Madvare, biologisk værdi


pure-pro
 Share

Recommended Posts

Hej MOL

Jeg har et spørgsmål mht. æggehvider.

En af mine meget forstandige venner fra min center, anbefalede mig at spise æggehvider på grund af den høje biologisk værdi. Er dette sandt?

Derudover sagde jeg det til min far, og han sagde at det indeholdte ”kloster”, som skulle være et stof, som gav anledning til blodpropper. Er dette sandt?

Hvis nu æggehvider er udelukket, på grund af sundhedsfare, hvilke andre nemt tilgængelige mad varer indeholder så en høj biologisk værdi? Selvfølgelig udover kylling, tun, torsk og skinke. Evt. grønsager eller ligende? Husk, det skal være ren mad...

På forhånd tak

Pure

Edited by pure-pro
Link to comment
Share on other sites

Hvad mener du med begrebet høj biologisk værdi? :blink:

Hvis du mener at æggehvider er meget proteinrige, har du ret. At æg øger kolesteroltallet er vist også en almindelig opfattelse men jeg mener ikke, at det er hviden, der er problemet.

Æg er sundt, men alt med måde.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share