Christian_d Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 heyEn tanke jeg havde her i weekenden, og har ikke kunnet finde noget på emnet. Cola zero, light, max, sukkerfri, danskvand osv er alle noget jeg kan finde på at snuppe da det er nul kalorier mere eller mindre men hvilken indvirkning har kulsyre indtag på kroppen? Både generelt som under cut...håber i kan hjælpe/Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcus Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 heyEn tanke jeg havde her i weekenden, og har ikke kunnet finde noget på emnet. Cola zero, light, max, sukkerfri, danskvand osv er alle noget jeg kan finde på at snuppe da det er nul kalorier mere eller mindre men hvilken indvirkning har kulsyre indtag på kroppen? Både generelt som under cut...håber i kan hjælpe/ChristianMig bekendt ingen virkning overhoved. Det er luft. Man burde nok mere tænke mere på hvad det kunstige sødemiddel gør ved kroppen (Sagte af en stor Zero fan) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christian_d Posted May 29, 2007 Author Report Share Posted May 29, 2007 :4thumbup: okay, det var også min tanke, men man kan aldrig vide jo. Er selv stor fan af zero og pepsi max og egentlig også sprite light, så jeg ved hvad du mener...men tak! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneN Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 (edited) De kunstige sødestoffer, der bruges i light-produkter er blandt de mest testede produkter der findes og den generelle opfattelse er, at de er sikre, selv i store mængder.Hvad angår sodavand, så ville jeg ærligt talt være mere nervøs over hvilke skadevirkninger de store mængder raffineret sukker i alm. sodavand har på kroppen, hvis man nu drikker det i stedet, så man kan undgå sødestoffer. Den argumentation man til tider hører om, at alm. sodavand skulle være sundere end light sodavand fordi "det er naturligt" er efter min mening noget søgt. Jeg kan nævne en naturlig ting eller to, jeg ikke umiddelbart vil anbefale at man indtager Edited May 29, 2007 by RuneN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christian_d Posted May 29, 2007 Author Report Share Posted May 29, 2007 (edited) Jeg er helt med på din pointe. Jeg har det også sådan, at når man nu har erstattet sukker i den daglige kost med diverse sødemidler, det være sig sig flydende sød (hermasetas) osv., så er der nok ikke det store skadelige ved at indtage light produkter af sodavand. Men jeg holder mig generelt fra sodavand (alm) men drikker det da hvis jeg fx er i byen, men sukkertrangen kan plejes med zero uden at forøge kalorierne - det holder sgu!!! :4thumbup:Men tror nu heller ikke at de alm sukkerholdige sodavand er 'sundere' i den forstand, men det lugter lidt meget af en 'holdnings-politik' af de forskellige debattanter, så vil ikke kommentere den del yderligere!/cd Edited May 29, 2007 by Christian_d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schroinx Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Kulsyre er CO2 opløst i vand. Når flasken åbnes forsvinder trykket, hvorfor kulsyren (H2CO3) igen bliver til gassen CO2 (som er boblerne der kan observeres). Jeg vil tro at det samme sker ved indtagelse. Da CO2 er en ret inaktiv gas, burde det ikke have nogle sundhedsmæssige konsekvenser./Schroinx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Kulsyre er CO2 opløst i vand. Når flasken åbnes forsvinder trykket, hvorfor kulsyren (H2CO3) igen bliver til gassen CO2 (som er boblerne der kan observeres). Jeg vil tro at det samme sker ved indtagelse. Da CO2 er en ret inaktiv gas, burde det ikke have nogle sundhedsmæssige konsekvenser./SchroinxKroppen producere selv rigtig mange L CO2 hver eneste dag, så mon ikke buffersystemerne kan klare en cola eller to.... Med hensyn til inaktiv gas, hvad mener du med det? for jeg vil da mene at den er alt andet end inaktiv? CO2 er sådeles afktiv in vivo hvor den reagere med vand og danner bikarbonat samt H+. CO2 koncentrationen hænger altså sammen med blodets pH. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.