer du overreaching.

    Det er meget firkantet bygget op, men blot for at illustrere det. Desuden handler det her om single-factor hypertrophy og den mest velkendte inden for styrketræning/bodybuilding.

    Dual-factor hypertrophy handler nemlig om at træne de ca. 6 gange om ugen med høj intensitet i flere uger/få måneder, hvorefter man holder deload-/dekonditioneringsfaser, hvor man enten træner med lav intensitet eller/og kombineret med ingen træning, svarende til 1-2 uger. Dette kræver dog sin forberedelse.

  15. Udover muskeløgning og kappilarisering, som vastus nævner, er dit væskeindtag nok også steget i takt med at du er mere aktiv. Samtidig sker der også en øgning af ens glykon depoter, som kan øges til ca. det dobbelte.

  16. Der er aldrig lavet nogle helhjertede studier som kan forklarer muskel hukommelse, men der er masser af teorier. Fakta er dog at det eksistere. Man har set endeløse mange eksempler på det. Men hvad muskel hukommelse skal defineres rent fysiologisk kan man bare ikke give et fakta på. Jeg tror selv at det drejer som om mange ting. Styrkemæssigt tror jeg aldrig at CNS glemmer. Vi kan vel alle stadig nogenlunde huske hvordan man løfter vægte selvom man holder en pause på 10 år. Dvs vi hurtigere kan fremme impulsstyrken fra CNS til de motoriske enheder, samt fyringsfrekvensen, forstået på den måde at vi hurtigt lære at aktivere vores muskelfibre bedst muligt. Hvad der så gør at vi opnår hypertrofi hurtigere, kan til dels have med førnævnte at gøre, men bestemt kun en lille del af det. Hvad der reelt giver anabolismen tror jeg er meget mere kompliceret.

  17. Jeg har nu trænt i 1 måned, og ikke for at lyde sej eller noget, men jeg har faktisk tager 3 kilo på siden jeg startede, og kan sige, det er ikke fedt.

    Jeg drikker også proteinpulver efter træningen med chokolade smag, det frådern, hælder også lidt kakao i, så det giver lidt mere smag ;)

    Men jeg var også en af de meget tynde, vejede 49 inden træningen, og nu 52, 8 eller noget.. :)

    Du har så sandelig heller ikke taget 3 kg muskelmasse på. Ikke for at dæmpe selvtilliden. :laugh: Men din vægtstigning skyldes primært mere kropsvæske, øgning af dine glykogener og muligvis en smule øgning i blodvolumen (bedre kappilarisering) hvis du ikke var særlig aktiv inden.

  18. Jeg har hørt at der kommer en ny fitnessuddannelse efter sommerferien som varer 1½ år. 6 måneders grundforløb og 1 års skifte mellem skole og praktik. Er der nogen der kender noget til den?

    Jeg går ud fra at det er en ret seriøs uddannelse og ikke noget der kan sammenlignes med de kurser man kan tage. Det der tiltaler mig er at den er gratis og er su berettiget.

    Spørgsmål:

    - Hvor i landet kan man tage uddannelsen? (bor i nordsjælland)

    - Hvornår er sidste optagelsesfrist?

    - Hvilke motionscentre er godkendte praktikpladser iflg uddannelsens krav?

    pft :smile:

  19. Du kan også bare tænke DOMS = De Ondeste Muskel Smerter

    Så glemmer du det aldrig!! :tongue:

    Men DOMS er som sagt muskelømhed. Før i tiden mente man at det skyldtes mælkesyre ( som stadig er litteraturisk på universitetet :dry: ), men nye teorier menes at det skyldes mikrooverivninger i muskelfibrene. Man mener ikke at dette er grunden til at smerten opstår, men at den kommer af genopbyggelsesprocessen.