Cilleje Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Skal man så tage maden og veje den før eller efter tilberedning, og hvad hvis noget er frossent? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 før tilberedning, det samme med frossen mad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cilleje Posted October 17, 2008 Author Report Share Posted October 17, 2008 før tilberedning, det samme med frossen mad. har jeg gjort det forkert :(men der er jo meget mad der skrumper helt vildt, og vand der forsvinder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LarsBj Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 har jeg gjort det forkert :(men der er jo meget mad der skrumper helt vildt, og vand der forsvinder?Energiindholdet i fødevarerne er bestemt FØR tilberedning, så du "hælder det antal kcal ned i maden", som der er angivet i tabellerne. Hvis du vil være HELT sikker på energiindholdet bagefter, så måler du, hvor meget energi (kcal), du kommer i maden før tilberedning, og vejer derpå retten efter tilberedning. Så er energiindholdet i den færdige ret, pr gram = (Energiindhold tilsat)/(vægt efter tilberedning).Så er det blot at veje det, du hælder op på tallerkenen og derpå: Bon appetit!mvhLarsBj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cilleje Posted October 17, 2008 Author Report Share Posted October 17, 2008 Energiindholdet i fødevarerne er bestemt FØR tilberedning, så du "hælder det antal kcal ned i maden", som der er angivet i tabellerne. Hvis du vil være HELT sikker på energiindholdet bagefter, så måler du, hvor meget energi (kcal), du kommer i maden før tilberedning, og vejer derpå retten efter tilberedning. Så er energiindholdet i den færdige ret, pr gram = (Energiindhold tilsat)/(vægt efter tilberedning).Så er det blot at veje det, du hælder op på tallerkenen og derpå: Bon appetit!mvhLarsBjSå det tal jeg finder er jo pr gram, skal det så ganges op med det maden vejer efter tilberedning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LarsBj Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 (edited) Så det tal jeg finder er jo pr gram, skal det så ganges op med det maden vejer efter tilberedning?Måske - hvis jeg forstår dig rigtigt: Du vejer maden op på tallerkenen og ganger vægten af portionen med det energiindhold, dvs kalorier pr gram, den har EFTER tilberedning.Så skulle den være der. Husk at nyde hver en bid!mvhLarsBj Edited October 17, 2008 by LarsBj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cilleje Posted October 17, 2008 Author Report Share Posted October 17, 2008 Måske - hvis jeg forstår dig rigtigt: Du vejer maden op på tallerkenen og ganger vægten af portionen med det energiindhold, dvs kalorier pr gram, den har EFTER tilberedning.Så skulle den være der. Husk at nyde hver en bid!mvhLarsBjOkay NU forstår jeg, tak :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Energiindholdet i fødevarerne er bestemt FØR tilberedning, så du "hælder det antal kcal ned i maden", som der er angivet i tabellerne. Hvis du vil være HELT sikker på energiindholdet bagefter, så måler du, hvor meget energi (kcal), du kommer i maden før tilberedning, og vejer derpå retten efter tilberedning. Så er energiindholdet i den færdige ret, pr gram = (Energiindhold tilsat)/(vægt efter tilberedning).Så er det blot at veje det, du hælder op på tallerkenen og derpå: Bon appetit!mvhLarsBjdet giver da ingen mening at veje maden igen efter tilberedning. Hvad er pointen i det.Cilleje<- put maden på en vægt inden du tilbereder det, så ved du hvor meget energi der er i din madanretning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LarsBj Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 det giver da ingen mening at veje maden igen efter tilberedning. Hvad er pointen i det.Cilleje<- put maden på en vægt inden du tilbereder det, så ved du hvor meget energi der er i din madanretning.Hvis man laver mad til flere personer/dage el.l., og man vil tage højde for fordampningen under tilberedningen kan man veje hele retten til sidst - og så igen de portioner man øser op til sig selv.Der er visse ting, ovnretter f.eks., der taber en væsentlig del af deres vægt under tilberedning.Så vil man være HELT sikker, så .....mvhLarsBj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.