Når man tæller kalorier..


Cilleje
 Share

Recommended Posts

har jeg gjort det forkert :(

men der er jo meget mad der skrumper helt vildt, og vand der forsvinder?

Energiindholdet i fødevarerne er bestemt FØR tilberedning, så du "hælder det antal kcal ned i maden", som der er angivet i tabellerne. Hvis du vil være HELT sikker på energiindholdet bagefter, så måler du, hvor meget energi (kcal), du kommer i maden før tilberedning, og vejer derpå retten efter tilberedning.

Så er energiindholdet i den færdige ret, pr gram = (Energiindhold tilsat)/(vægt efter tilberedning).

Så er det blot at veje det, du hælder op på tallerkenen og derpå: Bon appetit!

mvh

LarsBj

Link to comment
Share on other sites

Energiindholdet i fødevarerne er bestemt FØR tilberedning, så du "hælder det antal kcal ned i maden", som der er angivet i tabellerne. Hvis du vil være HELT sikker på energiindholdet bagefter, så måler du, hvor meget energi (kcal), du kommer i maden før tilberedning, og vejer derpå retten efter tilberedning.

Så er energiindholdet i den færdige ret, pr gram = (Energiindhold tilsat)/(vægt efter tilberedning).

Så er det blot at veje det, du hælder op på tallerkenen og derpå: Bon appetit!

mvh

LarsBj

Så det tal jeg finder er jo pr gram, skal det så ganges op med det maden vejer efter tilberedning?

Link to comment
Share on other sites

Så det tal jeg finder er jo pr gram, skal det så ganges op med det maden vejer efter tilberedning?

Måske - hvis jeg forstår dig rigtigt: Du vejer maden op på tallerkenen og ganger vægten af portionen med det energiindhold, dvs kalorier pr gram, den har EFTER tilberedning.

Så skulle den være der. Husk at nyde hver en bid!

mvh

LarsBj

Edited by LarsBj
Link to comment
Share on other sites

Energiindholdet i fødevarerne er bestemt FØR tilberedning, så du "hælder det antal kcal ned i maden", som der er angivet i tabellerne. Hvis du vil være HELT sikker på energiindholdet bagefter, så måler du, hvor meget energi (kcal), du kommer i maden før tilberedning, og vejer derpå retten efter tilberedning.

Så er energiindholdet i den færdige ret, pr gram = (Energiindhold tilsat)/(vægt efter tilberedning).

Så er det blot at veje det, du hælder op på tallerkenen og derpå: Bon appetit!

mvh

LarsBj

det giver da ingen mening at veje maden igen efter tilberedning. Hvad er pointen i det.

Cilleje<- put maden på en vægt inden du tilbereder det, så ved du hvor meget energi der er i din madanretning.

Link to comment
Share on other sites

det giver da ingen mening at veje maden igen efter tilberedning. Hvad er pointen i det.

Cilleje<- put maden på en vægt inden du tilbereder det, så ved du hvor meget energi der er i din madanretning.

Hvis man laver mad til flere personer/dage el.l., og man vil tage højde for fordampningen under tilberedningen kan man veje hele retten til sidst - og så igen de portioner man øser op til sig selv.

Der er visse ting, ovnretter f.eks., der taber en væsentlig del af deres vægt under tilberedning.

Så vil man være HELT sikker, så .....

mvh

LarsBj

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share